Προς το περιεχόμενο

καηκε ο επεξεργαστης?

ouzoubourou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πριν απο αρκετες μερες γυρισα σπιτι κ το pc δεν ανοιγε τελευταια χρηση εγινε απο την μητερα μου η οποια μου ειπε οτι ετσι οπως ηταν στο ιντερνετ ξαφνικα εκλεισε ο υπολογιστης!

υπεθεσα τροφοδοτικο το αλλαξα με ενα νεο φτηνιαρικο μεν αλλα καινουριο τιποτα εν τω μεταξυ κ το προηγουμενο εχει ενδειξεις οτι δουλευει κανονικα....

μετα υπεθεσα μητρικη αγορασα μια μεταχειρισμενη τα αλλαξα συνδεσα ολα τιποτα η νεα μητρικη εχει ενσωματομενο λαμπακι κ αναβει κ στα 2 τροφοδοτικα τιποτα κ με την μητρικη

μετα υπεθεσα τον σκληρο πηρα τον εξωτερικο μου τον αποσυναρμολογησα εβαλα τον εξωτερικο στον σταθερο κ αυτον που ειχα στο σταθερο στον κουτι κ τον εκανα εξωτερικο

αποτελεσμα σταθερος τιποτα εξωτερικος δισκος παροτι δουλευει το sentinel pro μου δειχνει τα στοιχεια του κ οτι δουλευει αλλα δεν τον βλεπω στο

ο υπολογιστης μου

ειμαι σε αδιεξοδο το μονο που δεν εχω ελενξει ακομα κ δεν εχω κ τροπο να το κανω ειναι ο επεξεργαστης κ το κουτι αν εχει καει ο επεξεργαστης δεν θα επρεπε να με βαλει τουλαχιστον στο bios???

τα εχω ελενξει ολα σκληρο-τροφοδοτικο-μνημες-καρτα γραφικων-αντιγραφικα ολα δεν ξερω τι αλλο να κανω...

---------- Προσθήκη στις 15:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:23 ----------

ο σκληρος δουλευει σιγουρα ελεγμενο πλεον κ αυτο 100%....

αρα μενει ο επεξεργαστης κ ξαναρωταω σαν ανακαιφαλαιωση αν εχει καει ο επεξεργαστης το συστημα μπουταρει η οχι?

Δημοσ.

Οταν λες τσεκαρες τις μνημες σου, πως τις τσεκαρες και εισαι σιγουρος πως δεν ειναι αυτες? Γιατι το προβλημα οπως το περιγραφεις και αφου εχεις αποκλεισει ολα τα αλλα ενδεχομενα, ψιλοκανει μπαμ για μνημες.

Δημοσ.

για την ακριβεια για τις μνημες υπεθεσα βαση εμπειριας κ μαλλον κανω λαθος συνφωνα με τα λεγομενα σου....τις εβαλα-εβγαλα ανα ζευγη κ στις δυο μητρικες κ θυμαμαι απο ενα προβλημα που ειχα με μνημες σε ενα παλιο pc οτι ανοιγε κ εκανε κατι μπιπ συνεχομενα στην αρχη τωρα αφου δεν ανοιγει καν υπεθεσα οτι δεν ειναι το προβλημα στις μνημες,αν ειναι οντως εκει το προβλημα,να υποθεσω οτι καηκανε κ τα 4 dimm η ειναι δυνατον να καηκαν καποια κ καποια αλλα οχι?

αδερφε αν το προβλημα ειναι εκει με σωζεις απο μεγαλη ταλαιπωρια κ σε ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.
για την ακριβεια για τις μνημες υπεθεσα βαση εμπειριας κ μαλλον κανω λαθος συνφωνα με τα λεγομενα σου....τις εβαλα-εβγαλα ανα ζευγη κ στις δυο μητρικες κ θυμαμαι απο ενα προβλημα που ειχα με μνημες σε ενα παλιο pc οτι ανοιγε κ εκανε κατι μπιπ συνεχομενα στην αρχη τωρα αφου δεν ανοιγει καν υπεθεσα οτι δεν ειναι το προβλημα στις μνημες,αν ειναι οντως εκει το προβλημα,να υποθεσω οτι καηκανε κ τα 4 dimm η ειναι δυνατον να καηκαν καποια κ καποια αλλα οχι?

