kostas_vol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Γεια σας παιδιά ,σκέφτομαι για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στον τομέα της εκπαίδευσης.Ξέρει κανείς ποια πανεπιστήμια είναι κάλα σε αυτό τον τομέα ,πόσα χρόνια διαρκούνε οι σπουδές και πότε λήγουν οι αιτήσεις για το 10 - 11 ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με σπουδές σε αυτή την χώρα. Σας ευχαρίστω
Luciddream Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 επειδή έχω ένα φίλο στην ολλανδία που σπουδάζει ξέρω οτι γενικά είναι πολύ καλά τα πράγματα..φτηνή ζωή και καλοπέραση..! και κάνουν δουλειά στα πανεπιστήμια όχι αστεία..! τώρα βέβαια ίσως να είναι και ανάλογα τον τομέα που θέλεις..! εγώ πάντως θα κάνω μια βόλτα φέτος με την πρώτη ευκαιρία να δώ πώς είναι.. Sent from my iPhone using Insomnia.app
IOSTEFO Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Ρίξε μια μάτια σ`αυτό το site μήπως και βρεις κάτι ενδιαφέρον. http://www.nuffic.nl/international-students/
random Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 φτηνή ζωή και καλοπέραση..! δεν ξερω τί κόστος/διαθεσιμότητα εχουν σε φοιτητικες εστίες, αλλα για κανονική ενοικίαση δωματίων, δεν ειναι φτηνά. απο τα παρακάτω ισως βρεις μερικά ενδιαφέροντα: mofeu.eu : Σπουδές στην Ολλανδία... travelstories Άρθρα : Σπουδάζοντας στην Ολλανδία Άρθρα : H ζωή στο Άμστερνταμ facebook . Greek Students In The Netherlands, MEMBERS 207 facebook . Hellenic Student Association Netherlands, MEMBERS 115
insomniaK Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Ω ρε μαν. Λατρεύω όλα τα ταξιδιωτικά κείμενα, αλλά αυτά από το travelstories πόσο χαζογκομενίστικα είναι;;;
basilis5 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 μια γνωστη που εκανε μαστερ εκει βρηκε αμεσως δουλεια εκει με καλα λεφτα και εμεινε,την χαλαει λιγο ο καιρος βεβαια. και επισης εχουν σε καποιο μερος ελληνικη βραδυα καθε πεμπτη.κατα τα αλλα δεν εχει βρει κατι να της αρεσει απο διασκεδαση. σχετικα με επιπεδο σπουδων δεν υπαρχει λογος να μπουμε στον κοπο να αναλυσουμε γιατι η ολλανδια εχει κορυφαια πανεπιστημια σε παγκοσμιο επιπεδο. ομως αν δεν κανω λαθος τα περισσοτερα προγραμματα ειναι 2 χρονια,ειναι αγγλοφωνα και αρκετα δυσκολα,ενω παιζει να ναι και τσιμπημενες οι τιμες.
Luciddream Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Ω ρε μαν. Λατρεύω όλα τα ταξιδιωτικά κείμενα, αλλά αυτά από το travelstories πόσο χαζογκομενίστικα είναι;;; χαχαχα βασικά πολλές φορές που τα διαβάζω μου φαίνεται οτι οι τύποι/τύπισες που τα γράφουν δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν απτο να κάνουν ταξίδια... και είναι εκνευριστικό... :mad::cry: για ωραία ταξιδιωτικά αν θέλετε διαβάστε απο http://www.moto.gr ... (οφφ τοπικ)
Kraig_Titus Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Σπουδαζω στην Ολλανδια εδω και 2 χρονια Biomedical Engineering, οποτε εχουμε και λεμε: 1)Για το ποια πανεπιστημια ειναι καλα σε αυτον τον τομεα δε γνωριζω αλλα με μια αναζητηση φανταζομαι θα βρεις πληροφοριες. 2)Τα περισσοτερα προγραμματα ειναι 2ετη. επισημως τουλαχιστον, οι περισσοτεροι κανουν κανα 2-4μηνο παραπανω. Η ποιοτητα σπουδων ειναι πολυ καλη και νομιζω οτι θα ωφεληθεις πολυ, επαγγελματικα και προσωπικα. 3) Ο καιρος ειναι λιγακι "καπως". Αυγουστος και ειναι περιπου στους 20 βαθμους με αρκετες βροχες. Εδω που ειμαι το χειμωνα παει μεχρι -10. Δεν ειναι κ κατι το τρομερο αλλα οταν εχεις να πας με ποδηλατο 15-20 λεπτα μεχρι το πανεπηστιμιο το νιωθεις. Ομοιως και με τη βροχη. 4) Κοστος ζωης θα ελεγα περιπου οσο στην Ελλαδα. Τα προιοντα στο σουπερμακερ ειναι στα ιδια επιπεδα αλλα οι υπηρεσιες πληρωνωνται. Για φαγητο εξω τουλαχιστον 20-25 ευρο το ατομο (μια μεριδα και ενα ποτο). Η μπυρα παντως ειναι φτηνη, 3 ευρω το ποτηρι. Πιο καλες μπυρες (Βελγιου κτλ...) μπορει να πανε κανα 5ευρω στο μπαρ. Για ενοικοιο εγω δινω 210 το μηνα εκτος campus, γενικα θα ελεγα οτι το ενοικιο θα παει απο 250-350+ αναλογως το τι ψαχνεις. Για ενα κανονικο διαμερισμα η τιμη ειναι 500ευρω. 5) Το 99% των μεταπτυχιακων ειναι στα Αγγλικα. 6) Τα διδακτρα ειναι 1600 το χρονο για Ευρωπαιους. 7) Καλη ζωη ε? Ισως, αμα δεν εισαι φοιτητης. Κοιτα, εγω ειχα πολυ μεγαλο προβλημα επειδη τελειωσα ΤΕΙ και αλλαξα και κατευθηνση οταν με πηρανε εδω οποτε δεν περασα και πολυ καλα. Τωρα στο 2ο χρονο, τελειωματα, που εχω μονο τη διπλωματικη τα πραματα πανε καλα. 8) Τελος, νομιζω οτι η ποιοτητα των σπουδων ειναι πολυ καλη και οτι το γνωριζουνε "παραεξω¨. Με εχουν ηδη δεχτει εδω και 3-4 μηνες σε Erasmus mundus PhD, κατι το οποιο δεν πιστευα ποτε οτι θα μπορουσα να το πετυχω μετα το ΤΕΙ. Λοιπων αυτα στα γρηγορα, εαν εχεις καποιες αλλες αποριες ευχαριστως,,,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.