Προς το περιεχόμενο

Samsung T220 vs Dell U2311H Ultrasharp

Mallibu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω την T220 (http://www.skroutz.gr/s/42066/Samsung-SyncMaster-T220-22%22.html) για την ώρα και σκεφτόμουν κατα πόσο αξίζει η αλλαγή με την οθόνη της Dell που προτείνετε πολλοί. Δεδομένου οτί εργάζομαι πολλές ώρες στο PC,η Τ220 έχει αρκετά έντονα χρώματα που είναι ωραίο στα παιχνίδια αλλά σε κείμενο κλπ μετά απο αρκετές ώρες γίνεται κουραστική. Αν η οθόνη της Dell έχει καλύτερα χρώματα αλλα και λόγω ποιότητας panel δεν γίνεται κουραστική μετά απο ώρες θα ήταν ότι πρέπει.. Γενικά αξίζει να δώσει κάποιος 230 ευρώ για την διαφορά που έχουν; Η διαφορά είναι ορατή και σε παιχνίδια και σε λοιπές εργασίες;

Ευχαριστώ

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα

Έχω την T220 (http://www.skroutz.gr/s/42066/Samsung-SyncMaster-T220-22%22.html) για την ώρα και σκεφτόμουν κατα πόσο αξίζει η αλλαγή με την οθόνη της Dell που προτείνετε πολλοί. Δεδομένου οτί εργάζομαι πολλές ώρες στο PC,η Τ220 έχει αρκετά έντονα χρώματα που είναι ωραίο στα παιχνίδια αλλά σε κείμενο κλπ μετά απο αρκετές ώρες γίνεται κουραστική. Αν η οθόνη της Dell έχει καλύτερα χρώματα αλλα και λόγω ποιότητας panel δεν γίνεται κουραστική μετά απο ώρες θα ήταν ότι πρέπει.. Γενικά αξίζει να δώσει κάποιος 230 ευρώ για την διαφορά που έχουν;

Ευχαριστώ

Με χίλια αξίζει... Η μέρα με τη νύχτα και σε ποιότητα κατασκευής!

Δημοσ.

Για μενα δεν αξιζει να μπεις στην διαδικασια αλλαγης οθονης

Μια χαρα οθονη εχεις, ρυθμισε την αναλογα με τις αναγκες σου

Νομιζω υπερβαλουν λιγο ως προς την εκτιμηση της u2311

Δημοσ.

Στα χρήματα της είναι σαφώς καλύτερη η Dell. Είναι ένα panel με πολλές ατέλειες για ips βέβαια, αλλά σε γωνίες θέασης και χρωματική απόδοσή έχουν μεγάλη διαφορά. Πιο ξεκούραστη με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορεί να μην είναι, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορείς να το ρυθμίσεις ο ίδιος κατεβάζοντας το brightness κοντά στο 30-34. Εξάλλου, τα ips επειδή έχουν σταθερό gamma και πολύ λιγότερο dithering προσφέρουν πιο σταθερή και επομένως πιο ξεκούραστη εικόνα.

Πάμε τώρα και στα αρνητικά :P. Το quality control της DELL στη συγκεκριμένη οθόνη είναι μάλλον κακό :

Οι περισσότερες έχουν αρκετό backlight bleeding στα άκρα, ανομοιογενές χρώμα (συνήθως πιο ψυχρό στα αριστερά και πιο θερμό στα δεξιά), το μαύρο τους παίρνει μοβ απόχρωση υπό γωνία και η καμπύλη του gamma είναι απαράδεκτη με τις σκούρες αποχρώσεις να είναι συμπιεσμένες ώστε να δίνει την αίσθηση του βαθύτερου μαύρου.

Γενικά σε σχέση με την nec231wmi που επίσης κατέχω, είναι αρκετά χειρότερη παρότι φοράνε το ίδιο panel, αφού η nec πέρα από την πολύ καλύτερή ποιότητα κατασκευής διαθέτει πιο ομοιογενές backlight, ομαλότατη καμπύλη gamma και υπό γωνία το μαύρο απλά ασπρίζει (όπως γίνεται συνήθως με τα ips). Η χρωματική ανομοιογένεια είναι αναπόφευκτο πρόβλημα με το συγκεκριμένο panel αλλά και πάλι στη nec είναι λιγότερο ορατή.

