freetomi24 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Γεια σας παιδια!!! Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι νεος στο web design και θα ηθελα μερικες βοηθειες! Αυτο τον καιρο καθομαι και μαθαινω HTML. Ειχα κανει και στην σχολη πληροφορικης μαθηματα αλλα επειδη το επιπεδο των μαθητων ηταν πολυ χαμηλο (το παραδεχονταν οι ιδιοι) ο καθηγητης μας εκανε μεχρι τα FRAMES (εγω τωρα μαθαινω τους πινακες, μου ειναι γνωστα αλλα που να τα θυμαμαι απο περσι? ) Μετα απο HTML τι πρεπει να μαθω? Δηλαδη πια ειναι τα βηματα? Αλλοι μου λένε απλα να μαθω το dreamweaver.... Σκεφτομαι αργοτερα να ασχοληθω πιο σοβαρα.... Ευχαριστω. ΥΓ. Σκεφτομαι να παρω ενα απο αυτα τα 2 βιβλια... HTML & CSS Προγραμματισμός Web HTML4 & ASP
routsounmanman Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Κατά τη γνώμη μου, κυριότερα είναι HTML & CSS (σωστά όμως, όχι tables, αρνητικά margin κτλ). Από εκεί και πέρα, μάθε μια από τις ακόλουθες : PHP, ASP.NET ή Java στο web. Προτείνω ανεπιφύλακτα βέβαια PHP καθώς θα βρείς άπειρα tutorials και forum για βοήθεια. Ξεκίνα από εδώ : http://w3schools.com Εγώ βασικά από εκεί έμαθα τα βασικά από όσα ξέρω, και από εκεί ξεκίνησα από το 0 PHP.
Sreak Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 routsounmanman με πρόλαβες. Εγραφα ακριβώς τα ίδια πράγματα http://www.w3schools.com/ κτλ κτλ κτλ Βασικά ξεκίνα με html, css, javascript που είναι client side κώδικας και μετά πας και σε php που είναι server side ΥΓ:Μην αγοράσεις βιβλία, το ιντερνετ αρκει για αρχή
freetomi24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 PHP, ASP.NET ή Java στο web Δηλαδη, απ'οτι καταλαβα, και τα τρια ειναι το ιδιο πραγμα? ΥΓ:Μην αγοράσεις βιβλία, το ιντερνετ αρκει για αρχή Απλα ελεγα για θεμα ευκολιας και μονο... και στην σχολη με ειχε βολεψει παρα πολυ! Διαβασα στο w3schools για το Document Type Definition επειδη τα αγγλικα μου δεν ειναι και τοσο καλα.. αν καταλαβα καλα αυτο πρεπει να το βαλεις στην αρχη (στην σχολη ποτε δεν το βαλαμε..) για να <<καταλαβει>> ο browser σε τι γλωσσα γραφεις? Εχει πχ HTML 4.01 Strict HTML 4.01 Transitional HTML 4.01 Frameset αλλα εγω τι βαζω στην αρχη?? (κανω βλακειες ερωτησεις αλλα ολοι απο καπου ξεκινανε! ) Ευχαριστω.
Sreak Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Μη βαζεισ τιποτα Ο browser σου θα τα καταλαβει ολα μονος του! Προχωρα στην ουσια και αργοτερα κοιτας και τη λεπτομερεια
orotoi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Καλώς όρισες στον κόσμο της τρέλας Για αρχή αγνόησε αυτους που σου λένε να μάθεις μόνο dreamweaver. Το οτι πέρσι σε σχολή σας μαθαίναν tables.. τι να πω.. τέσπα.. Προς το παρόν ξέχνα και τα (θα σου χρειαστούν μόνο αν έχεις να παρουσιάσεις δεδομένα που χρειάζονται πραγματικά πίνακες και οχι για να στήσεις ολο τo layout του site όπως κάναν παλιά..) Οπως σου πε ο φίλος πιο πάνω w3school. Πάρτο απο την αρχή μεχρι το τέλος. (σε κάθε μάθημα/κεφάλαιο έχει και quiz ή ασκήσεις.. κάντα) Και γενικά σε όλη σου τη πορεία σαν web de-signer/veloper θα το χρησιμοποιείς. Ασχολήσου (παράληλα) με CSS. Στο net (w3school για αρχή παλι) θα βρείς οτι χρειάζεσαι. Αν πιστεύεις οτι ενα βιβλίο θα σε βοηθήσει, πήγαινε στον Παπασώτο και ξεφύλισε μερικά.. Όποιο σου