Προς το περιεχόμενο

Logitech Z5500 ή ηχεια home cinema?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα τα Ζ5500 (απο πλαίσιο λόγω καλύτερης τιμής) επάνω στο WD Live media player με οπτική ίνα.

Μπορώ να πώ ότι απο απόδοση ακούγονται άψογα.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγώ σκέφτομαι για τα Ζ-5500 αλλά τα 330€ μου φαίνονται πολλά για το συγκεκριμένο σύνολο ηχείων, έχω σκεφτεί εναλλακτικά την αγορά ενός Onkyo TX-SR308 και ενός MAGNAT INTERIOR 5001A ας μας πει κάποιος γνώστης αξίζει να δώσεις τα διπλασία χρήματα, να σημειώσω ότι θα ήθελα σχετικά μικρά ηχεία λόγο χώρου.

Δημοσ.
Σκεφτομουνα να ανεβασω το μπατζετ και να διαθεσω για 4 ηχεια, 1 γουφερ και 1 ενισχυτη γυρω στα 1400 ευρω συνολικα αλλα να τα παρω σιγα σιγα.

Ελεγα να παρω τη σειρα iq70 της KEF αγοραζοντας πρωτα τα 2 μπροστα ηχεια και ενα ενισχυτη.

εδω χαρακτηριστικα:

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?31594

http://www.kef.com/gb/loudspeakers/Q-Series/IQ70

warewolf,τι λες; τα ακουσα στο Σατουρν και επαθα πλακα.τα εχει 700ευρω τα 2 μπροστα.

Αν σου αρεσαν δεν το συζητω. ομως να τα συνδιασεις με εναν καλο ενισχυτη (αν και δεν ειναι αναισθητα ηχεια) και η τιμη τους πολυ καλη.

Δημοσ.
Τι εννοεις "αν και δεν ειναι αναισθητα ηχεια";

για καλο το ειπα. εχουν καλη ευαισθησια και οδηγουνται σχετικα ευκολα απο τον ενισχυτη, αυτο ηθελα να πω μην τρομαζεις. δεν ειναι δυσκολο-οδηγουμενα σαν τα B&W για παραδειγμα.

Σωστη η σκεψη σου να πας σε αυτη την κατηγορια, αλλα μιας και θα υπερβεις το κοστος προτεινω να αγορασεις τα υπολοιπα με την εξης σειρα:

1) ηχεια (αυτα που ανεφερες ή οποια αλλα επιλεξεις)

2)ενισχυτη (μαλλον παραλληλη αγορα με τα μπροστινα ηχεια)

3) περιφερειακα

4) subwoofer

θα μπορουσες ακομη και το κεντρικο να το αγορασεις αργοτερα (αν τιθεται οικονομικο θεμα) μιας και μπορεις να δουλεψεις τον av ενισχυτη χωρις κεντρικο και αυτος να στελνει τον ηχο του κεντρικου, στα μπροστινα ηχεια.

το subwoofer αστο τελευταιο μιας και δεν θα υστερεις σε μπασο ωστε να διακρινεις τρομερη ελλειψη.

βεβαια οταν παρεις και τα υπολοιπα kef της σειρας (κεντρικο-surround) + ενισχυτη + subwoofer εχεις παει σε αλλο κοστος και κατηγορια, οποτε δεν τιθεται πλεον το ερωτημα z5500 ή κατι αντιστοιχο. :-)

Δημοσ.

warewolf φαίνεσαι γνώστης του θέματος, πες λίγο σε παρακαλώ πώς σου φαίνονται τα MAGNAT INTERIOR 5001A έχεις να προτείνεις καμία άλλη οικονομική λύση δεν ψάχνω τίποτε το φοβερό και δεν θέλω να δώσω παραπάνω από 600-700€.

Δημοσ.
warewolf φαίνεσαι γνώστης του θέματος, πες λίγο σε παρακαλώ πώς σου φαίνονται τα MAGNAT INTERIOR 5001A έχεις να προτείνεις καμία άλλη οικονομική λύση δεν ψάχνω τίποτε το φοβερό και δεν θέλω να δώσω παραπάνω από 600-700€.

ποσα τετραγωνικα χωρο εχεις ;

θα χρησιμοποιηθουν σε ταινιες και μουσικη ;

ποιο ειναι το ποσό που θες να δωσεις maximum ;

τι χαρακτηριστικα θες να εχει ο ενισχυτης (αν μιλαμε και για ενισχυτη) ;

ασχετως αν συμβουλευω εγω και ολοι μας εδω μεσα, παρε αυτο, παρε εκεινο, πρεπει να ξερεις οτι οταν μιλαμε για αξιοπρεπη hi-fi ηχεια, το καθενα εχει τη δικη του ηχητικη ταυτοτητα. (γρηγορο, αργο, χαμηλες, πριμα, soundstage, μουσικο, κλπ κλπ.

οποτε, ενα ηχειο το ακουμε πριν το αγορασουμε, μιας και ενα ηχειο που αποδιδει καλα σε rock π.χ. δεν ειναι το ιδιο καλο σε μια αλλη κατηγορια μουσικης. (ακομη κι αν ακουσεις κατι που σου αρεσει, υπαρχει ενδεχομενο στον χωρο σου να μην αποδωσει το ιδιο)

εκει λοιπον επεμβαινεις εσυ (ο αγοραστης) οπου γνωριζεις τι σου αρεσει να ακους.

