ouzoubourou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 κ η δευτερη μητρικη ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα με την πρωτη λαμπακια ον/ανεμιστηρακια οφφ ενω κ στα δυο κουτια που δοκιμασα μια παλια καμενη μητρικη τα ανεμιστηρακια δουλευαν αλλα οχι η μητρικη,οποτε αποκλειεται κ το κουτι,βραχυκυκλωμα η χαλασμενες μητρικες λοιπον....σε περιπτωση βραχυκυκλωματος εχω καμια ελπιδα η πρεπει να παει σε τεχνικο οπωσδηποτε? τις ραμ θα παω σε ενα φιλο να τις βαλω σε λιγακι αλλα δεν μπορω να κανω το ιδιο με τον επεξεργαστη καθως εχει amd κ εγω ιντελ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 τσεκαρε μνημες και αν βγουν κομπλε τοτε το ψαχνουμε, εκτος αν εχει καμια καλυτερη ιδεα κανενας συμφορουμιτης.
ouzoubourou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 καλησπερα κ παλι φιλε τελικα ειχες δικιο οι μνημες ηταν το προβλημα τις δοκιμασα στον υπολογιστη του φιλου μου κ το μηχανημα δεν μπουταρε η διαφορα που ειδα ομως ειναι πως σε αυτον τα ανεμιστηρακια κ η ψυκτρα δουλευαν κανονικα.....αυριο θα προσπαθησω να παρω κ μια μνημουλα να την δοκιμασω κ ελπιζω να δουλεψει κ να μην χρειαστει να αλλαξω κ επεξεργαστη εκτος απο μνημες γιατι το ταμειο ειναι πολυ μειον μετα τις διακοπες.....ελπιζω να λυθει ο γοργιος δεσμος κ να ξαναναστησω το μηχανημα που λογω του οτι οι μνημες ηταν το τελευταιο πραγμα που περιμενα να εχει χαλασει παραλιγο να αγορασω αλλο ενα pc.....σας ευγνωμονω ολους για τις απαντησεις :-D:-D κ ειδικα περισοοτερο τον MiDi_MiLiZ για την επιμονη του στο οτι το προβλημα ηταν στις μνημες.....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 καλησπερα κ παλι φιλε τελικα ειχες δικιο οι μνημες ηταν το προβλημα τις δοκιμασα στον υπολογιστη του φιλου μου κ το μηχανημα δεν μπουταρε η διαφορα που ειδα ομως ειναι πως σε αυτον τα ανεμιστηρακια κ η ψυκτρα δουλευαν κανονικα.....αυριο θα προσπαθησω να παρω κ μια μνημουλα να την δοκιμασω κ ελπιζω να δουλεψει κ να μην χρειαστει να αλλαξω κ επεξεργαστη εκτος απο μνημες γιατι το ταμειο ειναι πολυ μειον μετα τις διακοπες.....ελπιζω να λυθει ο γοργιος δεσμος κ να ξαναναστησω το μηχανημα που λογω του οτι οι μνημες ηταν το τελευταιο πραγμα που περιμενα να εχει χαλασει παραλιγο να αγορασω αλλο ενα pc.....σας ευγνωμονω ολους για τις απαντησεις :-D:-Dκ ειδικα περισοοτερο τον MiDi_MiLiZ για την επιμονη του στο οτι το προβλημα ηταν στις μνημες..... Καθε συστημα (μητρικη) αντιδρα διαφορετικα οταν χαλαει ενα υποσυστημα του (μνημες πχ). Ετσι η δικη σου μητρικη επειδη δεν εβρισκε μνημες δεν εδινε ρευμα στους ανεμιστηρες (περιεργο ομολογω). Αντιθετα του φιλου σου δινει ρευμα στους ανεμιστηρες. Η περιεργη αυτη συμπεριφορα της μητρικης σου μας μπερδεψε αρκετα παντως Αφου ειναι μνημες φθηνα την γλιτωνεις σχετικα, αντε καλα ξεμπερδεματα λοιπον
ouzoubourou Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 εβαλα νεα μνημη αυτη που ειχε ο φιλοσ μου δηλαδη κ εξακολουθει την ιδια συμπεριφορα....λαμπακι μητρικης ον ανεμιστηρακια οφφ δεν μπουταρει θα δοκιμασω κ μια αλλη για να ειμαι σιγουρος
rafail1994 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 εβαλα νεα μνημη αυτη που ειχε ο φιλοσ μου δηλαδη κ εξακολουθει την ιδια συμπεριφορα....λαμπακι μητρικης ον ανεμιστηρακια οφφ δεν μπουταρει δεν αν κούμπωσε καλά η ram γιατί την έχω πατήσει πολλές φορές ετσι
probe Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Υπάρχει κι αυτό το πράγμα που λέγεται καμένος επεξεργαστής είτε το πιστεύετε είτε όχι. Και ταιριάζει με τα συμπτώματα. Φίλε μου κοίτα το κουμπί που πατάς για να ξεκινήσεις τον υπολογιστή μήπως έχει πρόβλημα, βρες από το manual που πάει στη μητρική βγάλτο και βραχυκύκλωσε τα πιν που ήταν συνδεμένο με κάτι μεταλλικό, κατσαβίδι ή κάτι τέτοιο. Αφαίρεσα κάποια πράγματα που έγραψα πριν γιατί είδα ότι άλλαξες 2 μητρικές οπότε λογικά αποκλείονται.
