Προς το περιεχόμενο

δημιουργία λαμπάκι για ιμομπιλάιζερ

kanatokefalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά στο αυτοκίνητο έχω ιμομπιλάιζερ αλλά δεν έχω το λαμπάκι που αναβοσβήνει.

αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω ένα ρελέ στο διακοπτόμενο ρεύμα του αυτοκινήτου και όταν σβήνω την μίζα το ρελέ να οπλίζει και να δίνη ρεύμα στο λαμπάκι για να αναβοσβήνει.

το πρόβλημα είναι πως πήρα ένα ρελέ 12v αλλά δεν μπορώ να βρω πως οπλίζει.

το ρελέ έχει 2 ποδαράκια μπροστά και αλλά 6 έχει από κάτω συνδέω συν πλην μπροστά

για το ρεύμα του αυτοκινήτου αλλά δεν ξέρω από που να συνδέσω συν πλην για να δώσω στο λαμπάκι από 6 ποδαράκια από κάτω.

χρειάζεται να κάνω καμία γέφυρα στο πλην.

έχει κανίς κανένα σχεδιάγραμμα η να το έχει κανί κανίς για να με βοηθήσει

σε ηλεκτρολόγο που ρώτησα μου είπε να το αφήσω να το κάνει αυτός και θα μου πάρει 40 ευρώ έλεος.

τα ρεύματα τα έχω βρει το μόνο που δεν κατάφερα είναι να οπλίσω το ρελέ

Δημοσ.

1. googe"lare" το..

2.ανεβασε φωτο

3. ξερεις να χρησιμοποιεις πολυμετρο? [υπαρχει εναλλακτικη λυση αν οχι]

και αλλα πολλα αν δεν βρεις λυσεις, εδω ειμαστε..

Δημοσ.

Δεν ξερω τι ειδους ρελε αγορασες και τι led.

Αν μου ελεγες τα νουμερα απο το ρελε ή αν οι επαφες εχουν νουμερα τοτε ισως θα μπορουσα να σε βοηθησω.

Αυτο που θα κανω ειναι να σου πω εναν πολυ απλο τροπο για να βαλεις στο αυτοκινητο σου ενα ψευτικο λαμπακι συναγερμου ή immobilizer οπως θες πεστο.

Αρχικα πηγαινεις σ' ενα καταστημα ηλεκτρονικων και αγοραζεις ενα flashing led ετσι λεγεται με ευρος λειτουργειας απο 3-15Volt, μια αντισταση 470Ωμ και λιγο καλωδιο κοκκινο και μαυρο διαμετρου 0.75 ή 0.5 δεν εχει σημασια.

Η μια ακρη του κοκκινου καλωδιου θα συνδεθει στο θετικο του led και η αλλη ακρη στην ασφαλειοθηκη οπου εκει θα πρεπει να βρεις μονιμο ρευμα ακομα κι οταν το αυτοκινητο ειναι σβηστο.Επισης στο κοκκινο καλωδιο παρεμβαλεις και την αντισταση.

Την μια ακρη του μαυρου καλωδιου θα την συνδεσεις στην αρνητικη επαφη του led και την αλλη στην ασφαλειοθηκη του αυτοκινητου οπου εκει πρεπει να βρεις ρευμα μεσω διακοπτη δηλαδη ρευμα που εχει το αυτοκινητο οταν ο διακοπτης ειναι γυρισμενος στο on .

Μονιμο ρευμα μπορεις να παρεις απο την ασφαλεια των alarm και ρευμα μεσω διακοπτη μπορεις να παρεις απο την ασφαλεια των φλας.

Πιστευω οτι αυτος ο τροπος ειναι πολυ απλος και πολυ οικονομικος χωρις να μπλεξεις με ρελε ρυματα γειωσεις κι επαφες.

Δημοσ.

το νούμερο του ρελέ είναι 4807.

δυστυχώς δεν έχω πολύμετρο αλλά και ούτε ξέρω να το δουλεύω.

ανεβάζω και φώτο από το ρελέ.

στο google δεν έβγαλα άκρη.

βρήκα μόνο ρελέ αυτοκινήτου για πίνακα!!!!!

http://good-times.webshots.com/photo/2523173410105359790DilMav

http://good-times.webshots.com/photo/2892013040105359790henLsU

Δημοσ.
Δεν ξερω τι ειδους ρελε αγορασες και τι led.

Αν μου ελεγες τα νουμερα απο το ρελε ή αν οι επαφες εχουν νουμερα τοτε ισως θα μπορουσα να σε βοηθησω.

