MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Well το θεμα εχεις ως εξης. Εδω και 5 μηνες εχω το pc της υπογραφης. Αραια και που freezare αλλα ποτε δεν εδωσα σημασια, μεχρι που ειδα στο cpuz οτι οι μνημες μου ειναι χρονισμενες στα 1000mhz και οχι στα 1333 οπως υποστηριζει ο κατασκευαστης. Αρχισα να το ψαχνω και τελικα διαπιστωσα οτι οι μνημες που μου βαλανε στο πλαισιο κατα την αγορα του Η/Υ, ειναι για την σειρα "core 2" και οχι για τις σειρες "iX". Τι εννοω. Οι μνημες που εχω χρειαζονται 1,75V συμφωνα με τον κατασκευαστη, ενω η σειρα i5 επιτρεπει μεχρι 1.65V συμφωνα με την Intel. Ετσι λοιπον οι μνημες μου τοσο καιρο δουλευαν με λιγοτερα Volt, και κατα συνεπεια το BIOS ειχε "αντιληφθει" το προβλημα και ειχε κανει "downgrade" στα 1000mhz. Δοκιμαζοντας manual να παω τις μνημες στα 1333mhz, με μεγαλυτερα timings (9-9-9-24), το συστημα freezarei. Πηρα τηλ τον τεχνικο στο πλαισιο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα να μου αλλαξει τις μνημες με νεοτερες των 1.65V, αρκει να διαπιστωσει (προφανως) οτι το προβλημα ειναι υπαρκτο. Το θεμα ειναι εδω ακριβως. Το pc ακομα και στα 1333, κολλαει σε ακυρες χρονικες στιγμες. Δηλαδη μπορει να κολλησει στο 10λεπτο απτο boot, μπορει ομως να κολλησει και στο 10ωρο, ακομα κι αν αυτο το 10ωρο το "λιωσω" με 100% load κλπ. Ειναι τελειως ακανονιστα και απροβλεπτα τα freeze. So θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να ζοριζει την ram, ωστε πηγαινοντας το στο πλαισιο, να διαπιστωσουν αμεσα το προβλημα του freezing και να μην περιμενω 2-3 μερες ΑΝ θα freezarei και στο τελος το παρω πισω ως "κανενα προβλημα δεν εχει το pc σας"..
LouCi4er Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Πηγαινε εδω.Καπου στη μεση της σελιδας θα βρεις τα downloads και παρε αυτο που λεει zip.Αποσυμπιεσε το και το αρχειο που θα παρεις καψτο σε ενα cd.Βαλε το cd στον drive και κανε επανεκκινηση.Μπες στο bios και βαλε στις μνημες τις τιμες που οριζει ο κατασκευαστης ( συχνοτητα λειτουργιας,timings) αλλα volt βαλε οσο επιτρεπει η Intel δηλαδη 1,65.Μετα θα επιλεξεις boot απο cd και ξανα επανεκκινηση.Μολις ξεκινησει ο υπολογιστης το προγραμμα θα αρχισει να τρεχει μονο του και θα στρεσαρει στο φουλ τις μνημες.Εαν βγαλει error σημαινει οτι εχεις οντως προβλημα απο μνημες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση. Το ψιλοειχα τσεκαρει το memtest το θεμα ειναι οτι κι αυτο αργει αρκετα να μου κολησει το pc, για την ακριβεια σε 2 ωρες stress δεν freezare καν, οποτε δωορο αδωρο να τους το παω στο πλαισιο με σκοπο να διαπιστωσουν το προβλημα και να τοθς πω τρεξτε το memtest. Στο επισημο forum της OCZ μου προτειναν το OCCT, αλλα με αυτο κανει fail το τεστ στο προωτο 2λεπτο λογω υψηλης θερμοκρασιας cpu (μαμα "cooling" system γαρ). Λογικα θα παω να τους γκρινιαξω για τα τεχνικα χαρακτηριστικα οτι και καλα μου βαλανε ram kit που δεν κανει για i series. Γιατι για να το βαλουν να δουλεψει και να freezarei γρηγορα, θελει αρκετη τυχη.