ouzoubourou Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 θα το δοκιμασω αυριο ομως γιατι μολις μαζεψα το χαμο κ επανηλθα στην ηρεμια του λαπτοπ σε συνδεση με την οθονη ετσι για να ξεγελιεμαι λιγακι.....απο αυριο τα νεοτερα ---------- Προσθήκη στις 20:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:45 ---------- θα το δοκιμασω αυριο ομως γιατι μολις μαζεψα το χαμο κ επανηλθα στην ηρεμια του λαπτοπ σε συνδεση με την οθονη ετσι για να ξεγελιεμαι λιγακι.....απο αυριο τα νεοτερα μια λεπτομερεια ακομα που δεν εχω αναφερει οταν πατω το κουμπι ι/ο του τροφοδοτικου καθε φορα που ειμαι ετοιμος να πατησω το κουμπι της εκκινησης αναβει το λαμπακι της μητρικης(μονιμα,μεχρι να ξανακλεισω το ι/ο,λογικο)αλλα υπαρχει κ ενα λαμπακι πισω απο το κουμπι εκκινησης του κουτιου το οποιο αναβει στιγμιαια(μπλε φωτακι) κ μετα απο 1 δευτερολεπτο σβηνει δεν ξερω αν ειναι σημαντικη λεπτομερεια η οχι αλλα μου φαινεται περιεργο....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δοκιμασε το DIMMακι σε ολες τις υποδοχες της μητρικης σου. Αν συνεχιζει τα ιδια τοτε δεν ειναι ουτε οι μνημες. Να σου πω κατι, εισαι βεβαιος οτι μνημες δικες σου και μνημες του φιλου σου ειναι ιδιου τυπου? Γιατι οι δικες σου δεν δουλευουν στο δικο του, και οι δικες του δεν δουλευουν στο δικο σου. Μηπως φορατε διαφορετικο τυπο μνημων που στη τελικη ποτε δε θα δουλεψουν οι μεν στον υπολογιστη του δε?
probe Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 θα το δοκιμασω αυριο ομως γιατι μολις μαζεψα το χαμο κ επανηλθα στην ηρεμια του λαπτοπ σε συνδεση με την οθονη ετσι για να ξεγελιεμαι λιγακι.....απο αυριο τα νεοτερα ---------- Προσθήκη στις 20:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:45 ---------- μια λεπτομερεια ακομα που δεν εχω αναφερει οταν πατω το κουμπι ι/ο του τροφοδοτικου καθε φορα που ειμαι ετοιμος να πατησω το κουμπι της εκκινησης αναβει το λαμπακι της μητρικης(μονιμα,μεχρι να ξανακλεισω το ι/ο,λογικο)αλλα υπαρχει κ ενα λαμπακι πισω απο το κουμπι εκκινησης του κουτιου το οποιο αναβει στιγμιαια(μπλε φωτακι) κ μετα απο 1 δευτερολεπτο σβηνει δεν ξερω αν ειναι σημαντικη λεπτομερεια η οχι αλλα μου φαινεται περιεργο.... Mπορεί να είναι μόνιμα βραχυκυκλωμένος ο διακόπτης της εκίνησης. Κάνε αυτό που σου έγραψα. Εναλλακτικά ένωσε τον διακόπτη του reset (αν υπάρχει) στα πιν του διακόπτη εκίνησης στη μητρική και δοκίμασε πατώντας το reset μήπως ξεκινήσει. Και γράψε τι είναι το σύστημά σου (μητρικές, μνήμες κλπ) για να διευκολύνεις αυτούς που προσπαθούν να σε βοηθήσουν.
