kostasfalcon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 @off topic...Ηρεμηστε γιατι θα αρχισω να μιλαω για spectrum - commodore - atari (και εννοω τα 8mpita). Υπαρχουν και πιο παλιοι χρηστες που δεν αρχισαν απο τα pc.....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Παρεπιπτοντως μια που διαλεξες ati καρτα εκανες κανενα benchmark? Με αυτο επιασα 19913 στο 3dmark03 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906345, που τωρα απο τι βλεπεις κανει 799 και εγω το πηρα στις εκπτωσεις απο το ιδιο καταστημα του λινκ με 599 Μεταξυ αυτουνου (οταν το χαν προσφορα) και του HP ημουν! Θα σε PMάρω μολις παρω μετρησεις, αυριο λογικα...! Απο notebookreview, οι καρτες μας ειναι στα ιδια, με την 4650 λιγο παραπανω σε παιχνιδια. Μη κοιτας το ονομα, εχει τα ιδια stream processors με την 3870mobility Καμια σχεση με τις 4570 και HD5470.
Timour21 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Εσύ θα μου πεις τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το θέμα του τόπικ? Έχεις την ικανότητα εκείνη που χρειάζεται για να μου δώσεις μια τόσο απλή απάντηση? Δεν ξέρω πότε έμαθες εσύ πότε και τι ήταν το PC, εγώ πάντως το γνωρίζω απο το 87 με τον πρώτο μου IBM 8086 με την πορτοκαλί οθονούλα του. Κάποιοι βέβαια τον γνώρισαν πολύ ποιο πριν απο τα τέλη της προηγούμενης 10ετιάς. Όσο για το i740 που ανέφερα (στην έχω κιόλας "ετοιμοπαράδοτη" για να την δοκιμάσεις) όπως προείπε ο φίλος ποιο πάνω βγήκε το 98 και ήταν η προσπάθεια της μεγάλης intel να βγάλει έξω απο το παιχνίδι τους άλλους "παίκτες" που δραστηριοποιούνταν στα 2D (κυρίως) graphics. Εταιρείες βέβαια σαν την Voodoo (αν και το ομολογώ είχα παντρέψει την i740 με μια voodoo και μια voodoo2 στην συνέχεια στον ταπεινό K6 μου) και μετέπειτα η NVidia της χάλασαν τα σχέδια για να κάνει κάτι εξίσου μονοπωλιακό (όπως και με τα Cpu's) και τα παράτησε. Αυτό στο έφερα σαν παράδειγμα, αλλά δεν φάνηκε να μπορείς να το καταλάβεις (προβλήματα αντίληψης???). Πως δηλαδή δεν έχουν να κάνουν τα οικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας, με το αν μπορεί να πρωτοπορήσει/πρωτοτυπίσει και να φτιάξει κάτι επαναστατικό. Αν και πάλι αδυνατείς να το καταλάβεις πες μου να στο φτιάξω σε Visio. Και επειδή μου λες οτι δεν ξέρω την ιδιότητά σου, έχεις ερωτηθεί στο παρελθόν και δεν απάντησες (ή απάντησες με κάτι του στυλ - αυτοί που πρεπει να ξέρουν, ξέρουν-). Μάθε λοιπόν την δική μου ιδιότητα, για να ξέρεις τουλάχιστον εσύ με ποιον μιλάς. Μιλάς με απόφοιτο πανεπιστημίου ,ΙΤ το πρώτο πτυχίο, ΙΤ και το μεταπτυχιακό, σε διάφορα aspects της πληροφορικής, απο Compiler construction, computer graphics, AI, Drivers Construction και Computer Hardware ,είχα την τιμή να διδαχθώ απο πρωτοπόρους και μυαλά του "αθλήματος" (βλέπε Alan Clements - Principles of Computer Hardware-, μεταξύ άλλων) Και όλα αυτά (καθώς και τα παρακάτω που θα ακολουθήσουν) μπορώ να τα αποδείξω χειρόγραφα. Οχι οτι έχει σημασία τι έχει σπουδάσει κανείς, γνώρισα στον κλάδο άτομα που είχαν σπουδάσει φυσική, μαθηματικά κ.α, αλλά ήταν TOP στο ΙΤ. Μάθε επίσης οτι έχω παραπάνω απο 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας πάνω στο ΙΤ (για την ώρα δουλεύω ως ΙΤ Μanager σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία) και παίζω με clusters των Μ905 της Dell και virtualization που θα αργήσεις πολλά χρόνια να μάθεις και να κατανοήσεις εσύ -πόσο μάλλον να πιάσεις στα χέρια σου και να παίξεις-. Εσυ θα μας πεις τελικά με τι ασχολείσαι? (πέρα απο το να γράφεις παπαριές κάθε τρεις και λίγο εδω μέσα). Την τελευταία σου φράση δεν την κατανοώ, να την εκλάβω ως απειλή? Πάρτο χαμπάρι, όσο γράφεις παπαρολογίες (γιατί γράφεις) θα γίνω η σκιά σου και θα σε ξεμπροστιάζω όπου και όποτε μου δίνεις την ευκαιρία. ---------- Προσθήκη στις 13:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:00 ---------- @off topic...