Προς το περιεχόμενο

Απατεωνια με εξωτερικο σκληρο δισκο.

dspug7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

*Πριν πω το οτιδηποτε θελω να σημειωσω οτι δεν μπορω να ξερω αν υπευθυνος για αυτο που τραβηξα σημερα ειναι καποιος απο το Πλαισιο η καποιος απο το σερβις της LACIE και επισης να ευχαριστησω τον υπευθυνο του Πλαισιου Μεταμορφωσης που μου βρηκε λυση*

πηγα σημερα μια βολτα απο το Πλαισιο stock house στην Μεταμορφωση για να χαζεψω τι υπαρχει και μηπως βρω καμια ευκαιρια.αφου τιποτα δεν μου γεμισε το ματι ειπα να μην φυγω με αδεια χερια μιας και εκανα μεγαλη διαδρομη και πηρα εναν εξωτερικο hdd Lacie 1TB στα 57 ευρω,επισκευασμενο και χωρις παρελκομενα.το μεγαλο μου λαθος ηταν που δεν ζητησα να τον δοκιμασω στο καταστημα.

γυρναω σπιτι και βγαζω τα καλωδια απο τον αλλο εξωτερικο που εχω,τον συνδεω αλλα τιποτα.το λαμπακι αναβε αλλα ουτε θορυβο εκανε ουτε τον αναγνωριζε ο υπολογιστης.θα τον ανοιξω σκεφτομαι και θα τον δοκιμασω απευθειας μεσα στον υπολογιστη.τα αυτοκολλητα στις βιδες ηταν ηδη κομμενα και αρχισαν να μου μπαινουν ιδεες...

και μολις τον ανοιγω βλεπω αυτο....

ABCD0001.jpg

ABCD0002.jpg

ABCD0008.jpg

ABCD0005.jpg

ο σκληρος που ειχε μεσα ηταν ενας WD CAVIAR του 1995 με συνδεση ide και μεγεθος 500MB!!!

Στην πλακετα δεν υπηρχε καν βυσμα sata και ρευματος,και ο σκληρος ηταν απλα βιδωμενος μεσα στο κουτι.

το απογευμα φευγω παλι και παω στο Πλαισιο για να μου κανουν αλλαγη...αμ δε... τον ανοιξα μου λεγανε και εχασα την εγγυηση οποτε δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

ενας αλλος μου ελεγε οτι η lacie βαζει μονο seagate και hitachi υπονοοντας οτι εκανα εγω την αλλαγη.μετα απο πολυ φασαρια και διαφωνιες ηρθε επιτελους ο υπευθυνος και μετα απο λιγο μου ενεκρινε την αντικατασταση.εννοειται οτι ζητησα επιτοπου να γινει αποσυναρμολογηση του σκληρου για να δουμε τι εχει μεσα και επισης ειχα παρει μαζι μου τα καλωδια για να τον δοκιμασουμε.

τελος καλο ολα καλα λοιπον και αλλη φορα δεν ξαναπαιρνω μεταχειρισμενο γουρουνι στο σακι πριν του γινει test drive.

Δημοσ.

Καλά μιλάμε για πολλές κλωτσιές...

Ποιός καβάτζωσε τον σκληρό που είχε μέσα το κουτί και μετά πήγε στο ράφι κανονικά για πούλημα είναι ένα θέμα που πρέπει να τους απασχολήσει.

Δυστυχώς δεν πρέπει να έχεις τυφλή εμπιστοσύνη σε καμμιά περίπτωση στα μαγαζιά πόσο μάλλον όταν μιλάμε για επισκευασμένα / ανοιγμένα κομμάτια σε stock house.

Απ την άλλη βρε φίλε μου, τρελή ευκαιρία τα 57 ευρώ για επισκευασμένο εξωτ. σκληρό και χωρίς κουτί - παρελκόμενα, τι να σου πώ....

Δημοσ.

