Προς το περιεχόμενο

βελτιωση αεροψυξης

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η 4890 του luciddream είναι τελείως ανασχεδιασμένο/βελτιωμένο μοντέλο, νομίζω έχει μόνο 1 6πινο και πολύ καλή ψύκτρα, οπότε μη σας φαίνονται περίεργες οι θερμοκρασίες του.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η 4890 του luciddream είναι τελείως ανασχεδιασμένο/βελτιωμένο μοντέλο, νομίζω έχει μόνο 1 6πινο και πολύ καλή ψύκτρα, οπότε μη σας φαίνονται περίεργες οι θερμοκρασίες του.

ε, καλα ειδα τη φωτο του...κουτιου του.

βαζεις και 2 ιμαντες για την πλατη, το φορας και γινεσαι robocop :-D

εγω παντως δοκιμασα να αλλαξω θεση στην vapor-x την πηγα στο επομενο slot, αλλα ειναι κοντα στο τροφοδοτικο και παλι 60αρια βαραει.

συμπερασμα: αν ο ανεμιστηρας της vapor-x δεν απεχει 10-15 ποντους απο οτιδηποτε, τοτε τζιφος. η μονη εναλλακτικη ειναι να σουταρω την asus xonar και να βαλω μια pci-e, μιας και εχει θεση η mainboard πριν το slot της καρτας γραφικων, αλλιως δεν θα γινει δουλεια ουτε με διπλους ανεμιστηρες στην καρτα γραφικων πιστευω.

Δημοσ.

γιατι δεν δοκιμάζεις την ψύκτρα που σου έδειξε ο juno12? σίγουρα θα βοηθήσει και αν φτιάξεις λίγο τον χώρο μέσα στο κουτί ακόμα περισσότερο..

επίσης απο ότι βλεπω στο site της asus δεν είναι μόνο το ένα slot x16...

3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode)

με το realtemp μπορείς να δείς σε τι δουλεύει πάντως:

4890xxx.jpg

σημείωση: απτις 2 κάρτες που έχω μόνο η μία δουλέυει τόσο χαμηλά... η άλλη αν και είναι ακριβώς ίδια δουλεύει 7-8 βαθμούς ψηλότερα.. είναι κατασκευαστικό το θέμα.

Δημοσ.

Η υλοποίηση της connect3D 4890 που έχει ο luciddream καθώς και εγώ φοράει όντως πολύ καλό cooler. Το accelero twin turbo pro που μνημονεύεις παραπάνω, με την μόνη διαφορά ότι η revision 2 της connect3D 4890 που έδινε τελευταία το Πλαισιο είχε τα φουρφούρια πορτοκαλί και όχι άσπρα όπως στο site της arctic cooling, ενώ η revision 1 που έχω εγώ είχε τα κλασσικά άσπρα φουρφούρια της twin turbo pro με το λογότυπο / αυτοκόλλητα.

Πρόκειται για πολύ καλό cooler, ένα απο τα αγαπημένα μου και όντως καραφέρνει να κρατά χαμηλά σε θερμοκρασίες την 4890. Φυσικά εγώ δεν έχω τις ίδιες θερμοκρασίες με το φίλο, καθώς την έχω σε ένα htpc case περιορισμένου χώρου, αλλά και πάλι καλοκαιριάτικα καταφέρνει να την κρατάει στους 50 idle - 67 full load μετα απο ώρα παιχνιδιού.

Επιπλέον όντως η συγκεκριμένη connect3D 4890 έχει μόνο ένα εξάπινο τροφοδοσίας ενώ τα fans του cooler της arctic δεν έχουν δυνατότητα ρύθμισης των στροφών μέσω CCC (παίζουν μονιμα στο max ~2000rpm) εκτός και αν παρέμβεις με κάποια μόντα, πράγμα που δεν ενοχλεί όμως καθώς είναι αθόρυβα. :-)

Δημοσ.
γιατι δεν δοκιμάζεις την ψύκτρα που σου έδειξε ο juno12? σίγουρα θα βοηθήσει και αν φτιάξεις λίγο τον χώρο μέσα στο κουτί ακόμα περισσότερο..

επίσης απο ότι βλεπω στο site της asus δεν είναι μόνο το ένα slot x16...

3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode)

.

ανεφερα πιο πανω οτι οταν αλλαξα slot και μετακινηθηκα παλι εκανε ζημια το τροφοδοτικο.

Η μονη λυση ειναι να μεινει η καρτα στο slot που ειναι και να βγει η καρτα ηχου απο διπλα της. ειναι ρισκο να αγορασω το διπλο fan και να κανει ζημια παλι η καρτα ηχου. αλλο pci slot για την ηχου δεν υπαρχει ελευθερο.

επισης ανεφερα οτι με την καρτα ηχου εκτος, η θερμοκρασια της καρτας γραφικων επεσε καμια δεκαρια βαθμους. το κουτι εχει καλο airflow και ολα ειναι τακτοποιημενα και ξεσκονισμενα.

