pano Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Eχει τους 2 κλασσικους απο τη μανα του, εναν πισω και εναν μπροστα δηλαδη. Πλαινο δεν εχω βαλει.. Aπό την ''μάνα'' του http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4253 απ΄ὀσο ξέρω και έχω δεί έρχεται με έναν ανεμιστήρα πίσω http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=118&category_id=63 ο οποίος είναι και ολίγον τί ψοφίμι,είσαι 100% σίγουρος ότι έχει 2; ---------- Προσθήκη στις 05:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:54 ---------- Επειδη στο νου μου εχω και το O/C και επειδη μητρικη-cpu ειναι "μανουλες"Αnyway αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι ειδους και ποσο o/c θα αντεξει αυτη η συνθεση με μια καλη ψυξη, κυριως λογω μνημων. Τώρα που το θυμήθηκα,άν και δεν γνωρίζω πολλά από o/c, σου παραθέτω ένα άρθρο για να έχεις υπόψιν http://www.tomshardware.com/reviews/budget-p55-motherboard,2436-15.html
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 δε νομιζω οτι ειναι και πολυ εξυπνο να πλησιασεις το 1.40V ειδικα αν μιλαμε για καθημερινη χρηση εγω παντως με 1.23V (full load) εδω και ενα 6μηνο περιπου δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, κανενα θεμα ζεστης και ουτε μια bsod πληροφοριακα ο 750 σε στοκ μορφη σε full load πηγαινει στο 1.18V και με extreme memory profile ενεργοποιημενο (οπου ανεβαινει το bclk στα 160 ωστε να τρεξουν οι μνημες στα 1600) το vcore σε full load πηγαινει στα 1.24V μαλιστα εκει μπορει να υπαρχει και θεμα ζεστης με στοκ ψυξη οποτε αν πας το πολυ γυρω στο 1.30 , δε νομιζω οτι θα εχεις το οποιοδηποτε θεμα για πολυ καιρο
benign Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Κανει φριχτη ζεστη αυτες τις μερες και αν συνυπολογισεις οτι παρολη την επεξεργαστικη τους αξια οι Intel επεξεργαστες παραμενουν πολυ ζεστοι(σε συγκριση με τους AMD) ειναι δικαιολογημενες οι ψηλες θερμοκρασιες που εχεις. Στα ιδια λεφτα που εδωσες για το Coolermaster επρεπε να ειχες παρει το NZXT Gamma Pure Black.Εχει θεσεις για 6 δωδεκαρηδες ανεμιστηρες οσες και το δικο μου NZXT Tempest και αγοραζοντας φτηνους και αθορυβους ανεμιστηρες θα ειχες τις χαμηλες θερμοκρασιες που εχω και εγω με τον δικο μου 930 που θεωρειται ισχυροτερος του 920 αλλα και πιο ζεστος. Επισης στα ιδια λεφτα με το Coolermaster σου εχει το επιπλεον ωφελος του ανοιχτου τετραγωνου πλαισιου στη πισω ραχη του κουτιου ωστε να μην χρειαζεται καθε φορα να ξεβιδωνεις ολη την μητρικη για να αλλαζεις cpu η cpu cooler οταν το cooler ειναι βιδωτο. Τελος εχει και ειδικη θεση για ssd δισκους για να στερεωνονται ευκολα.Στη φτηνη τιμη των 45 ευρω ειναι αδιαφιλονικητα το καλυτερο κουτι στην αγορα απο αποψη χρηστικοτητας.Επισης ειναι ειδικα φτιαγμενο για να παιρνει και υδροψυξη.Οι 2 12αρηδες εξαγωγης ζεστου αερα στο πανω μερος του κουτιου οπως βλεπεις στην φωτο,θα εκαναν πολυ καλη δουλεια.Εγω σου συνιστω να το αγορασεις γιατι ειναι παμφτηνο και να παρεις φτηνους 12αρηδες ανεμιστηρες,αλλους 4.