ouzoubourou Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 προβλημα λυθηκε υπαιτιος τελικα ουτε ο επεξεργαστης ουτε οι μνημες ουτε καν η μητρικη! το προβλημα ηταν στην διτο ψυκτρα(zalman 5700)κ στο ολοκαινουριο κουτι (coolermaster elite 332)το οποιο ειχα προσφατα αγορασει απο το πλαισιοχ(15ημερες)η οποια ψυκτρα τελικα ειχε σχεδον ψοφησει κ λεω σχεδον γιατι ενω λειτουργουσε κανονικα δημιουργουσε προβλημα στην προηγουμενη μητρικη μου το προβλημα αυτο το βρηκε η νεα μητρικη καθως σε μια απελπιδα προσπαθεια συνδεσα παλιο κουτι νεα μητρικη παλια ψυκτρα κ μια μνημη.....ο υπολογιστης με την νεα μητρικη ανοιξε!κ μου εγραφε fan error τοτε παρατηρησα κ την ψυκτρα που ψυχοραγουσε αναβοσβηνε το λαμπακι της..... ειχα στην καβαντζα μια ψυκτρα για πολλα socket katana 3 scythe κ ξανασυνδεω ολα τα παλια υλικα που ειχα συν αυτη ολα δουλευουν στην εντελεια! μονο που πλεον εχω αρκετα υλικα για να φτιαξω κ ενα κατεβαστηρι! αρκει να γυρισω το παλιοκουτο που μου πλασαραν στο πλαισιο κ μεσα σε αυτον τον κικεονα αλλαγων που κανω εδω κ μια βδομαδα μου εβγαζε τα παντα λαθος με αποτελεσμα να μην μπορω να εντοπισω το προβλημα...που να φανταστω οτι το κουτι θα εχει το προβλημα...κ αν κ το ελενξα σε καποια φαση αλλαζοντας κουτι μητρικη κ τα λοιπα εια το λαθος συνδυασμο με αποτελεσμα να νομιζω οτι το κουτι ηταν οκ σας ευχαριστω ολους για την υπομονη σας ελπιζω να μην σας εσπασα τα νευρα το προβλημα ηταν απλο αλλα καταφερα κ το εκανα δυσκολο ....ελπιζω καποια μερα να μορω κ εγω να εω επιλυσει τοσα προβληματα που να μπορω να βοηθησω τους αλλους κ εννοω εδω μεσα γιτι στην πραξη εω βοηθησει ουκ ολιγους φιλους αφιλοκερδος.... ευχαριστω πολυ!!!!
probe Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Φίλε μου χαίρομαι που έλυσες το θέμα σου πάντως θάπρεπε να είχες γράψει εξ αρχής περισσότερες λεπτομέρειες για το υλικό σου και το τι είχες κάνει. Εγώ ας πούμε είχα γράψει ότι κάποιες μητρικές δεν ξεκινάνε άν δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι της cpu και το αφαίρεσα με edit γιατί σκέφτηκα ότι εφόσον δοκίμασες δεύτερη δεν είναι και πολύ πιθανό, δεν ήθελα να σε στείλω να αγοράσεις άλλη ψύκτρα τσάμπα. Και δεν ήξερα ότι άλλαξες ψύκτρα ή άλλο κουτί. Σημασία πάντως έχει ότι έβγαλες ακρη. Και για να γράψω και κάτι καλό, αφού βρήκες τι φταίει το κοινοποίησες (σε αντίθεση με άλλους συνφορουμίτες) έτσι ώστε να επωφεληθούν κάποιοι που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να μπει κάποιο sticky για το πως υποβάλλουμε σωστά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με hardware για να βρίσκονται έτσι πιο εύκολα λύσεις και να μην πελαγοδρομούμε ασκόπως με άστοχες απαντήσεις που θα μπορούσαν να αποφεχθούν αν αναφέρονταν σημαντικές λεπτομέρειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.