Δημοσ.

αν θα πας για push n pull θα σου προτεινα την διαταξη καθετα να την εχεις

ετσι ωστε να περνει φρεσκο αερα απο τον πλαινο ανεμιστηρα του haf

και οταν τον διωχνει να τον στελενει επανω στον ανεμιστηρα οροφης

Λογο της διαμετρου που εχει και ο πλαινος αλλα και ο ανεμιστηρας οροφης στελνουν περισσοτετο ογκο αερα ο ενας (ο πλαινος ) και περισσοτερο ογκο αερα αποβαλει ο οροφης επισης ο ζεστος αερας λογικο να ανεβαινει κατα πανω με αποτελεσμα να αποβαλετε και πιο γρηγορα

εγω δεν εχω push n pull αλλα ειδα διαφορα οταν γυρισα την ψυχτρα μου καθετα (zalman 9600led) επεσε 5-7 βαθμους κατω η θερμοκρασια:-)

Δημοσ.
ενώ τα fans του cooler της arctic δεν έχουν δυνατότητα ρύθμισης των στροφών μέσω CCC (παίζουν μονιμα στο max ~2000rpm) εκτός και αν παρέμβεις με κάποια μόντα, πράγμα που δεν ενοχλεί όμως καθώς είναι αθόρυβα. :-)

περίεργο αυτό.

στην 4870 που έβαλα την twin turbo pro μπορώ να ρυθμίσω στροφές από CCC, απλά το μόνο κουλό είναι οτι τα προγράμματα που διαβάζουν στροφές ανεμιστήρων π.χ. gpuz δείχνουν τρελλά νούμερα, κάτι εκατοντάδες χιλιάδες στροφές:lol::shock::lol:.

τί βυσματάκι έχει;2πινο, 3πινο η 4πινο;

Δημοσ.
περίεργο αυτό.

στην 4870 που έβαλα την twin turbo pro μπορώ να ρυθμίσω στροφές από CCC, απλά το μόνο κουλό είναι οτι τα προγράμματα που διαβάζουν στροφές ανεμιστήρων π.χ. gpuz δείχνουν τρελλά νούμερα, κάτι εκατοντάδες χιλιάδες στροφές:lol::shock::lol:.

τί βυσματάκι έχει;2πινο, 3πινο η 4πινο;

Μάλλον νομίζεις ότι τις ρυθμίζεις αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς δεν αλλάζει και κάτι στο θόρυβο που θα μπορούσε να στο επιβεβαιώσει. Τα 2 fans της accelero παίζουν στις 2000 rpm max. Σε εσένα που πήρες το cooler σκέτο πιθανόν να έχει στη συσκευασία και 7v και 12v αντάπτορα για να παίζειs μέσες και μέγιστες στροφές. Τουλάχιστον το L2 pro της ίδιας εταιρείας ερχόταν έτσι απο όσο θυμάμαι.

Εμένα που ήταν απο την αρχή εγκατεστημένη στην κάρτα, τροφοδοτείται με ρευμα απευθείας απο αυτή ( όπως όλα τα vga coolers) και όχι απο την μητρική, όπως πιθανόν να συμβαίνει σε εσένα. Επειδή είναι δύσκολο να τσεκάρω αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος είναι τρίπινο το καλωδιάκι τροφοδοσίας, με κάποια επιφύλαξη και όπως είπα δεν μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές. :-)

Δημοσ.
αν θα πας για push n pull θα σου προτεινα την διαταξη καθετα να την εχεις

ετσι ωστε να περνει φρεσκο αερα απο τον πλαινο ανεμιστηρα του haf

και οταν τον διωχνει να τον στελενει επανω στον ανεμιστηρα οροφης

ηδη η prolimatech ειναι σχετικα κοντα στον οπισθιο ανεμιστηρα του κουτιου.

αν μπει και pull, τοτε ο αερας θα φευγει ανετα απο πισω.

το προβλημα ειναι η ζεστη της καρτας γραφικων επειδη μαλλον δεν ρουφαει καλα αερα λογω καρτας ηχου. σκεφτηκα να δοκιμασω ακομη εναν ανεμιστηρα στη βαση του haf, και με πατεντα να φτιαξω μια σωληνα ωστε αυτος ο αερας να οδηγειται μπροστα στον ανεμιστηρα της vapor-x.

το κακο ειναι οτι υπαρχει μια σχισμη (αναμεσα στην καρτα ηχου-γραφικων) τοσο μικρη, που δεν ξερω με ποιον τροπο να οδηγησω εκει μεσα τον αερα.

Δημοσ.

δειτε τις 2 φωτο οπου φαινεται το ποσο ανεμιστηρα κρυβει η καρτα ηχου και ποσο κοντα ειναι δημιουργωντας κυριολεκτικα μονο μια σχισμη για την εισαγωγη αερα.

