mixos-gate-7- Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 γαμω την sony μου οσο την παω αλλο τοσο την συχενομαι που ειναι κλευτρα αυτα τα ylod ειναι προγραματισμενα απο την ιδια της sony για να αλαζεις 5 ps3 και μετα παλι στα ps4 ....και να καθομαστε να πεταμε σησκευες που στο μεταξυ αλλα παιδια δεν εχουν καθολου... μεγαλη αμαρτια ...ενω ποιο παλια δεν ηταν ετσι εχω εδω και 8-9 χρονια ps2 τιποτα δεν εχει παθει αστερι ειναι !!!!το psp μου χαλασε ενα κουμπι το ο συγκεκριμενα και ηταν σηνεχος πατημενο ..το ευτιαξα χαλασε τους το πηγα το ευτιαξαν ξαναχαλασε σιγα μην ξαναπλυροσω λεω ..πηρα καινουριο ...και μετα απο κανενα χρονο ευτιαξα παλι το ο μονος μου τους αχριστους ....ντροπη παντος και στην sony και στην microsoft που εχει και αυτη ενα αντηστοιχο red ring of death και συτο συγουρα προγραματισμενο ....το αλλο παλι η συσκευη το ps3 ειναι φτιαγμενο απο υλικα chinatown ..συγνομη για την εξαλη ορθογραφια εμαι λιγο δυσλεκτικος !
Heatspreader Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Τι Back up? Τα Saves μόνο. Όλα τα υπόλοιπα αν θες να κατεβάζεις ξανά, έτσι δεν είναι?
cortaN@ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Άκυρο τελικά (θέλω να πιστεύω) θα μάθουμε εντός της εβδομάδας αν υπήρχε όντως πρόβλημα. Χθές το βράδυ είδα μέσω media server μια σειρά,μετά το έκλεισα και το άνοιξα σήμερα πρίν λίγες ώρες. Όταν πάτησα το κουμπί για να ανοίξει έκανε μόνο του fan test κι έβγαλε κίτρινο φωτάκι. Έπειτα δεν άνοιγε και προσπαθούσα να το βάλω στο recovery menu χωρίς επιτυχία. Το είχα ανοιγοκλείσει πόσες φορές και κίτρινο φωτάκι δεν ξαναέβγαλε. Τελικά είχε αποσυνδεθεί από το monitor το HDMI. Αυτό που με ανησύχησε όμως ήταν ότι η κονσόλα δεν άνοιγε και ξεκινούσε fan test από μόνη της. Αν δεν το ξανακάνει εντός της εβδομάδας θα θεωρήσω ότι απλά το μηχάνημα το είχα κολλήσει από τα πολλά άνοιξε κλείσε. Γενικά μην το ανοιγοκλείνεις συνεχως. Επίσης όταν τελειωνεις ένα session η μία ταινία και επιστρέφεις στο XMB, να το αφηνεις 4-5 λεπτάκια για να προλαβαίνουν οι ανεμιστηρες να ψυξουν τον rsx προτου το κλείσεις. Γιατί όταν το κλείνεις, κλείνουν και οι ανεμιστηρες και αν το κλείσεις κατευθείαν μετα από παιχνίδι δεν θα έχει μπορέσει να απαγάγει τη θερμότητα και μπορεί σε βάθος χρόνου να έχεις πρόβλημα με το συνεχές contraction που γίνεται στον rsx. Το fantest στ έκανε λογικά γιατί κοιτάει για υπερθέρμανση της κάρτας γραφικων και τσεκάρει αν ο φαν λειτουργεί σωστά. Με τα πολλά άνοιξε-κλείσε μάλλον ο fan δεν πρόλαβε να πάει ουτε στο 30 τοις εκατό και έτσι false alarm για μειωμένες στροφές ανεμιστηρα
injen Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δηλαδη εγω που εχω απο τα πρωτα ps3 που ηρθανε phat 60αρι και παιζει ακομα;ειμαι κωλοφαρδος; Sent from my iPhone 4 using Insomnia
Heatspreader Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Γιατί όταν το κλείνεις, κλείνουν και οι ανεμιστηρες και αν το κλείσεις κατευθείαν μετα από παιχνίδι δεν θα έχει μπορέσει να απαγάγει τη θερμότητα και μπορεί σε βάθος χρόνου να έχεις πρόβλημα με το συνεχές contraction που γίνεται στον rsx. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ένα CPU μόνο που δουλεύει έστω και με λίγο φορτίο ζεσταίνετε. Με το που κόψεις την τροφοδοσία ρεύματος, η θερμοκρασία πέφτει πιο γρήγορα από ότι να είναι στο ρεύμα και να το ψύχει κάποια ψήκτρα με αέρα ή νερό. Αυτό είναι γενικότερα μία παράξενη φιλοσοφία που ποτέ δεν την κατάλαβα. Το κάνουν κάποιοι και με το αυτοκίνητο ή με τη μηχανή. Το αφήνουν αναμμένο να κρυώσει. Δεν μιλάω για Turbo όπου περιμένεις για τα λάδια. Αυτό που κάνω εγώ με το Playstation είναι το εξής. Όταν θέλω να βγάλω ένα παιχνίδι, πατάω Quit και πάω στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού ή στο Menu του. Σε εκείνο το σημείο πατάω το PS Button και βγαίνω. Όταν πλέον βγει το παιχνίδι και βρεθώ στο Desktop του PS3, τότε το κλείνω. Όχι ότι είναι απαραίτητα όλα αυτά βέβαια, απλά αυτό προτιμώ.