αδερφε αν το προβλημα ειναι εκει με σωζεις απο μεγαλη ταλαιπωρια κ σε ευχαριστω πολυ!

Χτυπαει συνεχομενα μπιπ οταν φταινε οι μνημες.

Εσενα δεν ανοιγει καν ο υπολογιστης? Δηλαδη ουτε τα ανεμιστηρακια δε γυρνανε?

Δημοσ.

λίγο δύσκολο να κάηκε ο επεξεργαστής..

θυμάσαι αν είχες ενεργοποιημένη την προστασία από το bios όταν πήγαινε πάνω από 60C να κλίνει?:rolleyes:

Δημοσ.
Δεν εχω πειραξει τιποτα τετοιο απο το βιος ραφαηλ,αλλα δεν ξερω αν ηταν κ ενεργοποιημενη η οχι

Mπορείς να δοκιμάσεις της ram σε άλλο pc?

Δημοσ.
Mπορείς να δοκιμάσεις της ram σε άλλο pc?

προς το παρον οχι αλλα το βραδακι μπορω να παω σε ενα φιλαρακι να δοκιμασω τις ραμ κ να του ζητησω τις δικες του,υπαρχει ξεκαθαρα δηλαδη περιπτωση να φταινε οι ραμ που δεν ξεκιναει ο υπολογιστης?

Δημοσ.
προς το παρον οχι αλλα το βραδακι μπορω να παω σε ενα φιλαρακι να δοκιμασω τις ραμ κ να του ζητησω τις δικες του,υπαρχει ξεκαθαρα δηλαδη περιπτωση να φταινε οι ραμ που δεν ξεκιναει ο υπολογιστης?

δοκίμασετες και της ram για να αποκλείσουμε την περίπτωση ότι φταίνε αυτές;)

Δημοσ.

Δοκιμασε να το βαλεις μπροστα χωρις κανενα dimm και δες αν γυρνανε τα ανεμιστηρακια σε πρωτη φαση. Κανε το ιδιο και με την vga σου.

Το "αναβουν τα λαμπακια αλλα οχι τα ανεμιστηρακια" κατι σε βραχυκυκλωμα μου φερνει. Η λειτουργια των ανεμιστηρων δεν εξαρταται απο την cpu btw, χωρις αυτο να σημαινει οτι η cpu αποκλειεται να βραχυκυκλωνει κατι στην μητρικη και να τα παιζει η μητρικη γενικοτερα. Αλλα γενικα το θεωρω σχεδον απιθανο να εχει εμπλοκη η cpu στο ολο θεμα.

btw ειχε προβληματα με θερμοκρασιες ο επεξεργαστης? Το δωματιο ειχε a/c η οχι?

Δημοσ.
Δοκιμασε να το βαλεις μπροστα χωρις κανενα dimm και δες αν γυρνανε τα ανεμιστηρακια σε πρωτη φαση. Κανε το ιδιο και με την vga σου.

Το "αναβουν τα λαμπακια αλλα οχι τα ανεμιστηρακια" κατι σε βραχυκυκλωμα μου φερνει. Η λειτουργια των ανεμιστηρων δεν εξαρταται απο την cpu btw, χωρις αυτο να σημαινει οτι η cpu αποκλειεται να βραχυκυκλωνει κατι στην μητρικη και να τα παιζει η μητρικη γενικοτερα. Αλλα γενικα το θεωρω σχεδον απιθανο να εχει εμπλοκη η cpu στο ολο θεμα.

btw ειχε προβληματα με θερμοκρασιες ο επεξεργαστης? Το δωματιο ειχε a/c η οχι?

