Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση γραφικών και case

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα 60ρια τα επιανα με stock cpu settings αλλα με megahalems περασμενη, γιαυτο λεω οτι το 52-53 του φιλου, σε 3 πυρηνες μου φαινεται χαμηλο για στοκ 750 που τρεχει intelburn!

Τωρα στα 3600 πιανω 63-64max max max, και το θεωρω νορμαλ.

Με ολα στοκ επιανα 80+ και φυσικα ουτε λογος για κλοκαρισμα :devil:

Oλα αυτα με 33C στο δωματιο και με ενα 12ρη ανεμιστηρα σε ολο το case + αυτον που εχω στην megahalems.

δοκιμασε τοτε να βαλεις αλλιως τον ανεμιστηρα :P

επισης εγω εχω και ανεμιστηρα που γυρναει ολη την ωρα στις 2000 :P

και απο πισω (exhaust) εναν αλλον που γυρναει στις 1800

και επειδη το εχω δοκιμασει να στρεσσαρω χωρις ανεμιστηρα για πλακα :o , πριν τελειωσει η πρωτη λουπα στο intel burn , ειχα 78 , μετα το εκλεισα γιατι δεν ηθελα να γινει ψησταρια

η megahalems ηταν ετοιμη να σιδερωσει ρουχα μετα απο αυτο :lol:

---------- Προσθήκη στις 16:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:45 ----------

qsis ειχες δικιο για το bios και τα load safe!

Λοιπον εβαλα το F10.

Τα ιδια ακριβως. idle το everest δειχνει 15 και εκανα και stress 5 φορες, η μεγαλυτερη θερμοκρασια ηταν 45 βαθμοι.

εβγαλα 3 Gflops λιγοτερα ομως αλλα μηπως φταιει οτι ειχα λιγοτερη ram διαθεσιμη? τι να πω..

niou.jpg

θα ανεβασω και μια φωτο απο το κουτι να μου πειτε αν ειναι οκ το airflow.

To fan στη ψυκτρα ειναι αυτό

+/-3 μη σου πω και +/- 5 μπορει να εχεις ανετα, αναλογα και το τι τρεχει απο πισω, αλλα και το τι παιζει με τη μνημες

αμα ξεκινησει κανα update του antivirus μπορει να πεσει ακομα περισσοτερο , μη δινεις σημασια σε τετοιες λεπτομερειες

αμα δεις αυτοι που bench-αρουν ανελεητα, δεν ενεργοποιουν ουτε τις διαφανειες και δεν εχουν τιποτα εγκατεστημενο , ακριβως για να μην τους κοψει το παραμικρο

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το μεγα ερωτημα μου παραμενει:P

Τλκ εγω ειμαι οκ με τις θερμοκρασιες η ....?

Εχουν προβλημα οι sersors μ? Και πως το αποκτησαν?:(:(

Επισης αυτο το optimized settings στο bios τι ειναι? Κανει overclock την cpu? (βλακεια ειπα το αισθανομαι)

Και μια φωτο απο το airflow

img0401x.jpg

---------- Προσθήκη στις 23:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:13 ----------

Guys?

Ειναι κανεις εδω?

Δημοσ.

Κατ' αρχάς το τροφοδοτικό το έχεις τοποθετήσει ανάποδα. Η σωστή θέση είναι να τραβάει με τον ανεμιστήρα του κρύο αέρα απο έξω για να ψύχεται και όχι απο το εσωτερικό του κουτιού. Οι γρύλιες (τρύπες) που είναι απο το κάτω μέρος στη βάση για αυτόν το λόγο υπάρχουν. Όπως το έχεις σου επηρεάζει κάπως και το airflow στο case.

Όσον αφορά την ψύκτρα μια χαρά την έχεις τοποθετήσει, δλδ ο ανεμιστήρας που της έχεις να σπρώχει αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού (πιστευω έτσι να την έχεις) και ο ανεμιστήρας του κουτιού να τον βγάζει έξω απο το κουτί.

Αν μπορείς κάποια στιγμή βάλε άλλον ένα ανεμιστήρα στη βάση μπροστά απο το τροφοδοτικό για να βάζει καθαρό αέρα στο κουτί. Θα σου βελτιώσει κάπως το airflow. :-)

To optimized settings στο bios ασφαλώς και δεν κάνει o/c στην cpu. Είναι η ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία σύμφωνα με τον κατασκευαστή, κάτι σαν το default settings ας πούμε.

Δημοσ.
Κατ' αρχάς το τροφοδοτικό το έχεις τοποθετήσει ανάποδα. Η σωστή θέση είναι να τραβάει με τον ανεμιστήρα του κρύο αέρα απο έξω για να ψύχεται και όχι απο το εσωτερικό του κουτιού. Οι γρύλιες (τρύπες) που είναι απο το κάτω μέρος στη βάση για αυτόν το λόγο υπάρχουν. Όπως το έχεις σου επηρεάζει κάπως και το airflow στο case.

Όσον αφορά την ψύκτρα μια χαρά την έχεις τοποθετήσει, δλδ ο ανεμιστήρας που της έχεις να σπρώχει αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού (πιστευω έτσι να την έχεις) και ο ανεμιστήρας του κουτιού να τον βγάζει έξω απο το κουτί.

Αν μπορείς κάποια στιγμή βάλε άλλον ένα ανεμιστήρα στη βάση μπροστά απο το τροφοδοτικό για να βάζει καθαρό αέρα στο κουτί. Θα σου βελτιώσει κάπως το airflow. :-)

To optimized settings στο bios ασφαλώς και δεν κάνει o/c στην cpu. Είναι η ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία σύμφωνα με τον κατασκευαστή, κάτι σαν το default settings ας πούμε.

Ξερεις γιατι το εβαλα το τροφοδοτικο ετσι? Γιατι το κουτι δεν χωραγε στο επιπλο μου και εβγαλα τα στρογγυλα ποδια του για να χωρεσει.. οποτε ακουμπαει ολο στο πατωμα. αν εβαζα το τροφοδοτικο κανονικα θα ηταν σαν να το εβαζα στο πατωμα δεν θα ειχε απο που να τραβηξει αερα..

Δημοσ.
Ξερεις γιατι το εβαλα το τροφοδοτικο ετσι? Γιατι το κουτι δεν χωραγε στο επιπλο μου και εβγαλα τα στρογγυλα ποδια του για να χωρεσει.. οποτε ακουμπαει ολο στο πατωμα. αν εβαζα το τροφοδοτικο κανονικα θα ηταν σαν να το εβαζα στο πατωμα δεν θα ειχε απο που να τραβηξει αερα..

Καλώς τότε...

Κατα τα άλλα όλα καλά τα έχεις.

Τα καλώδια μόνο ,κάποια στιγμή αν έχεις χρόνο, σενιάρισε λίγο με δεματικά καλωδίων και πέρνα όσα μπορείς πίσω απο την μητρική. :-)

Δημοσ.

Τα βέλη δειχνουν την φορα του αερα. Αναρωτιωμουν μηπως ο πανω θα ηταν καλυτερα να βαζει αερα αντι να ρουφαει..?

Δημοσ.
Τα βέλη δειχνουν την φορα του αερα. Αναρωτιωμουν μηπως ο πανω θα ηταν καλυτερα να βαζει αερα αντι να ρουφαει..?

o πάνω ο ανεμιστήρας πρέπει να βγάζει πάντα προς τα έξω

Δημοσ.

H θερμοτητα εχει την ιδιοτητα να ανεβαινει προς τα πανω, κατα συνεπεια αν βαλεις αναποδα τον πανω ανεμιστηρα το μονο που θα καταφερεις ειναι να ξανασπρωχνεις τον θερμο αερα που εφτασε ως εκει, στα χαμηλοτερα μερη του κουτιου, αιχμαλωτιζοντας μεσα στο case.

Ολοι οι ανεμιστηρες σου ειναι σωστα τοποθετημενοι. Option αλλαγης μονο αυτος της ψυκτρας εχει, που αν θες μπορεις να τον βαλεις απτην αλλη πλευρα να τραβαει αερα (εγω ετσι τον εχω για να μη χτυπαει τις μνημες). Αλλα λενε οτι θα δεις ελαφρως υψηλοτερες θερμοκρασιες στην cpu της ταξεως 2-3C.

Δημοσ.

βαλτο κανονικα, νομιζω οτι δεν ειναι πολυ καλο να ειναι αναποδα, αλλωστε κι ετσι μπορει να παρει αερα υπαρχει χωρος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...