probe Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Αυτό που γράφεις ότι με OCCT <<κανει fail το τεστ στο πρώτο 2λεπτο λογω υψηλης θερμοκρασιας cpu (μαμα "cooling" system γαρ)>> δεν είναι λογικό σα σκέψη. Το ότι έχεις μαμίσια ψύκτρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί εκτός και κάνεις overclocking. Για τι θερμοκρασίες μιλάς? Δεν θέλω να σε ξεστρατίσω άλλαξε τις μνήμες σου απλά μου φαίνεται περίεργο αυτό το <<λόγω θερμοκρασιών>> που γράφεις. Φυσικά μπορεί έτσι να το αντιλαμβάνεσαι εσύ και αυτή να είναι η εξήγηση που δίνεις εσύ για το fail του occt.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Αυτό που γράφεις ότι με OCCT <<κανει fail το τεστ στο πρώτο 2λεπτο λογω υψηλης θερμοκρασιας cpu (μαμα "cooling" system γαρ)>> δεν είναι λογικό σα σκέψη. Το ότι έχεις μαμίσια ψύκτρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί εκτός και κάνεις overclocking. Για τι θερμοκρασίες μιλάς? Δεν θέλω να σε ξεστρατίσω άλλαξε τις μνήμες σου απλά μου φαίνεται περίεργο αυτό το <<λόγω θερμοκρασιών>> που γράφεις. Φυσικά μπορεί έτσι να το αντιλαμβάνεσαι εσύ και αυτή να είναι η εξήγηση που δίνεις εσύ για το fail του occt. Με μαμα ψυκτρα, χτυπαγε στο OCCT 80C και το προγραμμα για λογους ασφαλειας σταματαγε το pressing και εβγαζε fail due to high temperature. Τεσπα εβαλα σημερα την megahalems, οι θερμοκρασιες ειναι κομπλε πλεον, δεν ξεπερνανε τους 60, αλλα εκανα ζημια στην μητρικη λογω απροσεξιας, για την ακριβεια στραβωσα ενα απτα pinakia που καθεται ο επεξεργαστης, και δεν μπορω να το επαναφερω στη θεση του. Ως αποτελεσμα λειτουργει ο υπολογστης μεν, βλεπει και τα 2 DIMM, αλλα δουλευει μονο με το 1 (δηλαδη με 2gb) κατα συνεπεια απο δευτερα επισκεψη στο πλαισιο, αλλαγη μητρικης πρωτα και επειτα τεσταρισμα τις μνημες κι οτι προκυψει.
lionheart75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Με μαμα ψυκτρα, χτυπαγε στο OCCT 80C και το προγραμμα για λογους ασφαλειας σταματαγε το pressing και εβγαζε fail due to high temperature. Τεσπα εβαλα σημερα την megahalems, οι θερμοκρασιες ειναι κομπλε πλεον, δεν ξεπερνανε τους 60, αλλα εκανα ζημια στην μητρικη λογω απροσεξιας, για την ακριβεια στραβωσα ενα απτα pinakia που καθεται ο επεξεργαστης, και δεν μπορω να το επαναφερω στη θεση του. Ως αποτελεσμα λειτουργει ο υπολογστης μεν, βλεπει και τα 2 DIMM, αλλα δουλευει μονο με το 1 (δηλαδη με 2gb) κατα συνεπεια απο δευτερα επισκεψη στο πλαισιο, αλλαγη μητρικης πρωτα και επειτα τεσταρισμα τις μνημες κι οτι προκυψει. Είσαι ο 2ος μέσα σε λίγες μέρες εδώ μέσα που λόγω αλλαγής σε megahalems στράβωσες άθελά σου pins του socket της μητρικής σε i5 σύστημα. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=393795 Βασικά εφόσον δεν έσπασε - κόπηκε το πινάκι, παίζει και να επιδιορθώνεται το πρόβλημα χωρίς να μπείς σε διαδικασία αλλαγής μητρικής. Για μένα καλύτερα αρχικά συμβουλέψου κάποιον τεχνικό για να την δεί, ή κάποιο γνωστό σου μου μπορεί να ξέρει απο αυτά, προκειμένου να προσπαθήσει να σου ισιώσει το pin στο socket. Εκτός και αν το πρόβλημα εκτείνεται σε περισσότερα του ενός pins ή είναι και κάτι επιπλέον. Και γω αχρήστευσα μητρική παλιότερα με τοποθέτηση νέου cooler λόγω απροσεξίας, αλλά στην δική μου περίπτωση είχαν στραβώσει 2-3 pins στο socket και το ένα που είχε φάει το περισσότερο ζόρι στην προσπάθεια να το επαναφέρω το έσπασα, οπότε η μητρική βγήκε off καθώς δεν δούλευε κάν ο cpu...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Eκανα διαδοχικες epic λαλακιες-fail εγω. Αρχικα πηγα να τοποθετησω την CPU χαζευοντας...και εβαλα την πλευρα με την θερμοαγωγιμη παστα στα pin (τι σου κανουν 34 ωρες αυπνιας και 10 δευτερολεπτα ηλιθιας αφηρημαδας και σιγουριας). Επειτα θεωρησα λογικo να βαλω μια χαρτοπετσετα στα pinακια για να απομακρυνω την λιγη παστα που ειχε ακουμπησει σε 6-7. Εκ των υστερων καταλαβα οτι ηταν παραλογο. Στραβωσε 1 pin. Θεωρησα οτι μπορω να το επαναφερω με μια καρφιτσα, στραβωσα και ενα δευτερο και ηρθα στα ισα μου. Παλι καλα που δουλευει ακομα να λες. Πιο πολυ ανησυχω για την cpu μηπως εχει φαει κι αυτη κανα σκαλωμα στις υποδοχες τις απο την θερμοαγωγιμη παστα (ελπιζω στο πλαισιο να εχουν τροπο να καθαρισουν με ασφαλεια την επιφανεια του, γιατι εχει 4-5 στιγματα θερμοαγωγιμης παστας και δεν ξερω αν και κατα ποσο επηρεαζουν). Η μητρικη ευτυχως ειναι φθηνη ~70 ευρω και θα αντικατασταθει με την ιδια. Αν μεινει σε αυτο ολη η ζημια, μικρο το κακο. Αν εχει προβλημα και η cpu πιανουμε 300ρα.
probe Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μόλις διάβασα τι ψύκτρα έβαλες κι εγώ θυμήθηκα την άλλη περίπτωση που λέει ο lionheart που παρεπιπτόντως είχε επισημάνει από την αρχή το πρόβλημα του άλλου παιδιού. Πολλά από τα πιν του επεξεργαστή χρησιμοπούνται για να παίρνει ρεύμα (δεν θα μπορούσε να τραβάει από ένα pin τόσα αμπερ). Πιθανόν να είναι κάποιο τέτοιο pin και για αυτό σου δουλεύει. Η βρωμιά στις επαφές του επεξεργαστή δεν είναι καλό πράγμα, κανονικά ούτε τα δάκτυλα σου δεν πρέπει να ακουμπας για να μην πιάσει λάδι από αυτά. Εντάξει μη σε φρικάρω κιόλας το γράφω πιο πολύ για να επισημάνω και εγώ ότι χρειάζεται προσοχή ειδικά σε αυτούς τους επεξεργαστές-socket.