Προς το περιεχόμενο

Αλλες εννοιες και προβληματα δεν εχουν αυτοι οι ανθρωποι;

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kage, μόλις διάβασα σε ένα site τα παραπάνω και σκέφτηκα να μπω στο insomnia να τα γράψω σε κανα τόπικ των ομάδων αλλα μετά είδα αυτό.

Πραγματικα, ασχετα αν είναι ολυμπιακοι, παναθηναικοι κτλ, είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι? Σε μια εποχή που απο τη μία μέρα στην άλλη κλείνουν σπίτια, αυτοι ασχολούνται με τη φούστα του σισσέ και το αν αδικήθηκε ο κάθε πλούσιος παίχτης που τρώει με χρυσά κουτάλια. Μιλάμε για ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άσε, αν κάτσεις και σκεφτείς πόσος κόσμος ασχολείται με το τι παπούτσι φόρεσε η Βανδή, ποιος είναι ο γκόμενος της Μενεγάκη, πού πήγε διακοπές ο Γκλέτσος, αν ήταν οφσάιντ ο παίκτης στο φιλικό ματς του Ολυμπιακού, αν ο γείτονας βρήκε γκόμενα, αν ο γείτονας φοράει γνήσια μάρκα παντελόνι ή είναι μαϊμού και χίλια δύο ανόητα πράγματα, σε πιάνει κατάθλιψη. Αν μάλιστα σκεφτείς ότι αυτοί ψηφίζουν και η ψήφος τους έχει ίδια αξία με τη δική σου, η κατάθλιψη γίνεται οργή.

Προφανώς μιλάω για αυτούς που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με αυτά τα θέματα και καταναλώνουν πολύ χρόνο και χρήμα. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη βλακεία, αρκεί να μην είναι το κυρίαρχο κομμάτι στη ζωή μας...

H ψηφος της Κυρα Κατινας της αμορφωτης και χαζης που ασχολειται με το τακουνι που φορεσε η Μπεζαντακου, δεν με ανησυχει, οσο με ανησυχει η ψηφος των μορφωμενων κοματοσκυλων, που ψηφιζουν με ΣΚΟΠΟ και ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ασχολουνται ολη μερα με πιο "αποδεκτα" θεματα, οπως πολιτικα/οικονομικα/επιστημονικα κλπ.

Αλλα εχουμε δημοκρατια.

Χαζοι, αμορφωτοι, μορφωμενοι, κομματοσκυλα κλπ εχουν δικαιωμα στη ψηφο, με την ιδια βαρυτητα. Και αυτο δε μου φαινεται κακο.

Το θέμα είναι, όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή ξέρουν τα πάντα για "τα βασικά δεδομένα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ενεργειακής, νομισματικής, επιστημονικής κτλ. πραγματικότητας" ;

:-)

Τα συμπεράσματα από τα παραπάνω post είναι ότι στην δημοκρατία ο τόπος διοικείται από άτομα χαμηλού iq, χαμηλών γνώσεων περί διακυβέρνησης (οικονομιας, κοινωνιολογιας, πολιτικής), και περιορισμένων ηθικών φραγμών (πουλάω την ψήφο μου για να μπω στο δημόσιο, λαδώνω όπου με παίρνει για να γίνει η δουλειά μου, κλέβω όσο μου επιτρέπει η θέση που κατέχω κτλ.)

Επίσης έχω την πεποίθηση πως η κατανομή του iq, των γνώσεων και της ηθικής έχουν καμπανοειδή κατανομή στον πληθυσμό. Δεν το γνωρίζω αλλά έτσι μου φαίνεται λογικό να είναι, αν κάποιος ξέρει ας μας πει. Με τον όρο καμπανοειδή κατανομή για όσους δεν κατάλαβαν εννοώ πως μια μικρή μερίδα του πληθυσμού θα είναι πάρα πολύ έξυπνη, μια τεράστια θα έχει μέση εξυπνάδα και μια μικρή μερίδα θα είναι τούβλα. Αντίστοιχα θα συμβαίνει και για την ηθική και την μόρφωση. (π.χ. στο θέμα ηθική ο όχλος θα έχει μια περιορισμένη ηθική φοβούμενος και ότι θα πάει στην κόλαση, αλλά την κουτσουκέλα του θα την κάνει κάποια στιγμή (κανα ρουσφέτι), ένα τμήμα θα είναι τα ανήθικα λαμόγια που δεν έχουν τον θεό τους και ένα άλλο τμήμα θα είναι οι ηθικά φιλοσοφημένοι)

Το συμπέρασμα της προηγούμενης παραγράφου είναι ότι κυβερνούμαστε από μετριότητες (εμας δηλαδή), άτομαεπιρρεπή στο να παρασυρθούν και να ψηφίσουν λάθος, είτε επειδή οι ηθικοί τους φραγμοί είναι περιορισμένοι, είτε γιατί είναι χαζοί και παρασύρονται εύκολα από τα ΜΜΕ και τα παιχνίδια της εξουσίας είτε γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται από πολιτική.

Νομίζω πως τα παραπάνω περιγράφουν αρκετά καλά την κατάσταση σήμερα.

Το ερώτημα μετά από αυτά είναι γιατί να μας αρέσει τόσο η δημοκρατία? Ίσω να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια που μας δίνεται η ψευδαίσθηση μιας μικροεξουσίας ή όντας ψώνια που κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια θέλουμε να έχουμε και άποψη που να εισακούγεται.

θα μου πείτε και τι πολίτευμα να έχουμε? δεν ξέρω.

Το κάθε πολίτευμα μπορεί να είναι και καλό και κακό ανάλογα με τον κυβερνώντα.

πχ στην δημοκρατία πρέπει ο λαός να καταστεί σοφός για να αυτοκυβερνηθεί σωστά. παιδεία δηλαδή.

Στην μοναρχία πρέπει ο μονάρχης να είναι σοφός κτλ.

Η δημοκρατία πάντως μου φαίνεται το πιο δυσκολο πρακτικά πολίτευμα να εφαρμοστεί σωστά.

Ίσως τελικά η μόνη λύση είναι να ανακαλύψουμε την AI και να την βάλουμε να μας κυβερνάει.

(και μετά να μας βάλει στο matrix... :-) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...