Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Madsc ο ανθρωπος αν και μορφωμενος με 100 PHD/Masters δεν ξερει να μιλαει και ολο προσβαλει ( περα απο το οτι οτι λαθη κανει ειναι απο κεκτιμενη ταχυτητα... ).
Maitre Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Φίλε @Timour21 Τον φίλτατο Nik.k. τον τρώμε στην μάπα τους τελευταίους 3 μήνες με δεκάδες posts/ημέρα - πιο πολλά απ' όσα έχω κάνει σε 7 χρόνια Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον εκνευρίσεις - το πιο πιθανό είναι εσύ να εκτραπείς και να φας ban με τον πολύ "προσεγμένο - ενίοτε κρυμμένα προσβλητικό" τρόπο που απαντάει όπως ανελλιπώς και με μεγάλη αφοσίωση κάνει και με αρκετούς άλλους εδώ μέσα Τεσπα αν θες να του απαντάς πρόσεχε τα πιο πάνω που ανέφερα και ας ελπίσουμε να βαρεθεί σε λίγο καιρό και να πάει και σε κανένα άλλο forum να προσφέρει τις τεράστιες γνώσεις του, όπως έκανε και πριν ανακαλύψει το insomnia... :p Επιστρέφω πάλι στην λήθη μου και προετοιμάζομαι ψυχολογικά να αντέξω τα χτυπήματα του Nik.k.
GoldenEye Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Εγώ είμαι σοβαρός, αλλά εσύ είσαι καθυστερημένος, διάβασε παραπάνω οτι αναφέρω οτι έχω κάνει λαθος λόγω κεκτιμένης ταχύτητας...Οπότε ξέρεις....γαργάρες.... ελεος με το offtopic και τους τσακωμους (τους μεταφερατε και σε αλλο τοπικ χαχαχαχα - υπαρχει και το κουμπακι report...) το θεμα ειναι πως θα παρει τα πανω της η AMD για να χουμε επιταχυνση της εξελιξης και καλυτερης ποιοτητας προιοντα και απο την ιντελ και να υπαρξει μια πλατφορμα οπως η Fusion που να προσφερει δυναμη και φορητοτητα.
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Maitre το παν ειναι να σεβεσαι τον συνομιλητη σου οσο ειναι δυνατον κατι που ουτε εσυ κανεις και δεν με εντυπωσιαζει, οι περισσοτεροι ειτε το παιζουν βαρβατιλα ολε ειτε οτιδηποτε οποτε ειναι συνηθες φαινομενο. Απο την αλλη μπορει να τα "πριζω" σε μερικους οπως λες αλλα ποτε δεν λεω πραγματα που δεν 'στεκουν", οταν ειμαι λαθος το παραδεχομαι - δεν λεω πως εκανα λαθος λογο "κεκτιμενης ταχυτητας" και σιγουρα δεν εχω κανει διαφημιση των γνωσεων μου εδω μεσα οπως ατομα σαν τον προλαλησαντα. Απο εκει και περα το forum ειναι για ανταλλαγη αποψεων και οπως και εμενα μου τα "πριζουν" μερικοι και δεν βριζω κτλ κτλ κτλ νομιζω πως λογικο ειναι να "απαιτω" το ιδιο και απο τους αλλους.
haHa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 .... Βεβαια αν το γυρισουμε σε Servers κτλ κτλ που ειναι ασχετα εντελως με οσα λεμε οκ παω πασο, εκει σου πασαρω τον αδερφο μου αν θελεις που δουλευει σε υπογειο δωματιο με αμετρητους servers και με θερμοκρασιες αρκετα πιο χαμηλες απο αυτο που εχουμε συνηθησει ακομα και τον χειμωνα. .... Ενδιαφερον! Πιο χαμηλες πχ και απο 10 βαθμους Κελσιου? (συνηθισμενη θερμοκρασια χειμωνα)? Αληθεια , γιατι?
Timour21 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ενδιαφερον! Πιο χαμηλες πχ και απο 10 βαθμους Κελσιου? (συνηθισμενη θερμοκρασια χειμωνα)? Αληθεια , γιατι? 2 οι λόγοι φίλε μου, Α. Οι σέρβερς είναι "σιβηρίας", πάνω απο 10 βαθμούς αν πάνε, ξεκινάνε να λιώνουν. Β. Είναι τόσο παλιοί που τους βάζουν στην "κατάψυξη" για να τους διατηρήσουν φρέσκους.
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δεν ξερω, φανταζομαι πως εχει να κανει με το να κρατανε σε χαμηλες θερμοκρασιες τα συστηματα αφου μιλαμε για δεκαδες στο ιδιο επιπεδο. Βεβαια δεν γνωριζω την θερμοκρασια αλλα απο οτι μου εχει πει ο αδερφος μου το μερος ειναι ψυχρο. Οπως ειπα δεν ειναι δουλεια μου οι Servers, του κυριου που "ισχυριζεται" πως ειναι του φανηκε αστειο και αρχισε τις ειρωνειες.
