Προς το περιεχόμενο

Αγορά κάρτας γραφικών χαμηλών απαιτήσεων

Tsogkoku

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλό καλοκαίρι! Έφτιαξα ένα pc για ένα φιλαράκι όσο το δυνατόν χαμηλότερων απαιτήσεων. Το ήθελε άμεσα και με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, κυρίως για δουλειά γραφείου (μέγιστο ζόρισμα κανα manager ή καμια ταινία), οπότε σε πρώτη φάση τον άφησα με onboard κάρτα γραφικών. Ωστόσο λέει ότι παρατηρεί αρκετή διαφορά στην ποιότητα των χρωμάτων σε σχέση με το προηγούμενο pc που είχε, όποτε λέει να πάρει κάποια κάρτα γραφικών. Ποια οικονομική λύση προτείνετε; Οθόνη είχε μια 22" lg από πριν και m/b cpu έβαλα αυτές:

cpu: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559966

m/b: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523243

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

με μια καρτα γραφικων, δεν νομιζω να δει διαφορα στην ποιοτητα των χρωματων...

μηπως φταιει η οθονη για αυτο το λογο???

Δημοσ.

Το επιβεβαίωσα κι εγώ παιδιά. Έχω περάσει τους drivers του ενσωματωμένου chip (είναι το 760G της amd) και ειναι και φετινοί, οπότε δε νομίζω να είναι αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξαναφτιάξει μηχάνημα με integrated κάρτα γραφικών ως βασική οπότε δεν έχω εμπειρία σχετικά με την επίπτωση στην ποιότητα της εικόνας. Πάντως διαπιστώνω κι εγώ ελαφρώς υποδεέστερη ποιότητα των χρωμάτων και ένα ελαφρύ θόλωμα των γραμμάτων σε κάποια σημεία της οθόνης. Όχι τίποτα φοβερό αλλά φαίνεται η διαφορά. Πάντως στις ρυθμίσεις της οθόνης έχει τη native ανάλυση 1680x1050 και υψηλή ποιότητα χρωμάτων 32-bit. Μήπως είναι τελικά θέμα του integrated chipset?

Δημοσ.

Πάντως, μια διαφορά με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στην ποιότητα ,είχα κι εγώ με την GeForce 7025.

Μήπως δημιουργούνται και αντίγραφα των εικονιδίων μαζί με το θόλωμα; Είχα αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα με συνεχόμενα κεντραρίσματα της οθόνης (το κουμπάκι auto εννοώ που υπάρχει στις περισσότερες οθόνες).

Δημοσ.

Όλα οκ παιδιά! Τελικά μάλλον έφταιγαν οι drivers για xp. Πέρασα τα 7 και όλα μια χαρά. Ευχαριστώ και πάλι πάντως!

Δημοσ.

Αφού δεν ήταν καθαρά για δουλειά γραφείου πάντως, καλύτερα να έπαιρνες κάποια μητρική με το 780G-785G. Το 760G δεν έχει ούτε επιτάχυνση βίντεο HD νομίζω. Όχι ότι θα σε εμποδίσει σε κάτι βέβαια. Ο ATHLON II X2 250 έχει παίξει ότι βίντεο HD του έχω βάλει, αλλά μερικές φορές η χρήση επεξεργαστή ξεπερνάει το 50%, και μου κακοφαίνεται γιατί στο κανονικό μηχάνημά μου με PHENOM II X4 965 και κάρτα γραφικών την HD4850 δεν ξεπερνάει το 1-2%.

Όσο για το θέμα της ποιότητας, καμία από τις 10 περίπου που έχω δοκιμάσει με το 780G δεν έφτανε την HD4850 που χρησιμοποιώ. Όχι πολύ βέβαια, αλλά πρόσεχες ότι η εικόνα είναι λίγο πιο θολή.

Πάντως, τότε που είχα την CRT οθόνη κατάφερα και έπαιξα το Half-Life 2 σε 1280Χ960 με αξιώσεις :-D

Δημοσ.

