poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 o 50 ειναι απλα λιγο οριακα σε μεγεθος.ο 80 ειναι μια πολυ καλη λυση σε θεμα χωρητικοτητας εστω και ο 60.
PaokToTheBone Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 ε αυτο το οριακα ειναι που με φοβιζει και λεω να παω στο Postville.
juno12 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 προφανώς, το raid δεν βελτιώνει το access time αλλά τα read/write...κοινώς είναι άχρηστο για ένα PC που δεν είναι πχ file server για να μεταφέρει αρχεία κτλπ κτλπ Υπάρχει περίπτωση δηλαδή το access time να πάει κάτω από 0,1ms που βλέπω τώρα; Λίγο δύσκολο δεν είναι;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 αυτό που έγραψα ισχύει και για τους HDDs που έχουν "μεγάλο" access time, οπότε δεν είναι θέμα μικρού access time που δεν μπορεί να πάει πιο κάτω...
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 αμα κανεις raid με νορμαλ hdd απλα θα εχεις μεγαλυτερη διαμεταγωγη αλλα ιδιο access time px 8 ms.με ssd αμα κανεις Raid περα απο το μηδενικο σχεδον access θα εχεις και μεγαλη διαμεταγωγη αλλα δυστυχως χανεις το trim
juno12 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 δεν έχω δεί καμμία διαφορά ακόμα στις επιδόσεις από την 1η μέρα που έκανα φορματ. κάποιες φορές κιόλας αυξάνονται και αρκετά πάνω από τις πρώτες μετρήσεις. δείτε στις φωτο.η 1η είναι με φρέσκο φορματ και η 2η με πολλά προγράμματα και 2-3 παιχνίδια εγκατεστημένα.
juno12 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 το trim του λειτουργικού ενεργοποιημένο είναι, αλλά δε νομίζω να περνάει στο raid γιατί ούτε και το toolbox το υποστηρίζει. μάλλον ο controller τους κάνει καλή δουλειά.
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 α σορρυ δεν ηξερα οτι ειχες raid.νομιζα κανονικα.
juno12 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 ε ναι raid0 2χ intel x25v είναι. για μονό 80αρη intel θα ήταν περίεργα νούμερα αυτά.
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 τα ειδα συγκριτικα τα νουμερα οχι να τα διαβασω σαν επιδοσεις.
Kostas75 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Παρέλαβα εδώ και μέρες τον Crucial C300 και μου πήρε κάποιες αρκετές ώρες να εγκαταστήσω πάλι τα Windows 7 Ultimate x64 και μετά οτιδήποτε άλλο είχα πάνω (και είχα πολλά είναι η αλήθεια!). Οι ταχύτητες περιττό να σας πω ότι είναι πολύ καλές και σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιακές (π.χ. εκκίνηση στα Win 7, άνοιγμα Word, Excel, κτλ.). Όμως σε κάποιες περιπτώσεις ο "παλιός" πλέον VelociRaptor μου (300GB) μπορώ να πω ότι ήταν σχεδόν ισάξιος σετην ταχύτητα, εγώ τουλάχιστον δεν παρατήρησα κάποια φοβερή μεταβολή. Γύρω στα Χριστούγεννα ίσως προχωρήσω και σε ολίκη αναβάθμιση συστήματος και πάρω mobo με SATA3 (και άλλα καλούδια βέβαια πάνω) και εκεί θέλω να δω πως θα πηγαίνει, παρέα με μνήμη 8GB DDR3 και Core i7. Τώρα έχω SATA2, Core 2 Quad 9450 2.66, 8GB DDR2 800MHz (dual channel). Φυσικά ο SSD είναι εντελώς αθόρυβος και η θερμότητα που παράγει πραγματικά τίποτα... Αν οι τιμές ήταν χαμηλότερες σε μεγαλύτερες χωρητικότητες θα καταργούσα όλους τους μαγνητικούς δίσκους και θα τους έπαιρνα όλους SSD. Αλλά ο 1ΤΒ SSD έχει 3500 ευρώ!!!! Οπότε εντελώς άκυρο για την ώρα. Γιατί αλήθεια κοστίζουν τόσο πολλά;;; Είναι αλήθεια τόσο ακριβή η κατασκευή τους;;