Ηρεμηστε γιατι θα αρχισω να μιλαω για spectrum - commodore - atari (και εννοω τα 8mpita). Υπαρχουν και πιο παλιοι χρηστες που δεν αρχισαν απο τα pc..... Και δεν αρχίζεις? Σε άλλο τόπικ όμως για να συζητήσουμε και να γουστάρουμε! Και γω απο Sinclair αρχισα για να είμαι ειλικρινής, αλλά για πολύ λίγο γιατί μετά πήγα στον φοβερό (και με drive!) 6128!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Εσύ θα μου πεις τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το θέμα του τόπικ? Έχεις την ικανότητα εκείνη που χρειάζεται για να μου δώσεις μια τόσο απλή απάντηση? Δεν ξέρω πότε έμαθες εσύ πότε και τι ήταν το PC, εγώ πάντως το γνωρίζω απο το 87 με τον πρώτο μου IBM 8086 με την πορτοκαλί οθονούλα του. Κάποιοι βέβαια τον γνώρισαν πολύ ποιο πριν απο τα τέλη της προηγούμενης 10ετιάς. Όσο για το i740 που ανέφερα (στην έχω κιόλας "ετοιμοπαράδοτη" για να την δοκιμάσεις) όπως προείπε ο φίλος ποιο πάνω βγήκε το 98 και ήταν η προσπάθεια της μεγάλης intel να βγάλει έξω απο το παιχνίδι τους άλλους "παίκτες" που δραστηριοποιούνταν στα 2D (κυρίως) graphics. Εταιρείες βέβαια σαν την Voodoo (αν και το ομολογώ είχα παντρέψει την i740 με μια voodoo και μια voodoo2 στην συνέχεια στον ταπεινό K6 μου) και μετέπειτα η NVidia της χάλασαν τα σχέδια για να κάνει κάτι εξίσου μονοπωλιακό (όπως και με τα Cpu's) και τα παράτησε. Αυτό στο έφερα σαν παράδειγμα, αλλά δεν φάνηκε να μπορείς να το καταλάβεις (προβλήματα αντίληψης???). Πως δηλαδή δεν έχουν να κάνουν τα οικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας, με το αν μπορεί να πρωτοπορήσει/πρωτοτυπίσει και να φτιάξει κάτι επαναστατικό. Αν και πάλι αδυνατείς να το καταλάβεις πες μου να στο φτιάξω σε Visio. Και επειδή μου λες οτι δεν ξέρω την ιδιότητά σου, έχεις ερωτηθεί στο παρελθόν και δεν απάντησες (ή απάντησες με κάτι του στυλ - αυτοί που πρεπει να ξέρουν, ξέρουν-). Μάθε λοιπόν την δική μου ιδιότητα, για να ξέρεις τουλάχιστον εσύ με ποιον μιλάς. Μιλάς με απόφοιτο πανεπιστημίου ,ΙΤ το πρώτο πτυχίο, ΙΤ και το μεταπτυχιακό, σε διάφορα aspects της πληροφορικής, απο Compiler construction, computer graphics, AI, Drivers Construction και Computer Hardware ,είχα την τιμή να διδαχθώ απο πρωτοπόρους και μυαλά του "αθλήματος" (βλέπε Alan Clements - Principles of Computer Hardware-, μεταξύ άλλων) Και όλα αυτά (καθώς και τα παρακάτω που θα ακολουθήσουν) μπορώ να τα αποδείξω χειρόγραφα. Οχι οτι έχει σημασία τι έχει σπουδάσει κανείς, γνώρισα στον κλάδο άτομα που είχαν σπουδάσει φυσική, μαθηματικά κ.α, αλλά ήταν TOP στο ΙΤ. Μάθε επίσης οτι έχω παραπάνω απο 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας πάνω στο ΙΤ (για την ώρα δουλεύω ως ΙΤ Μanager σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία) και παίζω με clusters των Μ905 της Dell και virtualization που θα αργήσεις πολλά χρόνια να μάθεις και να κατανοήσεις εσύ -πόσο μάλλον να πιάσεις στα χέρια σου και να παίξεις-. Εσυ θα μας πεις τελικά με τι ασχολείσαι? (πέρα απο το να γράφεις παπαριές κάθε τρεις και λίγο εδω μέσα). Την τελευταία σου φράση δεν την κατανοώ, να την εκλάβω ως απειλή? Πάρτο χαμπάρι, όσο γράφεις παπαρολογίες (γιατί γράφεις) θα γίνω η σκιά σου και θα σε ξεμπροστιάζω όπου και όποτε μου δίνεις την ευκαιρία. ---------- Προσθήκη στις 13:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:00 ---------- Και δεν αρχίζεις? Σε άλλο τόπικ όμως για να συζητήσουμε και να γουστάρουμε! Και γω απο Sinclair αρχισα για να είμαι ειλικρινής, αλλά για πολύ λίγο γιατί μετά πήγα στον φοβερό (και με drive!) 6128! Δε βαζεις και σε ποιον απευθυνεσαι, γιατι εχουν γινει μερικα ποστ στο μεταξυ? Προς αποφυγην παρεξηγησεων και μονον.