δοκιμασα ολες τις ραμ μια-μια αλλα κ χωρις καμια απο αυτες δυστηχως κανενα αποτελεσμα τα ανεμιστηρακια δεν δουλευαν ο επεξεργαστης δουλευει απροβληματιστα εδω κ μια σχεδον 5ετια (p4-630,3.0ghz)η παστα του αλλαζετε σχεδον καθε χρονο,το δωματιο δεν εχει a/c αλλα το κουτι ειχε μεσα μια zalman 5700 ολοκληρη χαλκος κ 2 ανεμιστηρακια 12 αρια να βαζουν κ αλλα 2 ενα 12αρι+ενα 8αρι+τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου να εξαγει τον αερα ωστοσω οφειλω να ομολογησω οτι οταν τον βρηκα πρωτη φορα στο επανω μερος του κουτιου εκει που εξαγει το 8αρι ανεμιστηρι βρηκα να καθετε ενα χοντρο βιβλιο κ αυτο με βαζει σε σκεψεις.....λες να δημιουργησε υπερθερμανση κ να εκαψε τον επεξεργαστη?

Δημοσ.
δοκιμασα ολες τις ραμ μια-μια αλλα κ χωρις καμια απο αυτες δυστηχως κανενα αποτελεσμα τα ανεμιστηρακια δεν δουλευαν ο επεξεργαστης δουλευει απροβληματιστα εδω κ μια σχεδον 5ετια (p4-630,3.0ghz)η παστα του αλλαζετε σχεδον καθε χρονο,το δωματιο δεν εχει a/c αλλα το κουτι ειχε μεσα μια zalman 5700 ολοκληρη χαλκος κ 2 ανεμιστηρακια 12 αρια να βαζουν κ αλλα 2 ενα 12αρι+ενα 8αρι+τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου να εξαγει τον αερα ωστοσω οφειλω να ομολογησω οτι οταν τον βρηκα πρωτη φορα στο επανω μερος του κουτιου εκει που εξαγει το 8αρι ανεμιστηρι βρηκα να καθετε ενα χοντρο βιβλιο κ αυτο με βαζει σε σκεψεις.....λες να δημιουργησε υπερθερμανση κ να εκαψε τον επεξεργαστη?

Απιθανο εως απιθανο να εχει καει ο επεξεργαστης απο υπερθερμανση επειδη σε ενα ανεμηστηρακι στο πανω μερος εκατσε βιβλιο. Προφανως ο ζεστος αερας ειχε κι αλλες διεξοδους εκτος απο το 8ρι ανεμιστηρακι στο επανω μερος. Εφοσον το δωματιο ειχε και κλιματισμο δε τιθεται θεμα θερμοκρασιας θεωρητικα.

Ειλικρινα δεν μπορω να εξηγησω πως γινεται να αναβουν τα λαμπακια της μητρικης, χωρις να γυρνανε τα ανεμιστηρακια, περαν του οτι ή βραχυκυκλωνεις καπου, ή και η 2η μητρικη σου εχει προβλημα.

Οι 2 μητρικες που δοκιμασες ειχαν την ιδια συμπεριφορα? Δηλαδη λαμπακια on, ανεμιστηρες off? H η καθεμια τα δικα της?

Κι επειδη γενικα βλεπω πολυ δυσκολο να φταιει η cpu για ολα αυτα, ως τελευταιο πραγμα που μπορω να σκεφτω, ειναι το pc σου να συμπεριφερεται κατ'αυτο τον τροπο αν δεν βρισκει ram, και τη μερα που εσβησε το pc να επαιξε καμια υπερταση η κατι τελος παντων που να εκαψε τις μνημες. Μονο ετσι εξηγειται η ιδια συμπεριφορα ειτε με τα dimmakia, ειτε χωρις. Εγω παντως συνεχιζω να φοβαμαι τις μνημες σου, χωρις ομως να ειμαι βεβαιος γιατι ειναι ασυνηθιστο το ολο θεμα οπως το περιγραφεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...