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Παρέλαβα εδώ και μέρες τον Crucial C300 και μου πήρε κάποιες αρκετές ώρες να εγκαταστήσω πάλι τα Windows 7 Ultimate x64 και μετά οτιδήποτε άλλο είχα πάνω (και είχα πολλά είναι η αλήθεια!). Οι ταχύτητες περιττό να σας πω ότι είναι πολύ καλές και σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιακές (π.χ. εκκίνηση στα Win 7, άνοιγμα Word, Excel, κτλ.). Όμως σε κάποιες περιπτώσεις ο "παλιός" πλέον VelociRaptor μου (300GB) μπορώ να πω ότι ήταν σχεδόν ισάξιος σετην ταχύτητα, εγώ τουλάχιστον δεν παρατήρησα κάποια φοβερή μεταβολή. Γύρω στα Χριστούγεννα ίσως προχωρήσω και σε ολίκη αναβάθμιση συστήματος και πάρω mobo με SATA3 (και άλλα καλούδια βέβαια πάνω) και εκεί θέλω να δω πως θα πηγαίνει, παρέα με μνήμη 8GB DDR3 και Core i7. Τώρα έχω SATA2, Core 2 Quad 9450 2.66, 8GB DDR2 800MHz (dual channel).Φυσικά ο SSD είναι εντελώς αθόρυβος και η θερμότητα που παράγει πραγματικά τίποτα... Αν οι τιμές ήταν χαμηλότερες σε μεγαλύτερες χωρητικότητες θα καταργούσα όλους τους μαγνητικούς δίσκους και θα τους έπαιρνα όλους SSD. Αλλά ο 1ΤΒ SSD έχει 3500 ευρώ!!!! Οπότε εντελώς άκυρο για την ώρα. Γιατί αλήθεια κοστίζουν τόσο πολλά;;; Είναι αλήθεια τόσο ακριβή η κατασκευή τους;; και με νεο pc δεν νομιζεις να δεις κατι τρελο.γιατι το pc σου ειναι αρκετα καλο ηδη.οσο για τα λεφτα ειναι πολυ οι λογοι.πραγματι ειναι πιο ακριβοι στην κατασκευη γιατι κατι αντιστοιχο ειναι και με τις sd Που για 16 giga πχ sd Πληρωνεις 40 ευρω.δεν ειναι platters μεσα και μια κεφαλη που διαβαζει οποτε ειναι λογικο το αυξημενο κοστος.απο εκει και περα βεβαια το κοστος ειναι πραγματι υπερβολικο.σαν κατασκευη δηλαδη οπως ολα δεν βγαινει τοσα λεφτα ουτε καν το 1/4 απο αυτα.απλα επειδη ειναι κατι καινουριο επειδη ξερουν οτι θα παμε να το παρουμε και αλλα τοσα για αυτο γινονται ολα.για αυτο τα μοντελα λιγα λιγα για αυτο καθε εταιρεια καθε τρεις και λιγο με διαφορετικο τυπο μνημης μετα απο λιγο καιρο βαζουν και trim και παει λεγοντας.φτιαχνουν για να αγοραζουμε εμεις.σε 4-5 χρονια πχ ο μαγνητικος μπορει να εχει καταργηθει και οι ssd να ειναι σε ιδια τιμη με αυτους που αγοραζουμε τωρα η σε τιμη που εχει ενας raptor.θα γινει και αυτο οταν θα ειναι και πιο μαζικη παραγωγη κτλ.απλα πρεπει να βγει και το κοστος ερευνας.και ετσι γινεται με ολα.cpu tade montelo extreme 1000 ευρω.και μετα απο 6 μηνες παιρνεις μια καλυτερη που δεν ειναι xtreme και κανει το 1/5 τιμης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.