liopyr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Ο επεξεργαστής δεν παθαίνει τίποτα δε πα να κάνεις αφηρημένη ζωγραφική πάνω του. Πάρε απλά λίγο κωλόχαρτο και οινόπνευμα και καθάρισέ τον από κάτω. Τα pins είναι περίεργη ιστορία, σκούρα τα πράγματα για επισκευή γενικά, εξαρτάται και ο τσαμπουκάς που έχουν φάει βέβαια...
probe Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Ο επεξεργαστής δεν παθαίνει τίποτα δε πα να κάνεις αφηρημένη ζωγραφική πάνω του.Πάρε απλά λίγο κωλόχαρτο και οινόπνευμα και καθάρισέ τον από κάτω. Τα pins είναι περίεργη ιστορία, σκούρα τα πράγματα για επισκευή γενικά, εξαρτάται και ο τσαμπουκάς που έχουν φάει βέβαια... Καλά μην το λες αυτό και αρχίσουν και ζωγραφίζουν επάνω στους επεξεργαστές. Αν υποστούν κάποια διάβρωση οι επαφές θα υπάρξει πρόβλημα. Μην ξεχνάς σε τι συχνότητες δουλεύουν οι επεξεργαστές, δεν είναι η μπαταρία του κινητού. Για το καθάρισμα δε διαφωνώ. Για να απαντήσω και στον lionheart που με ρώτησε κάτι παραπάνω, εγώ τουλάχιστον φίλε δεν χρησιμοποιώ κάποιο ειδικό εργαλείο για τα πιν, απλές μπροσέλες, αλλά έχω πάρα πολύ σταθερό χέρι επειδή έχω δουλέψει για χρόνια με επιφανειακής στήριξης (με απλά λόγια μινιατούρες) εξαρτήματα. Μπορεί βέβαια να είμαι αλμπάνης (ένας ταπεινός τεχνικός της επαρχίας είμαι). Αν κάποιος φίλος ξέρει κάποια άλλη μέθοδο θα με ενδιέφερε πολύ να την μάθω κι εγώ.
liopyr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 E, που λέει ο λόγος, δε νομίζω να επιστρατεύσει κανένας τις νερομπογιές του!
probe Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 E, που λέει ο λόγος, δε νομίζω να επιστρατεύσει κανένας τις νερομπογιές του! Εντάξει και εγώ για αστείο το έγραψα προφανώς, διαφώνησα απλά με το "ότι να του κάνεις το λύνεις με ένα κωλόχαρτο". Καλύτερα να προσέχει κανείς.
greg3301 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 μια φορα παλαιοτερα στην προσπαθεια να βγαλω την στοκ ψυκτρα απο εναν athlon xp3200 βγηκε μαζι κ η cpu κολλημενη πανω στην ψυκτρα, οποτε λεω κ γω παει καταστραφηκε...η cpu δεν ξεκολλαγε με τπτ, αφου ειχα αδειασει σχεδον μισο μπουκαλι απ το removal arctic silver kit κ με πολυ πιεση ξεκολλησε...στην προσπαθεια επανατοποθετησης στο socket καταλαβα οτι ειχαν στραβωσει καμμια 10ρια pin μια κ δεν ελεγε να κουμπωσει!!! με ενα μαχαιρακι τα ψιλοισιωσα κ εκ τοτε δουλευι μια χαρα, μεχρι κ ολοημερο τεστ με prime του χα κανει, τπτ, σκυλι! Οσο για τα περι πλαισιου, ειμαι σχεδον βεβαιως οτι αν πας με στραβωμενα pin κ λερωμενο cpu θα φυγεις οπως πηγες...μην περιμενεις καλυψη, κ εδω που να λεμε θα χουν κ δικαιο ε, τεσπα my 2 cents παρε λιγο ασετον η οινοπνευμα κ βουτα τον μεσα να καθαρισει η κολλα, μια κ δεν εχεις το καθαριστικο κιτ, παρε κ ενα μαχαιρι κ προσπαθησε να ισιωσεις τα πιν, δεν ειναι δυσκολο κ κανε τον κινεζο στο πλαισιο, πες πχ οτι με το που πηγες να πουσαρεις το dimm της μνημης εσπασε οποτε μαλλον πρεπει να ηταν προβληματικο εξ αρχης...αυτα φιλε κ κρατα μας ενημερους για την συνεχεια...
