sdim Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Παιδιά καλησπέρα. Πριν 2 μήνες περίπου πήρα έναν αποκωδικοποιητή για τα ψηφιακά της Digea.Όλα άψογα στην αρχή,κανένα θέμα.Τώρα τελευταία,βλέπω ότι πιο πολλά είναι τα παγώματα και η αδυναμία να παίξει καλά οποιοδήποτε ψηφιακό κανάλι.Είχα κι ένα θέμα παλιότερα με έναν παλιό Siemens που είχα για τα ψηφιακά της ΕΡΤ.Παγώματα,κλπ. Σύνδεσα τον αποκωδικοποιητή σε άλλη τηλεόραση στο ίδιο κτίριο (διαφορετική κεραία,όμως) και όλα είναι άψογα.Τα πάντα παίζουν ΟΚ. Απέκλεισα,λοιπόν,το ενδεχόμενο να φταίει ο αποκωδικοποιητής. Να υποθέσω ότι φταίει η κεραία μου; Είναι γύρω στα 11 χρόνια που την έχω,και την έχω λύσει 1-2 φορές για να την σηκώσω λίγο σε ύψος,καθώς είχα θέμα με την λήψη κάποιων καναλιών παλιότερα.Είναι σε ταράτσα,όχι σε περιοχή με ιδιαίτερο υψόμετρο (Μαρούσι). Το καλώδιο είναι περίπου 20 μέτρα μέχρι τη συσκευή (πιασμένο κολλητά σε τοίχο). Η κεραία δεν έχει κάποιον ενισχυτή επάνω. Επίσης να πω πως στην άλλη τηλεόραση που έχω σε άλλο δωμάτιο (LG 21" με ενσωματωμένο MPEG4) μου κάνει τα ίδια νάζια στη λήψη των ψηφιακών (παίζει με την ίδια κεντρική κεραία). Να αλλάξω κεραία; Τι τύπος να είναι; Να έχει ενισχυτή; Τιμές; Προτεινόμενα μοντέλα; Υπάρχει εσωτερική κεραία αρκετά ισχυρή για τη μικρή τηλεόραση (για να μην επιβαρύνω την κεντρική και με τις 2 συσκευές); Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Αν έχεις σε μια κεραία 3 tv (τόσες μέτρησα) σίγουρα χρειάζεσαι ενισχυτή,αν η tv στην οποία παίζει καλά είναι η πρώτη στην σειρά αρχίζοντας από την κεραία είναι και η απόδειξη. Με εσωτερικές πάντα θα έχεις προβλήματα.
probe Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ενισχυτή ιστού μάλλον χρειάζεσαι. Το να αλλάξεις κεραία χωρίς να μπορείς να μετρήσεις τα επίπεδα των σημάτων δεν ξέρω αν θα κάνεις δουλειά, είναι και 3 πρίζες που λέει ο Elf. Φυσικά υπάρχουν κεραίες με προενισχυτή επάνω. Οι Televes είναι καλές. Για φτηνό ενισχυτή ιστού κοίτα Mistral. Για ακριβό ας προτείνει κάνας άλλος.
sdim Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,παιδιά. Δεν έχω 3 τηλεοράσεις.Είναι 2,αλλά επειδή η κεντρική πρίζα ήταν off (δεν μπήκε ποτέ κεντρική κεραία) κατέβασα καλώδιο στο διαμέρισμα και έβαλα ένα splitter πίσω απ'την TV όπου επάνω μπαίνουν τα καλώδια για τις 2 συσκευές.Αυτό,πριν τον αποκωδικοποιητή. Όταν τον αγόρασα,πέρασα την κεραία μέσα από τον MPEG4,και έβγαλα στην έξοδό του τα 2 καλώδια για τις συσκευές πάνω στο splitter. Ξέρω πως δεν είναι η καλύτερη λύση,αλλά δεν είχα κάτι άλλο να κάνω. Αυτή κάνει και για τα αναλογικά; Γνώμες; ---------- Προσθήκη 06-08-2010 στις 00:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 05-08-2010 στις 19:55 ---------- Μάλλον λέω ν' αρχίσω με το καλώδιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.