Timour21 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δε βαζεις και σε ποιον απευθυνεσαι, γιατι εχουν γινει μερικα ποστ στο μεταξυ? Προς αποφυγην παρεξηγησεων και μονον. Νομίζω οτι ξέρουμε και οι δυο μας σε ποιον απευθύνομαι, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη που διαβάζουν το τόπικ
kostasfalcon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μεταξυ αυτουνου (οταν το χαν προσφορα) και του HP ημουν! Θα σε PMάρω μολις παρω μετρησεις, αυριο λογικα...!Απο notebookreview, οι καρτες μας ειναι στα ιδια, με την 4650 λιγο παραπανω σε παιχνιδια. Μη κοιτας το ονομα, εχει τα ιδια stream processors με την 3870mobility Καμια σχεση με τις 4570 και HD5470. Ξερω μια χαρα ειναι και η 4650. Αν δεις στο noteboockcheck το dell με τον 720QM και την 4650 πιανει 19248! κατω απο το δικο μου! (στο λεω αυτο γιατι εχει περισσοτερα streams processors απο μενα) Εγω πηγαινα για το acer 5740g με την 5650 αλλα δεν μου εκατσε τελικα να το παρω. ΟΚ ομως 599 και τετοιο μηχανακι ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Ενταξει, για πανω κατω μιλαμε παντα. Και τα 3dmark δεν ειναι αντιπροσωπευτικα επιδοσεων σε παιχνιδια...
kostasfalcon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Ενταξει, για πανω κατω μιλαμε παντα. Και τα 3dmark δεν ειναι αντιπροσωπευτικα επιδοσεων σε παιχνιδια... Σιγουρα! του εχω βαλει αρκετα games και δνε κολωνει!
Nik.K Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Εσύ θα μου πεις τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το θέμα του τόπικ? Έχεις την ικανότητα εκείνη που χρειάζεται για να μου δώσεις μια τόσο απλή απάντηση?Δεν ξέρω πότε έμαθες εσύ πότε και τι ήταν το PC, εγώ πάντως το γνωρίζω απο το 87 με τον πρώτο μου IBM 8086 με την πορτοκαλί οθονούλα του. Κάποιοι βέβαια τον γνώρισαν πολύ ποιο πριν απο τα τέλη της προηγούμενης 10ετιάς. Όσο για το i740 που ανέφερα (στην έχω κιόλας "ετοιμοπαράδοτη" για να την δοκιμάσεις) όπως προείπε ο φίλος ποιο πάνω βγήκε το 98 και ήταν η προσπάθεια της μεγάλης intel να βγάλει έξω απο το παιχνίδι τους άλλους "παίκτες" που δραστηριοποιούνταν στα 2D (κυρίως) graphics. Εταιρείες βέβαια σαν την Voodoo (αν και το ομολογώ είχα παντρέψει την i740 με μια voodoo και μια voodoo2 στην συνέχεια στον ταπεινό K6 μου) και μετέπειτα η NVidia της χάλασαν τα σχέδια για να κάνει κάτι εξίσου μονοπωλιακό (όπως και με τα Cpu's) και τα παράτησε. Αυτό στο έφερα σαν παράδειγμα, αλλά δεν φάνηκε να μπορείς να το καταλάβεις (προβλήματα αντίληψης???). Πως δηλαδή δεν έχουν να κάνουν τα οικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας, με το αν μπορεί να πρωτοπορήσει/πρωτοτυπίσει και να φτιάξει κάτι επαναστατικό. Αν και πάλι αδυνατείς να το καταλάβεις πες μου να στο φτιάξω σε Visio. Και επειδή μου λες οτι δεν ξέρω την ιδιότητά σου, έχεις ερωτηθεί στο παρελθόν και δεν απάντησες (ή απάντησες με κάτι του στυλ - αυτοί που πρεπει να ξέρουν, ξέρουν-). Μάθε λοιπόν την δική μου ιδιότητα, για να ξέρεις τουλάχιστον εσύ με ποιον μιλάς. Μιλάς με απόφοιτο πανεπιστημίου ,ΙΤ το πρώτο πτυχίο, ΙΤ και το μεταπτυχιακό, σε διάφορα aspects της πληροφορικής, απο Compiler construction, computer graphics, AI, Drivers Construction και Computer Hardware ,είχα την τιμή να διδαχθώ απο πρωτοπόρους και μυαλά του "αθλήματος" (βλέπε Alan Clements - Principles of Computer Hardware-, μεταξύ άλλων) Και όλα αυτά (καθώς και τα παρακάτω που θα ακολουθήσουν) μπορώ να τα αποδείξω χειρόγραφα. Οχι οτι έχει σημασία τι έχει σπουδάσει κανείς, γνώρισα στον κλάδο άτομα που είχαν σπουδάσει φυσική, μαθηματικά κ.