Μην ξεχνατε το ενδεχομενο να τον αγορασε καποιος, να τον πηγε σπιτι, να εβγαλε τον σκληρο, να τον αντικατεστησε με αλλον, να γυρισε και να ειπε πως θελω μεγαλυτερο μοντελο και αυτο ηταν. Δεν ειναι αναγκαιο να το εκαναν τα παιδια στο Service, μαλλον απιθανο το κοβω.

Δημοσ.
Μην ξεχνατε το ενδεχομενο να τον αγορασε καποιος, να τον πηγε σπιτι, να εβγαλε τον σκληρο, να τον αντικατεστησε με αλλον, να γυρισε και να ειπε πως θελω μεγαλυτερο μοντελο και αυτο ηταν. Δεν ειναι αναγκαιο να το εκαναν τα παιδια στο Service, μαλλον απιθανο το κοβω.

Κι εγώ υποψιάζομαι οτι κάτι τέτοιο έγινε...

Υπάρχουν και οι αετονύχηδες.Απλά στην περίπτωση του παιδιού δεν μπορείς να ξέρεις ποιος πραγματικά έκανε την πουστι@.Γιατί περί αυτού πρόκειται

Δημοσ.

Nαι ρε Νίκο, ίσως να παίζει και αυτό.

Όμως σε αυτή την περίπτωση τότε, αυτός (ο υπάλληλος) που τον παρέλαβε για την αντικατάσταση ευθύνεται που δεν τσέκαρε τη θήκη, καθώς όπως καλά θα γνωρίζεις ειδικά εσύ και πολλοί άλλοι που ασχολούνται με αυτά, οι εξωτερικοί σκληροί έχουν αυτοκόλλητο στην πίσω πλευρά συνήθως (που είναι η τροφοδοσία και οι θύρες σύνδεσης) το οποίο κόβεται / καταστρέφεται αν ανοίξει η θήκη... οπότε εγγύηση πάπαλα και φυσικά μένουν τα ίχνη παραβίασης της θήκης.

Άρα δυσκολάκι να είναι αυτό εκτός και αν ο υπάλληλος όπως είπα ήταν αλλού για αλλού.

Χλωμό. :-)

Δημοσ.

Δωσε μου ενα σεσουαρ και σου βγαζω και ξαναβαζω οσα τετοια αυτοκολητα θελεις.

Περα απο αυτο αν καθε φορα που ειδικα σε μαγαζι σαν το πλαισιο ανοιγουν τα κουτια τοτε μιλαμε για μποτιλιαρισμα.

Δημοσ.
Δωσε μου ενα σεσουαρ και σου βγαζω και ξαναβαζω οσα τετοια αυτοκολητα θελεις.

Περα απο αυτο αν καθε φορα που ειδικα σε μαγαζι σαν το πλαισιο ανοιγουν τα κουτια τοτε μιλαμε για μποτιλιαρισμα.

Το συγκεκριμένο μικρό στρογγυλό αυτοκολλητάκι ( με τα μικρά τριγωνικά σχησιματάκια) δεν βγαίνει ανέπαφο με σεσουάρ πιστεψέ με. Όχι χωρίς να αφαιρέσεις τουλάχιστον ένα κομματάκι απο το αυτοκολλητάκι...

Δεν είπα να τσεκάρουν τη λειτουργία του σκληρού, ούτε να φάνε καμμιά ώρα με δάυτον. :P

Nα τσεκάρουν απλά σε συγκεκριμένα σημεία και μόνο, 10 δεύτερα. Πιστευω να περνάνε εκπαίδευση... :-)

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση πάλι δεν παίζει διότι μιλάμε για επισκευασμένο (ανοιγμένο δλδ) εξωτ. σκληρό χωρίς καθόλου παρελκόμενα, άρα όχι επιστροφή για αντικατάσταση. ;)

Δημοσ.

Εχω 3 εξωτερικους μπροστα μου του 1TB...Ο Toshiba δεν εχει αυτοκολητο.....Ο Seagate δεν εχει αυτοκολητο....Μονο ο Verbatim εχει...Με λιγα λογια δεν εχουν ολοι. Αλλα ναι στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ασχετο αυτο.

Δημοσ.

