Προς το περιεχόμενο

Αλλες εννοιες και προβληματα δεν εχουν αυτοι οι ανθρωποι;

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλα εχουμε δημοκρατια.

Χαζοι, αμορφωτοι, μορφωμενοι, κομματοσκυλα κλπ εχουν δικαιωμα στη ψηφο, με την ιδια βαρυτητα. Και αυτο δε μου φαινεται κακο.

Και εσυ με το δε. Πιο πανω το εξηγουσα. Μιληστε λιγο Ελληνικα.:-)

-Αυτο που λες σημαινει:

Και αυτο δε, μου φαινεται κακο.

-Δηλαδη λες:

Και αυτο μου φαινεται κακο.

-Ενω προφανως θελεις να πεις:

Και αυτο δεν μου φαινεται κακο.

Οσο για το αν ειναι πραγματι κακο ή οχι, προφανως και δεν ειναι, απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποια ανωτερη και δικαιη δυναμη να πει ποια θα επρεπε να ηταν η βαρυτητα της ψηφου του καθενος.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...σε πιάνει κατάθλιψη. Αν μάλιστα σκεφτείς ότι αυτοί ψηφίζουν και η ψήφος τους έχει ίδια αξία με τη δική σου, η κατάθλιψη γίνεται οργή.

Μήπως θα ήθελες να τους μαζέψουν όλους αυτούς και να τους στειρώσουν κίολας ώστε να μην έχουν χαζούς απογόνους;:X

Το δοκιμάσαν κάποιοι πριν πολλά χρόνια και ξέρεις που κατέληξε.:X:X

Δημοσ.

Ρε παίδες, πέσατε να με φάτε! Ούτε την ψήφο των "χαζών" είπα να καταργήσουμε, ούτε ότι πρέπει να υπαγορεύσουμε με το τι θα ασχολείται κανείς, ούτε ότι εγώ πρέπει να καθορίζω τι είναι σημαντικό ή όχι, ούτε αμφισβήτησα τη δημοκρατία!

Δημοκρατία έχουμε, κάτι καλύτερο δεν έχουμε βρει μέχρι τώρα ως είδος, οπότε με αυτή πορευόμαστε.

Πρώτον, μίλησα για όσους ασχολούνται αποκλειστικά με "βλακείες", οπότε κάτι παραδείγματα ερευνητών του καρκίνου που είναι και σουπεράδες είναι άσχετα. Δεύτερον και βασικότερο, δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς σε κανέναν να ασχολείται με αυτά που του αρέσουν -τις αρρώστιες του, που είπε και κάποιος.

Το σχόλιο μου για την ψήφο βασίζεται στο ότι, όταν κάποιος απασχολεί το 90% της σκέψης και της ενέργειάς του με τον Ολυμπιακό ή με τη Βίσση, δεν νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος να αποφασίζει για την πορεία της κοινωνίας, γιατί προφανώς αγνοεί ακόμη και τα βασικά δεδομένα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ενεργειακής, νομισματικής, επιστημονικής κτλ. πραγματικότητας. Σαν να λέμε, για να βγει η εντεκάδα του Ολυμπιακού, να ψηφίζουν ακόμα κι αυτοί που δεν ξέρουν τα ονόματα των παικτών. Ξαναλέω, ελλείψει καλύτερης εναλλακτικής, στη δημοκρατία παραμένουμε, αλλά εμένα πάντα θα μου τη δίνει το γεγονός ότι αυτός που το πρωί διαβάζει ΦΩΣ/Πράσινη, το μεσημέρι παίρνει τηλ στον Σπορ fm, το απόγευμα πάει στο γήπεδο, το βράδυ βλέπει Αθλητικά στην τηλεόραση και τα ξημερώματα τρέχει στο αεροδρόμιο να αποθεώσει/μουτζώσει παίκτες συναποφασίζει μαζί μου (εκλέγοντας την κυβέρνηση) για το ποιος θα διαχειριστεί πχ τα κονδύλια για την επιστημονική έρευνα ή για το αν θα μπούμε ή όχι στη ζώνη του Ευρώ.

Δημοσ.

Το θέμα είναι, όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή ξέρουν τα πάντα για "τα βασικά δεδομένα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ενεργειακής, νομισματικής, επιστημονικής κτλ. πραγματικότητας" ;

:-)

Δημοσ.