α, αλλά ήταν TOP στο ΙΤ. Μάθε επίσης οτι έχω παραπάνω απο 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας πάνω στο ΙΤ (για την ώρα δουλεύω ως ΙΤ Μanager σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία) και παίζω με clusters των Μ905 της Dell και virtualization που θα αργήσεις πολλά χρόνια να μάθεις και να κατανοήσεις εσύ -πόσο μάλλον να πιάσεις στα χέρια σου και να παίξεις-. Εσυ θα μας πεις τελικά με τι ασχολείσαι? (πέρα απο το να γράφεις παπαριές κάθε τρεις και λίγο εδω μέσα). Την τελευταία σου φράση δεν την κατανοώ, να την εκλάβω ως απειλή? Πάρτο χαμπάρι, όσο γράφεις παπαρολογίες (γιατί γράφεις) θα γίνω η σκιά σου και θα σε ξεμπροστιάζω όπου και όποτε μου δίνεις την ευκαιρία. ---------- Προσθήκη στις 13:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:00 ---------- Και δεν αρχίζεις? Σε άλλο τόπικ όμως για να συζητήσουμε και να γουστάρουμε! Και γω απο Sinclair αρχισα για να είμαι ειλικρινής, αλλά για πολύ λίγο γιατί μετά πήγα στον φοβερό (και με drive!) 6128! Βασικη διαφορα μας Κ. IT Pro/XT κτλ κτλ κτλ ειναι πως καθε μερα στα χερακια μου εχω οτι τελευταιο υπαρχει κατι που καλως η κακως Καμια εταιρεια στον χωρο δεν εχει, τουλαχιστον οχι αυτα στα οποια αναφερομαστε τοση ωρα. Βεβαια αν το γυρισουμε σε Servers κτλ κτλ που ειναι ασχετα εντελως με οσα λεμε οκ παω πασο, εκει σου πασαρω τον αδερφο μου αν θελεις που δουλευει σε υπογειο δωματιο με αμετρητους servers και με θερμοκρασιες αρκετα πιο χαμηλες απο αυτο που εχουμε συνηθησει ακομα και τον χειμωνα. Αλλη δουλεια κανει αλλη δουλεια κανω, αυτο ειναι λογικο και δεν μπορουμε να κατεχουμε τα παντα...Βεβαια οι σπουδες καμια σχεση δεν εχουν με hardware αλλα οκ μην σου χαλασω το βιογραφικο.... Τωρα μου μιλησες για 1 καρτα της Intel εν ετη 98 που η αγορα ηταν κατα τρελο ποσοστο της 3DFX και της NVIDIA με τις Matrox και ΑΤΙ να ακολουθουν....Εκει τι περιμενες δλδ να τους σκισει ολους η Intel με μια καρτα που δεν πλησιαζε πουθενα τις επιδοσεις των αλλων ? Ναι παραδεχομαι πως δεν την ειχα ποτε, δεν την ειχα ακουσει καν, αυτο ομως μαλλον αποδεικνυει ποσο καλη και πρωτοποριακη ηταν. Οσο για PC παμε πισω σε εποχες Commodore64 και μετα πηδημα σε 286 και 386 το 90-92, μετα 486 κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ. Οσο για τα οικονομικα εταιρειων μαλλον δεν μπορεις να αντιληφθεις αν και "ειδικος και σπουδαγμενος" οπως λες την διαφορα του "Φτιαχνω CPUs οποτε ας φτιαξω και μια καρτα γραφικων" με το "Φτιαχνω CPUs οποτε ας φτιαξω κατι επαναστατικο"....Το πρωτο αν γινει μαλλον θα ειναι αποτυχια, αρχικα εστω, ενω στο δευτερο μετραει πολυ το μεγεθος μιας εταιρειας.... Αλλη φορα μην γραφεις τετοια κατεβατα, ειναι κουραστικο να τα διαβαζω.