mixos-gate-7- Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Γενικά μην το ανοιγοκλείνεις συνεχως. Επίσης όταν τελειωνεις ένα session η μία ταινία και επιστρέφεις στο XMB, να το αφηνεις 4-5 λεπτάκια για να προλαβαίνουν οι ανεμιστηρες να ψυξουν τον rsx προτου το κλείσεις. Γιατί όταν το κλείνεις, κλείνουν και οι ανεμιστηρες και αν το κλείσεις κατευθείαν μετα από παιχνίδι δεν θα έχει μπορέσει να απαγάγει τη θερμότητα και μπορεί σε βάθος χρόνου να έχεις πρόβλημα με το συνεχές contraction που γίνεται στον rsx. Το fantest στ έκανε λογικά γιατί κοιτάει για υπερθέρμανση της κάρτας γραφικων και τσεκάρει αν ο φαν λειτουργεί σωστά. Με τα πολλά άνοιξε-κλείσε μάλλον ο fan δεν πρόλαβε να πάει ουτε στο 30 τοις εκατό και έτσι false alarm για μειωμένες στροφές ανεμιστηρα [/quoκαλο αυτο ρε φηλε thanks γιατι σηνηθος το κλεινω απο το κουμπι πανω στο ps3
cortaN@ Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ένα CPU μόνο που δουλεύει έστω και με λίγο φορτίο ζεσταίνετε. Με το που κόψεις την τροφοδοσία ρεύματος, η θερμοκρασία πέφτει πιο γρήγορα από ότι να είναι στο ρεύμα και να το ψύχει κάποια ψήκτρα με αέρα ή νερό. Αυτό είναι γενικότερα μία παράξενη φιλοσοφία που ποτέ δεν την κατάλαβα. Το κάνουν κάποιοι και με το αυτοκίνητο ή με τη μηχανή. Το αφήνουν αναμμένο να κρυώσει. Δεν μιλάω για Turbo όπου περιμένεις για τα λάδια. Αυτό που κάνω εγώ με το Playstation είναι το εξής. Όταν θέλω να βγάλω ένα παιχνίδι, πατάω Quit και πάω στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού ή στο Menu του. Σε εκείνο το σημείο πατάω το PS Button και βγαίνω. Όταν πλέον βγει το παιχνίδι και βρεθώ στο Desktop του PS3, τότε το κλείνω. Όχι ότι είναι απαραίτητα όλα αυτά βέβαια, απλά αυτό προτιμώ. Heatspreader, μιας και το λέει και το όνομα του nick σου, δε μίλησα για τη cpu, μίλησα για τον rsx, δηλαδή τη gpu. Εκεί πάσχουν και το 360 και το ps3. Όταν δεν παίζεις παιχνίδι ή δεν βλέπεις ταινία, η gpu είναι σχεδόν idle σε μια θερμοκρασία (εντάξει μπορεί να χρησιμοποιείται έστω και λίγο το κύκλωμα για το xmb) η οποία συνήθως είναι πιο ψηλή από τη θερμοκρασία δωματίου, π.χ. 50 βαθμούς κελσίου idle. Όταν τρέχει το παιχνίδι ή η ταινία, ειδικά σε gpu, πηγαίνει σε load, π.χ. 75 βαθμούς κελσίου. Οι θερμοκρασίες δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές του rsx, απλά είναι ενδεικτικές. Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνουν οι στροφές του ανεμιστήρα για να μπορέσει να απάγει τη θερμότητα. Κάθε ανεμιστήρας όμως έχει μια συγκεκριμένη θερμική χωρητικότητα, όπως και η θερμοαγώγιμη πάστα ανάμεσα στον ανεμιστήρα και στον rsx. Αυτό σημαίνει πως απάγει συγκεκριμένη θερμότητα ανά δευτερόλεπτο, αρά και η θερμοκρασία πέφτει με συγκεκριμένο όριο ανά δευτερόλεπτο. Όταν λοιπόν τελειώσεις ένα παιχνίδι και κλείσεις απευθείας το ps3, δεν έχει προλάβει να ψύξει εντελώς ο ανεμιστήρας την rsx, δηλαδή να την επαναφέρει σε idle. Π.