εγω, δεν συγκαταλεγομαι σε αυτους που εχουν ακουσει πολλα ηχεια ωστε να γνωριζω πως ακριβως παιζουν.

πιο πολυ βασιζομαι σε reviews απο χρηστες που ειναι πολυ ψαγμενοι με τον ηχο γενικοτερα.

παντως αν θες απαντηση για τα magnat που ανεφερες, θα ελεγα κοιτα και αυτα στην ιδια κατηγορια τιμης http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=5&page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1719&category_id=485

Δημοσ.
πόσα τετραγωνικά χώρο έχεις ;

θα χρησιμοποιηθούν σε ταινίες και μουσική ;

ποιο είναι το ποσό που θες να δώσεις maximum ;

τι χαρακτηριστικά θες να έχει ο ενισχυτής (αν μιλάμε και για ενισχυτή) ;

Ο χώρος είναι περίπου 14 τετραγωνικά, δεν το θέλω για μουσική (για μουσική έχω ένα ζευγάρι Β&W CDM1 με έναν ARCAM alpha8 σε άλλο χώρο) θα συνδέσω επάνω ένα PS3 για ταινίες και games δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 700€, ναι θέλω και ενισχυτή.

Ξεχώρισα και τους παρακάτω ενισχυτές Onkyo TX-SR308, Denon AVR-1610, Denon AVR-390, Yamaha RX-V465 επίσης ηχεία μου άρεσαν και τα Harman Kardon HKTS 7.

Δημοσ.
Ο χώρος είναι περίπου 14 τετραγωνικά, δεν το θέλω για μουσική (για μουσική έχω ένα ζευγάρι Β&W CDM1 με έναν ARCAM alpha8 σε άλλο χώρο) θα συνδέσω επάνω ένα PS3 για ταινίες και games δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 700€, ναι θέλω και ενισχυτή.

Ξεχώρισα και τους παρακάτω ενισχυτές Onkyo TX-SR308, Denon AVR-1610, Denon AVR-390, Yamaha RX-V465 επίσης ηχεία μου άρεσαν και τα Harman Kardon HKTS 7.

τα Harman Kardon τα βρισκω να εχουν μικρη ευαισθησια (86 db) καλυτερα προτιμησε κατι στα 90+.

Στον χωρο σου λογω τετραγωνικων, δεν θα σου ελεγα για δαπεδου, αλλα κοιτα για καλους δορυφορους ή ηχεια βασης.

οσον αφορα τους ενισχυτες, τον onkyo τον βρισκω να εχει τα τελευταια καλουδια (hdmi 1.4 κλπ) αλλα εχουν ακουστει διαφορα οσον αφορα το service των onkyo. επισης ισως ζεσταινεται λιγο παραπανω απο τους υπολοιπους.

οι yamaha θεωρουνται γενικως best value for money αλλα ο συγκεκριμενος δεν εχει hdmi 1.4 αν σε ενδιαφερει το 3d.

ο denon ειναι ο μικροτερος στα ρευματα (75W)

Αν δεν σε ενδιαφερει το hdmi 1.4 (μπορει να αγορασεις στο μελλον blue ray player και να δινεις κατέυθειαν στην TV, ομως θα πρεπει να παρεις player με 2 εξοδους hdmi 1.4 για να παιρνεις και τον ηχο) θα σου προτεινα τον yamaha, αλλιως κοιτα σε καποιο μοντελο που να υποστηριζει ολα τα συγχρονα φορμα εικονας-ηχου.

τελος για ηχεια δορυφορους θα σου προτεινω αυτα που εχω προτεινει και πιο πανω: http://www.planetav.gr/view_product.php?productid=140&idcat=7&idsubcat=19&idsubsubcat=-1&key=eddfd022138e89984eab258dda74fcf0&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

---------- Προσθήκη στις 21:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:07 ----------

warewolf θέλω και εγώ την άποψη σου για περίπου 9-10 τετραγωνικά χώρο.

αν δεν σε καλυπτει οτι εχει προειπωθει εως τωρα σε τιμες-μοντελα, γινε πιο συγκεκριμενος. (τι ποσό διαθετεις, για τι χρηση τα θες)

Δημοσ.

Λόγω διάταξης του χώρου δεν μπορώ να βάλω κολώνες ηχεία. Η χρήση είναι για ταινίες mkv από pc και κανά παιχνίδι. Ποσό 500-600.

Δημοσ.
Λόγω διάταξης του χώρου δεν μπορώ να βάλω κολώνες ηχεία. Η χρήση είναι για ταινίες mkv από pc και κανά παιχνίδι. Ποσό 500-600.

για το χωρο σου και τα χρηματα νομιζω οτι με τις επιλογες στο post #13 εχεις καλυφθει πληρως. (με μια υπερβαση 100 ευρω απο το οριο, αλλα αξιζει)

Δημοσ.

Περισσότερο μου άρεσε (σαν χαρακτηριστικά) ο RV465. Τα ηχεία πολύ καλά φαίνονται αλλά φεύγω πολύ από το budget και μάλλον δύσκολα θα τα χτυπήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...