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Κανει φριχτη ζεστη αυτες τις μερες και αν συνυπολογισεις οτι παρολη την επεξεργαστικη τους αξια οι Intel επεξεργαστες παραμενουν πολυ ζεστοι(σε συγκριση με τους AMD) ειναι δικαιολογημενες οι ψηλες θερμοκρασιες που εχεις. ο 750 σε σχεση με αλλους intel δεν εχει hyperthreading , οποτε αυτη βοηθαει πολυ την ολη κατασταση θεμα υπαρχει με την αστεια στοκ ψυκτρα, οι phenom εχουν πιο καλες, ειδικα οι 6πυρηνοι εχουν τερατα ο 750 παντως στα θεματα ζεστης εχει την ιδια συμπεριφορα με εναν q9550 ,τιποτα το ανησυχητικο να μου πεις για i7 να συμφωνησω
benign Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Το θεμα παραμενει οτι για μενα το κουτι που αγορασε ειναι fail.Επρεπε να παρει αυτο που ειπα και λογω φτηνης τιμης νομιζω οτι θα πρεπει να το αγορασει.
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 κουτι της ιδια σειρας ειχε και φιλος μου με q9550 μεσα στα 3.77, megahalems που χωραγε ανετα και 4890 και ηταν μια χαρα ολα το προβλημα ξεκινησε οταν του εκατσε 2η 4890 και ηθελε να κανει crossfire , εκει αρχισε να γινεται χαμος απο ζεστες με τις 2 ψηστιερες σαντουιτς και πηγε σε haf αν δεν ειχε ομως αυτο το θεμα το μεγαλυτερο κουτι δε του χρειαζοταν μπορει να μην ειναι το καλυτερο κουτι, αλλα ειναι μια χαρα 2 12ρηδες εναν μπρος και εναν πισω τους παιρνει ανετα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Το θεμα παραμενει οτι για μενα το κουτι που αγορασε ειναι fail.Επρεπε να παρει αυτο που ειπα και λογω φτηνης τιμης νομιζω οτι θα πρεπει να το αγορασει. Για τη χρηση που προοριζοταν το pc δε νομιζω οτι ειναι και τοσο τραγικο το κουτι. Κι αυτο το λεω απο τις θερμοκρασιες που παιζουν στα υποσυστηματα του, ειτε με φορτο ειτε χωρις: Αυτη τη στιγμη στο δωματιο εχω 32C (max θερμοκρασια δωματιου ειναι αυτη). -Η cpu ειναι idle στους 47 και με load φτανει μεχρι 70, εχοντας την ψευτικη ψυκτρα της μαμας Intel. Φανταζομαι οτι με μια καλη ψυκτρα σαν αυτη που προκειται να βαλω, θα σηκωνει και o/c κιολας. -Η VGA που ειναι κι αυτη γενικα ζεστη δεν ανεβαζει ποτε πανω απο 70, ενω παιζει στους 51 idle. To χειμωνα οι θερμοκρασιες ηταν πολυ καλυτερες φυσικα, γιαυτο και θεωρησα οτι δεν χρειαζομαι ουτε cpu cooler. Επισης οι πολλοι ανεμιστηρες για εμενα δεν ειναι πανακεια, καθως εκτος του οτι δεν σου εξασφαλιζουν δροσια απαραιτητα, σου παρεχουν και παρα πολυ θορυβο ακομα και σε idle λειτουργια -ειδικα οταν μιλαμε για pc που βρισκεται στο υπνοδωματιο και δουλευει πολλες φορες 24/24-. Χωρις να ξερω για το κουτι σου που ενδεχομενως να ειναι εξαιρετικο, θα εδινα παραπανω λεφτα για κουτι αν ειχα σοβαρο προβλημα με θερμοκρασιες. Και τοτε θα πηγαινα για καποιο Lian Li. Ωστοσο θεωρω οτι με την megahalems -βασει καποιον reviews που ειδα στο internet- θα ταχτοποιηθει το θεμα, που ουτως η αλλως δεν ειναι και τοσο σοβαρο. Απλα θα μου δωσει και περιθωριο για o/c.
