pgmank Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Λοιπόν δοκίμασα αυτά που μου είπατε και αυτό ήταν το αποτέλεσμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 groupadd storage και μετα gpasswd -a arxaios storage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Λοιπόν flamelab έκανα αυτά που μου είπες και βγήκαν τα εξείς αποτελέσματα : Στην πρώτη εντολή που έβγαλε groupadd: group storage exists και στην δεύτερη μου έβγαλε Adding user arxaios to group storage Πήγα να αντιγράψω όμως κάτι στο USB stick μου αλλά τίποτα, μου λέει πως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Εν το μεταξύ πήγα μέσω filesystem στον media και πάτησα properties και μετά καρτέλα pemissions και ως χρήστης που μπορεί να το αλλάζει είναι μόνο ο root. Το ίδιο γίνεται και στα permissions του φακελου disk (όπως το ονομάζει το Debian το USB stick μου), πάλι ο root. Παιδιά sorry, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω, please help ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Σε ποια γκρουπ ειναι ο χρηστης σου? Πχ ο δικος μου (jim) >[b]$ id jim[/b] uid=1000(jim) gid=1000(jim) groups=1000(jim),24(cdrom),27(sudo),29(audio),44(video),46(plugdev),100(users),111(powerdev),112(fuse),1001(vboxusers) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δεν ξέρω, μπορώ όμως κάπως να το βρώ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 id και το όνομά σου --> >id arxaios λοιπόν πάμε από την αρχή πρώτη εντολή >su δίνεις τον κωδικό του χρήστη root που δημιούργησες στην αρχή και όχι του ονόματός σου.Στην συνέχεια >groupadd storage μετά >useradd -G storage arxaios και στο τέλος >useradd -G sudo arxaios *Έτσι όταν θα εκτελείς εντολή που θέλει δικαιώματα υπερχρήστη θα την εκτελείς με το πρόθεμα sudo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Στις τελευταιές εντολές μου εμφάνιζε : user already exists. Τώρα κάνω επαννεκίνηση για καλό και για κακό και πάω να το δοκιμάσω ---------- Προσθήκη στις 14:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:56 ---------- Λοιπόν πάλι τα ίδια και τα ίδια δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Τουλαχιστον μήπως υπάρχει κάποια εντολή μέσω terminal που να χρησιμοποιώ ως root για να αντιγράφω, να αποκοπώ και να διαγράφω αρχεία, μπας και έτσι γίνει καμιά δουλειά ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 δώσε και >sudo useradd -G usbusers arxaios >sudo useradd -G plugdev arxaios οι εντολές που ζητάς είναι mv , cp , rmdir , rm *αυτό που είπα και στην αρχή να το φορμάρουμε βήμα βήμα να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Κάτι μάλλον θα παίζει με τον root, αλλά εφόσον είμαι καινούριος στα linux δεν ξέρω και πολλά. Επίσης το USB είναι 1GB Trancend διαμορφωμένο σε ext3. Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το μήνυμά μου ! εφόσον είναι σε ext3 chmod ugo+rwx ....αυτό δίνει σε όλους (χρήστη, ομάδα, άλλους) δικαιώματα ανάγνωσης, εγγραφής και εκτέλεσης http://www.usinglinux.org/docu/translations/el/DOS-Win-to-Linux-HOWTO-GR.txt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Και πάλι τίποτα rearshooter, τις εκετέλεσα και αυτές τι εντολές που μου γράφεις στο τέλος αλλά τίποτα. Στην πρώτη μάλιστα μου εμφανίζει ότι useradd: unknown group usbusers, ενώ στην δεύτερη λέει useradd: user arxaios exists ---------- Προσθήκη στις 16:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:12 ---------- οι εντολές που ζητάς είναι mv , cp , rmdir , rm Επίσης μήπως μπορείς να μου πεις πώς ακριβώς να τις χρησιμοποιώ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 δες εδώ http://www.kb.iu.edu/data/afsk.html δες που το προσαρτεί το φλασάκι και δώσε >sudo chown arxaios:plugdev /media/usb >sudo chmod 770 /media/usb το /media/usb είναι η διαδρομή από το φλασάκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Το πρόβλημα του είναι με τα δικαιώματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Αυτές οι εντολές τι κάνουν ; δες που το προσαρτεί το φλασάκι και δώσε >sudo chown arxaios:plugdev /media/usb >sudo chmod 770 /media/usb Τελικά με έσωσαν οι εντολές για cope paste κλπ. μέσω root terminal, αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε και πώς να το κάνω μέσω του γραφικού περιβάλλοντος ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 ανοίγεις τον διαχειριστή αρχείων έτσι πχ για Nautilus >gksudo nautilus ή sudo nautilus η πρώτη βάζει τον εαυτό σου χειριστή του δίσκου και το group plugdev. η δεύτερη δίνει rwx δικαιώματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgmank Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Τι είναι το group plugdev και τι τα rwx δικαιώματα ; Και επίσης με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει εγώ συνέχεια να πληκτρολογώ αυτές τις εντολές για το γραφικό περιβάλλον, μήπως υπάρχει και μια άλλη λύση που να δίνει του χρήστη arxaios τα δικαιώματα για αντιγραφή επικόλληση, αντιγραφή, μετονομασία, διαγραφή και μετακίνηση από και προς το USB stick μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.