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Το εμφανες προβλημα ειναι οτι ενω στο BIOS βλεπει και τα 2 dimmakia μνημης, ουσιαστικα bootarei μονο με το 1. Και κατι ακομα που παρατηρησα, οτι το OCCT μου βγαζει στο benchamrk θερμοκρασιες μονο απο 2 πηρυνες ενω μεχρι χθες εβγαζε και απτους 4. Ωστοσο βλεπω τι Διαχειριση εργασιων στα windows που δειχνει και τους 4 πυρηνες κανονικα και με το φορτο εργασιας τους. Οπως και ενα tool που εχω που δειχνει θερμοκρασιες, εχει κι αυτο τους 4 πυρηνες. Μονο το occt μου εκανε το κολπο αυτο. Οπως και να χει παει βουρ για αλλαγη μητρικης και με προσευχες να μην εχει ζημια η cpu απο την θερμοαγωγιμη παστα ή τα στραβωμενα pinakia (καθως το 1 ειχε τραβηχτει προς τα πανω και ισως να εκανε καμια γρατζουνια στις επιχρυσες επαφες της cpu). *βασικα σκεφτομαι να πω στον τεχνικο στο πλαισιο αν ο επεξεργαστης εχει προβλημα να τον σπρωξουμε με εγγυηση αφου πρωτα τον "γυαλισει" να μη φαινεται η θερμοαγωγιμη. Δε νομιζω να εχει προβλημα, ετσι κι αλλιως εντος εγγυησης ειναι το pc. **Oνειρα θερινης νυκτος ε? χαχα
lionheart75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Eκανα διαδοχικες epic λαλακιες-fail εγω.Αρχικα πηγα να τοποθετησω την CPU χαζευοντας...και εβαλα την πλευρα με την θερμοαγωγιμη παστα στα pin (τι σου κανουν 34 ωρες αυπνιας και 10 δευτερολεπτα ηλιθιας αφηρημαδας και σιγουριας). Επειτα θεωρησα λογικo να βαλω μια χαρτοπετσετα στα pinακια για να απομακρυνω την λιγη παστα που ειχε ακουμπησει σε 6-7. Εκ των υστερων καταλαβα οτι ηταν παραλογο. Στραβωσε 1 pin. Θεωρησα οτι μπορω να το επαναφερω με μια καρφιτσα, στραβωσα και ενα δευτερο και ηρθα στα ισα μου. Παλι καλα που δουλευει ακομα να λες. Πιο πολυ ανησυχω για την cpu μηπως εχει φαει κι αυτη κανα σκαλωμα στις υποδοχες τις απο την θερμοαγωγιμη παστα (ελπιζω στο πλαισιο να εχουν τροπο να καθαρισουν με ασφαλεια την επιφανεια του, γιατι εχει 4-5 στιγματα θερμοαγωγιμης παστας και δεν ξερω αν και κατα ποσο επηρεαζουν). Η μητρικη ευτυχως ειναι φθηνη ~70 ευρω και θα αντικατασταθει με την ιδια. Αν μεινει σε αυτο ολη η ζημια, μικρο το κακο. Αν εχει προβλημα και η cpu πιανουμε 300ρα. H cpu δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό που λές μην ανησυχείς και η μητρική εφόσον δεν έχει επεκταθεί η ζημιά σε κάτι περισσότερο των 2-3 στραβωμένων (μόνο) pins, πιστευω ότι επιδιορθώνεται με το αζημίωτο βέβαια. Γιαυτό σου λέω, απευθύνσου σε έναν τεχνικό, αν ξέρεις κάποιον καλό ή γνωστό σου ή πηγαινέ το στο Πλαίσιο για να την δεί ο τεχνικός εκεί. Έχουν τα κατάλληλα εργαλεία που μπορούν να επιδιορθώσουν - ισιώσουν τα pins. Αρκεί να μην έχουν κοπεί γιατι η επισκευή (δεν ξέρω αν γίνεται στη προκειμένη περίπτωση) θα κοστίζει αρκετά και σε αυτή τη περίπτωση αγοράζεις καινούργια. Σε κάθε περίπτωση μην σκάσεις 70+ ευρώ για αγορά καινούργιας χωρίς να διαπιστώσεις αν επισκευάζεται η ήδη υπάρχουσα και με τι κόστος. Είναι χαλεποί οι καιροί για να πετάμε χρήματα...