Προς το περιεχόμενο

Samsung T220 vs Dell U2311H Ultrasharp

Mallibu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πάντως και για τα "μεγάλα" monitors της Eizo & NEC (pure 10bit panels) η LG τα προμηθεύει

Φυσικά. Η Lg πλέον είναι ο μοναδικός κατασκευαστής ips panels για pc monitors και γιαυτό μπορούν να ρίξουν τόσο την ποιότητα αφού δεν έχουν ανταγωνισμό. Η διαφορά είναι πως οι οθόνες των 1000 και πάνω ευρό είτε έχουν hand picked panels που δεν έχουν αυτά τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό, είτε έχουν συστήματα uniformity compensation ή και τα 2. Γιαυτό και πληρώνεις τόσα λεφτά.

H Hazro για παράδειγμα ετοιμάζει 23ρα οθόνη με το ίδιο e-ips panel της u2311 και της ea231wmi (το χρησιμοποιεί και μια viewsonic αλλά δεν είναι της παρούσης :P). Σύμφωνα με την δικιά τους ανακοίνωση τα panels θα είναι hand picked ώστε να έχουν ομοιογενές backlight και χρώμα. Είναι σίγουρο πως η Hazro θα είναι πολύ ακριβότερη από την ea231wmi και πόσο μάλλον την u2311 αφού κάποιος πρέπει να πληρώσει τα χαμηλής ποιότητας panels που η hazro θα "πετάξει".

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πρέπει πάντως να διευκρινίσω κάτι. Το post μου τόνιζε τα αρνητικά όχι γιατί δεν πιστεύω πως η u2310 είναι η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της, αλλά επειδή η χρήση για την οποία αγοράζει ο καθένας την οθόνη του είναι διαφορετική. Και pva eizo των 1000 ευρό μπορεί να αγοράσει κανείς και να μην του κάνει για τη χρήση που θέλει. Επίσης, επειδή οι περισσότεροι σχηματίζουν άποψη για τη συγκεκριμένη οθόνη από το review του tftcentral, του οποίου η οθόνη αν δεν ήταν hand picked για review, ήταν σίγουρα εξαιρετικά σπάνια και τυχερή περίπτωση, ήθελα να αναφέρω και τα αρνητικά για αυτούς τους οποίους αφορούν.

Πίστεψε με, το 80% των χρηστών δεν θα προσέξει τη χρωματική ανομοιογένειά ή το μέτριο (για ips) panel backlight. Σε σχέση με οποιοδήποτε TN panel είναι σαφώς πολύ ανώτερη και στα λεφτά της είναι όντως μονόδρομος. Η F2380 για παράδειγμα έχει τόσο ghosting που είναι απλά απαγορευτική για παιχνίδια, ενώ η nec ea231wmi είναι όντως καλύτερη αλλά και αρκετά ακριβότερη, ενώ η υποστήριξη της nec στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη. αν πέσεις σε προβληματική οθόνη με την DELL είσαι απόλυτα ασφαλής, μπορείς να την αλλάζεις κάθε μέρα (που λέει ο λόγος :P) μέχρι να λήξει η εγγύηση της, αν σου βγάλει πρόβλημα η nec ή δεν πέσεις σε καλό κομμάτι, την γ@μησες ;).

Οθόνη χωρίς προβλήματα σε αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να βρεις, απλά και μόνο διότι η LG, η οποία προμηθεύει αποκλειστικά πλέον IPS panels για οθόνες υπολογιστών, έχει ρίξει το quality control στο πάτωμα. Ακόμα και οθόνες των 1000 ευρό έχουν προβλήματα που δεν έπρεπε να έχουν...