Timour21 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ο κύριος που ισχυρίζεται οτι γνωρίζει, μπορεί να αποδείξει άμεσα, πως και server room έχει, και γνωρίζει οτι στο server room βρίσκονται ΜΟΝΟ servers και όχι άνθρωποι για τους εξής (και όχι μόνο) λόγους. 1. Η θερμοκρασία είναι 16-17 βαθμούς (ιδανικά) κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο (και άκρως ανθυγιεινό) την εργασία οποιουδήποτε ανθρώπου για παραπάνω απο κάποιες ώρες. 2. Το ανθρώπινο σώμα ευθύνεται για το 90% της σκόνης που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο (νεκρά κύτταρα δέρματος κ.ο.κ), άρα ανθρώπινη παρουσία σε Server Room --> Περισσότερη σκόνη - κάτι που κανένα server room δεν θέλει, ούτε εκτιμά. 3. Οι Servers απαιτούν την ανθρώπινη παρουσία μέσα στο δωμάτιο που τους φιλοξενεί μόνο όταν συντρέχουν λόγοι αναβάθμισης/επιθεώρησης του hardware, να βάλουν κανα καλώδιο στο patch panel ή να αλλάξουν καμια κασέττα στην μπακαπιέρα. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει remotely. 4. Στα σοβαρά Server Rooms, παίζει πυροπροστασία η οποία χρησιμοποιεί "εξωτικά αέρια" (FM200 στο δικό μου) που είναι άκρως τοξικά για τον ανθρώπινο πνεύμονα. Το να σκάσει ένα τροφοδοτικό και οι καπνοί του να πυροδοτήσουν έναν τέτοιο μηχανισμό πυροπροστασίας, θα είναι πάρα πολύ κακό για τον άνθρωπο που θα βρίσκεται εκείνη τη στιγμή μέσα...
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ωραια οποτε γιατι ειρωνευτηκες κατι το οποιο γνωριζεις και εσυ ο ιδιος πως ισχυει ? Δεν ειπα ποτε πως περνανε το 8ωρο μεσα στο δωματιο αλλα σαν IT Professionals περνανε καποιο χρονο εκει μεσα. Εσυ οχι ? Οποτε γυρναμε παλι στο γιατι ειρωνευεσαι ακομα και πραγματα που οπως λες και δειχνεις γνωριζεις. Βεβαια την μια λες ΜΟΝΟ servers και την αλλη λες Και ανθρωποι αν και ειναι ανθυγιεινο και μετα και ανθρωποι αν χρειαστει. Τα μπερδευεις χωρις λογο μαλλον.
Timour21 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ωραια οποτε γιατι ειρωνευτηκες κατι το οποιο γνωριζεις και εσυ ο ιδιος πως ισχυει ? Δεν ειπα ποτε πως περνανε το 8ωρο μεσα στο δωματιο αλλα σαν IT Professionals περνανε καποιο χρονο εκει μεσα. Εσυ οχι ?Οποτε γυρναμε παλι στο γιατι ειρωνευεσαι ακομα και πραγματα που οπως λες και δειχνεις γνωριζεις. Βεβαια την μια λες ΜΟΝΟ servers και την αλλη λες Και ανθρωποι αν και ειναι ανθυγιεινο και μετα και ανθρωποι αν χρειαστει. Τα μπερδευεις χωρις λογο μαλλον. Ωραία ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά τώρα...ειρωνεύτηκα διότι όπως σου γράφει και ποιο πάνω ο φίλος πετάς ένα "με θερμοκρασιες αρκετα πιο χαμηλες απο αυτο που εχουμε συνηθησει ακομα και τον χειμωνα". Δεν ξέρω για ποιας χώρας χειμώνα αναφέρεσαι, αλλά εδώ αθήνα που βρίσκομαι τον χειμώνα φτάνει και βαθμούς κοντά στο 0. Αλλά το πέταξες έτσι χάρην εντυπωσιασμού, χωρίς να γνωρίζεις (και θα μπορούσες να έχεις ρωτήσει τον αδερφό σου βέβαια....) Εγώ συγκεκριμένα, μπαίνω μια φορά την ημέρα για έλεγχο (του ενός λεπτού) και βγαίνω. Όταν θέλω να κάνω κάποιο software update κλπ. το κάνω με remote desktop connection. Άρα αν πω οτι περνάω παραπάνω απο 2 ώρες συνολικά τον μήνα (σε μέρες ρουτίνας) θα πω ψέματα. Σε φάση αναβάθμισης δε, επειδή χρειάζομαι 24/5 uptime και availiability θα το κάνω ΣΚ και με το aircondition κλειστό (μεχρι να φτάσει το δωμάτιο στους 28+ βαθμούς οπότε και το ξανανοίγω) γιατί το να δουλεύεις με μπουφάν και γάντια δεν είναι και ότι καλύτερο. Aν και στην περίπτωση αυτή (αναβάθμισης) κλείνεις τα μηχανήματα οπότε η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει τόσο γρήγορα. Αυτό το "Βεβαια την μια λες ΜΟΝΟ servers και την αλλη λες Και ανθρωποι αν και ειναι ανθυγιεινο και μετα και ανθρωποι αν χρειαστει." θες να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα? το διαβάζω αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Και επίσης δεν βλέπω που είπα εγώ κάτι τέτοιο τόσο ασυνάρτητο...
gtroza Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 τρομάζω και μόνο στην ιδέα ενός κόσμου χωρίς ίντελ τρομάζω και μόνο στην ιδέα ενός κόσμου μόνο με ίντελ .