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 70αρια παντως εγω δε φτανω (εκτος αν αφησω το καυσωνα να μπει στο δωματιο, που δε το δοκιμαζω) με μολις 2 ανεμιστηρες , οι οποιοι ειναι δυνατοι βεβαια , αλλα δεν παυουν να ειναι μολις 2 σε οχι και τοσο καλο κουτι κανει καλη δουλεια η συγκεκριμενη
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 @qsis: Επειδη στο νου μου εχω και το O/C και επειδη μητρικη-cpu ειναι "μανουλες" για πουσαρισμα, αυτο που με προβληματιζει ειναι οι μνημες. Επειδη δεν τιν εχω πολυψαξει την φαση, εχω ακουσει απλα οτι πιεζονται οι μνημες αρκετα με τα volt και τους χρονισμους οταν αρχιζει το o/c σε cpu. Οποτε μιας και τις μνημες δεν τις ειχα διαλεξει με γνωμονα το o/c τις ψιλοφοβαμαι μηπως δεν κανουν. Eιναι αυτες εδω και αποτι βλεπω στο site αντεχουν ως τα 1600mhz σε o/c mode αλλα με χειροτερα timings, και ως το 1.8V απο 1.75 που ειναι το default Αnyway αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι ειδους και ποσο o/c θα αντεξει αυτη η συνθεση με μια καλη ψυξη, κυριως λογω μνημων. Aφου το εψαξα αρκετα, σε διαφορα πιο εξειδικευμενα forums κατεληξα σε κατι πολυ ενδιαφερον. Οι μνημες πραγματι δουλευουν στα 1.75V by default. Η intel οριζει ως safe voltage για τους επεξεργαστες i5/i7 το 1.65V max. Η μητρικη μου στο auto function εβαζε 1.50V στις ram (αντι του 1.75 που θελουν για να λειτουργησουν σωστα) και παραλληλα τις εκανε "downgrade" στα 1000mhz, κατεβαζοντας λιγο και τα latencies σε 7-7-7-18. Για ενα 6μηνο ειχα 4-5 freeze συνολο με αυτες τις default ρυθμισεις κανοντας και απλη και σκληρη 24ωρη χρηση με ανοιχτα games κλπ. Ειχα ανησυχησει, αλλα επειδη ηταν σπανιοτατα δεν εδωσα παραπανω σημασια. Αλλα αποτι φαινεται μολις ανακαλυψα τι εφταιγε... Προχθες αρχισα να πειραζω τις ρυθμισεις αυτες και ετσι ειχα τα εξης αποτελεσματα. 1333mhz 7-7-7-21 @ 1.5V: freezing 1333mhz 9-9-9-21 @ 1.5V: freezing 1333mhz 9-9-9-21 @ 1.5V: freezing 1333mhz 9-9-9-21 @ 1.6V: το τεσταρω εδω και κανα 20λεπτα συντομα θα εχω απαντηση αν και προφανως θα ειναι 'freezing". Θα πει κανεις, εκανα fail αγορα μνημων. Ελα που μου τις προτειναν οι ιδιοι στο πλαισιο ως ιδανικες για i5 series καθως ειναι και XMP ready και εχουν Intel σηματακι και και και μπλαμπλαμπλα. So, περιμενω απαντηση απο την OCZ που τους εστειλα ενα email για να επιβεβαιωσω και απο αυτους οτι προκειται περι ασυμβατοτητας ram-cpu και ξεκιναω τη γκρινια στο πλαισιο με την ελπιδα αντικαταστασης. *Αναμεσα σε ολα αυτα εκανα και ενα stress test με το occt και χτυπησαμε 85ρακι στην cpu, μεσα σε 1λεπτο και fail και το test... **Οταν ειχα αγορασει το pc ειχα κανει ενα thread για freezing προβληματα που ειχα αντιμετωπισει καθως μετα απο ΑΠΕΙΡΟ τρεξιμο στο πλαισιο διαπιστωσαμε δια της εις ατοπον απαγωγης οτι εφταιγε η VGA. Οπως φαινεται τωρα, αυτο που