Αυτο που θα κανω ειναι να σου πω εναν πολυ απλο τροπο για να βαλεις στο αυτοκινητο σου ενα ψευτικο λαμπακι συναγερμου ή immobilizer οπως θες πεστο.

Αρχικα πηγαινεις σ' ενα καταστημα ηλεκτρονικων και αγοραζεις ενα flashing led ετσι λεγεται με ευρος λειτουργειας απο 3-15Volt, μια αντισταση 470Ωμ και λιγο καλωδιο κοκκινο και μαυρο διαμετρου 0.75 ή 0.5 δεν εχει σημασια.

Η μια ακρη του κοκκινου καλωδιου θα συνδεθει στο θετικο του led και η αλλη ακρη στην ασφαλειοθηκη οπου εκει θα πρεπει να βρεις μονιμο ρευμα ακομα κι οταν το αυτοκινητο ειναι σβηστο.Επισης στο κοκκινο καλωδιο παρεμβαλεις και την αντισταση.

Την μια ακρη του μαυρου καλωδιου θα την συνδεσεις στην αρνητικη επαφη του led και την αλλη στην ασφαλειοθηκη του αυτοκινητου οπου εκει πρεπει να βρεις ρευμα μεσω διακοπτη δηλαδη ρευμα που εχει το αυτοκινητο οταν ο διακοπτης ειναι γυρισμενος στο on .

Μονιμο ρευμα μπορεις να παρεις απο την ασφαλεια των alarm και ρευμα μεσω διακοπτη μπορεις να παρεις απο την ασφαλεια των φλας.

Πιστευω οτι αυτος ο τροπος ειναι πολυ απλος και πολυ οικονομικος χωρις να μπλεξεις με ρελε ρυματα γειωσεις κι επαφες.

μονο που ετσι δεν του δινεις τη δυνατοτητα να ενεργοποιειται το led οταν σβηνει το αμαξι, θα δουλευει συνεχεια.

θα μπορουσες να το κανεις να αρχιζει να αναβοσβηνει οταν θα κλειδωνουν οι πορτες (αν εχεις κεντρικο κλειδωμα), τσιμπωντας ρευμα απο τις εντολες και τα καλωδια που πανε στην πορτα του οδηγου. ειναι πιο μπελαλιδικο και δυσκολο αν δεν το κατεχεις, αλλα θα δειχνει πιο εργοστασιακο και αληθοφανες :-)

Δημοσ.
μονο που ετσι δεν του δινεις τη δυνατοτητα να ενεργοποιειται το led οταν σβηνει το αμαξι, θα δουλευει συνεχεια.)

Δεν ξερω τι ηλεκτρολογικες γνωσεις εχεις και ισχυριζεσαι κατι τετοιο.

Αν προσεξεις στην συνδεσμολογια και οι δυο επαφες του led οταν το αυτοκινητο ειναι σε λειτουργεια περνουν ταση +12V οποτε ειναι αδυνατο ν΄αναβοσβηνει το led οταν λειτουργει το αυτοκινητο.

Οταν ειναι σβηστο το αυτοκινητο ο διακοπτης ειναι στη θεση off οτοτε η μια επαφη διαβαζει παντα +12V και η αλλη (μαυρο καλωδιο) περνει γειωση μεσω της ασφαλειας που εχουμε συνδεσει οταν ο διακοπτεις ειναι off .

Αν ακουγεται καπως αυτο ενα πολυμετρο θα σε πεισει οταν το βαλεις στα Volt σε ταση dc (συνεχες) και το ακουμπησεις στις δυο ασφαλειες τοτε με διακοπτη οn θα δειξει 0 ενω με διακοπτη off θα παρεις μετρηση +12v.

Δημοσ.

πως δουλεύει το συγκεκριμένο ρελέ έχει κανείς γνώσεις.

για να το συνδέσω.

έτσι δούλευε και πριν απλά χάλασε το προηγούμενο ρελέ γιαυτό πήρα άλλο.

το άμαχοι είναι τελείως απλό.

προχτές του έβαλα ηλεκτρικά παράθυρα.

και αργότερα θα του βάλω και ηλεκτρομαγνητικές.

το θέμα ειναι να βρω πως οπλίζει το ρελέ.

θα κοιτάξω σήμερα μήπως βρω κάτι ποιο απλό σε ρελέ το προηγούμενο είχε μόνο 4 πόδια.

Δημοσ.

παιδιά σας ευχάριστο πολύ όλους το πίκα σε ένα ηλετρολογο μου πέρασε τον σιναργιαρμο και βάλαμε και της ηλεκτρομαγνητικές οπότε μπήκε και το λαμπάκι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...