lionheart75 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Καλά μην το λες αυτό και αρχίσουν και ζωγραφίζουν επάνω στους επεξεργαστές. Αν υποστούν κάποια διάβρωση οι επαφές θα υπάρξει πρόβλημα. Μην ξεχνάς σε τισυχνότητες δουλεύουν οι επεξεργαστές, δεν είναι η μπαταρία του κινητού. Για το καθάρισμα δε διαφωνώ. Για να απαντήσω και στον lionheart που με ρώτησε κάτι παραπάνω, εγώ τουλάχιστον φίλε δεν χρησιμοποιώ κάποιο ειδικό εργαλείο για τα πιν, απλές μπροσέλες, αλλά έχω πάρα πολύ σταθερό χέρι επειδή έχω δουλέψει για χρόνια με επιφανειακής στήριξης (με απλά λόγια μινιατούρες) εξαρτήματα. Μπορεί βέβαια να είμαι αλμπάνης (ένας ταπεινός τεχνικός της επαρχίας είμαι). Αν κάποιος φίλος ξέρει κάποια άλλη μέθοδο θα με ενδιέφερε πολύ να την μάθω κι εγώ. Εντάξει τα ειδικά εργαλεία που ανέφερα ίσως ήταν too much για να δώσω έμφαση. Σε κάθε περίπτωση η επισκευή έχει να κάνει με τις ικανότητες του τεχνικού, την υπομονή που διαθέτει και γενικά πόσο πιάνουν τα χέρια του ή γουστάρει τη δουλειά του, πέρα απο τα εργαλεία που μπορεί να διαθέτει. Άλλωστε τα εργαλεία απο μόνα τους δεν κάνουν τον μάστορα! Οπότε αν ο τσαμπουκάς που έχουν φάει τα Pins όπως είπε και ο @liopyr, δεν είναι μεγάλος και θέλει ο τεχνικός να ασχοληθεί τότε πιστευω μπορεί να γίνει κάτι και να επιδιορθωθεί το Mobo του φίλου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 μια φορα παλαιοτερα στην προσπαθεια να βγαλω την στοκ ψυκτρα απο εναν athlon xp3200 βγηκε μαζι κ η cpu κολλημενη πανω στην ψυκτρα, οποτε λεω κ γω παει καταστραφηκε...η cpu δεν ξεκολλαγε με τπτ, αφου ειχα αδειασει σχεδον μισο μπουκαλι απ το removal arctic silver kit κ με πολυ πιεση ξεκολλησε...στην προσπαθεια επανατοποθετησης στο socket καταλαβα οτι ειχαν στραβωσει καμμια 10ρια pin μια κ δεν ελεγε να κουμπωσει!!! με ενα μαχαιρακι τα ψιλοισιωσα κ εκ τοτε δουλευι μια χαρα, μεχρι κ ολοημερο τεστ με prime του χα κανει, τπτ, σκυλι! Οσο για τα περι πλαισιου, ειμαι σχεδον βεβαιως οτι αν πας με στραβωμενα pin κ λερωμενο cpu θα φυγεις οπως πηγες...μην περιμενεις καλυψη, κ εδω που να λεμε θα χουν κ δικαιο ε, τεσπα my 2 cents παρε λιγο ασετον η οινοπνευμα κ βουτα τον μεσα να καθαρισει η κολλα, μια κ δεν εχεις το καθαριστικο κιτ, παρε κ ενα μαχαιρι κ προσπαθησε να ισιωσεις τα πιν, δεν ειναι δυσκολο κ κανε τον κινεζο στο πλαισιο, πες πχ οτι με το που πηγες να πουσαρεις το dimm της μνημης εσπασε οποτε μαλλον πρεπει να ηταν προβληματικο εξ αρχης...