Προς το περιεχόμενο

Μπορω να βαλω τον επεξεργαστη να "κανει την δουλεια" και οχι την VGA;( αναπ ταινιων )

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την 5870 και επειδη λογο καλοκαιριου ανεβαζει πολυ θερμοκρασια και το ανεμιστηρακι κανει σα να μην υπαρχει αυριο..

Μπορω με καποιο προγραμμα να βαλω τον επεξεργαστη i7-920 να επεξεργαζεται τα γραφικα απο τις ταινιες;

:)

Ευχαριστω

Δημοσ.

Ειναι mkv 1080p H 720p συνηθως..

τωρα μαλλον ρωτας για να δεις αν ανεβαζει γενικα θερμοκρασιες η καρτα; :$

Ε ανεβαζει αλλα δε θελω να τις παιζω και σε χαμηλοτερη αναλυση :$

Αλλιως θα κατεβαζ. avi

Αν ειναι να διαλεξω:

Χαμηλη αναλυση VS θορυβος

διαλεξω θορυβο και ανοιγω κι αλλο τα ηχεια :Ρ

Δημοσ.

μια καλυτερη ροη αερα? ισως ? εγω εχω 2 πανω και εχω βαλει ενα ανεμηστηρακι μπροστα και ενα πλαγια σεταρισμενα ομορφα σε χαμηλες στροφες και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα :)

Δημοσ.

Βασικα ετσι κι αλλιως ο επεξεργαστης κανει τη δουλεια στις ταινιες.

Για να μπει στη μεση η καρτα γραφικων πρεπει το προγραμμα που αναπαραγαγεις βιντεο να υποστηριζει κατι τετοιο αλλα και να εχεις κανει τις καταλληλες ρυθμισεις οποτε αν δεν εχεις πειραξει τιποτα τη δουλεια την κανει ο επεξεργαστης.

Τελος, εχω την εντυπωση πως η ΑΤΙ δεν υποστηριζει video decoding (σε αυτο μπορει να εχω λαθος).

Δημοσ.
Εχω την 5870 και επειδη λογο καλοκαιριου ανεβαζει πολυ θερμοκρασια και το ανεμιστηρακι κανει σα να μην υπαρχει αυριο..

Μπορω με καποιο προγραμμα να βαλω τον επεξεργαστη i7-920 να επεξεργαζεται τα γραφικα απο τις ταινιες;

:)

Ευχαριστω

με τι προγραμμα παιζεις τα MKV? δεν μας ειπες.....! και παιζει μεγαλο ρολο το προγραμμα που αναπαραγεις ενα αρχειο.

αν χρησιμοποιεις VLC, χρησιμοποιει περισσοτερο CPU απο οτι το MPC για παραδειγμα..!

για να κανεις ενα προγραμμα να παιζει τον επεξεργαστη, αν δεν κανω λαθος, πρεπει να απενεργοποιησεις το DXVA απο τις επιλογες. αυτο δινει τη δουλεια στη καρτα.

αλλα, παρ'ολα αυτα, δεν νομιζω οτι το συστημα σου ειναι τοσο "αδυνατο" ωστε να ζοριζεται απο ενα Mkv 1080 !!!!!!!!!!!

κανονικα δεν θα επρεπε να ιδρωνει καν. μηπως υπαρχει καποιο θεμα software?

v-tidus...: ΔΕΝ την κανει ""ετσι κι αλλιως" την δουλεια στις ταινιες ο επεξεργαστης! αν ηταν ετσι, εμενα το HTPC μου, δεν θα επρεπε να παιζει 1080ρ με τπτ!! αλλα επειδη το βαρος το εχουν οι HD RADEON, το CPU δουλευει MONO με 10-15%. χωρις την καρτα, δουλευει στο φουλ και παλι κολλαει. αυτο που λες δεν ισχυει! και δες για τι καρτουλες μιλαω!!! οχι για 5870!!!

Δημοσ.

koulouri, σου απάντησαν οι φίλοι πιο πάνω πώς γίνεται αυτό που θέλεις να κάνεις. Εγώ θέλω λίγο να σταθώ στο γιατί είναι λάθος από θεωρητικής άποψης αυτό που ζητάς:

Έχεις από τη μια έναν επεξεργαστή γενικού σκοπού (τη CPU σου) κι από την άλλη έναν DSP φτιαγμένο αποκλειστικά για video decoding (το τμήμα της GPU σου που ενσωματώνει τα σχετικά κυκλώματα). Ποιος πιστεύεις ότι κάνει πιο αποδοτικά την ίδια δουλειά, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια (άρα, αποβάλλοντας και λιγότερη θερμότητα στο εσωτερικό του PC case σου); Ο πρώτος επεξεργαστής ή ο δεύτερος... ;

Δημοσ.

Καλημερα παιδες!

Λοιπον ημουν 4-5 μερες αρρωστος και το εριξα στις ταινιες.. Παρατηρουσα οτι με ζεστη μεσα στο σπιτι επιανε ( σε αναπ 720 Η 1080p ) 55-60 βαθμους κελσιου..Οποτε το ανεμηστηρακι ανεβαζε στροφες και εκανε θορυβο!Οποτε αν μπορω να κανω την cpu να επεξεργαζεται το video πιστευω θα γλυτωνα απο το ανεμηστηρακι!

ps δε ξερω πως να το κανω και φυσικα ΑΝ γινεται..

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες αυτές οι φυσιολογικές της σχεδόν idle λειτουργίας της κάρτας σου.

Κανονικά δεν πρέπει να τις ανεβάζει κατά την αναπαραγωγή video, θεωρείται αρκετά "ξεκούραστη" δουλειά για μία κάρτα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα high end μοντέλο.

Με αυτό που θες να κάνεις, μόνο χαμένος μπορείς να βγεις.

Θα ανεβάσεις τον φόρτο του επεξεργαστή (άρα και τις θερμοκρασίες του), ενώ η θερμοκρασία της κάρτας θα παραμείνει ~στα ίδια επίπεδα.

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβός της - (είσαι σίγουρος πως η κάρτα είναι η πηγή θορύβου btw); - μπορείς να της ρίξεις το rpm της μέσω κάποιου software όπως το riva tuner π.χ...

Οι θερμοκρασίες (που φυσικά θα ανεβούν μετά από αυτό) μη σε ανησυχούν αν δεν ξεπερνούν τους 75-80C.

Φυσικά όταν παίζεις παιχνίδια να θυμάσαι να ξανανεβάζεις τις στροφές ή να το γυρίζεις πάλι στο αυτόματο.

Δημοσ.

συμφωνω με τον liopyr. Η καρτα γραφικων οταν αποκωδικοποιει μια ταινια 1080 δεν δουλευει με πανω απο 5-10% της ισχυος της, κοινως ξύνεται... θερμοκρασιες 55-60 ειναι νομιζω οι συνηθισμενες. Η 4870 μου στο idle ειναι στους 61 βαθμους με 29% ανεμιστηρες και δεν ακουγεται καθολου. Μπορεις πολυ απλα απο το ΑΤΙ catalyst να ρυθμισεις χειροκινητα την ταχυτητα τους σε ενα σχετικα ησυχο επιπεδο και να μελετησεις για λιγη ωρα τη θερμοκρασια παιζοντας μια ταινια. Αν δεν ανεβαζει ψηλα τοτε εισαι οκ. Απλα να προσεχεις να επαναφερεις την ταχυτητα στα κανονικα της οταν πας για παιχνιδι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...