XxMikexX Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 εχω εδω και 3 χρονια ontelecoms αλλα σκεφτομαι να βαλω connex για να μπορω να βλεπω ποδοσφαιρο (στο καναλι της connex) αλλα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για την connex... οι λογοι που θελω να αλλαξω εταιρεια ειναι 1ον γιατι η ταχυτητα δεν ξεπερναει τα 16mbps ενω πληρωνω για 24mbps (και ξερεται οτι για εναν χρηστη rapidshare ακομα και το kbyte ειναι χρησιμο!) η γραμμη μου συμφωνα με τεχνικο της ontelecom φτανει τα 22.5 mbps και για 3 μηνες μονο ειχα τετοια ταχυτητα.. μετα κατι εγινε και τρεχω στα 16! 2ον εχω μονιμη ip ενω ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ! δηλαδη αν μου τελειωσουν οι μοναδες στο rapidshare μεχρι να ξαναγεμισω την καρτα ειμαι κατεστραμενος και τωρα μερικες αποριες για οσους γνωριζουν. καταρχην η 24αρα της connex σε γραμμη που σηκωνει τετοια ταχυτητα θα ειναι ΜΟΝΙΜΑ στα 24? Εχει disconects? η ip einai μονιμη? και γενικα θελω να ακουσω εντυπωσεις και γνωμες..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Πρώτον δεν πληρώνεις για 24mbit αλλά για έως 24mbit, δεύτερον λογικά με Conn-x έχεις πιθανότητες να παίξεις πάλι στα 22.5mbit. Παραπάνω δύσκολο έως αδύνατο μιας και όταν αλλάζεις ISP, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη γραμμή, δεν αλλάζει η ταχύτητα του συγχρονισμού... Το οικιακό πακέτο του conn-x δεν έχει static ip αλλά dynamic που αλλάζει είτε κάθε φορά που κάνεις restart το router είτε αυτόματα κάθε 3 μέρες... Disconnects θα έχεις αν έχει πρόβλημα η γραμμή σου, αν όχι τότε θα είσαι rock stable, όπως ισχύει για όλους τους συνδρομητές με όλους τους ISPs (Insomnia Site - Forum section, seriously, το Συνδέσεις ADSL δεν έκανε? )
XxMikexX Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 πρώτον δεν πληρώνεις για 24mbit αλλά για έως 24mbit, δεύτερον λογικά με Conn-x έχεις πιθανότητες να παίξεις πάλι στα 22.5mbit, παραπάνω δύσκολα έως αδύνατα μιας και όταν αλλάζεις ISP, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν αλλάζει η ταχύτητα του συγχρονισμού... Το οικιακό πακέτο του conn-x δεν έχει static ip αλλά dynamic που αλλάζει είτε κάθε φορά που κάνεις restart το router είτε αυτόματα κάθε 3 μέρες... Disconnects θα έχεις αν έχει πρόβλημα η γραμμή σου, αν όχι τότε θα είσαι rock stable, όπως ισχύει για όλους τους συνδρομητές με όλους τους ISPs (Insomnia Site - Forum section, seriously, το Συνδέσεις ADSL δεν έκανε? ) υπαρχει ενοτητα για adsl? χιλια σορρυ! ενας μοντ ας το μεταφερει . απορια. με την εταιρεια που εχω τωρα εχω μια φορα την μερα disconect οποτε λογικα ετσι θα ειναι και με την connex αν αλλαξω σωστα? και κατι ακομα.. το οτι πληρωνω για εως 24 το ξερω το θεμα ειναι οτι η γραμμη με μετρηση εχουμε δει οτι φτανει τα 22.5 οποτε θα επρεπε μονιμα να πηγαινει τοσο.. εκτος αν υπαρχει "κοφτης" η κατι τετοιο απο την εταιρεια... οταν ειχα βαλει την συνδεση ειχα τα 10mbps και η ontelecom μας εδωσε δυνατοτητα μεσω της σελιδας της να τα κανουμε 24 απλα αυτο κρατησε για 3 μηνες μονο μετα δεν ξερω γιατι επεσα παλι στα 16! δεν ειναι κακη ταχυτητα αλλα σαν χρηστης rapidshare φρικαρει και μονο στην ιδεα οτι χανω 800kbps per second!!!!!!!!