Καταλαβαίνω τι λες και το γεγονός ότι ανέφερες τα αρνητικά ήταν πολύ χρήσιμο και όχι αποτρεπτικό στο να θέλω να την αγοράσω. Ήθελα να διαβάσω από πρώτο χέρι τα όσα "αρνητικά" γιατί και τα reviews δεν τα θεωρώ κανόνα αλλά περισσότερο συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Στα FPS παιχνίδια νιώθεις ότι υστερείς λόγω οθόνης; Δηλάδή είναι η κίνηση όπως πρέπει, χωρίς εμφανές ghosting; Γιατί game είναι και το lineage αλλά εκεί δεν θα έχει κανείς πρόβλημα. Σίγουρα ένα TN panel θα έκανε καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα αλλά θα χάσω όλα τα υπόλοιπα καλά του ips γι'αυτό σκαλώνω κάπως. Αν και δεν παίζω όπως κάποτε δεν θα ήθελα να μετανοιώσω την αγορά αν πιάσω ένα CS ας πούμε να θυμηθούμε τα παλιά.:mrgreen:

Δημοσ.
Καταλαβαίνω τι λες και το γεγονός ότι ανέφερες τα αρνητικά ήταν πολύ χρήσιμο και όχι αποτρεπτικό στο να θέλω να την αγοράσω. Ήθελα να διαβάσω από πρώτο χέρι τα όσα "αρνητικά" γιατί και τα reviews δεν τα θεωρώ κανόνα αλλά περισσότερο συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Στα FPS παιχνίδια νιώθεις ότι υστερείς λόγω οθόνης; Δηλάδή είναι η κίνηση όπως πρέπει, χωρίς εμφανές ghosting; Γιατί game είναι και το lineage αλλά εκεί δεν θα έχει κανείς πρόβλημα. Σίγουρα ένα TN panel θα έκανε καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα αλλά θα χάσω όλα τα υπόλοιπα καλά του ips γι'αυτό σκαλώνω κάπως. Αν και δεν παίζω όπως κάποτε δεν θα ήθελα να μετανοιώσω την αγορά αν πιάσω ένα CS ας πούμε να θυμηθούμε τα παλιά.:mrgreen:

FPS δεν παίζω πλέον, γέρασα :Ρ. Πάντως ghosting δεν θα δεις εύκολα, ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ καλός. Επιπλέον αυτό που μετράει περισσότερο στα fps είναι το input lag και η u2311 έχει μικρότερο και από τις περισσότερες ΤΝ οθόνες.

Δημοσ.

FPS δεν παίζω πλέον, γέρασα :Ρ. Πάντως ghosting δεν θα δεις εύκολα, ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ καλός. Επιπλέον αυτό που μετράει περισσότερο στα fps είναι το input lag και η u2311 έχει μικρότερο και από τις περισσότερες ΤΝ οθόνες.

Δημοσ.

Εχει λίγες ώρες που σύνδεσα και γώ την δική μου Dell. Παίζω με τις παρακάτω ρυθμίσεις. Το Panel είναι πραγματικά ποιοτικό αλλά δυσκολεύομαι ακόμα να συνηθίσω τα χρώματά του , καθώς μου φαίνονται πιο σκοτεινά/θαμπά απο την προηγούμενη Samsung 245B που είχα Brightness 99%. Πολύ ξεκούραστη όμως η Dell.

Δημοσ.
Εχει λίγες ώρες που σύνδεσα και γώ την δική μου Dell. Παίζω με τις παρακάτω ρυθμίσεις. Το Panel είναι πραγματικά ποιοτικό αλλά δυσκολεύομαι ακόμα να συνηθίσω τα χρώματά του , καθώς μου φαίνονται πιο σκοτεινά/θαμπά απο την προηγούμενη Samsung 245B που είχα Brightness 99%. Πολύ ξεκούραστη όμως η Dell.

μεγειές... εννοείται οτι περιμένω εδώ και μέρες την γνώμη σου για το πώς τα πάει σε fps games οπότε με την πρώτη ευκαιρία ... πέστα όλα έξω απτα δόντια :P

Δημοσ.