ταιριάξει πάρτο. Μερικές φορές είναι πιο εύχρηστο. Αντί για .ASP θα σου λέγα να πας προς PHP μεριά, αλλά αργότερα, αφου έχεις κατανοήσει πλήρως (x)HTML και CSS. Όταν θα αρχίσεις με php, θα σου φανούν χρήσιμα και βιβλία (ή το νετ) για το HTTP (δεν είναι 100% απαραίτητο, αλλα θα σου δώσει μια γενικότερη ιδέα για το τι γίνετε πίσω απο τα παρασκήνια..) Σχετικά με το DTD, αφού τώρα ξεκινάς, καλό είναι να σου γίνει συνήθεια και να το χρησιμοποιείς. Πλέον δεν είναι απαραίτητο για να δηλώσεις ποια "έκδοση" της html θα χρησιμοποιείσεις, αλλα έχωντας το βάζεις τον browser να λειτουργεί σε standard mode και γενικά είναι καλό (απο διάφορες μεριές). Επίσης επειδή είσαι στην αρχή, είναι καλό να σου γίνουν μερικά πράγματα στον τρόπο που γράφεις κώδικα συνήθεια. Ευανάγνωστος, σωστά σχόλια, σύμφωνος με XHTML. Το dreamweaver (Που λέγαμε πριν) δεν σου είναι απαραίτητο. Αν το χρησιμοποιείς απέφυγε να το χρησιμοποιείς στο design view και γράφε κώδικα κανονικά.. με το χέρι που λένε. Απο κεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι editors που θα σε διευκολύνουν γιατι έχουν code highlighting/completion και διάφορα άλλα καλούδια. Όπου κολλάς, google is your friend. Πριν συναντήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, το χουν ήδη συναντήσει και λύσει χιλιάδες άτομα. http://www.csszengarden.com http://alistapart.com http://cssbeauty.com/ http://webdesignernotebook.com/ και οτι άλλο χρειαστείς.. εδώ είμαστε
_tasos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δηλαδη, απ'οτι καταλαβα, και τα τρια ειναι το ιδιο πραγμα? Php, asp.net, jsp (java για web) δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά κάνουν το ίδιο. Είναι γλώσσες προγραμματισμού που σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις δυναμικές ιστοσελίδες, π.χ. να τραβάς δεδομένα από βάση δεδομένων. Φαντάζομαι πως έχεις ξεκινήσει να δοκιμάζεις με απλά παραδείγματα κάποια πράγματα. Με τι editor δουλεύεις; Edit: Η asp (όχι η asp.net) είναι πλέον νεκρή τεχνολογία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθεις web programming με asp.
antonisid Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Αυτο τον καιρο καθομαι και μαθαινω HTML. Ειχα κανει και στην σχολη πληροφορικης μαθηματα αλλα επειδη το επιπεδο των μαθητων ηταν πολυ χαμηλο (το παραδεχονταν οι ιδιοι) ο καθηγητης μας εκανε μεχρι τα FRAMES (εγω τωρα μαθαινω τους πινακες, μου ειναι γνωστα αλλα που να τα θυμαμαι απο περσι? ) Αν επιτρεπεται σε ποια σχολη ησουν? Διοτι και στην δικη μου , οι ανίδεοι και τεμπέληδες βυσματούχοι καθηγητές που διδάσκουν ανάλογα μ'αυτά που ξέρουν και την όρεξη που έχουν (με την ανοχή των πιό τεμπέληδων φοιτητών που γκρίνιαζαν ακόμα και για εντόλές όπως να χρωματίσεις το body) σ ενα εξαμηνο είχαμε μαθει απλα πως να φτιαχνουμε κελί σε πίνακα και μαλακοσελίδες με frames. Για css , php , sql , seo ουτα καν αναφορά φυσικά σ ενα μάθημα που υποτίθεται βγαίνεις Designer Υ.Γ. σε πανεπιστήμιο Γερμανίας ο τομέας αυτός περιλαμβάνει ολόκληρο κλάδο με ξεχωριστά μαθήματα Html , Css , Php , Sql , Seo , μέχρι και μάθημα πως να είναι valid ο κώδικας σου. Σίγουρα σε όποιο πανεπιστήμιο κι αν είσαι θέλει και στο σπίτι πολύ εξάσκηση , αλλά στα ελληνικά γίνεται παραγωγή μελλοντικών ανέργων.