Προς Θεού βέβαια, δεν θέλω να σε τρομάξω, για τα λεφτά της η DELL είναι ασυναγώνιστη (η NEC για παράδειγμα παρότι φοράει το ίδιο panel κοστίζει στην Ελλάδα 120 ευρό παραπάνω) και το support της DELL είναι αξεπέραστο. Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα με την οθόνη σου τους παίρνεις απλά ένα τηλέφωνο και σε 2 το πολύ μέρες έχουν έρθει στο σπίτι σου και σου την έχουν αντικαταστήσει. Απλά αναφέρω και τα παραπάνω αρνητικά,διότι δεν διευκρίνισες για τί χρήση θες την οθόνη. Αν σε ενδιαφέρει δηλαδή η χρωματική πιστότητα (ασχολείσαι με εικόνα και βίντεο) η DELL έχει χτυπητές αδυναμίες. Αν ψάχνεις απλά για μια καλή οθόνη για ταινίες, gaming και internet τότε η DELL θα σου αρέσει πολύ, στο υπόσχομαι. Και πριν ρωτήσεις, όχι δεν έχει ghosting ;).

Δημοσ.
Καλησπέρα

Έχω την T220 (http://www.skroutz.gr/s/42066/Samsung-SyncMaster-T220-22%22.html) για την ώρα και σκεφτόμουν κατα πόσο αξίζει η αλλαγή με την οθόνη της Dell που προτείνετε πολλοί. Δεδομένου οτί εργάζομαι πολλές ώρες στο PC,η Τ220 έχει αρκετά έντονα χρώματα που είναι ωραίο στα παιχνίδια αλλά σε κείμενο κλπ μετά απο αρκετές ώρες γίνεται κουραστική. Αν η οθόνη της Dell έχει καλύτερα χρώματα αλλα και λόγω ποιότητας panel δεν γίνεται κουραστική μετά απο ώρες θα ήταν ότι πρέπει.. Γενικά αξίζει να δώσει κάποιος 230 ευρώ για την διαφορά που έχουν; Η διαφορά είναι ορατή και σε παιχνίδια και σε λοιπές εργασίες;

Ευχαριστώ

Έχω ακριβώς την ίδια οθόνη και σκέφτομαι να κάνω ακριβώς την ίδια αλλαγή. Να πουλήσω πρώτα την 220 και μετα να πάω για την DELL 23'' ή την 24''. Προβληματίζομαι όμως επίσης αν αξίζει τόσο η 23'' πόσο μάλλον η 24'' που κοστίζει και πολύ περισσότερο. Μήπως καλύτερα 2χ23'';

Δημοσ.
Έχω ακριβώς την ίδια οθόνη και σκέφτομαι να κάνω ακριβώς την ίδια αλλαγή. Να πουλήσω πρώτα την 220 και μετα να πάω για την DELL 23'' ή την 24''. Προβληματίζομαι όμως επίσης αν αξίζει τόσο η 23'' πόσο μάλλον η 24'' που κοστίζει και πολύ περισσότερο. Μήπως καλύτερα 2χ23'';

Όπως είπα και παραπάνω αν δεν ασχολείσαι με επεξεργασία εικόνας και βίντεο φυσικά και αξίζει, ιδικά αν δεν κάθεσαι πάντα ακριβώς μπροστά στην οθόνη.

Όσο για την 24ρα, εξαρτάται από τη χρήση για την οποία τη θέλεις. Πιο αναλυτικά, το 2ο revision της u2410 έχει διορθώσει το πρόβλημα με τη χρωματική ανομοιογένεια, ενώ η 24ρα έτσι και αλλιώς διέθετε από την αρχή ακόμα καλύτερες γωνίες θέασης. Επίσης είναι αρκετά μεγαλύτερή καθώς πέρα από τη μια ίντσα παραπάνω, έχει και αναλογία 16:10 αντί για 16:9 οπότε σου προσφέρει και περισσότερο χώρο κάθετα. Από την άλλη, κοστίζει σχεδόν τα διπλά λεφτά και διαθέτει αρκετά κατώτερο contrast απο την 23ρα, οπότε και χειρότερο μαύρο.

Με λίγα λόγια, αν ψάχνεις για μια οθόνη που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλη χρωματική πιστότητα και ακρίβεια και σε ενδιαφέρει αρκετά και το μέγεθος, κοίτα την u2410. Αν θες μια καλή οθόνη για γενική χρήση πάρε την u2310, ιδικά αν βλέπεις αρκετές ταινίες καθώς το βαθύτερο μαύρο είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή την περίπτωση.

