Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κατά το Format

panchociv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά την προσπάθεια να κάνω format στον υπολογιστή μου για να κάνω νέα εγκατάσταση των WIn7 64bit, άλλαξα κανονικά από το BIOS το first boot device και έθεσα ώς αυτό το DVD, μετά την επανεκκίνηση όμως μου βγάζει το εξής μήνυμα :

"Reboot and select proper Boot device or insert Boot media in selected boot device and press a key."

Το θέμα είναι πως έχω ξανακάνει εγκατάσταση με το δισκάκι αυτό, χωρίς να παρουσιασθεί κάποιο απρόοπτο .

Μήπως κάποιος γνωρίζει γιατί εμφανίζεται το μήνυμα αυτό ?

Δημοσ.

Μήπως έχεις δυο συσκευές DVD;

Επίσης, κατέβασε και ψήσε ένα άλλο live CD και δοκίμασε αν ο υπολογιστής ξεκινά από αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκαθαρίσεις αν φταίει η συσκευή ή το δισκάκι.

Δημοσ.
Μήπως έχεις δυο συσκευές DVD;

Επίσης, κατέβασε και ψήσε ένα άλλο live CD και δοκίμασε αν ο υπολογιστής ξεκινά από αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκαθαρίσεις αν φταίει η συσκευή ή το δισκάκι.

Όχι, μόνο μία συσκευή έχω. Ένα DVD-RW DL της Samsung

υ.γ. Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω κάποια διανομή, μάλλον θα πρέπει να βρούμε αλλιώς τη λύση

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω κάποια διανομή, μάλλον θα πρέπει να βρούμε αλλιώς τη λύση

Επιμένω να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο boot CD. Είναι πολύ απλή διαδικασία για να κάνεις τον έλεγχο.

Μήπως έχεις τίποτα usb/firewire/memorystick συνδεμένο; Αν ναι, αποσύνδεσε τα (εκτός απο ποντίκι) και δοκίμασε πάλι.

Δημοσ.

μηπως στα boot devices εχει μεινει μοναχα το dvd-rom?

τσεκαρε το, γιατι κι εμενα μου κανει, ενω του βαζω το dvd πρωτο, και τον δισκο δευτερο...

Δημοσ.

Δοκίμασα ένα άλλο παλαιότερο (προβληματικό) δισκάκι το οποίο το διαβάζει τώρα ! ! !

Να σημειώσω πως το προβληματικό το είχα ξαναδοκιμάσει μπάς . . . αλλά με τίποτα !

Χωρίς να αλλάξω κάτι πάνω στον υπολογιστή, τώρα το διαβάζει μια χαρά . . .

Προσπάθησα να βάλω το (υποτιθέμενο) καλό και απροβλημάτιστο δισκάκι και αρνείται πεισματικά να το διαβάσει . . .

Συνδεμένο πέρα από τα ποντίκι/πληκτρολόγιο έχω μέσω ethernet το router και το TV stick, τα οποία όμως ποτέ δε μου δημιούργησαν πρόβλημα

---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:32 ----------

μηπως στα boot devices εχει μεινει μοναχα το dvd-rom?

τσεκαρε το, γιατι κι εμενα μου κανει, ενω του βαζω το dvd πρωτο, και τον δισκο δευτερο...

Δεν γνωρίζω αν είναι λαθος αυτό που κάνω, αλλά συνηθίζω πάντα να αφήνω σαν μοναδικό boot device το dvd, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο restart.

Εάν αφήσω 2 συσκευές, τότε μου κάνει restart στα windows απλά με τη διαφορά ότι διαβάζει και από το dvd

Δημοσ.

Έτσι όπως τα περιγράφεις τα πράγματα έχεις χαλασμένη συσκευή (μια διαβάζει τα δισκάκια μια όχι), μέχρι να το φτιάξεις αυτό δεν γίνετε τίποτα άλλο, εκτός να δοκιμάζεις μήπως και φανείς τυχερός.

Δημοσ.
Έτσι όπως τα περιγράφεις τα πράγματα έχεις χαλασμένη συσκευή (μια διαβάζει τα δισκάκια μια όχι), μέχρι να το φτιάξεις αυτό δεν γίνετε τίποτα άλλο, εκτός να δοκιμάζεις μήπως και φανείς τυχερός.

Όχι παιδιά, είναι αφύσικο να έχει πρόβλημα η συσκευή, αφού ποτέ(πέρα από format) δε μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό.

Άλλωστε η συσκευή έχει δουλευτεί λίγο και είναι σχετικά καινούργια.

Το περίεργο είναι πως πρίν καιρό που ξαναέκανα format, τα δισκάκια που διάβαζε τότε, είναι αυτά που τώρα δεν μπορεί να αναγνωρίσει και το αντίστροφο . . . :confused:

Να φανταστείτε πως ολοκληρώθηκε to format με δισκάκι το οποίο (. . .υποτίθεται . . .) ήταν προβληματικό ! :X

Κάποια άλλη ιδέα,που μπορεί να βοηθήσει ?

Δημοσ.

xaaxa μερικές συσκευές ώρες ώρες είναι γαμώ τα παιδιά.. προβάλλουν ενα monty python.. με λίγη δόση απο mr. bean χαρακτήρα, σε ενα δικό τους κόσμο οπου... ο μόνος νόμος που υπάρχει είναι αυτός του Murfy.

Παίζει να θυμάσαι λάθος ποιο cd είναι ποιό? :P

Αν το κανες μια κόπια ξανά.. μήπως παίξει?

Δημοσ.

Παίζει να θυμάσαι λάθος ποιο cd είναι ποιό? :P

Απίθανο, μιας και το σημείωσα εκείνη την ώρα. Τόσο πια στραβή να έγινε . . .?

Αν το κανες μια κόπια ξανά.. μήπως παίξει?

Υπάρχει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει αυτό που λές ?

Δημοσ.

σαν ενδεχόμενο.. ναι λογικά υπάρχει.

Καντο copy (disk to disk). Οχι να πάρεις τα αρχεία οπως είναι μέσα και να τα πετάξεις σε άλλο..

Δημοσ.

http://wintoflash.com/home/en/

Αν έχεις κάποιο USB stick πάνω από 4GB και αν κάνει boot από usb το bios σου μην ασχολείσαι πλέον με δισκάκια κατέβασε το πρόγραμματάκι και τρέξε το, όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα,αν διαβάζονται σωστά τα δισκάκια.

Δημοσ.
σαν ενδεχόμενο.. ναι λογικά υπάρχει.

Καντο copy (disk to disk). Οχι να πάρεις τα αρχεία οπως είναι μέσα και να τα πετάξεις σε άλλο..

Επειδή έχω μόνο ένα drive, μπορώ να κάνω ένα image και μετά να γράψω αυτό σε άλλο δισκάκι ή πρέπει να δανειστώ/αγοράσω κάποιο drive?

υ.γ.: Αλήθεια, ποιά η διαφορά μεταξύ των δύο τρόπων που ανέφερες ?

(αν το γνωρίζεις)

Έτσι για να μαθαίνουμε . . .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...