liopyr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Οριζόντια την έβαλες;;; Η "σωστή" τοποθέτηση είναι κάθετα, ώστε ο (ζεστός) αέρας του ανεμιστήρα να φεύγει από το πίσω μέρος του κουτιού. Ο ανεμιστήρας του psu τραβάει αέρα που επίσης διώχνει από πίσω, δεν σπρώχνει μέσα στο case.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Οριζόντια την έβαλες;;; Η "σωστή" τοποθέτηση είναι κάθετα, ώστε ο (ζεστός) αέρας του ανεμιστήρα να φεύγει από το πίσω μέρος του κουτιού. Ο ανεμιστήρας του psu τραβάει αέρα που επίσης διώχνει από πίσω, δεν σπρώχνει μέσα στο case. Ναι οριζοντια. Οκ βγαζω μια το κουτι να την βαλω καθετα και τον ανεμιστηρα αντιστοιχως
liopyr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Επίσης με αυτή την τοποθέτηση θα μείνει αρκετός χώρος για τις μνήμες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Επίσης με αυτή την τοποθέτηση θα μείνει αρκετός χώρος για τις μνήμες. Nαι ισχυει, πριν η θεση του DIMM3 ηταν καλυμενη, τωρα χωραει κανονικα. Βασικα ουτε καν σκεφτηκα να τη βαλω καθετα, μου βγηκαν ετσι τα κλιψακια οπως τα εβαζα που θεωρησα οτι αυτη ειναι και η μοναδικη τοποθετηση της.
qsis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 αμα παρεις και δευτερο dimm θα τα εχεις και τα 2 στις μαυρες υποδοχες , αυτα ειναι τα 1 και 3 συμφωνα με τον κατασκευαστη http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1845 (το 3 που λες εσυ ειναι το 4 ) ετσι δε θα χεις ποτε θεμα με τις μνημες σου για να τη βαλεις να φυσαει προς τα πανω τον αερα θες και καταλληλο κουτι, αλλα και αλλη μητρικη (αν θες dual channel) στο κουτι σου χωραει οριακα, αλλα χωραει χωρις πατεντες 2ο ανεμιστηρα δε χρειαζεται να βαλεις, η διαφορα που θα δεις ειναι μηδαμινη και 2ο dimm να βαλεις επανω παντως δε νομιζω να ζεσταθει περισσοτερο, κανει τρελη δουλεια η συγκεκριμενη, το μονο που μενει τωρα ειναι να ανεβασεις τη cpu ΥΓ με τις μνημες τι εγινε τελικα, βρηκες ακρη?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 αμα παρεις και δευτερο dimm θα τα εχεις και τα 2 στις μαυρες υποδοχες , αυτα ειναι τα 1 και 3 συμφωνα με τον κατασκευαστη http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1845(το 3 που λες εσυ ειναι το 4 ) ετσι δε θα χεις ποτε θεμα με τις μνημες σου για να τη βαλεις να φυσαει προς τα πανω τον αερα θες και καταλληλο κουτι, αλλα και αλλη μητρικη (αν θες dual channel) στο κουτι σου χωραει οριακα, αλλα χωραει χωρις πατεντες 2ο ανεμιστηρα δε χρειαζεται να βαλεις, η διαφορα που θα δεις ειναι μηδαμινη και 2ο dimm να βαλεις επανω παντως δε νομιζω να ζεσταθει περισσοτερο, κανει τρελη δουλεια η συγκεκριμενη, το μονο που μενει τωρα ειναι να ανεβασεις τη cpu ΥΓ με τις μνημες τι εγινε τελικα, βρηκες ακρη? Στο dimm1 και dimm3 βρισκονται οι μνημες, δηλαδη στα μαυρα. Οι μνημες δεν ειναι σωστες, τη Δευτερα θα παει πλαισιο το μηχανημα για να γκιρνιαξω λιγο, αφου πρωτα λλαξω μητρικη μιας και την υπαρχουσα την χαλασα σχεδον χθες (της στραβωσα 2 pinakia επεξεργαστη κατα λαθος). Οσο για overclock το πηγα για πλακα 3.6ghz με ολες τις υπολοιπες ρυθμισεις στο auto και δεν ειχε προβλημα. Αλλα το επανεφερα στα κανονικα νουμερα γιατι αυτη τη στιγμη παιζει το 1 dimm ram, η μητρικη ειναι μισοψοφια και δε θελω να κανω και αλλη ζημια. Μολισ αλλαχθει μητρικη και μνημες λεω να το παω βουρ για 4ghz. Eξαιρετικο συστημα ψυξης, μιλαμε για πανω απο -20C σε load συνθηκες και -10C σε idle.