Επειδή και εγώ την δικιά μου samsung την είχα με αρκετά ψηλό brightness,μόλις πήρα την Dell έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις με σένα μονο που άφησα brightness ~50-55 .. Ίσως είναι θέμα συνήθειας αλλα στο 30 που προτείνει μου φαίνονται αρκετά σκοτεινά τα χρώματα.

Κατα τα άλλα το panel φυσάει :lol:

Δημοσ.
μεγειές... εννοείται οτι περιμένω εδώ και μέρες την γνώμη σου για το πώς τα πάει σε fps games οπότε με την πρώτη ευκαιρία ... πέστα όλα έξω απτα δόντια :P

Thanks. Ειναι η πρώτη μου οθόνη IPS παρολ'αυτά παίζοντας CS 1.6 και CS Source δεν κατάλαβα καμοία διαφορά. Μου φάνηκε το ίδιο με την προηγούμενη ;) Οπότε προχώρα στην αγορά της.

Δημοσ.
....CS 1.6 και CS Source δεν κατάλαβα καμοία διαφορά. Μου φάνηκε το ίδιο με την προηγούμενη ;) Οπότε προχώρα στην αγορά της.

[ΟFFTOPIC]

Ποιος παίζει ακόμα CS;;;; Και για ποιον λόγο;;; Δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό στις κινήσεις των παικτών και τα γραφικά είναι αστεία. Εμένα και τότε που το είχα πρωτοπαίξει μου είχε φανεί αστείο το πόσο ψεύτικο έδειχνε δτα μάτια μου.

[/OFFTOPIC]

Δημοσ.
[ΟFFTOPIC]

Ποιος παίζει ακόμα CS;;;; Και για ποιον λόγο;;; Δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό στις κινήσεις των παικτών και τα γραφικά είναι αστεία. Εμένα και τότε που το είχα πρωτοπαίξει μου είχε φανεί αστείο το πόσο ψεύτικο έδειχνε δτα μάτια μου.

[/OFFTOPIC]

το CS είχε πάντα μεγάλο fan base... και όταν είχε κυκλοφορήσει τουλάχιστον το source είχε το καλύτερο μοντέλο φυσικής απο όλα τα παιχνίδια του είδους... μην τα ισωπεδώνουμε και όλα.. ;) βέβαια τώρα έχει "παλιώσει" ..

---------- Προσθήκη στις 14:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:22 ----------

Thanks. Ειναι η πρώτη μου οθόνη IPS παρολ'αυτά παίζοντας CS 1.6 και CS Source δεν κατάλαβα καμοία διαφορά. Μου φάνηκε το ίδιο με την προηγούμενη ;) Οπότε προχώρα στην αγορά της.

βασικά έτσι όπως πάει το insomnia θα γίνει ο βασικός αντιπρόσωπος της Dell στην Ελλάδα :-D:-D οπότε και διαφορά να δώ όλο και κάποιος θα την πάρει απο εδώ.. !! :)

απο msystems την πήρες?

Δημοσ.

Απλά να πω ότι τελικά πούλησα την μία T220 που είχα, και πήρα αρχικά 1 U2311h. Εντυπώσεις?

Μετά από τρείς μέρες πήρα άλλη μία και τώρα έχω δύο. Δακρύζω από την συγκίνηση λέμε! Τέτοιο πράγμα δεν το περίμενα.

Όποιος μπορεί ας την πάρει. 15 κλάσεις ανώτερη από την T220 και πιστεύω και από κάθε TN panel

Δημοσ.

έτσι... πάρτε την αλλα με επιφυλάξεις... θα σας καταστρέψει οικονομικά... θα θέλετε blue ray player ... μετά και θα φάτε τα χρόνια σας να βλέπετε ταινίες... εγώ δεν κοιμάμαι πλέον.. το κοψα.... :-D

---------- Προσθήκη στις 02:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:09 ----------

Μετά από τρείς μέρες πήρα άλλη μία και τώρα έχω δύο.

αλήθεια γιατί πήρες δύο...??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...