geo1962 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 1) Γιατί κάποιος από τα XP θα πήγαινε στα 7; 2) Στο ίδιο υπολογιστικό σύστημα, τα Windows 7 ή τα XP είναι ταχύτερα; 3) Που μπορώ να βρω οδηγούς για τα 7; 4) Οι εφαρμογές που εκτελούνται από τα XP, λειτουργούν κανονικά και με τα 7; Ευχαριστώ!
hammerd Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 τα windows 7 εκμεταλλεύονται καλύτερα το σύγχρονο hardware, είναι ποιο σταθερα,ποιο γρήγορα, συμβατά με directX 11 κάρτες γραφικών ,δεν είμαι σίγουρος αλλά διαχειρίζονται καλύτερα τους τελευταίους hdd πάνω από 1,5tb και ειδικά τους ssd.. οδηγοί πλέον βγαίνουν κανονικά για τις περισσότερες συσκευές ,τώρα αν έχεις καμία no name και αρχαίο λύγο δύσκολο να βρεις.. οι εφαρμογές εκτελούνται κανονικά στα 7 μέσω ενός winxp sp2 mode που ενσωματώνουν..και πάλι κάποιες παλιές δεν.. αυτά από μένα..αν κάποιος ξέρει κάτι σημαντικό να προσθέσει ας μας πει...ωραίο θέμα..
TheELF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 1) Γιατί κάποιος με ασπρόμαυρη TV θα έπαιρνε έγχρωμη; 2) Αν σβησεις τα εφέ που έχουν τα Win7 (AERO) δεν καταλαβαίνεις διαφορά. 3) Όπου βρίσκεις γενικά drivers,στην σελίδα του κατασκευαστή δηλαδή, είναι όμως και πολύ ικανά να βρούνε driver μόνα τους τα win7. 4) Όσα είναι καλογραμμένα ναι,τα υπόλοιπα με VirtualMachine
hackerW32 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 εγω πάντως οτι game και πρόγραμμα έχω βάλει λειτουργούν κανονικά(εκτος απο ελαχιστα που χρειαστικαν compatibility mode) αλλά οπος είπε ο hammerd "τα windows 7 εκμεταλευονται καλυτερα το συγχρονο hardware" αν εχεις κάπως παλιό μηχάνημα θα ζοριστεί με τα 7 μιας και τραβάνε από μόνα τους 1 gb ram ενω τα xp 128mb πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος σε σύστημα σαν το δικό μου (δηλαδή οχι κάτι τρελό με 4πυρινους και τέτοια) να μην βάλεις τα 7 2) Αν σβέσεις τα εφέ που έχουν τα Win7 (AERO) δεν καταλαβαίνεις διαφορά. σωστός αν εχεις παλιό μηχάνημα, εκεί είναι που θα ζοριστεί
antonl Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 1) Γιατί κάποιος από τα XP θα πήγαινε στα 7;2) Στο ίδιο υπολογιστικό σύστημα, τα Windows 7 ή τα XP είναι ταχύτερα; 3) Που μπορώ να βρω οδηγούς για τα 7; 4) Οι εφαρμογές που εκτελούνται από τα XP, λειτουργούν κανονικά και με τα 7; Ευχαριστώ! 1) Για μένα, περιέργεια κι βαρεμάρα μετά από 8 χρόνια με τα XP. 2) Αν είναι σχετικά πρόσφατο το σύστημά σου, δε θα δεις διαφορά. Αν είναι παλιότερο πιθανόν τα XP να ναι ελάχιστα ταχύτερα. 3) Όπου έβρισκες και για XP Αν δεν έχεις κανα περίεργο περιφερειακό πιθανότατα θα τους περάσουν μόνα τους τα Win7. 4) Στην πλειοψηφία τους, ναι. Αν δε χρησιμοποιείς κάποια εξειδικευμένη εφαρμογή, δε θα χεις πρόβλημα. Παλιές εφαρμογές/παιχνίδια πιθανόν να αντιμετωπίσουν μικροπροβήματα συμβατότητας. Γενικά τα 7 θεωρούνται/είναι σταθερότερα απ τα XP. Αν σ ενδιαφέρει το gaming, στα XP περιορίζεσαι μέχρι dx9 ενώ στα 7 όχι. Σίγουρα είναι κι άλλα πράγματάκια αλλά αυτά μου ρχονται.
Bspus Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Περισσοτερη ασφαλεια by default. Ειναι επισης αρκετα πιο ευκολο να τρεχεις απλο λογαριασμο χρηστη χωρις να χρειαζεσαι μονιμως workarounds για να παιζει το καθε τι σωστα οπως με τα XP Αν εχεις η θα παρεις καινουριο μηχανημα σχετικα και με 2GB RAM σιγουρα δεν υπαρχει λογος να βαλεις XP. Αν εχεις αρκετα παλαιοτερο (4ετιας με 1GB) ισως ειναι καλυτερα να μεινεις με τα XP, οχι γιατι δεν σηκωνει τα 7 αλλα επειδη καποια διαφορα στις επιδοσεις σιγουρα θα υπαρχει. Ακομα δεν εχουμε φτασει στο σημειο να βγαινουν εφαρμογες και συσκευες που απαιτουν vista/7 οποτε μπορεις να αναβαλεις τη ματαβαση χωρις να χασεις κατι σε αυτον τον τομεα. Ειμαστε σε μια αναλογη φαση με τα XP-98 το 2002. Φαινοταν οτι αξιζε τον κοπο η μεταβαση αλλα ακομα με τα 98 εκανες τα παντα. Τωρα στα 98 δεν τρεχει σχεδον τιποτα. Σε 1-2 χρονια πιστευω θα αρχισουμε να εχουμε τα πρωτα προβληματα με τα XP που θα αρχισουν να πιεζουν για αλλαγη λειτουργικου.
TheELF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 θα ζοριστεί με τα 7 μιας και τραβάνε από μόνα τους 1 gb ram ενω τα xp 128mb 128MB είναι τα απλά χωρίς κανένα service pack,δεν μπορείς να το δουλεύεις πια, άμα βάλει το SP3 άστα να πάνε σχεδόν της ίδιες απαιτήσεις με τα Win7 έχουν.
geo1962 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Με καλύψατε πλήρως! Ενδεχομένως να «ανεβάσω» νέο θέμα, σχετικό με την επικείμενη αναβάθμιση, του ταπεινού συστήματός μου. Σας ευχαριστώ, για άλλη μια φορά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.