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 με την εταιρεια που εχω τωρα εχω μια φορα την μερα disconect οποτε λογικα ετσι θα ειναι και με την connex αν αλλαξω σωστα? όχι απαραίτητα, μπορεί να είσαι μια χαρά ακόμα και σε μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που έχεις τώρα...έχει συμβεί και με άλλους απλα αυτο κρατησε για 3 μηνες μονο μετα δεν ξερω γιατι επεσα παλι στα 16! ελπίζω να έχεις checkάρει τα πάντα που αφορούν την καλωδίωση του σπιτιού σου ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από μεριάς σου... αλλα σαν χρηστης rapidshare φρικαρει και μονο στην ιδεα οτι χανω 800kbps per second!!!!!!!!!!! περίπου 600-660ΚΒ/sec για την ακρίβεια
XxMikexX Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 ελπίζω να έχεις checkάρει τα πάντα που αφορούν την καλωδίωση του σπιτιού σου ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από μεριάς σου... τα εχω τσεκαρει απειρες φορες! οταν ειχα τα 24mbps στις ρυθμισεις του ρουτερ εγραφε πχ 23.546kbps και οταν κατεβαζα με download manager εφτανα ΚΑΘΑΡΑ τα 2.2mbps (ειχα κανει και prinstscreen σε περιπτωση που μου πουνε τιποτα παραξενα οτι δεν ανεβενει η ταχυτητα κλπ..) απλα καποια στιγμη μου ριξανε την ταχυτητα στα 16mbps μετα τους πηρα τηλεφωνο και τους ειπα να μου την κανουν 24 οι τεχνικοι μπερδεψαν τα μπουτια τους και ετρωγα συνεχεια disconects (ενω πρωτα με τα 24 δεν ειχε κανενα κολλημα) και απο το να παιρνω συνεχεια τηλεφωνο και να μου κανουν καθε φορα και χειροτερη την γραμμη προτιμω να ψαξω μια εναλλακτιη λυση που ισως αποδειχτει καλυτερη! τωρα το max σε ταχυτητα που βλεπω στις ρυθμισεις του ρουτερ ειναι 16.500!!! και η max ταχυτητα που ποιανω με download manager (απο σελιδα εμπιστη οχι καμια οτι να ναι) ειναι 1.6mbps!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 εννοώ να μην έχει πρόβλημα κάμια τηλεφωνική μπρίζα ή η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού (μέσα στους τοίχους), να έχουν μπει σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με τη γραμμή (εκτός του router) φιλτράκια και ΣΩΣΤΑ τοποθετημένα όχι ανάποδα κτλπ κτλπ
orck Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Θα μου εξηγησεις γιατι σου ειναι απολυτα απαραιτητο το καθε τελευταιο kb με το rapid share; Ειναι τοσο ουσιωδης μια τετοια διαφορα απο 16 στα 22; Πως προλαβαινεις να τα δεις/χρησιμοποιησεις ολα αυτα;
XxMikexX Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 εννοώ να μην έχει πρόβλημα κάμια τηλεφωνική μπρίζα ή η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού (μέσα στους τοίχους), να έχουν μπει σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με τη γραμμή (εκτός του router) φιλτράκια και ΣΩΣΤΑ τοποθετημένα όχι ανάποδα κτλπ κτλπ ολα ολα σωστα ειναι.. εχει ερθει και τεχνικος κιολας και τα εχει ελεγξει!! Θα μου εξηγησεις γιατι σου ειναι απολυτα απαραιτητο το καθε τελευταιο kb με το rapid share; Ειναι τοσο ουσιωδης μια τετοια διαφορα απο 16 στα 22;Πως προλαβαινεις να τα δεις/χρησιμοποιησεις