Προς το περιεχόμενο

Ασυρματη συνδεση Router σε ασυρματο δικτυο

X Real

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορω να συνδεσω το Router μου σε υφισταμενο ασυρματο δικτυο

ετσι ωστε να μπορω να συνδεσω με καλωδιο 2 υπολογιστεσ desktop?

Δημοσ.

Τα router θα συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους πχ όπως στο παρακάτω link;

http://linksys.custhelp.com/cgi-bin/linksys.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=4194

Αν θέλεις να τα συνδέσεις ασύρματα μεταξύ τους τότε θα πρέπει να προσέξεις την ασφάλεια του ασύρματου και να χρησιμοποιήσεις wpa2 και φυσικά αντίστοιχα router που υποστηρίζονται,

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge

όπως:

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/WDS_Linked_router_network

Δημοσ.

αν εννοεις να κανεις repeating απο ενα δικτυο σαν να λεμε να θες να συνδεθεις στο δικτυο του δημου σου αλλα δεν πιανει το σημα και θες να βαλεις κατι ασυρματα τοτε πρεπει να παρεις ενα ρουτερ που να παιζει σαν repeater.η πιο απλη ευκολη λυση.δεν ξερω αν στο αλλο δικτυο εχεις προσβαση εσυ η οχι.γιατι σε σπανιες περιπτωσεις θα μπορουσες να επαιζες και wds αν υποστηριζαν και τα 2 ρουτερ αλλα ειναι δυσκολο στο σεταρισμα.οποτε θες repeater.belkin και d link repeater εχω βαλει πιο παλια και επαιζε οκ.και Linksys extender ειχε παιξει.

Δημοσ.

Ευχαριστο παρα πολυ!!!!

---------- Προσθήκη στις 11:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:46 ----------

Πως μπορω να το κανω να δουλευει σαν repeater?

Για την ακριβεια εχω το κωδικου του γειτονα και θελω να

χρησιμοποιησω το δικτυο του.

Ο μονος τροπος που σκεφτηκα ειναι με 1 ρουτερ να 'φερω' σημα στο σπιτι και μετα να το δωσω με καλωδιο σε 2 pc.

Δημοσ.

ωραια θες ρουτερ που να παιζει σαν repeater.στην ουσια θα πιασει το σημα του γειτονα και θα το μεταφερει σε σενα.ειχα δει ενα απλο της belkin mε 30-40 ευρω.προσοχη γιατι το ιδιο κυκλοφορουσε σε access point.μετα υπαρχει και dlink.με απλα λογια σου κανει οτιδηποτε παιζει σαν repeater.οχι wds ουτε access point.στο ρουτερ του γειτονα δεν πειραζεις τιποτα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω γιατί πας σε αυτή την λύση (router, καλώδια) και δεν παίρνεις εξαρχής δύο ασύρματα στικάκια να ξεμπερδεύεις; Έχεις πρόβλημα με την λήψη του σήματος στα σημεία που είναι οι υπολογιστές;

Τα access point μπαίνουν και σε repeater mode αν δεις στο πρώτο link που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ και από θέμα κόστους ξεκινάνε από τα 35 περίπου ευρώ απλά το θέμα είναι η συμβατότητα μεταξύ τους, εξού και η αναφορά στο dd-wrt.

Το θέμα είναι τι ασφάλειας θέλεις να έχει το ασύρματο (τι δλδ έχει επιλέξει ο γείτονάς σου) και αν πέρα από το δικό σου access point θα λειτουργούν και άλλα 4-5 (άλλων γειτόνων που θα έχουν σπάσει το WEP).

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω σήμα στο δωμάτιο των υπολογιστών.

Από την άλλη θέλω να συνδέσω ένα αποκωδικοποιητή και ένα pc πάνω στο router.

Δημοσ.
Να ρωτήσω γιατί πας σε αυτή την λύση (router, καλώδια) και δεν παίρνεις εξαρχής δύο ασύρματα στικάκια να ξεμπερδεύεις; Έχεις πρόβλημα με την λήψη του σήματος στα σημεία που είναι οι υπολογιστές;

Τα access point μπαίνουν και σε repeater mode αν δεις στο πρώτο link που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ και από θέμα κόστους ξεκινάνε από τα 35 περίπου ευρώ απλά το θέμα είναι η συμβατότητα μεταξύ τους, εξού και η αναφορά στο dd-wrt.

