Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακό σήμα : σκάμπανεβάσματα????

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ήθελα να μου πείτε αν φταίει αυτό που φαντάζομαι, ο ενισχυτής της πολυκατοικίας. Πήρα 2 ψηφιακούς αποκωδικοποιητές για να βάλω έναν στο σαλόνι και έναν στην κρεβατοκάμαρα. Έβαλα στην κρεβατοκάμαρα και όλα λειτούργησαν άψογα. Πήγα να βάλω τον 2 στο σαλόνι και πιάνει τα 8 από τα 12 κανάλια. Τα 4 (ΣΚΑΙ, STAR, MEGA…) ακούγεται μόνο ο ήχος και αυτός καμιά φορά. Απ’ ότι είδα έχει σκαμπανεβάσματα και η ισχύς του σήματος και η ποιότητα του σήματος. Πιστεύω ότι φταίει ο ενισχυτής της πολυκατοικίας για 2 λόγους:

1) δοκίμασα το μηχάνημα που είχα βάλει στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι και πάλι δεν έπιανε τα 4 κανάλια ενώ τα άλλα κανονικά και

2) πήγα σε ένα γείτονα που έχει άλλη γραμμή στο καλώδιο τηλεόρασης και σε αυτόν δεν έπιανε ούτε ένα κανάλι.

Μιλάω για την περιοχή της Ακράτας, αν αυτό βοηθά σε κάτι.

Ανέβηκα στην ταράτσα και ο κεραιάς έχει κάνει το εξής, φτάνουν 9 καλώδια (9 γραμμές) και τα έχει συνδέσει ως εξής: ενισχυτής -> μια έξοδος -> splitter 2 εξόδων -> 1 γραμμή στην μία έξοδο και στην 2 έξοδο ένα splitter 8 εξόδων. Πιστεύω ότι ήμουν τυχερός και στην γραμμή που είναι μόνη της είναι η διακλάδωση που περνά από την κρεβατοκάμαρα.

Αν θέλετε μπορώ να σας ανεβάσω και φωτογραφίες από την συνδεσμολογία.

Περιμένω προτάσεις σας.

Δημοσ.

Αν και δεν είμαι σίγουρος για την ισχύ του σήματος, λογικό ακούγετε έτσι όπως το περιγράφεις..

Ο γείτονας αφού είναι λογικά κι αυτός στο splitter των 8 όμως γιατι δε πιάνει όπως εσύ στο σαλόνι?

Μάλλον ένας ηλεκτρολόγος θα μας βοηθούσε..

---------- Προσθήκη στις 09:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:49 ----------

Πάντως ο κεραιάς έκανε τρελή δουλειά!

Δημοσ.

Κάνε την απλή δοκιμή να αποσυνδέσεις ξεχωριστα τις ενώσεις (τη μόνη της και του splitter) και δες αν χάνεις το σήμα σε κάποια απο τις τηλεοράσεις σου. Είναι αφορμή να λυθεί το πρόβλημα γιατι θα το συναντήσουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...