ολα αυτα; θα σου δωσω ενα παραδειγμα.. πες οτι θελω να κατευασω ενα τεραστιο σε μεγεθος αρχειο η ενα συνολο αρχειων που ποιανουν πολλα gigabytes. Ας υποθεσουμε οτι με την 16αρα ταχυτητα το αρχειο αυτο θα κατεβενε σε 24 ωρες ενω με την 24αρα σε 16 ωρες! Οταν κατεβαζω με full ταχυτητα εχω προβλημα στο ανοιγμα τον ιστοσελιδων οποτε αναγκαζομαι να μειωνω ακομα περισσοτερο την ταχυτητα περιπου στα 12, αρα παμε στις 28+ ωρες... Με την 24αρα ταχυτητα θα μπορουσα να βαλω ως full download ταχυτητα περιπου 18mbps και τα υπολοιπα για να σερφαρω χωρις προβλημα και θα ειχα και το αρχειο γρηγοροτερα! Δεν ειναι κριμα να πληρωνω για 24mbps να εχω μονο τα 16? Οσο για τα kbps ειναι υπερβολη το ειπα πανω στα νευρα μου σχετικα με το θεμα... αλλα και παλι για σκεψου με 100kbps παραπανω ποση ωρα θα εξικονομουσα? και σε ρευμα (ανοιχτος υπολογιστης) και στο να επερνα γρηγοροτερα το αρχειο!
orck Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 ολα ολα σωστα ειναι.. εχει ερθει και τεχνικος κιολας και τα εχει ελεγξει!! θα σου δωσω ενα παραδειγμα.. πες οτι θελω να κατευασω ενα τεραστιο σε μεγεθος αρχειο η ενα συνολο αρχειων που ποιανουν πολλα gigabytes. Ας υποθεσουμε οτι με την 16αρα ταχυτητα το αρχειο αυτο θα κατεβενε σε 24 ωρες ενω με την 24αρα σε 16 ωρες! Οταν κατεβαζω με full ταχυτητα εχω προβλημα στο ανοιγμα τον ιστοσελιδων οποτε αναγκαζομαι να μειωνω ακομα περισσοτερο την ταχυτητα περιπου στα 12, αρα παμε στις 28+ ωρες... Με την 24αρα ταχυτητα θα μπορουσα να βαλω ως full download ταχυτητα περιπου 18mbps και τα υπολοιπα για να σερφαρω χωρις προβλημα και θα ειχα και το αρχειο γρηγοροτερα! Δεν ειναι κριμα να πληρωνω για 24mbps να εχω μονο τα 16? Οσο για τα kbps ειναι υπερβολη το ειπα πανω στα νευρα μου σχετικα με το θεμα... αλλα και παλι για σκεψου με 100kbps παραπανω ποση ωρα θα εξικονομουσα? και σε ρευμα (ανοιχτος υπολογιστης) και στο να επερνα γρηγοροτερα το αρχειο! Οχι δεν ειναι κριμα. Αφου σου το λενε απο την αρχη οτι ειναι συναρτηση της αποστασης του σπιτιου σου απο το κεντρο σου, μηπως πρεπει να νοικιασεις σπιτι διπλα στο κεντρο; Δυσκολευομαι να σκεφτω τι ειδους αρχειο κανει 16ωρες να κατεβει με την 24αρα. Και ποση ωρα κανεις να καταναλωσεις αυτο το αρχειο (εαν ειναι βιντεο να δεις αυτην την ταινια, εαν ειναι μουσικη, να την ακουσεις...) Ειμαι παραλογος η μηπως δινεις πολυ σημασια σε ασημαντα πραγματα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Οχι δεν ειναι κριμα. Αφου σου το λενε απο την αρχη οτι ειναι συναρτηση της αποστασης του σπιτιου σου απο το κεντρο σου, μηπως πρεπει να νοικιασεις σπιτι διπλα στο κεντρο; το κρίμα είναι ότι κλείδωνε στα 22mbit για κάμποσο καιρό και μετά για κάποιο λόγο έπεσε στα 16mbit, δεν ζήτησε να κλειδώνει στα 24mbit ανεξερτήτως απόστασης... Δυσκολευομαι να σκεφτω τι ειδους αρχειο κανει 16ωρες να κατεβει με την 24αρα. Και ποση ωρα κανεις να καταναλωσεις αυτο το αρχειο (εαν ειναι βιντεο να δεις αυτην την ταινια, εαν ειναι μουσικη, να την ακουσεις...) κάνα BRIP των 45gb θέλει αρκετές ωρίτσες, πιστεύω ότι οι ώρες που ανέφερε ήταν τυχαία παραδείγματα....