kostasfalcon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Διορθωση.....Voodoo ηταν το τσιπ γραφικων και 3DFX interactive η εταιρεια.
Timour21 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Διορθωση.....Voodoo ηταν το τσιπ γραφικων και 3DFX interactive η εταιρεια. Εχεις δίκιο φίλε, λάθος μου λόγω κεκτιμένης ταχύτητας. Όσο για σένα γκουρού του hardware, για ακόμα μια φορά, απέδειξες οτι δεν μπορείς να αντιληφθείς, απλές ερωτήσεις γραμμένες σε απλούστατα ελληνικά. Αυτό εξηγεί βέβαια, το γεγονός, οτι σε διάφορα τοπικς, άλλο είναι το θέμα...και άλλες οι αρλούμπες (ενίοτε βλακείες, ενίοτε αναλήθειες και ενίοτε άσχετα πράγματα) που λες εσύ. Επαναλαμβάνω, θα είμαι εδώ και κάθε φορά που θα μου δίνεις ευκαιρία (και είναι πολλές οι φορές) θα επιδεικνύω την ασχετοσύνη και την γραφικότητά σου. P.S Πάλι απέτυχες στο να μας πεις την ιδιότητά σου..... τυχαίο?
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ασε Timour, ασχολησου με κανα server και ασε εμας τους "ασχετους" να ασχολουμαστε με τα high end πραγματα
Timour21 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ασε Timour, ασχολησου με κανα server και ασε εμας τους "ασχετους" να ασχολουμαστε με τα high end πραγματα Εγώ θα ασχοληθώ με οτι γουστάρω, εσύ κάτσε μάθε κάποια πράγματα, γιατί γίνεσαι γραφικός, σε φτύνουν και νομίζεις οτι βρέχει, όσο για το high end hardware.... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.... Διάβασε τώρα λίγο να μάθεις την ιστορία του hardware (που δεν ήξερες την i740 ανεπίδεκτε...) και μετά έλα να το παίξεις ξερόλας, που θα μου πεις να πάω να διαβάσω στο wiki απο την στιγμή που ξεφτυλίζεσαι απο μόνος σου με την ασχετοσύνη σου... Κατα τα άλλα, όσο εσύ ασχολείσαι με το hardware (κάτι που δεν έχεις ουδέποτε αποδείξει εξάλλου) άλλο τόσο ασχολούμαι εγώ με την σκληροπυρινική φυσική. Μάθε πρώτα να διαβάζεις και να εκφράζεσαι σωστά, και μετά κάνε και υποδείξεις.... για την ώρα συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις καλύτερα... να μας διασκεδάζεις...
Nik.K Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Μα καλα εισαι σοβαρος ? Μου ζητας να θυμαμαι μια low end καρτα προ 12ετιας η οποια περασε απαρατηρητη απο ολο τον κοσμο ? Εδω εσυ την 3DFX την βαφτισες Voodoo και μιλας για ασχετοσυνη ? Αντε να πουμε την NVIDIA Geforce Και την ΑΤΙ Radeon ετσι για να γουσταρουμε.... Οσο για το αν ασχολουμαι οπως εχω ξαναπει Εγω δεν διαφημιζομαι σαν μερικους που ειναι ετοιμοι να ανεβασουν τα "απολυτηρια" τους....Τραγικα πραγματα.
madsc Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ρεεεεεεεεεέι. Παραλία, μπανάκι, beach volley, ξαπλώστρα. Μόλις γυρίσετε χαλαρωμένοι τότε ποστάρετε, ontopic. Αυγουστος, και πάλι πλακώνεστε; Πάρτε ρεπό από τις κοκορομαχίες και παίζουμε άλλη μέρα ποιος την έχει μεγαλύτερη... την γνώση. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.