Greator Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Γεια χαρα σε ολους, Αντιμετωπιζω ενα προβλημα που με εχει εξαντλησει. Εχω την Gigabyte EX58-UD5 και σημερα μου κανει κατι που εκανε και στην αρχη που την πηρα. Οταν παω να ανοιξω το PC κανει ενα μακρυ και 2 κοφτα μπιπ και δεν μπαινει καν στο BIOS. O μονος τροπος να την καταφερω να μπει ειναι να βγαλω τις μνημες, να κανω CMOS reset και μετα να τις ξαναβαλω. Οταν ομως σβησω το PC και παω να το ξανανοιξω εχω παλι το ιδιο προβλημα. Επισης οταν παω να κανω καποια ρυθμιση στο bios τοτε παλι μετα απο το restart δε μπαινει στο bios. Aν μετα το CMOS reset το αφησω μπαινει στα windows κανονικα, ωστοσο μετα το shutdown το προβλημα επανερχεται. Εκανα update στο BIOS F12. Γνωριζει κανεις πως μπορω να το επαναφερω σε παλιοτερο version χωρις το utility μεσα απο τα Windows που απλα κατεβαζουν την τελευταια εκδοση? Καποια ιδεα τελος παντων? Δεν εχω ξανασυναντησει ποτε κατι τετοιο.
isay Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Τι μάρκα είναι το bios; Award; 1 μακρύ και δυο κοφτά σημαίνει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών ή στο μονιτορ. Έχεις να δοκιμάσεις άλλη κάρτα γραφικών;
Greator Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Award Software International. Ναι, αυτο λεει και στο manual. Πως ειναι δυνατον ομως να bootarei και να παιζει μια χαρα? Αν ηταν προβλημα της καρτας γραφικων δεν θα επρεπε να μην παιζει καθολου? Και γιατι οταν βγαζω και ξαναβαζω τις μνημες μπαινει στο BIOS? Δυστυχως δευτερη καρτα γραφικων δεν υπαρχει οποτε δε μπορω να δοκιμασω. Αλλα υπενθυμιζω οτι οταν μπει στα windows δουλευει μια χαρα.
AnatoliGR Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 αυτα τα κολπα τα κανει μετα το bios update?
isay Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Αν ήμουν στην θέση σου, θα έβγαζα την κάρτα γραφικών, θα καθάριζα τις επαφές (γομολάστιχα), θα ξεσκόνιζα την υποδοχή και θα έβαζα πάλι την κάρτα για δοκιμές. Αν δεν έπαιζε, τότε απόψε θα έκανα ένα έλεγχο στις μνήμες με memtest (θα το άφηνα μέχρι το πρωι) και αυριο το πρωί θα έπαιρνα μια κάρτα γραφικών (από κάποιο φίλο) και θα δοκίμαζα.
Greator Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 αυτα τα κολπα τα κανει μετα το bios update? Η ακριβης ροη των γεγονοτων εχει ως εξης: Oι μνημες μου ειναι 1333Mhz αλλα το CPUZ και η μητρικη τις ειχε ρυθμισει στα 1033. Πηγα λοιπον στις ρυθμισεις του BIOS να τις γυρισω στα 1333. Μολις το εκανα αυτο, δεν εμπαινε στο BIOS. Βαζοντας και βγαζοντας τις και κανοντασ CMOS reset καταφερα και μπηκα στα Windows. Απο κει εκανα BIOS update με το @BIOS. Και η κατασταση συνεχιστηκε ιδια. Δεν εμπαινε στο BIOS. Αλλα αυτο δεν παρουσιαστηκε με το BIOS update για να το ριξω εκει αλλα πιο πριν. Ευχαριστω για τις απαντησεις by the way
Mallibu Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Αυξησες και το voltage στις μνήμες όταν τις έβαλες στα 1333?
AnatoliGR Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Η ακριβης ροη των γεγονοτων εχει ως εξης: Oι μνημες μου ειναι 1333Mhz αλλα το CPUZ και η μητρικη τις ειχε ρυθμισει στα 1033. Πηγα λοιπον στις ρυθμισεις του BIOS να τις γυρισω στα 1333. Μολις το εκανα αυτο, δεν εμπαινε στο BIOS. Βαζοντας και βγαζοντας τις και κανοντασ CMOS reset καταφερα και μπηκα στα Windows. Απο κει εκανα BIOS update με το @BIOS. Και η κατασταση συνεχιστηκε ιδια. Δεν εμπαινε στο BIOS. Αλλα αυτο δεν παρουσιαστηκε με το BIOS update για να το ριξω εκει αλλα πιο πριν. Ευχαριστω για τις απαντησεις by the way οταν εκανες cmos reset μετα εβαλες να bootarei απτον (C:)
Greator Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Διαπιστωσα οτι αφου κανω μια αλλαγη στο BIOS αν σβησω το PC και το αφησω για ενα λεπτο σβηστο, μετα ανοιγει κανονικα χωρις προβλημα και χωρις να βγαλω τις μνημες. Ειναι φυσιολογικο αυτο?
The_Judas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Οταν οι μνήμες ήταν στα 1033 δούλευε κανονικά ο υπολογιστής;
Greator Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Οταν οι μνήμες ήταν στα 1033 δούλευε κανονικά ο υπολογιστής; Οχι, οταν κανω μια αλλαγη στο BIOS, οποιαδηποτε, παντα συμβαινει αυτο.
hammerd Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 νομιζω οτι στα gigabyte το update γινεται και απο το bios με usb-flash..δοκιμασε το.. πριν το κανεις βαλτα ολα default στο bios ! τσεκαρε και τα jumpers για το bios πανω στην μητρικη εαν εχει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.