Vasilis 07 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Σε υπολογιστή προσπαθώ να εγκαταστήσω τα Windows 7 Home σε δίσκο IDE.Το θέμα είναι ότι δεν γίνετε με τίποτα η εγκατάσταση.Κάνω restart,bootarei το DVD αλλά εμφανίζει μήνυμα "insert media". O δίσκος είναι φορμαρισμένος ήδη σε NTFS και ορισμένος master.To DVD rom slave.Έχω κοιτάξει και πειράξει και τις ρυθμίσεις στο BIOS αλλά δεν γίνετε τίποτα Ειλικρινά τέτοιο "κουφό" πρόβλημα να μην εγκαθιστά Windows δεν μου έχει ξανατύχει.Πάει το μυαλό σας ότι έχω ξεχάσει κάτι ?
Sudavar Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Αν συνέδεες τον δίσκο με Sata , θα σου έλεγα πως πρέπει να κατεβάσεις τον driver του Sata Controller της μητρικής σου (βρες τον από τη σελίδα της). Ίσως να ισχύει και για την περίπτωσή σου - να πρέπει να κατεβάσεις τον driver του IDE Controller της μητρικής σου/ μετά τον περνά σε ένα usb και όταν σου πετάει το μήνυμα Insert media κάπου πρέπει να έχει και μια επιλογή install (maybe controller) drivers. Ελπίζω να μην είπα κάτι λάθος / anyway αν είπα διορθώστε με.
katsikoula Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Αν συνέδεες τον δίσκο με Sata , θα σου έλεγα πως πρέπει να κατεβάσεις τον driver του Sata Controller της μητρικής σου (βρες τον από τη σελίδα της). Ίσως να ισχύει και για την περίπτωσή σου - να πρέπει να κατεβάσεις τον driver του IDE Controller της μητρικής σου/ μετά τον περνά σε ένα usb και όταν σου πετάει το μήνυμα Insert media κάπου πρέπει να έχει και μια επιλογή install (maybe controller) drivers. Ελπίζω να μην είπα κάτι λάθος / anyway αν είπα διορθώστε με. καμια σχεση. αυτο που λες ισχυει για τα Windows XP. Τα Windows 7 εχουν ενσωματομενους drivers για σκληρους SATA αλλα και για IDE προφανως μιας και ειναι παλαιοτερη τεχνολογια. το BIOS τον αναγνωριζει τον σκληρο??? πες μας ποιος σκληρος ειναι και ποια μητρικη εχεις. δοκιμασε να κανεις BIOS Update
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Η μητρική είναι η ASUS P5W DH Deluxe. O δίσκος είναι αρχαίος WD 40 GB (τον έχω για δοκιμές).Το θέμα είναι πώς στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο συνδιασμό έχω κάνει άπειρες εγκαταστάσεις Windows,Linux κτλ. Τί άλλαξε τώρα δεν μπορώ να καταλάβω.
TheELF Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Αν ο 40άρις πριν ήταν δευτερεύων σκληρός του λείπουν η πληροφορίες που χρειάζονται για την εκκίνηση,τον έχεις κάνει Fdisk; ώστε να τον ορίσεις πρωτεύον;η απλά έκανες φορμάτ;
dewn735 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Έχω την εντύπωση ότι το "insert media" σημαίνει ότι δε βρήκε αρχεία εκκίνησης ούτε στον σκληρό, αλλά ούτε και στο DVD. Μήπως να δοκίμαζες άλλο CD/CD-ROM/καλωδιοταινία; Δε μου ακούγεται για πρόβλημα σκληρού
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Θα δοκιμάσω να το εγκαταστήσω με άλλο DVD rom.
Sudavar Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 καμια σχεση. αυτο που λες ισχυει για τα Windows XP. Τα Windows 7 εχουν ενσωματομενους drivers για σκληρους SATA αλλα και για IDE προφανως μιας και ειναι παλαιοτερη τεχνολογια. το BIOS τον αναγνωριζει τον σκληρο??? πες μας ποιος σκληρος ειναι και ποια μητρικη εχεις. δοκιμασε να κανεις BIOS Update Κι όμως! Όταν ήθελα να εγκαταστήσω win7 σε laptop της HP, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (μην ρωτήσεις μοντέλο - δεν ήταν δικό μου και το έκανα καιρό πριν). Ωστόσο στον σταθερό μου / έχω κάνει πάρα πολλές εγκαταστάσεις και ποτέ δεν μου είχα κάποιο πρόβλημα. Κοιτάζοντας λίγο στο net είδα αυτό αξίζει να διαβάσεις τις απαντήσεις που δόθηκαν, αναφέρονται προβλήματα και με τους Sata αλλά και με τους Ide controllers κατά το installation των win 7. ---------- Προσθήκη στις 16:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:41 ---------- Τα Windows 7 εχουν ενσωματομενους drivers για σκληρους SATA αλλα και για IDE προφανως μιας και ειναι παλαιοτερη τεχνολογια. Λες δηλαδή πως αφού κάτι υποστηρίζει μια Α τεχνολογία, θα υποστηρίζει και μια Β τεχνολογία που είναι παλιότερη από την Α. Αυτό δεν ισχύει πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.