XxMikexX Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 κοιταξα τις τιμες (κατι το οποιο δεν ειχα κοιταξει πριν) και ΦΡΙΚΑΡΑ! η ον σου δινει triple play πακετο με 36,80 ευρω (η με 28 ευρω αν αγορασεις online) τον μηνα και η connex 45,40 για ιντερνετ και ομιλια!! διαφορα απο 9 εως 17 ευρω παραπανω?? δεν ειναι τραγικο?
XxMikexX Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 κοιταξα τις τιμες (κατι το οποιο δεν ειχα κοιταξει πριν) και ΦΡΙΚΑΡΑ! η ον σου δινει triple play πακετο με 36,80 ευρω (η με 28 ευρω αν αγορασεις online) τον μηνα και η connex 45,40 για ιντερνετ και ομιλια!! διαφορα απο 9 εως 17 ευρω παραπανω?? δεν ειναι τραγικο?
Sreak Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 κοιταξα τις τιμες (κατι το οποιο δεν ειχα κοιταξει πριν) και ΦΡΙΚΑΡΑ!η ον σου δινει triple play πακετο με 36,80 ευρω (η με 28 ευρω αν αγορασεις online) τον μηνα και η connex 45,40 για ιντερνετ και ομιλια!! διαφορα απο 9 εως 17 ευρω παραπανω?? δεν ειναι τραγικο? Στον ΟΤΕ "και καλά" πληρώνεις την αξιοπιστία. Προσωπικά, πιστεύω πως οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι δεν είναι τόσο λιγότερο αξιόπιστοι ώστε να δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή του ΟΤΕ.
alquiii Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Στον ΟΤΕ "και καλά" πληρώνεις την αξιοπιστία. Προσωπικά, πιστεύω πως οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι δεν είναι τόσο λιγότερο αξιόπιστοι ώστε να δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή του ΟΤΕ. Προσωπικα επιτρεψε μου να σου πω οτι πραγματι ο ΟΤΕ ειναι αξιοπιστος σε εσχεση με τις υπολοιπες εταιριες. Κι αυτο ειναι εμφανες σε μικρομεσαιου τυπου επιχειρησεις οπου δεν αντεχει η τσεπη τους να πληρωσουν για LMDS ή αλλου τυπου μισθωμενα κυκλώματα ή SHDL, προτιμουν τον ΟΤΕ γιατι ειναι αξιοπιστος, και κατα την γνωμη μου καλα κανουν. Τωρα για οικιακη χρηση πιστευω οτι λιγο πολυ οτι πληρωνεις αυτο παιρνεις. Δυστυχως η ευτυχωσ (δυστυχωσ θα πω εγω) ο ΟΤ ειναι μονοπωλιο και θα ειναι για πολλα χρονια ακομη.
Sreak Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Κοίτα εγώ όταν είχα ΟΤΕ (πάει καιρός) ήταν καλά αρκεί να μην χρειαζόταν να πάρω τηλέφωνο και να μου αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το ότι πληρώνεις παίρνεις δεν ισχύει για μένα. Είναι λίγο Ελληνική νοοτροπία. Γι'αυτό δεν δουλεύει ο ανταγωνσιμός στην Ελλάδα. Εγώ είμαι υπέρ των εναλλακτικών (τώρα έχω φορθ αλλά έχω περάσει σχεδόν από όλες τις εταιρίες). Αν κάτι δεν πάεει καλά αλλάζεις, δεν διαλέγεις όμως από την αρχή το ακριβότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.