Προς το περιεχόμενο

western digital player 100 ή 60 Hz

jhony685

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει μια τηλεώραση 100 Hz. Όταν όμως συνδέω το Player της Western Digital μου βγάζει το εξής: Είσοδος 1080p 60Hz.

Τελικά τι βλέπω 100 η 60 Hz;

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, διάβασα και όλη την συζήτηση από το link που μου πρότεινε ο Bluesattack και κυριολεκτικά έχασα την μπάλα.

Δημοσ.

jhony685, είναι απλό:

Σε όλες τις τηλεοράσεις που αναφέρουν 100, 200, ξερωγω Hz αυτό αφορά την παρακολούθηση προγραμμάτων τηλεόρασης (αναλογικής σίγουρα, δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά αν αφορά και το ψηφιακό σήμα).

Στις εισόδους HDMI σε όλες τις τηλεοράσεις η συχνότητα συγχρονισμού είναι στα 60Hz (ή παρακάτω, αν το βάλεις πχ σε cinema mode). Βρες το manual ακόμα και μιας πολύ ακριβής τηλεόρασης, θα δεις να το αναφέρει.

Υπάρχει μια σχετική παραπλάνηση των καταναλωτών σε αυτόν τον τομέα.

:-)

Δημοσ.

60Hz = NTSC

50Hz = PAL

Αλλα επειδη οι συγχρονες τηλεορασεις (2000+) ειναι συμβατες και με τα 2 προτυπα δεν παιζει ρολο πλεον.

Δημοσ.

Σου λέει ο άλλος αγόρασα τηλεόραση που λέει 100 και η HDMI συγχρονίζει στα 60. Το γεγονός πως η HDMI δε στέλνει πάνω από 60, τί σχέση έχει με αυτό που είπες;

Δημοσ.

Οταν τα MAX επισημα υποστηριζομενα Hz Full HD (1080p) συσκευων ειναι 60 για NTSC και 50 για PAL εσυ βρισκεις πως δεν του απαντησα ? Αν ναι οκ.

Δημοσ.

- Το HDMI δε στέλνει σήμα PAL/NTSC.

- Δε ρώτησε γιατί δείχνει με 60, αλλά γιατί δε δείχνει 100. Η απάντηση είναι πως τα 100 που δείχνει η τηλεόρασή του δεν είναι επειδή το τηλεοπτικό σήμα που δέχεται είναι 100, αλλά επειδή το επεξεργάζεται για να γίνει 100. Αν δε κάνει το ίδιο και στις υπόλοιπες εισόδους σήματος τότε θα βλέπει με τη συχνότητα εισόδου που συντονίζει.

Δημοσ.

Σε όλες τις τηλεοράσεις που αναφέρουν 100, 200, ξερωγω Hz αυτό αφορά την παρακολούθηση προγραμμάτων τηλεόρασης (αναλογικής σίγουρα, δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά αν αφορά και το ψηφιακό σήμα).

Αν ισχύει αυτό PCharon τότε αγόρασα τηλεώραση 100Hz για να βλέπω τα δύο κανάλια της κρατικής; Γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι ψηφιακά εδώ στην Θεσσαλονίκη.

Και παρότι ασχολήθηκα κανά δύο εβδομάδες πριν αγοράσω τηλεώραση τέτοια πληροφορία δεν την είχα προσέξει.

Με λίγα λόγια παπά φάγαμε.

Αν δε κάνει το ίδιο και στις υπόλοιπες εισόδους σήματος τότε θα βλέπει με τη συχνότητα εισόδου που συντονίζει.

Αυτό πως μπορώ να το ξέρω; καλά θα διαβσω λίγο ποιο λεπτομερώς το manual και θα σας ξαναγράψω.

προς το παρόν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

• Super Moderators
Δημοσ.

νομίζω ότι μπερδεύετε τα progressive hz του hdmi με τα interlanced που βγάζουν οι τηλεοράσεις...

Δημοσ.
Όταν όμως συνδέω το Player της Western Digital μου βγάζει το εξής: Είσοδος 1080p 60Hz.

Στο συγκεκριμένο σήμα βλέπεις 60 Hz, τέλος.

Εκτός αν είχε κάποια τεχνολογία η τηλεόρασή σου και διπλασίαζε τα 60 σε 120 (ή 240), νομίζω υπάρχουν μοντέλα που το κάνουν αυτό.

Αυτά.

Δημοσ.

διαθέτει τεχνολογία διπλής σάρωσης 100Hz που σημαίνει διπλάσιο ρυθμό ανανέωσης της εικόνας και όμορφη κινούμενη εικόνα χωρίς καθόλου τρεμόπαιγμα (flicker).

Μην θυμώνεις φίλε μου, κουβέντα κάνουμε μπας και βγάλουμε άκρη είτε για εμένα είτε για όποιον άλλον έχει την ίδια απορία και διαβάσει μελλοντικά το ποστ.

Το παραπάνω είναι από το manual, τώρα για που αναφέρεται, για την αναλογική, για την ψηφιακή, για την είσοδο hdmi ένας θεός ξέρει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...