Όσο χάλια και να είναι μια κάρτα γραφικών από πλευράς επιδόσεων, η ποιότητα των χρωμάτων μέσα στα windows πολύ σπάνια θα έχει διαφορά.

Δημοσ.
Όσο χάλια και να είναι μια κάρτα γραφικών από πλευράς επιδόσεων, η ποιότητα των χρωμάτων μέσα στα windows πολύ σπάνια θα έχει διαφορά.

Δε λέμε για επιδόσεις σε σχέση με την ποιότητα απεικόνισης. Έχω φτιάξει καμιά δεκαριά συστήματα για τους φίλους μου τον τελευταίο χρόνο, όλα με το 780G ή το 785G. Επειδή τα έστησα στη δικιά μου οθόνη (που την ξέρω πολύ καλά), πάντα έβλεπα τη διαφορά είτε με την HD4850 που έχω τώρα είτε με την HD3850 που είχα πριν.

Δημοσ.
Δε λέμε για επιδόσεις σε σχέση με την ποιότητα απεικόνισης. Έχω φτιάξει καμιά δεκαριά συστήματα για τους φίλους μου τον τελευταίο χρόνο, όλα με το 780G ή το 785G. Επειδή τα έστησα στη δικιά μου οθόνη (που την ξέρω πολύ καλά), πάντα έβλεπα τη διαφορά είτε με την HD4850 που έχω τώρα είτε με την HD3850 που είχα πριν.

Στα χρώματα μπορεί υπάρχει διαφορά. Άλλες ρυθμίσεις έχει για παράδειγμα η nvidia άλλες η ATI. Αυτό το έχω παρατηρήσει από την μετάβαση μεταξύ των δύο εταιριών.

Αυτό όμως είναι περισσότερο θέμα συνήθειας. Αν ο φίλος του Tsogkoku δούλευε για 10 χρόνια με το ίδιο pc, λογικό είναι να παρατήρησε αλλαγή.

Αυτή η χρωματική απεικόνιση επιδέχεται αλλαγή μέσω ρυθμίσεων ή μέσω drivers.

Δημοσ.

Η διαφορά στα χρώματα ανάμεσα σε κάρτες γραφικών Nvidia και Ati υπάρχει όντως και την έχω παρατηρήσει κι εγώ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σας λέω-χωρίς να το έχω ψάξει και πολύ το θέμα βέβαια- ότι ήταν μάλλον θέμα drivers για το αντίστοιχο λογισμικό. Τόσο στο desktop που έφτιαξα για το παιδί όσο και στο laptop ενός άλλου φίλου που έβγαλα τα xp και έβαλα windows 7, η διαφορά στην ποιότητα ήταν εμφανής. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά ήταν και θέμα ανάλυσης, καθώς οι drivers (τους οποίους ενημέρωσαν αυτόματα νομίζω τα vista) επέτρεψαν λειτουργία στη native ανάλυση της εκάστοτε οθόνης, κάτι που προηγουμένως στα windows xp δεν είχε γίνει (είχε πχ επιλογή μέχρι 1600x1024 ενώ με τα 7 1680χ1050).

Όσο για το chipset φίλε ahristos, το γνωρίζω, απλά ήταν όσο το δυνατόν εικονομικότερη λύση. Το pc προορίζεται όντως για δουλειά γραφείου και δοκιμάζοντας το fm 2010 χθες με 3d γραφικά, που είναι και το maximum ζόρισμα που θα φάει ο υπολογιστής, είδα ότι το σηκώνει (ακόμα και με poor 3d graphics rating :P). Θεώρησα ότι είναι καλύτερο να δει αν του κάνει για τη χρήση που θέλει με το onboard chip και στην τελική αν χρειαστεί, παίρνει κάποια οικονομική μεταχειρισμένη κάρτα από τις αγγελίες του forum, που πιστεύω ότι σίγουρα θα τον καλύπτουν για τη δουλειά που το θέλει με κόστος 25-50 ευρώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...