Το θέμα είναι τι ασφάλειας θέλεις να έχει το ασύρματο (τι δλδ έχει επιλέξει ο γείτονάς σου) και αν πέρα από το δικό σου access point θα λειτουργούν και άλλα 4-5 (άλλων γειτόνων που θα έχουν σπάσει το WEP).

ελα υπερβολουλες.λιγοι πιστευω οτι σπανε wep ακομα

Ευχαριστώ παιδιά

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω σήμα στο δωμάτιο των υπολογιστών.

Από την άλλη θέλω να συνδέσω ένα αποκωδικοποιητή και ένα pc πάνω στο router.

τωρα για τον φιλο αυτο που λεει το εκανε απλα με ενα belkin που εκανε repeat στην αρχη σε ενα linksys και μετα σε ενα Thomson 585.απλα απο πισω θα χρειαστει και ενα switch Που θες για 2 pc.

απλα σε repeating συνηθως παιζει οτι μαρκα και να παρεις αντιθετα με wds.kai ena dlink που ειχα δει επαιρνε απο αλλη μαρκα ρουτερ.

Δημοσ.
ελα υπερβολουλες.λιγοι πιστευω οτι σπανε wep ακομα

Και όσο λιγότεροι χρησιμοποιούν WEP τόσο λιγότεροι θα μπορούν να τα σπάνε (στο 3λεπτο με step by step how-to wep cracking) για αυτό και επισήμανα το θέμα της ασφάλειας. :-)

Το αν είναι εύκολο ή δύσκολο και αν αξίζει για κάποιον να γλιτώσει 80άρια κάθε δίμηνο... όπως πάει η οικονομική κατάσταση... μία λύση είναι το μοίρασμα του bandwidth αλλά με άτομα που επιλέγουμε. :-)

τωρα για τον φιλο αυτο που λεει το εκανε απλα με ενα belkin που εκανε repeat στην αρχη σε ενα linksys και μετα σε ενα Thomson 585.απλα απο πισω θα χρειαστει και ενα switch Που θες για 2 pc.

απλα σε repeating συνηθως παιζει οτι μαρκα και να παρεις αντιθετα με wds.kai ena dlink που ειχα δει επαιρνε απο αλλη μαρκα ρουτερ.

Το θέμα της συμβατότητας αναφέρεται σε υποσημείωση στις φωτογραφίες που υπάρχουν στο πρώτο link που παρέθεσα στο πρώτο ποστ, από την ίδια την linksys, ενδεχομένως για να προωθήσει τα δικά της προϊόντα,

4194-007.png

αλλά από την στιγμή που μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα router που μπορεί να τρέξει dd-wrt και που υποστηρίζει δυνατότητες που δεν έχει το εργοστασιακό firmware, γιατί να μην το προτιμήσει αν η τιμή δεν διαφέρει δραματικά; :-)

Δημοσ.
Και όσο λιγότεροι χρησιμοποιούν WEP τόσο λιγότεροι θα μπορούν να τα σπάνε (στο 3λεπτο με step by step how-to wep cracking) για αυτό και επισήμανα το θέμα της ασφάλειας. :-)

Το αν είναι εύκολο ή δύσκολο και αν αξίζει για κάποιον να γλιτώσει 80άρια κάθε δίμηνο... όπως πάει η οικονομική κατάσταση... μία λύση είναι το μοίρασμα του bandwidth αλλά με άτομα που επιλέγουμε. :-)

Το θέμα της συμβατότητας αναφέρεται σε υποσημείωση στις φωτογραφίες που υπάρχουν στο πρώτο link που παρέθεσα στο πρώτο ποστ, η ίδια η linksys, ενδεχομένως για να προωθήσει τα δικά της προϊόντα, αλλά από την στιγμή που μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα router που μπορεί να τρέξει dd-wrt και που υποστηρίζει δυνατότητες που δεν έχει το εργοστασιακό firmware, γιατί να μην το προτιμήσει αν η τιμή δεν διαφέρει δραματικά; :-)

ναι ενταξει οσο κυκλοφορουνε τετοια στο νετ ολο και ποιο πολυ κοσμος θα τα σπαει.απλα πιστευω οτι ειναι μικρο το ποσοστο ακομα

απλα αν ειναι να πρεπει να τα παρεις ολα Linksys για να παιξει αν καταλαβα σωστα οποτε ειναι λιγο βλακεια αυτο.κατα τα αλλα ναι σιγουρα εχει παραπανω πραγματα αλλα αν σε περιοριζει.to wap54 Που εχεις στην φωτο με το default to firmware δεν κανει repeating περα απο Linksys η εννοεις με custom firmware deν κανει?μπερδευτηκα

Δημοσ.
Ευχαριστο παρα πολυ!!!!

