MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Λοιπον επειδη ο i750 με το μαμα συστημα ψυξης παιζει σε θερμοκρασιες που τις κρινω σχετικα υψηλες (47 idle, 70+ φορτωμενος χωρις να του εχω κανει O/C και σε δωματιο χωρις A/C), εχω αρχισει να αναζητω μια καταλληλη ψυκτρα με budget εως 50-60 euro. Ωστοσο υπαρχουν 2 ιδιορυθμιες και γιαυτο ζηταω τη συμβουλη σας. -Αρχικα εχω το κουτι που φαινεται στη signature μου το οποιο ειναι μικρο σε διαστασεις (η καρτα γραφικων με το ζορι χωρεσε). -Επιπλεον ακριβως κατω απτο επεξεργαστη υπαρχει η ογκωδης καρτα γραφικων που πιανει αρκετο χωρο και προς την μερια της cpu. Εν τελει θελω να καταληξω σε μια ψυκτρα μικρων σχετικων διαστασεων αλλα αποτελεσματικη, γιατι συνηθως βλεπω κατι τερατα. Επισης κατα το δυνατον να δουλευει σε χαμηλες rpm και να μην κανει πολλη βαβουρα (αυτο το τελευταιο ξερω οτι ειναι αρκετο δυσκολο απτη στιγμη που ζηταω κατι μικρο σε ογκο, καθως ο ογκος ειναι αντιστροφως αναλογος του θορυβου συνηθως). Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια συμβουλη.
rafail1994 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 αυτη από μένα μια χαρά θα χωρέσει στο κουτί σου
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 αυτη από μένα μια χαρά θα χωρέσει στο κουτί σου ναι μόνο που η S1284C δεν είναι για s1156.
rafail1994 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 ναι μόνο που η S1284C δεν είναι για s1156. σωστα.....:o:o:o:o ---------- Προσθήκη στις 20:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:07 ---------- Corsair CPU Cooler Air Series A50 ειναι στο μεγεθος της Xigmatek
pano Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 MiDi_MiLiZ πόσους (1 ή 2) και ποιούς ανεμιστήρες ἐχεις στο κουτί σου;
liopyr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 To αδικείς το case σου, φθηνό μεν, αλλά με αξιοπρεπέστατους χώρους. 18.7 cm πλάτος είναι αρκετά ακόμα και για Megahalems (15.87 cm). Eπίσης η κάρτα γραφικών πώς γίνεται να δεσμεύει χώρο πάνω από την pcixpress που κάθεται;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 MiDi_MiLiZ πόσους (1 ή 2) και ποιούς ανεμιστήρες ἐχεις στο κουτί σου; Eχει τους 2 κλασσικους απο τη μανα του, εναν πισω και εναν μπροστα δηλαδη. Πλαινο δεν εχω βαλει. To αδικείς το case σου, φθηνό μεν, αλλά με αξιοπρεπέστατους χώρους.18.7 cm πλάτος είναι αρκετά ακόμα και για Megahalems (15.87 cm). Eπίσης η κάρτα γραφικών πώς γίνεται να δεσμεύει χώρο πάνω από την pcixpress που κάθεται; Το λεω μικρο ιδιως σε πλατος γιατι η VGA χωρεσε με το ζορι για να κλεισει το καπακι του κουτιου. Και ως προς το μηκος της γινεται ενας αχταρμας με τους σκληρους, το σιγουρο ειναι οτι ειχα προβλημα στην τοποθετηση της. Επισης το πλατος ειναι περιορισμενο στο υψος του επεξεργαστη καθως το καπακι εχει μια χοανη 6-7 εκατοστων, υποθετω για τοποθετηση ανεμιστηρα. Φυσικα μπορω να την βγαλω, αλλα δεν ξερω αν ειναι ενδεδειγμενη λυση να βγει η χοανη, ισως να παιζει καποιο ρολο στον αερισμο του κουτιου. Οσο για το χωρο που δεσμευει η καρτα γραφικων δε το εξεφρεσα λεπτομερως. Τον χωρο δεν τον δεσμευει αυτη καθ'αυτη η καρτα, αλλα τα 2 καλωδια τροφοδοσιας τα οποια πιεζονται ασφυκτικα απο το καπακι του κουτιου και κατα συνεπεια δεν υπαρχει δυνατοτητα μετακινησης τους για να χωρεσει κατι αλλο εκει κοντα, πχ ενα ογκωδες συστημα ψυξης. Αυτα τα 2 καλωδια δεν μπορουν να κουνηθουν ουτε εκατοστο για να χωρεσει κατι επιπλεον. Το πιο σωστο θα ηταν να πω οτι δεν υπαρχει ευελιξια, αφου πρωτα ειχα αναλυσει αυτην την κατασταση που επικρατει εντος αυτου. Ευχαριστω για τις προτασεις η Megahalems και η Corsair φαινονται καλες περιπτωσεις. Θα κανω ενα search να δω πως τα πανε με την ψυξη η καθε μια απτις 3 που προταθηκαν, οπως και με τα dB και θα αποφασισω.