οπως ειπε ο φιλος παραπανω.δεν εχουν ολοι οι δισκοι.ποτε αυτος που τον πηρε πισω δεν ξερει αν εχει αυτοκολλητο η οχι.β.ειναι απο επισκευη οποτε μπορει να μην μπηκε ποτε ξανα αυτοκολλητο μεχρι να το εκανε καποιος μεσα απο το καταστημα.αλλα σιγουρα καποιος τον αλλαξε και μπορει καποιος που τον γυρισε πισω σαν αθωωος λεγοντας πχ οτι ναι τελικα ηθελα δικτυακο.α δεν εχεται οκ κοψτε ενα πιστωτικο μεχρι οτιδηποτε αλλη δικαιολογια.

Δημοσ.
εχει ιστορικη αξια :P

Κοίτα δεν είναι μόνο αυτό...όπως δεν είναι και μόνο για εσωτερικός/εξωτερικός..

Αντί να κουβαλάς μια μικρή-σπαστική κάρτα μνήμης,περνάς μέσα ότι θέλεις,και τον κουβαλάς μαζί σου σου στην θέση της κάρτας.!Ούτε χάνεται ούτε τίποτα ! :P

Σε κάνουν και χάζι οι γκόμενες.Κάνει και για καμάκι.

-ΟΟΟ κοίτα μάρ τι ωραίο που είναι!μπορώ να το ακουμπήσω λίγο? κ.α

Εναλλακτικά το περνάς και με μια images?q=tbn:wZAz61Jve8za2M:b και το κρεμάς απ' τον λαιμό και είσαι in style .

τι άλλη μαλακία θα βγάλω με τις μαλακίες που κάνει το Πλαίσιο:rolleyes:

Δημοσ.

Σχεδον απιθανο να φταιει καποιο παιδι απτους τεχνικους του Πλαισιου. Η μαλακια ειναι οτι θα την πληρωσει καποιος απο αυτους, λογικα αυτος που εκανε την δοσοληψια.

Και ο διαλογος προβλεψιμος:

Ανωτερος: Λοιπον Παπαγεωργιου, εσυ παρελαβες αυτον τον σκληρο δισκο?

Υπαλληλος: Μαλιστα

Ανωτερος: Και γιατι δεν τον ελεγξες?

Υπαλληλος: Γιατι ειχαμε δουλεια κ. Νικο, πελατες σε ουρα, 10 pc προς επιδιορθωση κλπ.

Ανωτερος: Και τι παει να πει αυτο, οτι θα μας πιανουν κωτσους οι πελατες?

Υπαλληλος: Μα αν καθομαι να ελεγχω οτι παραλαμβανω δεν θα προλαβαινω να εξυπηρετω ουτε το 10% της πελατειας.

Ανωτερος: Καλως...

Αν υπηρχε επαρκες προσωπικο, ολα θα ελεγχονταν. Αλλα πχ στο πλαισιο Ψυχικου που παω εγω, εχει 3 τεχνικους που δουλευουν 9 το πρωι με 9 το βραδυ (12ωρο) καθημερινα (συνηθως οι 2 ειναι στο ποστο και ο 3ος η ρεπο η σε καμια αλλη εργασια) και η πελατεια ειναι σε ουρα συν τα pc που εχουν μεσα προς επισκευη συν τα τηλεφωνα που βαρανε λες και εισαι σε τηλεφωνικο κεντρο. Ειναι ανθρωπινως αδυνατο να ελεγχουν την καθε συσκευη πριν την παραλαβουν, απλα υποθετω πως βασιζονται σε μια σχεση εμπιστοσυνης με τον πελατη και αποδεχονται εκ των προταιρων τις πιθανες συνεπειες αμα γινει στραβη.

Κι ολα αυτα επειδη το πλαισιο (και το καθε πλαισιο) δε θελει να προσλαβει 1-2 τεχνικους παραπανω (με κανα 800ρι ευρω τον καθενα υποθετω), ωστε η δουλεια να γινεται σωστα. Ειναι πολλα τα λεφτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...