---------- Προσθήκη στις 11:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:46 ----------

Πως μπορω να το κανω να δουλευει σαν repeater?

Για την ακριβεια εχω το κωδικου του γειτονα και θελω να

χρησιμοποιησω το δικτυο του.

Ο μονος τροπος που σκεφτηκα ειναι με 1 ρουτερ να 'φερω' σημα στο σπιτι και μετα να το δωσω με καλωδιο σε 2 pc.

δοκιμασα τα παντα με ενα tl-wa601g αλλα ενω ακολουθησα τιθσ οδηγιεσ δεν καταφερα να εχω ενσυρματο δικτυο!!!

Σασ παρακαλω βοηθεια?

Τι μπορει να μην πηγε καλα?

Δημοσ.

Ποιες οδηγίες ακολούθησες; Αυτές;

http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=151

ναι ενταξει οσο κυκλοφορουνε τετοια στο νετ ολο και ποιο πολυ κοσμος θα τα σπαει.απλα πιστευω οτι ειναι μικρο το ποσοστο ακομα

απλα αν ειναι να πρεπει να τα παρεις ολα Linksys για να παιξει αν καταλαβα σωστα οποτε ειναι λιγο βλακεια αυτο.κατα τα αλλα ναι σιγουρα εχει παραπανω πραγματα αλλα αν σε περιοριζει.to wap54 Που εχεις στην φωτο με το default to firmware δεν κανει repeating περα απο Linksys η εννοεις με custom firmware deν κανει?μπερδευτηκα

Λέω ότι αν κάποιος πάρει router που μπορεί να τρέξει dd-wrt δεν περιορίζεται σε wep αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει wpa2. :-)

Δημοσ.
Ποιες οδηγίες ακολούθησες; Αυτές;

http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=151

Λέω ότι αν κάποιος πάρει router που μπορεί να τρέξει dd-wrt δεν περιορίζεται σε wep αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει wpa2. :-)

ωραια μια ερωτηση.εχω κανει repeating κατα καιρους με διαφορα ρουτερ.δεν εχω δοκιμασει να δω αν επαιζε με wpa/wpa2.εσυ λες οτι μονο το dd wrt υποστηριζει wpa/wpa2 Η wpa2?

Δημοσ.
ωραια μια ερωτηση.εχω κανει repeating κατα καιρους με διαφορα ρουτερ.δεν εχω δοκιμασει να δω αν επαιζε με wpa/wpa2.εσυ λες οτι μονο το dd wrt υποστηριζει wpa/wpa2 Η wpa2?

Όχι, δεν μπορεί κάποιος να αποκλείσει την πιθανότητα να παίζει wpa2 κάποιο router με το εργοστασιακό του firmware από την στιγμή που κυκλοφορούν πάρα πολλά router και το firmware αυτών αναβαθμίζεται τακτικά και το όλο θέμα έχει να κάνει με το software και όχι με το hardware.

Απλά επειδή δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας στην επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών router, προτιμάμε να παίρνουμε αυτά που τρέχουν dd-wrt ώστε να περιορίζονται αυτά τα ενδεχόμενα στο ελάχιστο, πέρα των όσων φυσικά επιπλέον επιλογών και δυνατοτήτων δίνουν. :-)

Εννοείτε ότι αν κάποιος δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο από το router του (telnet, iptables κλπ) και οι δυνατότητες που του δίνει το εργοστασιακό firmware τον καλύπτουν, μια χαρά θα κάνει την δουλειά του και χωρίς dd-wrt.

Όσοι όμως έχουν γνώσεις linux και ξέρουν τι είναι το Optware, εκεί τα πράγματα αποκτούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι συσκευές μία άλλη αξία και δεν αναφέρομαι μόνο στα router αλλά και στο nslu2 αλλά και στο wdtv (και λοιπές συσκευές). :-)

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Quick_list_of_Optware_packages

Δημοσ.

thanxs για τα Info. ναι μια ζωη αυτο ηταν το προβλημα.οτι το Hardware κανει τα παντα και το software οχι εκτος απο οταν φτιαχτει κανα custom firmware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...