χ. μπορεί να έχει προλάβει να την ψύξει στους 57 ή στους 55 βαθμούς κελσίου. Οι υπόλοιποι 5-7 βαθμοί που υπολείπονται, για να πάει σε idle, καθώς και μέχρι να φτάσει στη θερμοκρασία περιβάλλοντος ενώ το ps3 είναι κλειστό (γιατί τότε πάνω-κάτω μέσα στο ps3 τα πάντα έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος) πέφτουν με τους ρυθμούς ψύξης που περιμένεις από τον 2ο θερμοδυναμικό νόμο και όχι με την extra βοήθεια του fan. Αυτή η διαφορά των +7 βαθμών κελσίου, δηλαδή αυτή η άμεση μετάβαση από τους 57 στη θερμοκρασία περιβάλλοντος απ' ό,τι από τους 50 στη θερμοκρασία περιβάλλοντος (επειδή γίνεται σχετικά γρήγορα) δημιουργεί περισσότερα expansions και contractions στις κολλήσεις της gpu από τα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή. EDIT: Και εγώ με τον ίδιο τρόπο που προτιμάς να το κλείνεις, το κλείνω, μόνο που το αφήνω 3-4 λεπτάκια στο xmb. καλο αυτο ρε φηλε thanks γιατι σηνηθος το κλεινω απο το κουμπι πανω στο ps3 Τίποτα, you welcome!
Heatspreader Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Θεωρία είναι αυτό που λες και εσύ, θεωρία είναι αυτό που λέω και εγώ. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τέτοιες υστερίες πάντως.
cortaN@ Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Θεωρία είναι αυτό που λες και εσύ, θεωρία είναι αυτό που λέω και εγώ. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τέτοιες υστερίες πάντως. Καλά μωρέ δεν είναι υστερία να περιμένεις 2-3 λεπτά.. Από την άλλη δε το θεωρώ και ό,τι καλύτερο να το ανοιγοκλείνεις, power on, power off, power on, power off, όπως περιέγραφε ο gherudos εδώ. Σκέψου μόνο τη φόρτιση των πυκνωτών του τροφοδοτικού και την άμεση αποφόρτιση και άντε πάλι.
gherudos Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Ρε παιδιά τι ξεθάψατε; Το θέμα αυτό το άνοιξα τον Αύγουστο του 2010 Η κονσόλα μου ζεί και βασιλεύει, έβγαλε κίτρινι φωτάκι επειδή προσπαθούσα να μπώ recovery mode ενώ έμπαινε κανονικά αλλά εγώ δεν το έβλεπα επειδή το hdmi δεν είχε μπεί καλά. Είναι απίθανο να βγάλει YLOD το Slim καθώς πλέον οι cpu+gpu δεν κρέμονται ανάποδα και ψύχονται πολύ καλύτερα απ ότι στα παλαιότερα fat μοντέλα.
karubas13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 +1000 φιλε cortaN@ και εγω ετσι κλεινω το ps3 . επισης αλλη μια Θεωρια ειναι να μην αφηνουμε ποτε Δισκακι μεσα στο drive οταν το κλεινουμε ετσι τουλαχιστων Μου ειχε πει Ενα παιδι που ηταν ηλεκτρονικος σε service
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.