Προς το περιεχόμενο

Λέω να βάλω Ubuntu.Αξίζει ?

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπόν παιδιά επειδή έχω δυο δίσκους έναν για το download και τον άλλον για λειτουργικό θα χωρίσω τον έναν σε τρεις partition και θα βάλω τα ubuntu server,ubuntu desktop,windows xp,

θα πάρω και 1Gb ram και ειμί εντάξει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
λοιπόν παιδιά επειδή έχω δυο δίσκους έναν για το download και τον άλλον για λειτουργικό θα χωρίσω τον έναν σε τρεις partition και θα βάλω τα ubuntu server,ubuntu desktop,windows xp,

θα πάρω και 1Gb ram και ειμί εντάξει

Δεν νομίζω πως έχει νόημα να βάλεις και το ubuntu server και το ubuntu desktop. Τα ίδια είναι, απλά το ubuntu desktop έχει επιπλέον (σε σχέση με το server) το gnome και μερικά άλλα μπιχλιμπίδια.

Δεν νομίζω πως έχει νόημα να βάλεις και το ubuntu server και το ubuntu desktop. Τα ίδια είναι, απλά το ubuntu desktop έχει επιπλέον (σε σχέση με το server) το gnome και μερικά άλλα μπιχλιμπίδια.

δεν πειράζει & να τα δοκιμάσουμε όλα :lol:

εγω θα προτεινα, να βαλεις πρωτα το σερβερ, να δεις αν μπορεις να το σεταρεις να κανει αυτα που θες και αν δεν τα καταφερεις ή δεν σε καλυπτει το αποτελεσμα, αγοραζεις μνημες και βαζεις την desktop εκδοση και ενδεχομενως και τα χρ. Ισως ετσι, γλιτωσεις τα χρηματα της ραμ.

εγω θα προτεινα, να βαλεις πρωτα το σερβερ, να δεις αν μπορεις να το σεταρεις να κανει αυτα που θες και αν δεν τα καταφερεις ή δεν σε καλυπτει το αποτελεσμα, αγοραζεις μνημες και βαζεις την desktop εκδοση και ενδεχομενως και τα χρ. Ισως ετσι, γλιτωσεις τα χρηματα της ραμ.

η ram έχει 40Ε εντάξει δεν είναι και το μεγάλο ποσό:-)

μονόδρομος =debian και το φτιάχνεις όπως θέλεις

και για αρχή ο πολύ καλός οδηγός :

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=304376

δες και την cooking και την 3 και την 2 όσον αφορά το slitaz

μονόδρομος =debian και το φτιάχνεις όπως θέλεις

και για αρχή ο πολύ καλός οδηγός :

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=304376

δες και την cooking και την 3 και την 2 όσον αφορά το slitaz

θα το κανω και αυτο

αυριο θα χωρισω τους δισκους και θα βαλω τα windows xp και τα ubuntu

με Debian Lenny θα έχω της ίδιες δυνατότητες όπως τα ubuntu???

Το debian lenny ειναι λιγο παλιο, αρα θα αρκεστεις στις παλιοτερες εκδοσεις των προγραμματων που εχει με οτι συνεπαγεται αυτο.

Πχ εχει το rtorrent αλλα δεν εχει τα rtgui και rtpg.

Αυτο το μαυρο που λες ειναι το plymouth (ή μαλλον η αποτυχια να φορτωσει το plymouth), για το οποιο εχουν ακουστει αρκετα.

Αν εχεις bandwidth και δεν βαριεσαι, κατεβασε το alternative installation disk και κανε εγκατασταση με αυτο. Προσοχη, ΔΕΝ εινια live cd, ειναι μονο για εγκατασταση.

Βεβαια, και παλι θα εγκατασταθει το plymouth, οποτε ισως να σου ξανατυχει το ιδιο προβλημα με την μαυρισμενη οθονη μετα την εγκατασταση.

Με plymouth γιατι αυτο ειναι που δεν παιρνει μπρος για να συνεχισει το live cd και του κολλαει σε μια μαυρη οθονη.

Με rtpg γιατι ειναι μια απο τις επιλογες που εχει αν θελει να βαλει torrent client με web interface μονο.

λοιπόν παιδιά διαβάστε και πείτε μου αν είναι καλή λύση

ένας φίλος μου έχει μια ram 1Gb που δεν την θέλει να μου την δόση όποτε θα χωρίσω τον δίσκο σε δυο partition στον έναν θα βάλω τα windows xp και στον άλλον τα ubuntu και θα το κάνω dual boot και όποτε θέλω να μπαίνω στο ένα λειτουργικό και ποτέ στο άλλο;);)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...