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ειναι πολυ ευκολο... Στην αρχη ειπες στο δωματιο αυτο υπαρχουν ΜΟΝΟ servers. Μετα αφηνεις να ενοηθει πως μπορουν να ειναι και ανθρωποι εκει μεσα αλλα θα ειναι ανθυγιεινο. Πιο κατω αναφερεις παλι πως απαιτειται η παρουσια ανθρωπων για συγκεκριμενες δουλειες. Εγω δεν ειπα οταν το αναφερα πως ο αδερφος μου ειναι ολη μερα μεσα, δεν αναφερα καν ποση ωρα ειναι μεσα στο επιπεδο αυτο, απλα πως δουλευει εκει. Σε λεπτομερειες οχι δεν εχουμε μπει ποτε, κανει την δουλεια του, κανω την δικη μου και ως εκει. Τωρα απο εκει και περα ο χειμωνας δεν ειναι παντα 0, και -0 παει, και 10 παει, και 15 παει και 20 παει. Οπως ειπα δεν γνωριζω την ακριβη θερμοκρασια αλλα αν ειναι 16 οπως λες και εσυ νομιζω πως επεσα σχετικα μεσα.
Timour21 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Στην αρχη ειπες στο δωματιο αυτο υπαρχουν ΜΟΝΟ servers. Μετα αφηνεις να ενοηθει πως μπορουν να ειναι και ανθρωποι εκει μεσα αλλα θα ειναι ανθυγιεινο. Πιο κατω αναφερεις παλι πως απαιτειται η παρουσια ανθρωπων για συγκεκριμενες δουλειες. Εγω δεν ειπα οταν το αναφερα πως ο αδερφος μου ειναι ολη μερα μεσα, δεν αναφερα καν ποση ωρα ειναι μεσα στο επιπεδο αυτο, απλα πως δουλευει εκει. Σε λεπτομερειες οχι δεν εχουμε μπει ποτε, κανει την δουλεια του, κανω την δικη μου και ως εκει. Τωρα απο εκει και περα ο χειμωνας δεν ειναι παντα 0, και -0 παει, και 10 παει, και 15 παει και 20 παει. Οπως ειπα δεν γνωριζω την ακριβη θερμοκρασια αλλα αν ειναι 16 οπως λες και εσυ νομιζω πως επεσα σχετικα μεσα. Ναι αυτό είπα, Server Room , το υποδηλώνει και το όνομά του. Κατά τα άλλα δεν υπονόησα τίποτα, ήμουν ξεκάθαρος. Είπα οτι δεν υπάρχει λόγος και νόημα η ύπαρξη ανθρώπου μόνιμα στο δωμάτιο, παρα μόνο όταν συντρέχουν ορισμένοι λόγοι (τους οποίους και ανέφερα). Ανθυγιεινό είναι μόνο όταν αρχίσει να αδειάζει η φιάλη αερίου σε περίπτωση φωτιάς, και εκείνη τη στιγμή υπάρχει άνθρωπος μέσα - δεν θα πεθάνει- αλλά δεν θα είναι οτι καλύτερο γι'αυτόν και το αναπνευστικό του. Ανθυγιεινό είναι επίσης να μπαίνεις για να δουλέψεις παραπάνω απο κάποια λεπτα, με κοντομάνικο πχ. τετοια εποχή μέσα σε τόσο κρύο δωμάτιο. Δεν είπα οτι ο χειμώνας είναι πάντα στο 0 (-0 δεν υπάρχει), είπα οτι φτάνει στο μηδέν (-2 η μικρότερη θερμοκρασία που έδειξε στην περιοχή της δουλειάς μου φέτος). 16-17 βαθμούς έχει το δικό μου room. Άλλα έχουν 18 άλλα 15. Γενικότερα οποιαδήποτε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 10 βαθμών και μικρότερη των 28 βαθμών θεωρείται αποδεκτή για ένα server room. Εξαρτάται και απο τα μηχανήματα που έχεις, και την θερμότητα την οποία αυτά παράγουν.
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ναι ωραια ολα αυτα αλλα σε τι ακριβως δεν συμφωνησες αρχικα και ειρωνευτηκες ακομα δεν μπορω να κατανοησω αφου τα ιδια λεμε αλλα οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.