TRILOBYTER Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Καλησπερα σας, ανοιγω αυτο εδω το θεμα με μια απορια, και παρακαλω να μου δωσετε ακριβεις απαντησεις μονο αν ξερετε. Η ερωτηση μου ειναι, ειναι παρανομα τα ONLINE GAMES για παραδειγμα wow - mu online και λοιπα,στα οποια ο κοσμος κανει donations για να παρει συγγεκριμενα items? Λεγονται donations επειδη νομιζω πως απαγορευεται να χρησιμοποιησουν τον ορο ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ. Επισης θα ηθελα να μαθω υπαρχουνε καποιες αρχες διωξης για τετοιες περιπτωσεις οπου μπορω να στειλω αυτα που θελω? Τα παραπονα μου για παραδειγμα. Και αν οντως ειναι παρανομα,μετα απο καποια αποστολη παραπονων θα κλεισουν τετοιου ειδους Servers? Τετου ειδους donations υπαρχουνε σε servers σαν και αυτους -PRIVATE SERVERS- http://www.xtremetop100.com/ Ευχαριστω πολυ.
BRAXOS Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 δεν ειναι παρανομα φιλε. αν θελεις αγοραζεις, αν δεν θελεις λιωνεις στο xpαρισμα...το donation ειναι ενα ειδος βοηθειας στον server γιατι και αυτοι δινουν καποια χρηματα για rent σε κεντρικους σερβερ. υπαρχουν και μερικοι που χρησιμοποιουν τα δικα τους αλλα εκει μιλαμε για μικρες ουτε καν ερασιτεχνικες προσπαθειες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 τα donations δεν είναι παράνομα, οι servers προφανώς είναι από την στιγμή που δεν είναι official (πχ WoW, Lineage2)...
Sir Pretender Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Απ' όσο ξέρω σε αρκετά παιχνίδια (μεταξύ αυτών και το WoW που αναφέρεις), οι private servers είναι παράνομοι διότι οι εταιρείες που τα διαχειρίζονται δεν επιτρέπουν την ύπαρξή τους. Τώρα για τα donations, θα σε γελάσω αλλά απ' τη στιγμή που ένας server είναι παράνομος, αυτό και μόνο αρκεί.
SpirosLouis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μιλάω για L2. Οποιοδήποτε server υπάρχει εκτός του Official είναι παράνομος. Καταχράζετε τα πνευματικά δικαιόματα που ανήκουν στην NCsoft. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου κλείσουν τον server(ενώ μπορούν). Ξέρουν ότι χάνουν μόνο ένα 5% των παιχτών. Αν ανεβεί και οι official αρχίζουν να χάνουν κόσμο τότε βγαίνουν στην γύρα και κλείνουν(π.χ. τον bnb). Donate τα λένε για να καλύψουν την λαδιά που κρύβετε πίσω από πώληση items.(τα εκφράζουν ως δώρο από τους admin για να μείνει online ο server και την συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή και όχι για τον σκοπό του χρήματος) Πάντα για Linage
marduc812 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Donate το λενε γιατι αν ειναι δωρεά οπως τα χαρακτηρίζουν δεν υπάρχει φορολογία και παίρνουν ολα τα λεφτα αυτοι! Ουτε παρανομο είναι ουτε τπτ!
iroussos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αν η ερώτησή σου είναι σχετικά με το αν είναι παράνομο σε σχέση με την εταιρεία που βγάζει το WoW, επειδή δεν επιτρέπει την πώληση αντικειμένων του παιχνιδιού της ή private servers: Είναι ενάντια στα terms of sevice της, της το καταγγέλλεις και μπορεί να φτάσει μέχρι το σημείο να κάνει ban τους αντίστοιχους λογαριασμούς. Τίποτα παραπάνω.. Άντε (αν έχουν τεράστιο τζίρο και μόνο τότε), να τους κυνηγήσει νομικά για διαφυγόντα κέρδη.. Τουλάχιστον αυτό ξέρω από όσα έχω δει. Αν η ερώτησή σου είναι γενικά σε σχέση με την πώληση υπηρεσιών / αγαθών στο web, ναι είναι αν δεν κόβεις τιμολόγιο ή απόδειξη (ή το αντίστοιχο σε άλλες χώρες). Αντίθετα, τα donations είναι δωρεές και διέπονται από άλλους νόμους. Στην Ελλάδα υπάρχει το Τμήμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά είναι μόνο για απάτες, κλπ. Αντίστοιχα, υπάρχει πάντα και το ΣΔΟΕ που είναι υπεύθυνο για αυτά τα θέματα. Τώρα, το να κλείσουν τέτοιου είδους servers, εξαρτάται άμεσα από το που έχει την έδρα της η εταιρεία που είναι από πίσω και το που είναι οι ίδιοι οι servers. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα μία Ελληνική Αρχή για μία εταιρεία από τα νησιά Fiji με τους servers της εκεί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.