αυτα φιλε κ κρατα μας ενημερους για την συνεχεια... Εισαστε βεβαιοι οτι ο επεξεργαστης στο κατω του μερος με τις επιχρυσες υποδοχες δεν θα παθει τιποτα αν τον περασω με οινοπνευμα? Εχει μικροκλυκλωματα γυρω γυρω και ενδιαμεσα. Δεν θα εχουν προβλημα αυτα? Και οι υποδοχες ειναι ανθεκτικες στο οινοπνευμα, η θα ξεβαψουν κι αυτες και θα εχουμε αλλα? Επισης με πανι δεν τον περναω λογω στατικου ηλεκτρισμου. Με χαρτοπετσετα ουτε γιατι ειναι αρκετα σκληρη και θα κανει τιποτα γρατζουνιες. Με τι να τον περασω οινοπνευμα? @greg: Μα δεν περιμενω καλυψη απτο πλαισιο για την μητρικη ειδικα (τον επεξεργαστη μπορει στη ζουλα να τον καλυψουν εαν θελουνε, σε περιπτωση που εχει πει το ποιημα). Εξαλλου και τηλεφωνικα τους ειπα οτι εγω εκανα τη ζημια (και προφανως δε μπορω να τους το παιξω Αλεκος σε στυλ δεν ξερω δεν ακουσα πως στραβωσαν τα pins). Ειμαι ετοιμος να ακουσω τη λυπητερη ~70 ευρω λογικα για αντικατασταση μητρικης. Τα pinakia στο 1156 ειναι πολυ δυσκολο να τα φερεις στα ισα τους. Το 1 εχει ξαπλωσει κατω αναμεσα σε αλλα pin, αρα δεν μπορω να βαλω κατι να το σηκωσω σιγα σιγα (δεν εχω καποιο εξαρτημα). Το αλλο εχει τραβηχτει μερικα χιλιοστα επανω και οσο κι αν το πιεσα για να "κατσει" δεν πηγαινε στη θεση του και το αφησα για να μη κανω χειροτερη ζημια. (αυτα περι τσαμπουκα που φαγανε τα pins heh). Αυριο πρωι πλαισιο και βλεπουμε.
liopyr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Εισαστε βεβαιοι οτι ο επεξεργαστης στο κατω του μερος με τις επιχρυσες υποδοχες δεν θα παθει τιποτα αν τον περασω με οινοπνευμα? 100%.
probe Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Με το βούτηγμα του επεξεργαστή σε ασετόν διαφωνώ και γενικά με το ασετόν καλύτερα καθαρό οινόπνευμα. Αν είναι να καθαρίσουμε κάτι καλύτερα τοπικά εκεί που είναι λερωμένο. Φίλε MiDi_MiLiZ σταμάτα να τον λειτουργείς και πήγαινε τον όπως σκοπεύεις άλλωστε στο ΠΛΑΙΣΙΟ. Ο επεξεργαστής πιθανότατα δεν θάχει πρόβλημα κι ότι χρειαστεί θα το κάνουν αυτοί για να μην ανησυχείς μήπως κάνεις ζημιά από φθορά, στατικό κλπ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Well παρελαβα πισω το pc σημερα. Εχουμε και λεμε: Αντικατασταθηκε η μητρικη με ιδια ~70 ευρω και Aντικατασταθηκαν δωρεαν οι μνημες με συμβατες στα 1333mhz. Συνολο, 70 ευρω, μικρο το κακο σε σχεση με οτι φοβομουν ενω παραλληλα λυθηκε ευκολα και το ζητημα με τις μνημες αφου ηταν εξυπηρετικοτατοι. O επεξεργαστης δεν ειχε καποιο προβλημα. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ο Xigmatek fan που ειχα βαλει πανω στην megahalems κανει αισθητα παραπανω θορυβο παροτι περασα ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις στο BIOS. Iσως ναναι και ιδεα μου, επειδη 3 μερες τωρα ειχα συνηθισει στο αλλο pc που ειναι πολυ πιο αθορυβο. Anyway απο θερμικη συμπεριφορα σκιζουμε ~60C max στο βαρυτερο stress test του OCCT, αρα πιστευω πως ηρθε η ωρα να ψαχτω λιγο με το overclocking. Οι νεες μνημες ειναι οι Corsair στο 1.50V, που σημαινει οτι απο θεμα cpu υπαρχει περιθωριο να πουσαριστουν (μεχρι 1,65V αντεχει ο ι5). Δεν ξερω αυτες τι μπορει να αντεχουν ομως, σε περιπτωση που χρειαστουν παραπανω voltage.