Αν θες πολύ βαθύ μαύρο και ομοιογενές χρώμα και ΔΕΝ παίζεις καθόλου παιχνίδια μπορείς να κοιτάξεις και την f2380. Η συγκεκριμένη οθόνη έχει cpva panel, οπότε διαθέτει τεράστιο πραγματικό contrast, αλλά όπως οι περισσότερες οθόνες με pva, είναι πάρα πολύ αργή (έχει δηλαδή πολύ και αισθητό ghosting).

Αν ψάχνεις για οθόνη που τα κάνει όλα στις 23 ίντσες, η Hazro έχει ανακοινώσει πως θα βγάλει και αυτή 23ρα με eIPS σε αυτή την κατηγορία, μόνο που τα panels που θα χρησιμοποιήσει θα είναι διαλεγμένα ώστε να έχουν ομοιογενές backlight και χρώμα. Βέβαια η Hazro αναμένεται να είναι και αρκετά ακριβότερη απο την DELL.

Αν έχεις επιπλέον απορίες ή θέλεις διευκρινήσεις για τις οθόνες που ανέφερα μη διστάσεις να ρωτήσεις, καθώς διαθέτω και την u2311h και την f2380 (και την ea231wmi :P) ενώ ένας φίλος μου έχει και την u2410 οπότε μπορώ να σου απαντήσω από πρώτο χέρι.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Η αλήθεια είναι πως ακόμα το σκέφτομαι. Επειδή αρκετά συχνά χρειάζομαι μεγάλη επιφάνεια εργασίας, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να πάρω 2 23'' αντί για την μια 24''. Μάλλον θα περιμένω λίγο να δω πως θα κινηθούν και οι τιμές και μετά θα αποφασίσω.

Δημοσ.

Θα πρέπει να σε προειδοποιήσω πως δύο οθόνες σπάνια έχουν την ίδια εικόνα ακόμα και αν είναι το ίδιο μοντέλο. Με λίγα λόγια για setup με 2 οθόνες μπορεί να χρειαστείς calibrator. Επιπλέον από όσο θυμάμαι, τα windows μπορούν να φορτώσουν μόνο ένα icc profile αν και πρέπει να υπάρχει κάποιο workaround από ότι είχα δει στο hardforum.

Για τί χρήση θέλεις τις οθόνες;

Δημοσ.

Αν έχεις επιπλέον απορίες ή θέλεις διευκρινήσεις για τις οθόνες που ανέφερα μη διστάσεις να ρωτήσεις, καθώς διαθέτω και την u2311h και την f2380 (και την ea231wmi :P) ενώ ένας φίλος μου έχει και την u2410 οπότε μπορώ να σου απαντήσω από πρώτο χέρι.

Μπράβο φίλε. Φαίνεται από τις απαντήσεις σου ότι είσαι κάτοχος της προκειμένης οθόνης και έτσι θα έπρεπε να είναι όλες οι απαντήσεις, βασισμένες σε προσωπική εμπειρία και αρκετή χρήση. Δεν είναι το ίδιο η βόλτα απο το 'Χ' μαγαζί και το ίδιο να την δουλεύεις σπίτι σου. Όπως επίσης δεν είναι το ίδιο το τι λένε 2 φίλοι μας, 5 reviews και ο τεχνικός που τάχα μου ξέρει.

Το καλύτερο κριτήριο είναι τα μάτια μας και δεν ξέρω κατά πόσο οι περισσότεροι που προτείνουνε κάποιο μόνιτορ, το έχουνε κιόλας στην κατοχή τους. Αν διάβαζε κανένας άσχετος θα έλεγε ότι η dell είναι χορηγός του insomnia.. Ο λόγος που το λέω είναι ότι σπάνια αναφέρονται τα αρνητικά σε λεπτομέρεια, ενώ υπάρχουν και δεν είναι απλά το σούπερ μόνιτορ λόγω τιμής, πάνελ και σέρβις.

Κι εγώ ψάχνομαι για οθόνη εδώ και καιρό και δεν ξέρω που θα καταλήξω γιατί δεν ξέρω τι θέλω ακόμα, αλλά με έψησε κι εμένα η u2311h. Αλλά τελικά δεν είναι και τόσο μονόδρομος όσο με κάνανε να νομίζω ορισμένα κείμενα.

