Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και να χωριστεί σε δύο εταιρίες (μία που θα παρέχει υπηρεσίες και μία που θα δίνει την υποδομή) πάλι θα ανήκει στον όμιλο ΟΤΕ.

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αλλά θα πρέπει να δίνει μέγιστους χρόνους απόκρισης σε όλους τους παρόχους και δεν θα έχει σκοπό το κέρδος, αλλά την συντήρηση και ανάπτυξη του (ακραίου) δικτύου.

Νομίζω πως θα αλλάξει πάρα πολύ την κατάσταση γιατί θα έχει ξεκάθαρο σκοπό και δεν θα πετάει λεφτά με σκοπό την αύξηση της πελατειακής βάσης.

Αν υπήρχε ήδη κάτι τέτοιο πιστεύω ότι αφενός δεν θα υπήρχε IPTV στον ΟΤΕ και αφετέρου μπορεί και να είχαμε FTTx και όχι VDSL...και ίσως να αξιοποιούταν διαφορετικά ο Hellas Sat ο οποίος επίσης πάει να γίνει απλά ο δορυφόρος που θα εξυπηρετεί το OTE SAT (ή όπως αλλιώς ονομαστεί το πακέτο).

Δημοσ.
και δεν θα έχει σκοπό το κέρδος

Πως;;; Κάθε ΑΕ είχε και θα έχει σκοπό το κέρδος. Εκτός αν προτείνεις να αγοράσει το κράτος πίσω το last-mile και να μην κοιτάζει το κέρδος οπότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.

Δημοσ.
Αν υπήρχε ήδη κάτι τέτοιο πιστεύω ότι αφενός δεν θα υπήρχε IPTV στον ΟΤΕ και αφετέρου μπορεί και να είχαμε FTTx και όχι VDSL...και ίσως να αξιοποιούταν διαφορετικά ο Hellas Sat ο οποίος επίσης πάει να γίνει απλά ο δορυφόρος που θα εξυπηρετεί το OTE SAT (ή όπως αλλιώς ονομαστεί το πακέτο).

FTTx από ποιον; Από τον ΟΤΕ; Από το κράτος; Από ΣΔΙΤ; Από κάποιον άλλον;

O Hellas Sat εξυπηρετεί πολλές υπηρεσίες και φυσικά όχι μόνο στην Ελλάδα (για να μην πω κυρίως εκτός Ελλάδας).

ps. Σε ποιον ανήκει ο δορυφόρος, ξέρουμε ή έχουμε και εκεί φαντασιώσεις;

Δημοσ.

Στο μυαλό μου δεν έχω κάποια ΑΕ, αλλά κάποιο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, καθώς το Last mile θεωρείται υποδομή της χώρας. Το γεγονός ότι πουλήθηκε μαζί με τον ΟΤΕ στην DT το ξεχνάω θα μου πεις, αλλά το point μου είναι ότι θα ήταν καλό να μην είναι τουλάχιστον η ίδια εταιρεία ή αν τα κέρδη πήγαιναν σε έναν άλλο κουβά (όνειρο είναι, έχεις δίκαιο).

FTTx (FTTH συγκεκριμένα) δεν μπορεί να μπει από κάποιον διαφορετικό από αυτόν που διαχειρίζεται το last mile και αυτός για την ώρα είναι ο ΟΤΕ. To ΣΔΙΤ είναι μια καλή σκέψη, αλλά δεν νομίζω ότι ούτε οι πάροχοι, ούτε το δημόσιο είναι αρκετά ώριμοι ώστε να κάνουν τέτοιες συνέργειες.

Ο Hellas Sat εξυπηρετεί υπηρεσίες, αλλά όχι στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιηθεί όσο θα μπορούσε (μεταφέρω απόψεις που έχω ακούσει από συζητήσεις άλλων). Ο δορυφόρος ανήκει στον ΟΤΕ μέσω θυγατρικής (δεν θυμάμαι το όνομα, αλλά μπορώ να το βρω για να μη λες ότι έχω φαντασιώσεις)

Δημοσ.
FTTx (FTTH συγκεκριμένα) δεν μπορεί να μπει από κάποιον διαφορετικό από αυτόν που διαχειρίζεται το last mile και αυτός για την ώρα είναι ο ΟΤΕ. To ΣΔΙΤ είναι μια καλή σκέψη, αλλά δεν νομίζω ότι ούτε οι πάροχοι, ούτε το δημόσιο είναι αρκετά ώριμοι ώστε να κάνουν τέτοιες συνέργειες.

Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Για FTTΗ έχουμε ακούσει μόνο από το υπουργείο και η διαδικασία ήταν ορισμένη. Να δημιουργήσουν τον ΕΦΟΔΙΑ μέσω ΣΔΙΤ που θα έχει ιδιαίτερα προνόμια.

http://www.yme.gr/?tid=21&aid=1961

Ο Hellas Sat εξυπηρετεί υπηρεσίες, αλλά όχι στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιηθεί όσο θα μπορούσε (μεταφέρω απόψεις που έχω ακούσει από συζητήσεις άλλων). Ο δορυφόρος ανήκει στον ΟΤΕ μέσω θυγατρικής (δεν θυμάμαι το όνομα, αλλά μπορώ να το βρω για να μη λες ότι έχω φαντασιώσεις)

Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του δορυφόρου Hellas Sat 2 που ανήκει στην θυγατρική Hellas Sat που με την σειρά της ανήκει στην ΟΤΕ ΑΕ. Φαντασιώσεις έχουν κάποιοι που νομίζουν ότι ο δορυφόρος ανήκει στο κράτος.

Δημοσ.

Είχα ακούσει για τη διαβούλευση αλλά δεν είχα ακούσει για τον ΕΦΟΔΙΑ. Έναν τέτοιο φορέα έχω στο μυαλό μου όταν αναφέρομαι σε ξεχωριστό οργανισμό και φαίνεται να είνα καλά διατυπωμένο, τουλάχιστον στο αρχικό κείμενο.

Δεδομένου ότι η διαβούλευση ξεκίνησε το 2009, μήπως έχεις ιδέα τι απέγιναν τα σχέδια αυτά; Για να βάζουμε VDSL αντί για ίνες, μάλλον δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν πάροχοι με το δημόσιο και μεταξύ τους, σωστά υποψιάζομαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...