Προς το περιεχόμενο

Δυναμωτικό ποτό στις προπονησεις.

kostionalist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πρότεινα κάποιο ισοτονικό με μαλτοδεξτρινη, τα isostar, gatorade, κτλ. δεν έχουν, που το πίνεις πριν την προπόνηση και σου δίνει ενέργεια για κάποιο χρονικο διαστημα.

Είναι λιγο πιο ακριβά αλλά πολύ πιο αποτελεσματικά

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μαλτοδεξτρινη, μετα την προπονηση κυριως. Δεν ειναι καλος ο υδατανθρακας κατα την διαρκεια της ασκησης.

Δημοσ.

Μαλτοδεξτρινη και γενικα υδατανθρακες γρηγορης απορροφησης, μετα την προπονηση για να τροφοδοτουν τους μυες.

Δημοσ.
Ο φιλος μιλαει για περιοδο προετοιμασιας. Οταν εμεις καναμε προετοιμασια συνηθως η "κουραση"δεν ηταν μυικη, αλλα λαχανιασμα λογω κακης αεροβικης καταστασης απο την 2μηνη-3μηνη απραξια. Εξαλλου στο ντεφορμαρισμα λογω απραξιας το πρωτο πραγμα που βαλλεται ειναι η αεροβια κατασταση και οχι τοσο η μυικη, τουλαχιστον κρινωντας απο εμενα.

Υποθετω λοιπον οτι αναφερεται στο λαχανιασμα μιλωντας για προετοιμασια, αρα ειστε σιγουροι οτι προσφερουν κατι παραπανω ολα αυτα που του προτεινετε?

ποντάρω σε αυτό που λέει το παιδί

τα ποτά βοηθούν, σε κάποια όρια (προφανώς), από τη στιγμή που ζητάει κάτι για να τον βοηθήσει μάλλον σημαίνει πως χρειάζεται βελτίωση της φυσικής κατάστασης

αυτό δεν γίνεται σε μια νύχτα, λογικό, οπότε παίρνει και τα ποτά αλλά αν δεν ρίξει βάρος σε βελτίωση του κορμιού του για να έχει πιο δυνατά αποτελέσματα ο οργανισμός απλά θα ζητάει πολλά extra ανίκανος να ανταπεξέλθει, και με ποτά ή χωρίς πάλι δεν θα μπορεί να βγάλει το πρόγραμμα γιατί μιλάμε για τεράστιες διαφορές βάλε βγάλε λίγο βάρος, λίγο λίπος κτλ

θυμάμαι πιτσιρικάς μετά από ένα καλοκαίρι που πήρα πολύ απότομα κιλά η φυσική κατάσταση ήταν μέρα με την νύχτα, στις προπονήσεις ήμουν κοντά στην κατάρρευση ενώ πριν ήμουν σε όλες τις μετρήσεις πρώτος, αντοχή, άλμα, ταχύτητα κτλ σε πολύ καλή κατάσταση

σε περίπτωση κακής φυσικής κατάστασης τα μεγέθη είναι διαφορετικά και δεν ισοσταθμίζονται με λίγη βοήθεια από ποτά

Εχω ακουσει οτι δεν κανει να τρως ή να πινεις πριν την προπονηση ή στην προπονηση γιατι σε πιανει σφαχτης.Ευχαριστω
υποθέτω με το πριν εννοούμε αμέσως πριν

για το φαγητό αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια εννοείται πως όχι αλλά η ερώτηση είναι λίγο άτοπη

για να θες να φας φαγητό αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης σημαίνει πως πηγαίνεις νηστικός το οποίο είναι απαγορευτικό

στην τελική τρως 1, 2 φρυγανιές με κάτι πάνω απλά για το στομάχι και κάνεις χαλαρή προπόνηση αλλά κανονικά καλύτερα να μην κάνεις καθόλου προπόνηση

κανονικά και με το νόμο εννοείται πως πιο πριν τη προπόνηση έχεις φάει γεύμα

(συνήθως προτείνεται 2 και κάτι ώρες πιο πριν αν δεν κάνω λάθος αλλά αυτό είναι για συγκεκριμένα γεύματα και σώματα οπότε ο καθένας κρίνει πόσο παραπάνω χρειάζεται αν δεν τηρεί παράλληλα πρόγραμμα διατροφής)

τώρα υπάρχουν και τα συμπληρώματα για τα οποία υπάρχουν και πολλές μορφές και για τα οποία δεν γνωρίζω και δεν ξέρω αν εννοείς και αυτά ως φαγητό - τα παιδιά θα ξέρουν καλύτερα υποθέτω

για το ποτό το θέμα είναι τι θα πιεις και σε τι ποσότητες

για χυμούς ή αναψυκτικά ή άλλα ποτά άσχετα ισχύει ότι και για το φαγητό (μιλάμε για αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια), δλδ όχι

για μεγάλες ποσότητες από οτιδήποτε πάλι καταλήγουν σε 'σφάχτη', δλδ όχι

για ποτά που είναι για αυτή τη χρήση πίνεις ποσότητες για να σταματήσεις την αίσθηση της δίψας

το τελευταίο δε σημαίνει πως δεν θα φτάσεις σε μεγάλες ποσότητες όμως αν ο οργανισμός το ζητάει και επομένως πιθανόν να σε ενοχλήσει

σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει πως έχεις κακή φυσική κατάσταση και δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να τη βελτιώσεις με προσανατολισμένη προπόνηση

ο σφάχτης, αν δεν κάνω λάθος είναι συνήθως πόνοι στην περιοχή του συκωτιού ή στομαχιού προκειμένου να ανταπεξέλθει ο οργανισμός στις επιπλέον ανάγκες για αίμα/οξυγόνο που δημιουργήθηκαν ή λόγω πέψης

Δημοσ.
lol.φαδσφσσφδα

γιατί λολ ρε σύ?? ήμουν και 17 χρονών τότε... και αν υπάρχει κάτι που μου αρέσει να κάνω περισσότερο απο τους υπολογιστές και τις γυναίκες αυτό είναι να παίζω μπάλα... !! :-D:-D

αλλά μας έφαγαν οι σπουδές και η δουλειά... σνιφ σνιφ ! :cry: :cry:

Δημοσ.
γιατί λολ ρε σύ?? ήμουν και 17 χρονών τότε... και αν υπάρχει κάτι που μου αρέσει να κάνω περισσότερο απο τους υπολογιστές και τις γυναίκες αυτό είναι να παίζω μπάλα... !! :-D:-D

αλλά μας έφαγαν οι σπουδές και η δουλειά... σνιφ σνιφ ! :cry: :cry:

Θέλω να πω ότι και εγώ βγάζω προπόνηση για τα 100 χωρίς να πίνω σταλιά νερό μερικές φορές παρά στο τέλος μόνο..αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό διότι κάποιες γουλιές είναι απαραίτητες για να αναπληρώνεις τα υγρά που χάνεις :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...