εφταιγε ηταν οι μνημες που δε δουλευαν στα σωστα volt, αλλα το προβλημα μειωθηκε με την αλλαγη μαρκας μητρικης που προφανως ειχε και διαφορετικες default ρυθμισεις για την ram και καθιστουσαν τα freeze πιο σπανια. Πιθανως λοιπον να μην εφταιγε η VGA οπως τοτε μου ειχανε πει. ***Αρα αυριο επισκεψη στο πλαισιο για την megahalems και με την ελπιδα να μου αλλαξουν μνημες δωρεαν ή εστω πληρωνοντας μια διαφορα. Καλα κρασια. ****offtopic ολα αυτα, αλλα ειναι ενδιαφεροντα οπως και να εχει ;p
qsis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 στο λεγα οτι ειναι πολλα τα volt για DDR3 (και μαλιστα για 1333) , κριμα ρε γαμωτο η στοκ ψυκτρα (χωρις να την εχω βαλει ποτε επανω) φαινεται οτι ειναι γελοια και ανεπαρκης για αυτο εχουν φτασει οι intel να θεωρουνται φουρνοι, ενω δεν ειναι , τουλαχιστον ο 750 προσφατα εστησα συστημα με Phenon II 925 σε φιλο , ο οποιος phenom ειχε μια αξιοπρεπη στοκ ψυξη και δοκιμαστικα που τον στρεσσαρα να δω τι παιζει (καλοκαιριατικα κιολας) πηγε μεχρι 74 , και μιλαμε για cpu που δουλευει σε μεγαλυτερη συχνοτητα απο τον 750 και με αρκετα υψηλοτερο vcore τα ζωα στην intel τσιγγουνευονται λιγο μεταλλο παραπανω.. ελεος (το συνολικο υψος του μεταλλικου μερους της ψυκτρας απο κει που παταει στη cpu μεχρι εκει που τελειωνει και αρχιζει ο ανεμιστηρας ειναι μολις 1.6 cm )
JIMBOAthens Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 η στοκ ψυκτρα (χωρις να την εχω βαλει ποτε επανω) φαινεται οτι ειναι γελοια και ανεπαρκης. για αυτο εχουν φτασει οι intel να θεωρουνται φουρνοι, ενω δεν ειναι , τουλαχιστον ο 750 Πές τα ντε. Δεν θυμάσαι τι είχαμε τραβήξει εδώ?
qsis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 και βεβαια θυμαμαι και ειναι το βασικο παραδειγμα που εχω στο νου μου
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Εχω μεινει λαλακας με την αποδοση της megahalems. Το benchmark που εκανε fail οταν επιανε 80C σε 2min, αυτη τη στιγμη δεν ξεπερναει τους 49C με τιποτα! Και δεν εχω βαλει push-pull αερισμο, αλλα μονο pull με εναν 120ρη ανεμιστηρα της Xigmatek ===> Tελειως αθορυβο το μηχανημα πλεον, γιατι με την μαμα ψυξη εκανε σαν c-130. Επισης χωραει οριακα και στο κουτι, οποτε κομπλε και με αυτο το θεμα. *Δουλευω με ενα dimmaki των 2gb μοναχα, ισως να παιζει κι αυτο ρολο στη χαμηλοτερη θερμοκρασια καθως ο επεξεργαστης δεν διαχειριζεται ταυτοχρονα 2 dimms αλλα 1. Ερωτηση: Τον ανεμιστηρα να τον βαλω να κοιταει ταβανι η πατωμα? Δηλαδη να ριχνει αερα στην VGA η στο τροφοδοτικο. Το τροφοδοτικο ριχνει αερα στην ψυκτρα καθως εχει ανεμιστηρα στο κατω μερος του, και θεωρησα λαθος να βαλω δυο ανεμιστηρες να ριχνουν θερμο αερα ο ενας στον αλλον, γιαυτο και τοποθετησα τον ανεμιστηρα στο κατω μερος να ριχνει τον ζεστο αερα πανω στην VGA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.