liopyr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Η χοάνη βοηθάει (?) μόνο στην καλύτερη ροή αέρα της ψύκτρας που έχει η intel λογικά. Από την στιγμή που θα βάλεις ψύκτρα με κάθετο φουρφούρι είναι αχρείαστη, άσε που δεν παίζει να χωράει καμία τέτοιου τύπου ψύκτρα χωρίς την αφαίρεσή της. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά τον τελευταίο καιρό, η megahelms είναι η top of the cats στην αερόψυξη, δεν έχει αντίπαλο. Πάρτην, και άμα δε χωράει πήγαινέ την πίσω.
qsis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 βγαζεις τη χοανη και χωρανε ΟΛΕΣ οι ψυκτες , σε coolermaster της ιδια σειρας χωραει ανετα η megahalems (δοκιμασμενο απο φιλο ) και η συγκεκριμενη σε μενα που εχω επισης 750 κανει καταπληκτικη δουλεια αρα αφου ειναι μες στο budget σου στη προτεινω ανεπιφυλακτα , και φυσικα με την αγορα της να κλοκαρεις αμεσα YΓ το κουτι σου ειναι τρομερο για τα λεφτα του (το χω παρει για τη κοπελα μου) , μονο με τα usb ειχα ενα θεματακι, αλλα κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο και χωρανε ανετα τα παντα και 12αρης ανεμιστηρας μπροστα μονο σε περιπτωσεις crossfire , οπου οι καρτες θα γινονται σαντουιτς θα σου φανει λιγο
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Ενα αλλο θεματακι που σκεφτηκα για την megahalems ειναι μηπως βρισκει στα DIMM της μνημης μιας και ειναι καπως ογκωδης, αλλα αυτο εχει να κανει με την μητρικη μου και ποσο κοντρα ειναι οι υποδοχες των DIMMS στην cpu. Anyway θα περασω μια βολτα απτο πλαισιο να τισμπησω την ψυκτρα κ βλεπουμε. BTW μια ερωτηση ακομα: Παιρνοντας την megahalems μηπως πρεπει να βαλω και κανεναν επιπλεον ανεμιστηρα ειτε σε αυτην, ειτε στο κουτι? Γιατι αποτι βλεπω ειναι παθητικη. @qsis: Επειδη στο νου μου εχω και το O/C και επειδη μητρικη-cpu ειναι "μανουλες" για πουσαρισμα, αυτο που με προβληματιζει ειναι οι μνημες. Επειδη δεν τιν εχω πολυψαξει την φαση, εχω ακουσει απλα οτι πιεζονται οι μνημες αρκετα με τα volt και τους χρονισμους οταν αρχιζει το o/c σε cpu. Οποτε μιας και τις μνημες δεν τις ειχα διαλεξει με γνωμονα το o/c τις ψιλοφοβαμαι μηπως δεν κανουν. Eιναι αυτες εδω και αποτι βλεπω στο site αντεχουν ως τα 1600mhz σε o/c mode αλλα με χειροτερα timings, και ως το 1.8V απο 1.75 που ειναι το default Αnyway αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι ειδους και ποσο o/c θα αντεξει αυτη η συνθεση με μια καλη ψυξη, κυριως λογω μνημων.