orotoi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Για πανεπιστίμια μιλάτε και οι 2 ή για ιδιωτικές? Για ΙΕΚ κ τα λοιπά είναι ψιλο-στάνταρ αυτο. Αλλα για ΤΕΙ/ΑΕΙ είχα διαφορετική άποψη..
antonisid Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Για πανεπιστίμια μιλάτε και οι 2 ή για ιδιωτικές?Για ΙΕΚ κ τα λοιπά είναι ψιλο-στάνταρ αυτο. Αλλα για ΤΕΙ/ΑΕΙ είχα διαφορετική άποψη.. Εγώ για ΤΕΙ μιλάω.
subatom Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω θα πρέπει σίγουρα να μελετήσεις την css2 και 3, jquery, mootools και θα ήταν πάρα πολύ καλό να δεις και την php μιας και η asp έχει χάσει και χάνει καθημερινά μεγάλο μερίδιο της αγοράς. επίσης θα ήταν υπέρ σου να μάθεις τα wordpress, typo3, joomla και κάποια ακόμα cms μιας και είναι τα πιο συνηθισμένα σήμερα και δίνουν χώρο δραστηριοποίησης.
orotoi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Καλά δεν είχε και κανα μεγάλο μερίδιο ποτε.. (ευτυχώς) Πως μπορούν πάντως και τη χρησιμοποιούν.. σέρνεται.. δε το βλέπουν? ---------- Προσθήκη στις 12:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:17 ---------- και ναι.. jquery θα σου λεγα και γώ.. ξέχασα πιο πάνω να το αναφέρω (αν και πάντα ολα τα άλλα αφου κατανοήσεις html και css). subatom.. ξέρεις απο βέσπα (mootools)? Στο τελευταίο site που ετοιμάζω ξεκίνησα να παίζω με jQuery (λίγα πράγματα προς το παρον..) Αξίζει να παω και προς moo?
subatom Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Καλά δεν είχε και κανα μεγάλο μερίδιο ποτε.. (ευτυχώς)Πως μπορούν πάντως και τη χρησιμοποιούν.. σέρνεται.. δε το βλέπουν? ---------- Προσθήκη στις 12:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:17 ---------- και ναι.. jquery θα σου λεγα και γώ.. ξέχασα πιο πάνω να το αναφέρω (αν και πάντα ολα τα άλλα αφου κατανοήσεις html και css). subatom.. ξέρεις απο βέσπα (mootools)? Στο τελευταίο site που ετοιμάζω ξεκίνησα να παίζω με jQuery (λίγα πράγματα προς το παρον..) Αξίζει να παω και προς moo? εγώ, ξαναλέω, εγώ, θα έμενα στην jquery...μεγαλύτερες βιβλιοθήκες (plugins) και τρελή σταθερότητα και συμβατότητα σε σχέση με moo! καλό είναι να πειραματιστής και να δεις αν σου κάνει γιατί μπορεί να σε καλύψει κάπου, αν και όλα μπορούν να συμβούν και με jquery.
freetomi24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου orotoi για την εμπεριστατωμενη απαντηση, οπως και ολα τα παιδια!! Οποτε θα ξεκινησω να μαθαινω καλα HTML μετα CSS και μετα XML...και μολις αυτα μπουν καλα στο κεφαλι μου θα παω για PHP:-) Επίσης επειδή είσαι στην αρχή, είναι καλό να σου γίνουν μερικά πράγματα στον τρόπο που γράφεις κώδικα συνήθεια. Ευανάγνωστος, σωστά σχόλια, σύμφωνος με XHTML. Κοιτα εγω θα τα γραφω οπως θα τα βλεπω στο w3schools... οταν βλεπω τον κωδικα καποιας ιστοσελιδας καποια πραγματα τα χρωματιζουν! απέφυγε να το χρησιμοποιείς στο design view και γράφε κώδικα κανονικά.. με το χέρι που λένε. Απο κεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι editors που θα σε διευκολύνουν γιατι έχουν code highlighting/completion και διάφορα άλλα καλούδια. Τωρα γραφω στο σημειωματαριο των xp αλλα βρηκα το NoteTab Pro και το HTMLPad 2010 τα οποια οτι γραφεις μπορει να το δεις αμεσως! Αυτο δεν το ηξερα! Ειναι παρα πολυ βολικο!!! ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΗΣ! highlighting/completion valid jquery mootools cms Αυτα τα ολιγα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.