αποτελεσμα: η καρτα γραφικων υποχρονισμενη σε idle βαραει 60-65αρια και μετα αυτος ο καυτος αερας μεχρι να βγει σπρωχνεται απο τον ανεμιστηρα της cpu επανω στην ψυκτρα, με αποτελεσμα η ψυκτρα μου να βλεπει παντοτε ''υψηλη θερμοκρασια δωματιου'' και ποτέ δροσερο αερα.

πιστευετε οτι με αλλαγη vga cooler με διπλο ανεμιστηρα θα αλλαξει κατι, ή παλι θα υφισταται το προβλημα ?

post-24374-129063110397_thumb.jpg

post-24374-1290631104_thumb.jpg

Δημοσ.
Μάλλον νομίζεις ότι τις ρυθμίζεις αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς δεν αλλάζει και κάτι στο θόρυβο που θα μπορούσε να στο επιβεβαιώσει.

:lol::lol::lol: αυτό από που το συμπέρανες;έχεις κανένα κοριό στο σπίτι μου;:lol::lol::lol:

αν βάλω από το CCC τον ανεμιστήρα στο 100% τον ακούω μια χαρά, αλλά καμμία σχέση με την εργοστασιακή ψύκτρα, όμως στο auto συμπεριφέρεται σαν αυτήν. δηλαδή ανεβοκατεβάζει στροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία.

επιπλέον δεν την έχω συνδέσει στο τροφοδοτικό, αλλά κατευθείαν πάνω στην κάρτα με το 4πινο.

---------- Προσθήκη στις 12:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:42 ----------

δειτε τις 2 φωτο οπου φαινεται το ποσο ανεμιστηρα κρυβει η καρτα ηχου και ποσο κοντα ειναι δημιουργωντας κυριολεκτικα μονο μια σχισμη για την εισαγωγη αερα.

αποτελεσμα: η καρτα γραφικων υποχρονισμενη σε idle βαραει 60-65αρια και μετα αυτος ο καυτος αερας μεχρι να βγει σπρωχνεται απο τον ανεμιστηρα της cpu επανω στην ψυκτρα, με αποτελεσμα η ψυκτρα μου να βλεπει παντοτε ''υψηλη θερμοκρασια δωματιου'' και ποτέ δροσερο αερα.

πιστευετε οτι με αλλαγη vga cooler με διπλο ανεμιστηρα θα αλλαξει κατι, ή παλι θα υφισταται το προβλημα ?

μήπως πάνω από την pcix16 έχεις καμιά άλλη θύρα;π.χ. pcix1;

αν ναι εγώ στη θέση σου θα πούλαγα την κάρτα ήχου και θα έπαιρνα μία που να μπαίνει σε τέτοια θύρα ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος μπροστά από την Vga ή θα έβαζα την κάρτα ήχου στην από κάτω pci.

Δημοσ.
:lol::lol::lol: αυτό από που το συμπέρανες;έχεις κανένα κοριό στο σπίτι μου;:lol::lol::lol:

αν βάλω από το CCC τον ανεμιστήρα στο 100% τον ακούω μια χαρά, αλλά καμμία σχέση με την εργοστασιακή ψύκτρα, όμως στο auto συμπεριφέρεται σαν αυτήν. δηλαδή ανεβοκατεβάζει στροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία.

επιπλέον δεν την έχω συνδέσει στο τροφοδοτικό, αλλά κατευθείαν πάνω στην κάρτα με το 4πινο.

Οk then... :P

Στην κάρτα μας το συγκεκριμένο cooler δεν ρυθμίζεται πάντως. :-)

Δημοσ.

Οk then... :P

Στην κάρτα μας το συγκεκριμένο cooler δεν ρυθμίζεται πάντως. :-)

μάλλον σκόπιμα το έχουν απενεργοποιήσει, ίσως διότι τα στροφοπρογράμματα μπερδεύονται με 2 ανεμιστήρες όπως σ'εμένα.

πότε δείχνουν σωστά και πότε ό,τι να'ναι.

Δημοσ.

μήπως πάνω από την pcix16 έχεις καμιά άλλη θύρα;π.χ. pcix1;

αν ναι εγώ στη θέση σου θα πούλαγα την κάρτα ήχου και θα έπαιρνα μία που να μπαίνει σε τέτοια θύρα ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος μπροστά από την Vga ή θα έβαζα την κάρτα ήχου στην από κάτω pci.

υπαρχει pci-e, σε αυτη την περιπτωση πρεπει να αλλαξω καρτα ηχου για να κουμπωσει εκει.

αλλη pci δεν υπαρχει. την μια την καλυπτει η καρτα γραφικων, και η δευτερη ειναι εκει που τωρα ειναι ηδη κουμπωμενη η καρτα ηχου.

πιο κατω ειναι τα 2 slot που κουμπωνουν extra καρτες γραφικων, δεν ταιριαζει εκει η καρτα ηχου (asus xonar d1 low profile)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...