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 δεν υπαρχει θεμα με τις μνημες κανονικα, ειδικα αν εχεις 2 ντιμακια δεν εχεις να φοβασαι τιποτα αυτο που με προβληματιζει ειναι τα 1.75 V που λεει το site του eshop μου φαινονται πολλα για ddr3 , αλλα αμα το λεει ο κατασκευαστης στα @@ σου. αμα πανε ως 1600 δε θα χεις προβλημα, αλλα και 1333 να τις αφησεις θα μπορεις να κλοκαρεις αρκετα οσο για το αν θα βρισκουν , κοιτα πώς εχει το πραγμα.. στο socket μας ειδικα οι μνημες ειναι τραγικα κοντα στη cpu , εχουμε δηλαδη περισσοτερο προβλημα απο τον καθενα εσυ ομως δεν εχεις προβλημα γιατι οι μνημες σου ειναι κοντουλες και η ψυκτρα θα τις σκεπαζει αλλα ακομα κι εγω που εχω ισως ο,τι πιο ψηλο σε μνημες κατεφυγα στην εξης πατεντα (το προβλημα ειναι στον ανεμιστηρα , οχι την ιδια τη ψυκτρα, τον οποιο απλα δε πηγα μεχρι κατω και δε στερεωσα με τα κλιψακια που σου δινουν με τη ψυκτρα , αλλα απλα εδεσα) απλα δε μπορω να βαλω 4 τετοιες επανω, αλλα 2 οπως βλεπεις μπορω μια χαρα εσυ μπορεις και 4 dimms αν ποτε θελησεις
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Αποτι καταλαβαινω λοιπον θα χρειαστει να βαλω και extra ανεμιστηρα πανω στην megahalems και να μην αφησω παθητικη ψυξη ε? Οσο για το o/c εχω μια αμυδρα εντυπωση οτι το 1333 ειναι η ονομαστικη ταχυτητα αλλα λογω cpu δουλευει στα 1000 αυτη τη στιγμη. Xωρις να ειμαι βεβαιος. Οσο για τα 1.75V την περιοδο που πηρα το pc ηταν απο τις χαμηλοτερες τασεις που βρηκα σε επωνυμες μαρκες σε κιτ των 4gb
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 δε νομιζω να δουλευουν στα 1000 , η cpu μας στοκ εχει bclk 133 , αρα στα 1333 θα δουλευει και σε μενα πριν πειραξω το οτιδηποτε τοσο ηταν οι μνημες μου για να βεβαιωθεις κατεβασε το cpuz και δες θα πρεπει να σου λεει στο memory frequency 666 ή 667 (το μισο του 1333) ανεμιστηρα εννοειτα πώς θα βαλεις , ειδικα αν κλοκαρεις μια φορα δοκιμασα για πλακα να τον βγαλω κι εγινε κολαση στοκ ισως να μην εχεις θεμα, αλλα αμα κλοκαρεις οπωσδηποτε
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 δε νομιζω να δουλευουν στα 1000 , η cpu μας στοκ εχει bclk 133 , αρα στα 1333 θα δουλευει και σε μενα πριν πειραξω το οτιδηποτε τοσο ηταν οι μνημες μου για να βεβαιωθεις κατεβασε το cpuz και δες θα πρεπει να σου λεει στο memory frequency 666 ή 667 (το μισο του 1333) ανεμιστηρα εννοειτα πώς θα βαλεις , ειδικα αν κλοκαρεις μια φορα δοκιμασα για πλακα να τον βγαλω κι εγινε κολαση στοκ ισως να μην εχεις θεμα, αλλα αμα κλοκαρεις οπωσδηποτε Oκ ευχαριστω για τις απαντησεις, γενικα εισαι πολυ κατατοπιστικος. Οσο για τις μνημες μαλλον δεν ειχα λαθος στην εντυπωση που μου ειχε δημιουργηθει απο καπου, καθως συφωνει και το cpuz: Aρα κατι δε παει καλα με τις μαμα ρυθμισεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.