Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για modem/router

cygne

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα ασύρματο modem/router.Μέχρι τώρα έχω το Baudtek που είναι μόνο ενσύρματο και είναι κάτω του μετρίου.Το modem/router θα χρησιμοποιηθεί στο 2ο όροφο ,όπου θα υπάρχει ένα laptop και ένα desktop και υπάρχει ενδεχόμενο για 2ο laptop που θα βρίσκεται στον 1ο όροφο.Θέλω λοιπόν καλό σήμα και επιπλέον θέλω να μην υπάρχουν προβλήματα αποσυνδέσεων ή κακής ποιότητας σύνδεσης .Να ληφθεί επίσης ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός ότι η γραμμή δεν είναι και η καλύτερη ,καθώς όταν βρέχει και κυρίως το χειμώνα έχει πολλά παράσιτα που επηρεάζουν και την ποιότητα της σύνδεσης στο Internet.Από ό,τι έχω ψάξει ,τα παρακάτω modem/router θεωρούνται πολύ καλά:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/TP-Link-Wireless-Modem-Router-N-Annex-A-300Mbps-TD-W8960N-TD-W8960N.htm

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-WIRELESS-MODEM-ROUTER-ANNEX-A-N-DGN2000-100ISS.htm

Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε;Για τη δική μου την περίπτωση ποιο από τα 2 ενδείκνυται;Ξέχασα να πω ότι έχω σύνδεση 2Mbps.

ADSL Firmware Version: FwVer:3.10.5.3_TC3085 HwVer:T14.F7_3.0

Line State:Showtime

Modulation:ADSL2 PLUS

Annex Mode:ANNEX_A

Downstream Upstream

SNR Margin: 9.6 25.7 db

Line Attenuation: 52.8 30.0 db

Data Rate: 2048 253 kbps

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να παρεις 300mbps και με 150 σου φτανει για 2 οροφους, εγω σου προτεινω Linksys 160n εχω να δω αποσυνδεση απο τοτε που το πηρα.

Απο οτι βλεπω εισαι αρκετα μακρια απο το dslam αλλα εχεις καλο margin στην θεση σου θα επαιρνα και ενα τηλεφωνο στο παροχεα σου να μιλησω με εναν τεχνικο να μου προτεινει ποιο μοντεμ θα με κραταει καλυτερα, γιατι αυτοι ξερουν καθε μερα ακουνε παραπονα απο π.χ τα netgear και οσο ναναι τεχνικοι ειναι κατι παραπανω ξερουν.

Δημοσ.

δεν θα παιρνα Linksys.δεν θα αντεξει ποτε τοσο πολυ attenuation.η για το netgear θα πηγαινα που γραφει αν και το πιο σταθερο ρουτερ με τοσο πολυ attenuation που εχεις ειναι το thomson 585.αλλα δεν εχει n wireless.για n wireless θες και αντιστοιχα usb stick.δεν ειναι οτι καλυτερο σς wireless αλλα ειναι πολυ σταθερο.και το 9 margin για 2 mbit μονο καλο δεν ειναι.

Δημοσ.

Το ξέρω.Δεν έχει καλά χαρακτηριστικά η σύνδεσή μου, γιατί είμαι σε περιοχή που είναι μακριά από το δίκτυο.Ειδικά κάθε χειμώνα τις μέρες που βρέχει δεινοπαθώ!Γι' αυτό ρωτάω ποιο είναι το καλύτερο modem/router ,για να με καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα.Θα πάρω μάλλον αύριο και ένα τηλέφωνο τον παροχέα μου,μήπως και αυτός ξέρει καλύτερα.Πάντως poulinos γιατί δε θα με καλύψει το TP;Τι διαφορά έχει με το Netgear;

Δημοσ.

σαν ονομα καλυτερα πιστευω ειναι τα Netgear αν και καλα λογια λενε και τα tp link.το βασικοε ιναι δεν ξερω και τα 2 ποσο σταθερα θα ειναι με τετοια γραμμη.ο οτε πχ βαζει baudtec kai thomson για σταθεροτητα.οι τεχνικοι του οτε μια ζωη με ενα thomson παραμασχαλα ηταν και δοκιμαζαν τις γραμμες.ειναι απο τα πιο σταθερα αλλα δεν εχει τιποτα τρελα feautures.

Δημοσ.

Πάντως βρήκα σ' ένα κατάστημα Thomson585 με n.Το παραθέτω:

http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=10275

Είναι καλό για την περίπτωσή μου;

---------- Προσθήκη στις 16:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:59 ----------

Μήπως είναι καλύτερα στη δική μου περίπτωση να αφήσω το Baudtec σαν modem και να πάρω μόνο router;

Δημοσ.

το v8 ναι ειναι και n.απο εκει και περα ναι μπορεις να κανεις και αυτο.το γυρνας και σε bridge ωστε να μην μπλεκεις με πολλα port forward.απο την αλλη το thomson ειναι τα παντα σε ενα αλλα ειναι ενα νορμαλ ρουτερ.ουτε κατι το χαλια ουτε κατι το xtreme.πχ εγω εχω το 784 gia adsl/voip- sip και ολα μια χαρα.δεν εχω κανενα παραπονο.ειναι g οχι n δυστυχως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...