LouCi4er Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Οι μνημες δεν προκειτε να παθουν τιποτα,ουτε με 1,65 ουτε με 1,75.Ο IMC εχει θεμα με το παραπανω ρευμα αλλα αφου λεει οτι αντεχει μεχρι 1,65 δεν εχεις προβλημα.Δωσε.Αλλα απο αυτες τις μνημες μην περιμενεις και πολλα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Οι μνημες δεν προκειτε να παθουν τιποτα,ουτε με 1,65 ουτε με 1,75.Ο IMC εχει θεμα με το παραπανω ρευμα αλλα αφου λεει οτι αντεχει μεχρι 1,65 δεν εχεις προβλημα.Δωσε.Αλλα απο αυτες τις μνημες μην περιμενεις και πολλα. Μια χαρα μου φαινονται οι μνημες σε σχεση με τις OCZ που ειχα πριν. Ηδη τις εχω σπρωξει στα 1440Μhz χωρις να τους δωσω καθολου ταση και το συστημα ειναι σταθεροτατο μεχρι στιγμης μετα απο ενα 3ωρο OCCT Linpack 90%. Ο επεξεργαστης με 1.25V απροβληματιστος στα 3.6ghz με 66C max temperature μετα απο ωρα 100% load και στους 4 core. Και 37C idle (σε δωματιο με 32C). Δεν ψηνομαι να τον παω παραπανω, αφου δουλευει τοσο ανετα στα 3600, εξαλλου τωρα θα πρεπει να ανεβασω τασεις για 400mhz ολα κι ολα. Δεν υπαρχει λογος...
LouCi4er Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μια χαρα μου φαινονται οι μνημες σε σχεση με τις OCZ που ειχα πριν.Ηδη τις εχω σπρωξει στα 1440Μhz χωρις να τους δωσω καθολου ταση και το συστημα ειναι σταθεροτατο μεχρι στιγμης μετα απο ενα 3ωρο OCCT Linpack 90%. Ο επεξεργαστης με 1.25V απροβληματιστος στα 3.6ghz με 66C max temperature μετα απο ωρα 100% load και στους 4 core. Και 37C idle (σε δωματιο με 32C). Δεν ψηνομαι να τον παω παραπανω, αφου δουλευει τοσο ανετα στα 3600, εξαλλου τωρα θα πρεπει να ανεβασω τασεις για 400mhz ολα κι ολα. Δεν υπαρχει λογος... Ενταξει τοτε,μια χαρα μου φαινεσαι.Αλλα εχεις μονο 5 βαθμους διαφορα idle με του δωματιου? Α και κατι αλλο.Δεν χρειαζεται να το πιεζεις τοσο πολυ το συστημα με 3 ωρες linpack.Μιση ωρα αρκει,αντε μια ωρα στην χειροτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.