Βλέποντας και κάνοντας ;)

Δημοσ.
Μπράβο φίλε. Φαίνεται από τις απαντήσεις σου ότι είσαι κάτοχος της προκειμένης οθόνης και έτσι θα έπρεπε να είναι όλες οι απαντήσεις, βασισμένες σε προσωπική εμπειρία και αρκετή χρήση. Δεν είναι το ίδιο η βόλτα απο το 'Χ' μαγαζί και το ίδιο να την δουλεύεις σπίτι σου. Όπως επίσης δεν είναι το ίδιο το τι λένε 2 φίλοι μας, 5 reviews και ο τεχνικός που τάχα μου ξέρει.

Το καλύτερο κριτήριο είναι τα μάτια μας και δεν ξέρω κατά πόσο οι περισσότεροι που προτείνουνε κάποιο μόνιτορ, το έχουνε κιόλας στην κατοχή τους. Αν διάβαζε κανένας άσχετος θα έλεγε ότι η dell είναι χορηγός του insomnia.. Ο λόγος που το λέω είναι ότι σπάνια αναφέρονται τα αρνητικά σε λεπτομέρεια, ενώ υπάρχουν και δεν είναι απλά το σούπερ μόνιτορ λόγω τιμής, πάνελ και σέρβις.

Κι εγώ ψάχνομαι για οθόνη εδώ και καιρό και δεν ξέρω που θα καταλήξω γιατί δεν ξέρω τι θέλω ακόμα, αλλά με έψησε κι εμένα η u2311h. Αλλά τελικά δεν είναι και τόσο μονόδρομος όσο με κάνανε να νομίζω ορισμένα κείμενα.

Βλέποντας και κάνοντας ;)

Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πρέπει πάντως να διευκρινίσω κάτι. Το post μου τόνιζε τα αρνητικά όχι γιατί δεν πιστεύω πως η u2310 είναι η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της, αλλά επειδή η χρήση για την οποία αγοράζει ο καθένας την οθόνη του είναι διαφορετική. Και pva eizo των 1000 ευρό μπορεί να αγοράσει κανείς και να μην του κάνει για τη χρήση που θέλει. Επίσης, επειδή οι περισσότεροι σχηματίζουν άποψη για τη συγκεκριμένη οθόνη από το review του tftcentral, του οποίου η οθόνη αν δεν ήταν hand picked για review, ήταν σίγουρα εξαιρετικά σπάνια και τυχερή περίπτωση, ήθελα να αναφέρω και τα αρνητικά για αυτούς τους οποίους αφορούν.

Πίστεψε με, το 80% των χρηστών δεν θα προσέξει τη χρωματική ανομοιογένειά ή το μέτριο (για ips) panel backlight. Σε σχέση με οποιοδήποτε TN panel είναι σαφώς πολύ ανώτερη και στα λεφτά της είναι όντως μονόδρομος. Η F2380 για παράδειγμα έχει τόσο ghosting που είναι απλά απαγορευτική για παιχνίδια, ενώ η nec ea231wmi είναι όντως καλύτερη αλλά και αρκετά ακριβότερη, ενώ η υποστήριξη της nec στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη. αν πέσεις σε προβληματική οθόνη με την DELL είσαι απόλυτα ασφαλής, μπορείς να την αλλάζεις κάθε μέρα (που λέει ο λόγος :P) μέχρι να λήξει η εγγύηση της, αν σου βγάλει πρόβλημα η nec ή δεν πέσεις σε καλό κομμάτι, την γ@μησες ;).

Οθόνη χωρίς προβλήματα σε αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να βρεις, απλά και μόνο διότι η LG, η οποία προμηθεύει αποκλειστικά πλέον IPS panels για οθόνες υπολογιστών, έχει ρίξει το quality control στο πάτωμα. Ακόμα και οθόνες των 1000 ευρό έχουν προβλήματα που δεν έπρεπε να έχουν...

• Super Moderators
Δημοσ.
διότι η LG, η οποία προμηθεύει αποκλειστικά πλέον IPS panels για οθόνες υπολογιστών, έχει ρίξει το quality control στο πάτωμα. Ακόμα και οθόνες των 1000 ευρό έχουν προβλήματα που δεν έπρεπε να έχουν...

πάντως και για τα "μεγάλα" monitors της Eizo & NEC (pure 10bit panels) η LG τα προμηθεύει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...