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 H cpu δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό που λές μην ανησυχείς και η μητρική εφόσον δεν έχει επεκταθεί η ζημιά σε κάτι περισσότερο των 2-3 στραβωμένων (μόνο) pins, πιστευω ότι επιδιορθώνεται με το αζημίωτο βέβαια. Γιαυτό σου λέω, απευθύνσου σε έναν τεχνικό, αν ξέρεις κάποιον καλό ή γνωστό σου ή πηγαινέ το στο Πλαίσιο για να την δεί ο τεχνικός εκεί. Έχουν τα κατάλληλα εργαλεία που μπορούν να επιδιορθώσουν - ισιώσουν τα pins. Αρκεί να μην έχουν κοπεί γιατι η επισκευή (δεν ξέρω αν γίνεται στη προκειμένη περίπτωση) θα κοστίζει αρκετά και σε αυτή τη περίπτωση αγοράζεις καινούργια. Σε κάθε περίπτωση μην σκάσεις 70+ ευρώ για αγορά καινούργιας χωρίς να διαπιστώσεις αν επισκευάζεται η ήδη υπάρχουσα και με τι κόστος. Είναι χαλεποί οι καιροί για να πετάμε χρήματα... Οκ δωσε μου θαρρος για την cpu, να παω με αλλο "αερα" στο πλαισιο hehe. Θα τους πω να τσεκαρουν μηπως φτιαχνουν τα pins. Aν οχι δε θα σκασω για 70 ευρω. Για τα 200 που θελει ο ι5 760 ομως, θα σκασω και θα χωλοσκασω ομως αν εχει γινει καμια στραβη. Οι λαλακιες πληρωνονται.
lionheart75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Το εμφανες προβλημα ειναι οτι ενω στο BIOS βλεπει και τα 2 dimmakia μνημης, ουσιαστικα bootarei μονο με το 1. Και κατι ακομα που παρατηρησα, οτι το OCCT μου βγαζει στο benchamrk θερμοκρασιες μονο απο 2 πηρυνες ενω μεχρι χθες εβγαζε και απτους 4. Ωστοσο βλεπω τι Διαχειριση εργασιων στα windows που δειχνει και τους 4 πυρηνες κανονικα και με το φορτο εργασιας τους. Οπως και ενα tool που εχω που δειχνει θερμοκρασιες, εχει κι αυτο τους 4 πυρηνες. Μονο το occt μου εκανε το κολπο αυτο. Οπως και να χει παει βουρ για αλλαγη μητρικης και με προσευχες να μην εχει ζημια η cpu απο την θερμοαγωγιμη παστα ή τα στραβωμενα pinakia (καθως το 1 ειχε τραβηχτει προς τα πανω και ισως να εκανε καμια γρατζουνια στις επιχρυσες επαφες της cpu). *βασικα σκεφτομαι να πω στον τεχνικο στο πλαισιο αν ο επεξεργαστης εχει προβλημα να τον σπρωξουμε με εγγυηση αφου πρωτα τον "γυαλισει" να μη φαινεται η θερμοαγωγιμη. Δε νομιζω να εχει προβλημα, ετσι κι αλλιως εντος εγγυησης ειναι το pc. **Oνειρα θερινης νυκτος ε? χαχα Νομίζω ότι αυτό με το OCCT που λές δεν ισχύει καθώς εγω με τον Q6600 μου εμφανίζονται μόνο δύο πυρήνες (θερμοκρασιες) στο πρόγραμμα αυτό Core1 & Core 2. Απο κάτω όμως στο system information στο πεδίο core πρέπει να λέει 4. Τσεκαρέ το. Επίσης κατέβασε για παράδειγμα το hwmonitor και ανοιξέ το για να δείς αν σου εμφανίζονται και οι 