Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Τον έχω εδώ και 2 μήνες.Έχει εμφανίση 1 bad sector αλλά μάλλον είναι "πρόβλημα" των Windows καθώς έχει περάσει όλα τα test από WD tools,HD Tune,HD Sentinel,Perfect disk.To μοναδικό θέμα που είχα εντοπίσει εξαρχής ήταν το access time 19,2 MB Τελευταία μετακινώντας κάποια αρχεία παρατήρησα πώς για 40-50 GB χρειάζεται ακόμα και 30' για να μετακινηθούν από το 1 partiton στο άλλο του ίδιου δίσκου.Λέτε να έχει πρόβλημα ? Υπάρχει κάποια ρύθμιση (bios) που μου έχει ξεφύγει ?
orotoi Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Κάτι παρόμοιο είχα με ενα (1tb). Δοκίμασε να τον βάλεις σε άλλο sata port και αν έχεις και άλλο καλώδιο δοκίμασε και αλλαγή καλωδίου.
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Κάτι παρόμοιο είχα με ενα (1tb). Δοκίμασε να τον βάλεις σε άλλο sata port και αν έχεις και άλλο καλώδιο δοκίμασε και αλλαγή καλωδίου. Το έχω σκεφτεί και αυτό αλλά σκεφτόμουν όμως όλες οι SATA δεν είναι το ίδιο ? Τώρα τον έχω στην 3.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 τέτοιο access time (σε ms oxi ΜΒ) είναι αναμενόμενο σε Green Edition WD... Έχεις κανονικά bad sector ή ένδειξη στο reallocated sector count? Σου βγάζουν msg τα windows για πρόβλημα στον δίσκο? Αν ναι τότε άρχιζε να κάνεις backup και ετοιμάσου για RMA... O δίσκος πόσο γεμάτος είναι? Γιατί 2 partitions? Όταν κάνεις copy τι ταχύτητα δείχνουν τα windows?
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 1) Όχι τα Windows δεν έχουν εμφανίσει κανένα μήνυμα (ευτυχώς). 2)Επειδή είμαι σε "φάση" αναδιάρθρωσης, το 1 partition (931 GB) είναι άδειο, το άλλο είναι γεμάτο 600 GB 3)2 partition έκανα για μεγαλύτερη ευκολία.Είναι ακριβώς ίδια 931 GB το καθένα .Το ένα για back up,το άλλο για υλικό HD-DVD κτλ. Δεν έκανα καλά ? Όπως είπα είμαι σε "φάση" αναδιάρθρωσης και σκέφτομαι να δημιουργήσω και 3ο partition 250-320GB για προσωρινή αποθήκη. 4)Ταχύτητα copy/paste 33-42 Mbps
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 δώσε και ένα SS από την καρτέλα SMART το ένα partition back-up για το δεύτερο ή για άλλον δίσκο?
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Όχι, είναι back up από τους άλλους 2 (Seagate,WD Black).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 reallocated sector count λοιπόν, δεν είναι ακριβώς bad sector αλλά εγώ θα τον πρόσεχα...
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 reallocated sector count λοιπόν, δεν είναι ακριβώς bad sector αλλά εγώ θα τον πρόσεχα... Δηλ. να μην τον γεμίσω DATA ? Αν τύχη να παραδώσει πνεύμα θα προλάβω να σώσω τίποτα ? Νομίζω το HD Sentinel προειδοποιεί αν υπάρξει πρόβλημα.
Nik.K Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Παιδες αντιγραφη σε αντιγραφη στον ιδιο δισκο και μαλιστα σε διαφορετικα partitions WD Green δεν ειναι παραλογο να του βγαζει τοσα MB/s. Ισως να επρεπε να του βγαζει κατι τοις περισσοτερο αλλα δεν το θεωρω προβλημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δηλ. να μην τον γεμίσω DATA ? Αν τύχη να παραδώσει πνεύμα θα προλάβω να σώσω τίποτα ? Νομίζω το HD Sentinel προειδοποιεί αν υπάρξει πρόβλημα. γέμιζε αλλά να τον checkάρεις καθημερινά, είχα έναν Seagate 500gb που ήταν σε παρόμοια κατάσταση και κάποια μέρα πέταξε κανονικό bad sector. Πρόλαβα με την ησυχία μου να κάνω backup και έφαγε RMA....
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 γέμιζε αλλά να τον checkάρεις καθημερινά, είχα έναν Seagate 500gb που ήταν σε παρόμοια κατάσταση και κάποια μέρα πέταξε κανονικό bad sector. Πρόλαβα με την ησυχία μου να κάνω backup και έφαγε RMA.... Δηλ. είναι μαθηματικά βέββαιο ότι θα παρουσιάσει κανονικό bad sector ? Και θα είμαι καθημερινά με αυτή την αγωνία ? Υπάρχει τρόπος να ζοριστεί για να πάει τώρα σε RMA ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 δεν μπορώ να πω ότι είναι μαθηματικά βέβαια αλλά έχει αρκετές πιθανότητες... γέμισέ τον και ίσως γίνει κάτι, δεν είναι πάντα σίγουρο...
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Να και ένα print screen από το HD Tune
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.