qsis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 ναι ειναι πολυ καλη ειδικα αν τη συγκρινεις με τη γελοιοτητα που σου δινει η intel τα 2 πινακια που στραβωσες δεν ειναι δικο σου λαθος? πώς θα στην αλλαξουν? τα 4GHz τα εχει ανετα ο 750 παντως και οπως βλεπεις το κουτακι σου μια χαρα τη παλευει παντως μη βαλεις υπερβολικα μεγαλο vcore μονο και μονο για να φτασεις τα 4
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 ναι ειναι πολυ καλη ειδικα αν τη συγκρινεις με τη γελοιοτητα που σου δινει η intel τα 2 πινακια που στραβωσες δεν ειναι δικο σου λαθος? πώς θα στην αλλαξουν? τα 4GHz τα εχει ανετα ο 750 παντως και οπως βλεπεις το κουτακι σου μια χαρα τη παλευει παντως μη βαλεις υπερβολικα μεγαλο vcore μονο και μονο για να φτασεις τα 4 Δικο μου λαθος ειναι ναι. Θα παω να την αλλαξω πληρωνοντας -σε περιπτωση που δεν επικσευαζεται με το αζημιωτο-. Εγγυηση θα διεκδικιησω με το θεμα των μνημων. Οσο για το o/c χθες απλα αλλαξα απο 133 σε 180 to freq κλεινοντας παραλληλα το turbo mode και αφηνοντας voltage κλπ στο "Auto". Ειδα εκ των υστερων οτι η μητρικη εδινε 1.40V στην CPU με τις Auto ρυθμισεις, γιαυτο και το επανεφερα στην εργοστασιακη του συχνοτητα γιατι μου φανηκαν καμποσα τα 1.4V για 3.6ghz. Οποτε οταν με το καλο αλλαχτουν μητρικη και μνημες και γινουν τα format-εγκαταστασεις windows κλπ σπαστικα -ελπιζω αυριο-, τοτε θα εμβαθυνω για το o/c. Μια κλαση επανω το συστημα με την megahalems οσο περιεργο κι αν ακουγεται για καποιους
barman Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Συγνωμη κιολας αλλα τα μηχανακια που λετε ειναι "πειραγμενα " ? Οι θερμοκρασιες μου θυμηζουν εποχες 2002 με την intel να εχει σοβαρο προβλημα. Μετα ομως τους Core 2 duo δε νομιζω να υπαρχει παλι θεμα. Οποτε ειναι θεμα επιλογης case μαλλον !!! Εγω με εναν E8400 στα @3,4 σε Full Load εχω 39c με μια Scythe Yasya Cpu Cooler . Οποτε παιδια να προσεχετε τα κουτια που αγοραζετε,κατα την αποψη μου το κουτι ειναι ΒΑΣΙΚΟ !! πανω απο 100Ε αξιζουν αρκετα κουτια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Οι ψυκτρες που φορανε οι Intel i5/i7 ειναι ψευτικες εξου και οι υψηλες θερμοκρασιες. Οταν λεω ψευτικες εννοχω χειροτερες ακομα και απο αυτες που εδινε με τον δικο σου επεξεργαστη τοσα χρονια πριν. Το συστημα μου επιανε 80C full load και 48C idle ΧΩΡΙΣ να εχω πειραξει τιποτα, stock τελειως. Με την megahalems εχει 58-60C full load max, και 36C idle. ΠΡΙΝ: META:
qsis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Οσο για το o/c χθες απλα αλλαξα απο 133 σε 180 to freq κλεινοντας παραλληλα το turbo mode και αφηνοντας voltage κλπ στο "Auto". Ειδα εκ των υστερων οτι η μητρικη εδινε 1.40V στην CPU με τις Auto ρυθμισεις, γιαυτο και το επανεφερα στην εργοστασιακη του συχνοτητα γιατι μου φανηκαν καμποσα τα 1.4V για 3.6ghz. 1.40??? καλα τα αυτοματα κλοκαρισματα κανουν ο,τι να ναι με τοσο vcore μαλλον χτυπας πανω απο 4 , αν και το θεωρω πολυ για καθε μερα εγω ειμαι με 1.23 και για τα 4 ηθελα 1.30+ ---------- Προσθήκη στις 17:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:55 ---------- Συγνωμη κιολας αλλα τα μηχανακια που λετε ειναι "πειραγμενα " ? Οι θερμοκρασιες μου θυμηζουν εποχες 2002 με την intel να εχει σοβαρο προβλημα. Μετα ομως τους Core 2 duo δε νομιζω να υπαρχει παλι θεμα. Οποτε ειναι θεμα επιλογης case μαλλον !!!Εγω με εναν E8400 στα @3,4 σε Full Load εχω 39c με μια Scythe Yasya Cpu Cooler . Οποτε παιδια να προσεχετε τα κουτια που αγοραζετε,κατα την αποψη μου το κουτι ειναι ΒΑΣΙΚΟ !! πανω απο 100Ε αξιζουν αρκετα κουτια. κοιτα φιλε μου πώς εχει το θεμα, στους c2d η intel εβαζε ωραια και καλα μια αξιοπρεπη ψυκτρα και ολα ηταν οκ μετα μαλλον ανακαλυψε οτι το μεταλλο ειναι υπερβολικα πολυτιμο και παρα τα 200 ευρω που κανει μια συχρονη 4πυρηνη cpu οπως ο 750 , αποφασισε οτι αυτη η γελοιοτητα στη παρακατω φωτο ειναι αρκετη και οτι ο πελατης δεν αξιζει κατι παραπανω παρα τα λεφτα που εσκασε (που δε τα λες και λιγα) ετσι μειωσε περιπου στο μισο τον ογκο της παρα τους 2 επιπλεον πυρηνες (θα μου πεις δεν ειναι 65 nm οπως ο c2d μου και δουλευει με πιο χαμηλο vcore, δεν παυει ομως να εχει αλλους 2 πυρηνες , σε μεγαλυτερη μαλιστα συχνοτητα) κι ετσι βγαινει το συμπερασμα οτι οι intel ειναι ζεστοι (η amd σε βεβαιωνω , οτι στους phenom βαζει ακριβως αυτο που πρεπει και ακομα παραπανω, συνεπως στοκ δεν εχεις θεμα, στον 750 ομως ακομα και στοκ εχεις θεμα) με μια καλη aftermarket ψυκτρα ομως δεν βλεπω πανω απο 65 για κανενα λογο και σε νορμαλ χρηση (ακομα και αν αυτο ειναι gaming) ειναι ζητημα οι 40κατι και ας εχω πειραγμενο μηχανημα να και η φωτο: αριστερα η ψυκτρα του παλιου μου c2d (Ε6600) και δεξια η αστειοτητα του 750, την εχω ξαναβαλει τη φωτο αλλα τη ξαναβαζω για εμπεδωση
alpo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Για να μην ανοίξω κι άλλο θέμα.... έχω και εγώ ένα σχετικό πρόβλημα με το Coolermaster Elite 334. Απλά θέλω να αλλάξω την ψύχτρα και σκέφτομαι για την Scythe Yasya. Λόγο όγκου απ' ότι έχω δει σε φωτογραφίες είναι πολύ πιθανό να βρίσκει η μία της πλευρά στο τροφοδοτικό. Έχει δοκιμάσει κανείς αν χωράει? Η μητρική μου είναι η Asus M4A89GTD Pro.
alpo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Για να μην ανοίξω κι άλλο θέμα.... έχω και εγώ ένα σχετικό πρόβλημα με το Coolermaster Elite 334. Απλά θέλω να αλλάξω την ψύχτρα και σκέφτομαι για την Scythe Yasya. Λόγο όγκου απ' ότι έχω δει σε φωτογραφίες είναι πολύ πιθανό να βρίσκει η μία της πλευρά στο τροφοδοτικό. Έχει δοκιμάσει κανείς αν χωράει? Η μητρική μου είναι η Asus M4A89GTD Pro.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.