4πυρήνες με τις θερμοκρασίες τους, Λογικά αυτό θα συμβαίνει. Ο φίλος @probe είναι τεχνικός, θεωρώ ότι θα γνωρίζει σίγουρα επί του θέματος περί στραβωμένων pins και αν είναι εφικτή η επισκευή τους με λίγα χρήματα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Νομίζω ότι αυτό με το OCCT που λές δεν ισχύει καθώς εγω με τον Q6600 μου εμφανίζονται μόνο δύο πυρήνες (θερμοκρασιες) στο πρόγραμμα αυτό Core1 & Core 2.Κατέβασε για παράδειγμα το hwmonitor και ανοιξέ το για να δείς αν σου εμφανίζονται και οι 4πυρήνες με τις θερμοκρασίες τους, Λογικά αυτό θα συμβαίνει. Ο φίλος @probe είναι τεχνικός, θεωρώ ότι θα γνωρίζει σίγουρα επί του θέματος περί στραβωμένων pins και αν είναι εφικτή η επισκευή τους με λίγα χρήματα. Σε benchmark που εκανα μεχρι χθες στο occt το report εβγαζε 4 jpg: cpu1, cpu2, cpu3, cpu4. Tα εχω ακομα, εαν θελετε μπορω να τα κανω upload να τα τσεκαρετε ;p Σημερα βγαζει 2 jpg με cpu1 και cpu2 μονο. Ωστοσο ολα τα υπολοιπα 3rd party program/tools που εχω δοκιμασει βλεπουν 4 cpu, μεταξυ αυτων και το cpu monitor. Πιθανολογω οτι το occt σκαλωνει λογω του κοληματος με τις ram που εχει να κανει με την cpu.
lionheart75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Σε benchmark που εκανα μεχρι χθες στο occt το report εβγαζε 4 jpg: cpu1, cpu2, cpu3, cpu4. Tα εχω ακομα, εαν θελετε μπορω να τα κανω upload να τα τσεκαρετε ;p Σημερα βγαζει 2 jpg με cpu1 και cpu2 μονο. Ωστοσο ολα τα υπολοιπα 3rd party program/tools που εχω δοκιμασει βλεπουν 4 cpu, μεταξυ αυτων και το cpu monitor. Πιθανολογω οτι το occt σκαλωνει λογω του κοληματος με τις ram που εχει να κανει με την cpu. Όντως μπορεί να έχεις δίκιο και να οφείλεται στις μνήμες. Τεσπά, πηγαινέ τη την Δευτέρα στο Πλαίσιο και ο θεός βοηθός. Απο την στιγμή που δουλεύει ο cpu στη μητρική πιστευω ότι είσαι σε καλό δρόμο, δηλαδή η ζημιά στο socket δεν θα είναι μεγάλη και πιθανόν να επιδιορθώνεται. Προφανώς κάποιο δεν πατάει σωστά στις υποδοχές του cpu και αν το επαναφέρουν να δουλέψει κανονικά. Who knows, θα δείξει. Ευχομαι να πάνε όλα καλά φίλε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Όντως μπορεί να έχεις δίκιο και να οφείλεται στις μνήμες. Τεσπά, πηγαινέ τη την Δευτέρα στο Πλαίσιο και ο θεός βοηθός. Απο την στιγμή που δουλεύει ο cpu στη μητρική πιστευω ότι είσαι σε καλό δρόμο, δηλαδή η ζημιά στο socket δεν θα είναι μεγάλη και πιθανόν να επιδιορθώνεται. Προφανώς κάποιο δεν πατάει σωστά στις υποδοχές του cpu και αν το επαναφέρουν να δουλέψει κανονικά. Who knows, θα δείξει. Ευχομαι να πάνε όλα καλά φίλε. Ευχαριστω και για τις ευχες.. Ευχαριστω και για το ενδιαφερον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.