digekas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αν και είναι γεννημένος το 1979, για να αλλάξει το κλίμα ιδού και ένα ρητό από κάποιον που δεν θυμάμαι τώρα...Μόνο τα κρασιά και τα βιολιά καλυτερεύουν με το χρόνο. Μπα, δεν ισχύει για όλα τα κρασιά και σίγουρα όχι για όλα τα κρασιά πέρα από κάποιο χρόνο. (Σύμπτωση, σήμερα πατήσαμε το λιάτικο ) Για τα βιολιά, αυτά παίζουν ανάλογα την χάρη του βιολιτζή και αν είναι και της παρέας και τα κρασιά είναι καλά, χικ, μετά από λίγο, χικ, και ο βιολιτζής είναι καλύτερος, χικ, και ας είναι και τάβλα! χικ... Αμπελοφιλοσοφίες φίλε μου , τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά ανάλογα από την γωνία που τα κοιτάζεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας!
marios_geo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αμπελοφιλοσοφίες φίλε μου , τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά ανάλογα από την γωνία που τα κοιτάζεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας! Εκτός και αν μιλάμε για την αρχή της αβεβαιότητας του Heisenberg... και σταματάω να αμπελοφιλοσοφώ. Υ.Γ. Διπλή βράση το κρασάκι? Ή θα πάει για τσίπουρο?
digekas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Όχι, παρεξήγησες, τα περί αμπελοφιλοσοφιών πήγαινε σε μένα, όχι σε σένα. Μπα και η αρχή της αβεβαιότητας του Heisenberg έχει περιορισμό την σταθερά του Planck, εξάλλου δεν αμφισβητούμε την ύπαρξη του σωματιδίου απλά λέμε ότι δεν γνωρίζουμε επακριβώς την θέση και την ταχύτητά του ταυτόχρονα (νομίζω). Υ.Γ. Μπα δεν τα έβαλα τα στέμφυλα και με τις ζέστες που έχει αμφιβάλω αν θα μπορέσω να πετύχω μυλογαλακτική ζύμωση (όταν θα έρθει ο καιρός της). Του χρόνου να 'μαστε καλά θα χτίσω την δεξαμενή και θα βάλω ψύκτη! Τα δε στέμφυλα λέω να τα αποστάξω σε αναλογίες brandy, αν δεν αλλάξω βέβαια πάλι γνώμη...
Bspus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αν αυτό δεν το ξέρεις σημαίνει ότι είσαι ηλικιακά μικρός. Όταν σύμφωνα με τη Wikipedia “Ο Torvalds ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός μη-εμπορικού unix-οειδές λειτουργικού το 1991” φίλε poscmanan το MS-DOS μετρούσε ήδη μια δεκαετία ευρείας αποδοχής στην αγορά και ήταν το κυρίαρχο λειτουργικό στις περισσότερες εταιρικές εφαρμογές με τα Mac να ακολουθούν και να έχουν την κυριαρχία στις εφαρμογές γραφιστικών τεχνών. Σε απλά ελληνικά (γιατί από ότι φαίνεται καίς μαζούτ) το Linux έτρεξε και τρέχει σε hardware που αναπτύχθηκε για το τότε κυρίαρχο εμπορικό λειτουργικό που ήταν το MS-DOS πριν η Microsoft προωθήσει τα Windows. Έτρεξε σε hardware που δεν είχε αναπτυχθεί ειδικά για αυτό, άρα είναι εναλλακτικό λειτουργικό σε σχέση με το hardware. Μια σημαντικη λεπτομερεια ειναι οτι ο Torvalds ξεκινησε την αναπτυξη του πυρηνα. Γιατι αυτο ειναι το linux. Το GNU Project προυπηρχε και αυτο απο τις αρχες της δεκαετιας του '80, με σκοπο την αναπτυξη unixoειδους ανοιχτου λειτουργικου. Και οχι μονο για PC hardware (ουτε καν με αυτο στο μυαλο τους).
digekas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Σχετικά με την ανάπτυξη του linux και τις ουσιαστικές διαφορές του από την αρχιτεκτονική του minix και ποια ήταν τα προτερήματα του καθενός και ποιες οι προβλέψεις εξέλιξής τους, υπήρξε μία κόντρα μεταξύ των Tanenbaum και Torvalds και ένα από τα επιχειρήματα κατά του linux ήταν ότι η ανάπτυξη του πυρήνα στρεφόταν στους x86 επεξεργαστές. http://en.wikipedia.org/wiki/Tanenbaum%E2%80%93Torvalds_debate Εξάλλου εξαρχής ο Torvalds, ως φοιτητής, το είχε δηλώσει ότι: I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones. This has been brewing since April, and is starting to get ready. I'd like any feedback on things people like/dislike in minix, as my OS resembles it somewhat (same physical layout of the file-system (due to practical reasons) among other things). I've currently ported bash(1.08) and gcc(1.40), and things seem to work. This implies that I'll get something practical within a few months [...] Yes - it's free of any minix code, and it has a multi-threaded fs. It is NOT portable (uses 386 task switching etc), and it probably never will support anything other than AT-harddisks, as that's all I have . [...] It's mostly in C, but most people wouldn't call what I write C. It uses every conceivable feature of the 386 I could find, as it was also a project to teach me about the 386. As already mentioned, it uses a MMU, for both paging (not to disk yet) and segmentation. It's the segmentation that makes it REALLY 386 dependent (every task has a 64Mb segment for code & data - max 64 tasks in 4Gb. Anybody who needs more than 64Mb/task - tough cookies). [...] Some of my "C"-files (specifically mm.c) are almost as much assembler as C. [...] Unlike minix, I also happen to LIKE interrupts, so interrupts are handled without trying to hide the reason behind them. Το που έχει φτάσει το linux σήμερα είναι άλλη ιστορία, αλλά το πως ξεκίνησε και εξελίχθηκε είναι ξεκαθαρισμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα