Προς το περιεχόμενο

Βιβλίο Linux

vebarbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά...

Έχω κάποια εμπειρία στα linux αλλά είναι πολλά που δεν ξέρω και θα ήθελα να μάθω!

Μπορείτε να μου συστήσετε κάποιο βιβλίο που να ξεκινάει από την αρχή? Ενδιαφέρομαι να μάθω και πως γίνεται η εγκατάστασή τους...

Ευχαριστώ πολύ!:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά...

Έχω κάποια εμπειρία στα linux αλλά είναι πολλά που δεν ξέρω και θα ήθελα να μάθω!

Μπορείτε να μου συστήσετε κάποιο βιβλίο που να ξεκινάει από την αρχή? Ενδιαφέρομαι να μάθω και πως γίνεται η εγκατάστασή τους...

Ευχαριστώ πολύ!:-)

Δεν χρειάζεστε βιβλίο γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά.

To GNU/Linux κυκλοφορεί σε διάφορες "εκδόσεις'' που λέγονται διανομές.Οι διανομές σχεδιάζονται για να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες κάποιας συγκεκριμένης ομάδας χρηστών ή υπολογιστών.Οι περισσότερες διανομές GNU/Linux σήμερα δεν απαιτούν καθόλου γνώσεις σε συστήματα UNIX για να χρησιμοποιηθούν.

Θα μάθεις το GNU/Linux χρησιμοποιώντας το.Κατέβασε λοιπόν κάποια διανομή GNU/Linux όπως το openSUSE ή το Ubuntu που είναι σχεδιασμένες για αρχάριους.Αν έχεις κάποια απορία μην διστάσεις να ρωτήσεις εδώ.

Δεν χρειάζεστε βιβλίο γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά.

To GNU/Linux κυκλοφορεί σε διάφορες "εκδόσεις'' που λέγονται διανομές.Οι διανομές σχεδιάζονται για να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες κάποιας συγκεκριμένης ομάδας χρηστών ή υπολογιστών.Οι περισσότερες διανομές GNU/Linux σήμερα δεν απαιτούν καθόλου γνώσεις σε συστήματα UNIX για να χρησιμοποιηθούν.

Θα μάθεις το GNU/Linux χρησιμοποιώντας το.Κατέβασε λοιπόν κάποια διανομή GNU/Linux όπως το openSUSE ή το Ubuntu που είναι σχεδιασμένες για αρχάριους.Αν έχεις κάποια απορία μην διστάσεις να ρωτήσεις εδώ.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχω βάλει τα Ubuntu και ναι έχω μαθει πολλά χρησιμοποιώντας το αλλά θέλω να μάθω ακόμα καλύτερα! Θέλω να μάθω διάφορα διαχειριστικά κόλπα, πως μπαίνει από την αρχή το λειτουργικό, τι δυνατότητες έχω, τις πρώτες ρυθμίσεις τα πάντα με λίγα λόγια! Και μιλώντας με τον φίλο μου που με βοήθησε μου είπε ότι ένα βιβλίο θα είναι χρήσιμο(δεν τον ρώτησα ποιο βέβαια:lol:) οπότε...

Για αρχή ξεκίνα να το λές ΤΟ λινουξ και οχι ΤΑ.. ;-)

Μετά.. έχεις κάποια συγκεκριμένη διανομή (slackware.. ubuntu.. red hat?) και θες βιβλιο γι αυτή.. ή γενικότερα πράγματα?

για γενικά...

για administration.. (Πιο πολύ για ρεντ χατ)

http://www.amazon.com/Linux-Command-Shell-Scripting-Bible/dp/047025128X/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1280846305&sr=1-5

ubuntu..

---------- Προσθήκη στις 17:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:42 ----------

θα συμφωνήσω με το φίλο σου οτι ενα βιβλίο θα σε βοηθούσε.. αλλα θα συμφωνήσω και με τοn iliaskr οτι τα περισσότερα θα τα μάθεις χρησιμοποιώντας το αλλα και μέσω ιντερνετ.. (google is your friend..)

Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις το slackbook. Αναφέρεται ειδικά στο slackware αλλά και γενικότερα σε βασικά πράγματα για το linux, ώστε να καταλάβεις τη νοοτροπία του.

Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις το slackbook. Αναφέρεται ειδικά στο slackware αλλά και γενικότερα σε βασικά πράγματα για το linux, ώστε να καταλάβεις τη νοοτροπία του.

ωραιος...

υπαρχει στο internet και στην ελληνικη γλωσσα :-D

Για αρχή ξεκίνα να το λές ΤΟ λινουξ και οχι ΤΑ.. ;-)

Μετά.. έχεις κάποια συγκεκριμένη διανομή (slackware.. ubuntu.. red hat?) και θες βιβλιο γι αυτή.. ή γενικότερα πράγματα?

για γενικά...

για administration.. (Πιο πολύ για ρεντ χατ)

http://www.amazon.com/Linux-Command-Shell-Scripting-Bible/dp/047025128X/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1280846305&sr=1-5

ubuntu..

---------- Προσθήκη στις 17:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:42 ----------

θα συμφωνήσω με το φίλο σου οτι ενα βιβλίο θα σε βοηθούσε.. αλλα θα συμφωνήσω και με τοn iliaskr οτι τα περισσότερα θα τα μάθεις χρησιμοποιώντας το αλλα και μέσω ιντερνετ.. (google is your friend..)

Λοιπόν ΤΟ Linux που έχω είναι το ubuntu 9.04 και θελω να βάλω το 10.04 αλλά με ενδιαφέρει γενικά μιας και απότι ξέρω όλες οι εκδόσεις βασίζονται στον ίδιο core με τις ίδιες εντολές...πολύ καλά φαίνονται τα βιβλία αυτά! Λέω να χτυπήσω αυτό με το administration! Ευχαριστώ πολύ!

Και κάτι τελευταίο...θα είχε νόημα ελληνικό βιβλίο? Εγώ πιστεύω πως τα αγγλικά είναι πολύ καλύτερα και από θέμα γνώσεων μιας και βγαίνουν με ότι νέο υπάρχει, αλλά και από θέμα του ότι όπως θα τα διαβάσω θα τα βρω κιόλας(ή μάλλον τα έχω βρει).

Αν δεν έχεις θέμα με τα Αγγλικά, ναι γενικά με τους κομπιούτορες καλύτερα είναι τα αγγλικά.. (λογω ορολογίας και μόνο)..

---------- Προσθήκη στις 18:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:29 ----------

βρές αυτο που σου στειλα για το Ubuntu.. μετά απο αυτο πας και σε πιο advanced..

οχι αυτό είναι για slackware κυρίως.. έβαλα το λινκ επειδή αναφέρθηκε.. (έτσι να υπάρχει..)

Αυτο για το ουμπούντου στο πρώτο μου ποστ.. και αυτο που σου λέει ο Ψυχοβγάλτης θα σε υπερκαλύψουν για αρχή..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...