Προς το περιεχόμενο

Μπλέ οθόνη και ότι να ναι

gherudos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, φίλος μου έφερε ένα PC Turbo-x,ξέρω τι θα πείτε, έκανε μεγάλη μακακία που το αγόρασε, η μεγαλύτερη μακακία που έκανε ήταν να το αγοράσει χωρίς να δώσει τα στοιχεία του κι έπειτα να πετάξει τις αποδείξεις.

Το PC είναι μόλις 10 μηνών και είναι κρίμα.Το PC ξεκινάει και μετά την οθόνη των windows xp βγάζει μπλέ οθόνη και κάνει αμέσως επανεκίνηση.

Αφού έλεγξα τη μνήμη με memtest και ήταν όλα κομπλέ,έλεγξα το δίσκο με το επίσημο εργαλείο της WD και μου έβγαλε σφάλματα τα οποία είναι μη αναστρέψιμα.Όντως έβγαλα το δίσκο και σύνδεσα ένα 2.5' 40GB από ένα PS3 και με άφησε να κάνω εγκατάσταση τα windows 7.Λέω ώπα εδώ είμαστε,πάω κι αγοράζω ένα νέο δίσκο,τον συνδέω και έχουμε πάλι την γνωστή μπλέ οθόνη που λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στο hardware.

Αφαιρώ όλες τις περιττές συσκευές,κάρτα γραφικών κτλπ και πάλι το ίδιο πρόβλημα.Βάζω τον δίσκο του PS3 και δεν με αφήνει αυτή τη φορά να κάνω εγκατάσταση τα windows.Πάντα κολλάει στο ίδιο σημείο,μετά την εισαγωγική οθόνη των windows μπλέ οθόνη!

Δεν έχω περίσσιους επεξεργαστές, μητρικές, μνήμες και τροφοδοτικά για να αρχίσω να δοκιμάζω και δεν έχει και κανένας γνωστός μου,όλοι έχουν μη συμβατό υλικό. Τι θα μπορούσα να κάνω για να εντοπίσω το πρόβλημα,είμαι κατά 99% σίγουρος ότι φταίει η cpu γιατί κάτι προγραμματάκια του hirens boot cd μου εμφανίζουν πρόβλημα.

Επίσης δεν μπορώ να τρέξω τα windows xp mini του hirens boot cd, μου εμφανίζει μήνυμα iastor.sys is corrupted, ενώ κάποιες φορές αν δεν βγάλει μπλέ οθόνη μου εμφανίζουν μήνυμα τα windows όταν πάω να τα εγκαταστήσω "File: \windows\system32\ntkrnlpa.exe. Status: 0XC0000098 Info: Windows failed to load because the kernel is missing, or corrupt",για το status δεν θυμάμαι αν τελείωνε σε 98 ή αν ήταν κάτι άλλο. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Δημοσ.

Προτού βάλουμε τα διαγνωστικά του δίσκου, πάντα πρέπει να κάνουμε chkdsk /F. Κακώς το ξέχασες, μπορεί ο δίσκος να είναι υγιής.

Τελικά δεν κατάλαβα. Σου βγάζει μπλέ οθόνη στην εγκατάσταση ή όταν μπαίνει στα windows?

Δημοσ.

Εννοείται πως έκανα chkdsk,ο δίσκος δεν είναι υγιής. Τώρα είναι με νέο δίσκο και πάντα βγάζει μπλέ οθόνη μετά το μήνυμα "Windows Starting" όταν κάνω boot το cd εγκατάστασης των windows.

Δημοσ.

Και εγώ δεν πολυκατάλαβα που κολάει και με ποιό λειτουργικό όπως και ο judas. Μήπως έχει πρόβλημα το δισκάκι

των windows ή το dvd-rw και δεν διαβάζει καλά?

Επίσης τι mode έχεις στο cmos setup για sata, ahci ή ide;

Δημοσ.
ναι αλλά έχει πρόβλημα και το hireνs ...

Ακριβώς επειδή έχει πρόβλημα και το hirens δίνω μια πιθανότητα να έχει πρόβλημα

το dvd rw δηλαδή να μην διαβάζει καλά. Δεν ισχυρίζομαι ότι φταίει αυτό δεν μπορώ να ξέρω. Το iastor.sys πάντως

αφορά driver της Intel για sata,raid.

Δημοσ.

Ας δοκιμασει να μπουτάρει και με κάποιο linux live cd για να αποκλείσουμε πιθανό πρόβλημα του hirens για παράδειγμα.

Δημοσ.

Κάνει boot, και μπορείς να δουλέψεις κανονικά χωρίς μηνύματα σφάλματος;

Αν ναι, πρέπει να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με cpu-ram-motherboard.

Οπότε κοιτάμε για:

1) Κακή εγγραφή και στα 2 δισκάκια... τόσο στο hirens και στα windows.

2) Προβληματικό dvd-rw που παίζει επιλεκτικά.

3) Πάλι πρόβλημα δίσκου! Επανέλεγχος με chkdsk και διαγνωστικά.

Δημοσ.

To Slax δεν είχε γραφικό περιβάλλον ίσως γι αυτό να μην ζόρισε τη CPU. Έχω 2 δίσκους και ο 1 είναι αγορασμένος χθές,δεν παίζει να είναι ο δίσκος. Υποψιάζομαι τις θύρες sata της μητρικής,το είχε πάθει κι ένας φίλος.Λέω να κάνω εγκατάσταση τα windows στο δικό μου pc και να βάλω πάνω το δίσκο να δώ τι θα γίνει.

4 διαφορετικά δισκάκια με διαφορετικές εκδόσεις windows και όλα το ίδιο κάνουν.

Δημοσ.

Κατάφερα και μπήκα σε safe mode με τον παλιό δίσκο(ενώ χθές δεν έμπαινε) και έτρεξα το Super pi και προς έκπληξήν μου το έτρεξε μια χαρά,άρα ξεχνάμε το ενδεχόμενο να φταίει ο επεξεργαστής. Επίσης ξεκίνησα την εγκατάσταση των windows 7 μέσα από το safe mode των ΧΡ, περιμένω να δώ αν όλα θα πάνε καλά.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ύποπτος για το πρόβλημα αυτό. Αλλωστε έτρεξες προηγουμένως live cd με άλλο λειτουργικό όπως σου προτάθηκε και δούλεψε. Αν μιλάμε για hardware πρόβλημα το sata καλώδιο και ο controller της μητρικής σου θα μπορούσαν πχ να είναι αιτίες εφ όσον είσαι σίγουρος ότι το dvd rw δουλεύει σωστά.

Από περιέργεια ρωτάω. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ απευθυνθήκατε και τι σας είπαν (εννοώ για το θέμα μη εγγύησης ελλείψει απόδειξης)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...