Το σχόλιο μου για την ψήφο βασίζεται στο ότι, όταν κάποιος απασχολεί το 90% της σκέψης και της ενέργειάς του με τον Ολυμπιακό ή με τη Βίσση, δεν νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος να αποφασίζει για την πορεία της κοινωνίας, γιατί προφανώς αγνοεί ακόμη και τα βασικά δεδομένα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ενεργειακής, νομισματικής, επιστημονικής κτλ. πραγματικότητας. Σαν να λέμε, για να βγει η εντεκάδα του Ολυμπιακού, να ψηφίζουν ακόμα κι αυτοί που δεν ξέρουν τα ονόματα των παικτών. Ξαναλέω, ελλείψει καλύτερης εναλλακτικής, στη δημοκρατία παραμένουμε, αλλά εμένα πάντα θα μου τη δίνει το γεγονός ότι αυτός που το πρωί διαβάζει ΦΩΣ/Πράσινη, το μεσημέρι παίρνει τηλ στον Σπορ fm, το απόγευμα πάει στο γήπεδο, το βράδυ βλέπει Αθλητικά στην τηλεόραση και τα ξημερώματα τρέχει στο αεροδρόμιο να αποθεώσει/μουτζώσει παίκτες συναποφασίζει μαζί μου (εκλέγοντας την κυβέρνηση) για το ποιος θα διαχειριστεί πχ τα κονδύλια για την επιστημονική έρευνα ή για το αν θα μπούμε ή όχι στη ζώνη του Ευρώ.

Κοιτα ακρη δεν βγαινει.Μπορει ο παραπανω τυπος να εχει κριτικη σκεψη και κυριως περισσοτερη αποφασιστικοτητα απο καποιον , που διαβαζει , διαβαζει,κραζει , και τελικα ψηφιζει αυτο που ..θελει. :-)

---------- Προσθήκη στις 22:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:22 ----------

Το θέμα είναι, όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή ξέρουν τα πάντα για "τα βασικά δεδομένα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ενεργειακής, νομισματικής, επιστημονικής κτλ. πραγματικότητας" ;

:-)

Οχι.Αλλα αν θα ρωταγες εμενα , παρα πολλοι ειναι σε θεση να αξιολογουν πραγματα, καταστασεις, προσωπα.Και σε αρκετα σοβαρα ζητηματα προσωπικα θα ειμουνα υπερ ενος δημοψηφισματος , ακομα και αν υπαρχουν πολλοι που δεν μπορουν η θελουν να το κανουν απο αδιαφορια.Γιατι θα προτιμουσα να λουστω αυτα που αποφασισαμε ολοι μαζι , παρα τις αποφασεις λιγων που βλεπουμε που μας οδηγησαν.Και ναι θελω και την γνωμη της κυρα-Κατινας .Γιατι δεν λεει να ειναι ισοτιμη στις υποχρεωσεις της (απο τις οποιες οφελουμαστε ολοι ) και να θεωρουμε μικρης βαρυτητας την ψηφο της (και αν μπορουσαμε να την αποκλεισουμε κιολας ).

Δημοσ.

Φιλος μου σουπερ3ακιας(Αριανος) εχει πτυχιο πανεπιστημιου, συμμετεχει στην ερευνα κατα του καρκινου και ειναι πανεξυπνος και βγαζει και αρκετα λεφτα.

Και ομως βριζει τους παικτες των αντιπαλων του Αρη και τις μανες τους και ειναι οπαδικα σαν και αυτους που μιλησε ο ΤΣ.

Αλλά μόνο κατεστραμενο δεν τον λες.;)

Η ψηφος της δεν εχει μειωμενη αξια αλλά θα ΕΠΡΕΠΕ να εχει. Γιατι το νοητικο της επιπεδο ειναι χαμηλοτερο απο καποιους αλλους πχ και αρα η αντιληψη της για το τι ειναι καλυτερο για τον τοπο και την διακυβερνηση του ειναι μικροτερη απο καποιους αλλους.

Θα επρεπε δηλαδη να υπαρχει μια βαρυτητα στην ψηφο αναλογη με το IQ του καθενος. Δεν μιλαω για μια αμιγως τεχνοκρατικη διακυβερνηση. Δεν λεω αυτο. Λεω οτι η κυρα ΧΧ που δεν ξερει που παν τα τεσσερα και ψηφιζει Καραμανλη και ΝΔ ξερω γω επειδη ψηφιζε ο παππους της και νομιζει οτι ο Καραμανλης θα παει τη χωρα μπροστα, πρεπει να εχει δικαιωμα μιας ψηφου ενω εγω που ξερω οτι κάνεις απο τους τωρινους δεν ειναι ικανος για κατι σωστο, και ειμαι και πανεξυπνος(:-)) θα επρεπε να εχω δικαιωμα 100 ψηφων.

Ποιος ομως θα ορισει την βαρυτητα της καθε ψηφου του καθενος?

Κάνεις προφανως δεν μπορει να το κανει, οποτε η ολη συζητηση ειναι ουτοπια και ανουσια.

Πεφτεις σε αντιφαση. Διοτι παρεα με το φιλο σου που συμμετεχει στην ερευνα κατα του καρκινου, αλλα βριζει τις μαναδες των αντιπαλων, εχω κι εγω φιλο που συμμετεχει στην ερευνα κατα του AIDS και τα μεσημερια βλεπει το ενα μεσημεριαναδικο, και γραφει σε σκληρο το μεσημεριαναδικο απο το αλλο καναλι για να το δει αργοτερα. Ποσους ψηφους εχει δικαιωμα ο δικος μου, και ποσους ο δικος σου;

Δημοσ.

Άσχετο

Οι οπαδοι αυτοι δε βρεθηκαν εκει τυχαια και ειπαν "ε αφου ειμαστε εδω ας τον αποδοκιμασουμε".
-Γιατι αυτο που γραφεις σημαινει:

Οι οπαδοι αυτοι δε, βρεθηκαν εκει τυχαια, και ειπαν "ε αφου ειμαστε εδω ας τον αποδοκιμασουμε".

Μα αφού δεν έβαλε κόμμα μετά το "δε", άρα δε σταματάς πουθενά διαβάζοντάς το. Τί του βάζεις εσύ κόμματα με το ζόρι; Όπως το γράφει μια χαρά είναι.

Δημοσ.

Ασχετο 2

Άσχετο

Μα αφού δεν έβαλε κόμμα μετά το "δε", άρα δε σταματάς πουθενά διαβάζοντάς το. Τί του βάζεις εσύ κόμματα με το ζόρι; Όπως το γράφει μια χαρά είναι.

Χαχα αυτο δεν το ειδα, το οποιο βεβαια και γραμματικα δε στεκει, το να βαλεις ν πριν απο το β, διοτι το τελικο ν, σε συμφωνα παει μονο στα ηχηρα κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ, ξ, ψ.

Οποτε ο τοπικ σταρτερ μια χαρα το εχει γραμμενο.

Δημοσ.

Μετά από αυτά που διάβασα, αναθεωρώ.

Έπρεπε να θυμηθώ, πριν ποστάρω, τον σεβασμό που τρέφω (και οφείλω να τρέφω) στην διαφορετικότητα.

Δημοσ.
Και εσυ με το δε. Πιο πανω το εξηγουσα. Μιληστε λιγο Ελληνικα.:-)

-Αυτο που λες σημαινει:

Και αυτο δε, μου φαινεται κακο.

-Δηλαδη λες:

Και αυτο μου φαινεται κακο.

-Ενω προφανως θελεις να πεις:

Και αυτο δεν μου φαινεται κακο.

Aυτό που λες που βασίζεται; Ξέρω ότι το ν μπαίνει πριν τα σύμφωνα κ, π, τ, ψ, ξ και πριν από τα φωνήεντα. Τι στο καλό λάθος μας τα μαθαίνανε;

Είναι τουλάχιστον άκομψο αυτό που κάνεις τώρα. Μπορείς να τους πεις σε p.m. τα γραμματικά λάθη τους.

---------- Προσθήκη στις 01:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ----------

Ασχετο 2

Χαχα αυτο δεν το ειδα, το οποιο βεβαια και γραμματικα δε στεκει, το να βαλεις ν πριν απο το β, διοτι το τελικο ν, σε συμφωνα παει μονο στα ηχηρα κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ, ξ, ψ.

Οποτε ο τοπικ σταρτερ μια χαρα το εχει γραμμενο.

Τελικά , όντως κάτι είχα ξεχάσει...:P

Δημοσ.

Δεν διαβασα ολο το thread και δεν ξερω αν αναφερθηκε αλλα την πιθανοτητα να πληρωνονται για να τρεχουν ολη μερα πισω απο την ομαδα και να "αποδοκιμαζουν" την εχετε σκεφτει?

Και δεν μιλαω για να παιρνουν φραγκα.

Απλα καποια στιγμη αμα ανοιξει καμια θεση στην ΠΑΕ να παρουν το γιο τους ή την κορη τους

Και μην νομιζετε οτι ειναι απιθανο. Εχω δει να συμβαινει αυτο σε ομαδα Β εθνικης με λιγα λεφτα.Φαντασου σε μεγαλη ομαδα...

Δημοσ.

Καλά είσαι. Εγώ χθες ξενύχτησα λόγω πτυχιακής και είχα όλο το βράδυ Sport FM. Δεν μπορείς να φανταστείς ΤΙ έβγαινε. Βασικά υπήρχαν κάποιοι που ανά δίωρο έπαιρναν και τηλέφωνο! Δηλαδή υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που περνούν το βράδυ τους παίρνοντας κάθε 1-2 ώρες τηλέφωνο στον Sport FM -σαν χάπι για την πίεση ένα πράμα :P

Μέχρι και blog post τους έκανα =D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...