Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση γραφικών και case

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπηκα στο bios και εκανα τα load safe settings. Δεν αλλαξε τπτ. Παλι η cpu μεγιστο πιανει 1999 και χ15 multiplier. (Σε idle x9 και 1200mhz)

Η θερμοκρασια στο bios την κοιταγα κανα 2λεπτο ηταν ακινητη. 26βαθμους ελεγε. αλλα δεν κουνηθηκε καθολου πανω κατω ουτε ενα βαθμό.

Εχω αρχισει και αγχωνομαι:)

*Στο bios εχει και μια ακομα επιλογη την load optimized settings. Μηπως να παταγα εκεινη?

**Bios εχω το F7 ενω εχει βγει και F10. Να κανω αναβαθμιση?

**Και τι δλδ πριν 2 μερες (πριν το κουτι και τη megahalems) που idle ειχε 41-42 και load βαραγε 81-82 παλι λαθος ηταν? Δλδ το πραγματικο τι ηταν 100? :(

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ αυτή την στιγμή με θερμοκρασία δωματίου 27C, stock clocks, speedstep enabled, vcore 1.08v και σχετικά καλό airflow έχω (σχεδόν idle) 39C.

κι εγω περιπου τα ιδια ειμαι απο αποψη δωματιου πες 25 , με 1.21 Vcore ομως και μετριο κουτι και ο πιο ζεστος πυρηνας μου ειναι στους 40

για cpu ομως το everest μου λεει 30:p

ο φιλος μας σε full stress περα απο το οτι δεν ξεπερναει τα 2GHz , εχει 1.02 V και πηρε αν θυμαμαι καλα haf

Δημοσ.

Τα νούμερα είναι λάθος, υπομονή για νέο bios που λογικά θα το διορθώσουν.

μια παροιμία περίπτωση σε έναν φίλο μου με το πρόγραμμα core temp έδειχνε συνέχεια ότι οι πύρινες έχουν 58C και στο bios 40C τη φταίνε οι κέρσορες η τα προγράμματα??:rolleyes:

Δημοσ.

μηπως στο Bios δεν ειχε προλαβει να ζεσταθει

κανονικα τα ιδια πραγματα πρεπει να διαβαζει

επισης, αλλο η θερμοκρασια της cpu (που αναφερεται συνηθως στα bios), αλλη αυτη των πυρηνων

το σημαντικο παραμενει τι γινεται με intel burn στους πυρηνες

Δημοσ.

Να πατησω μηπως το optimized settings? Η δν κανει τπτ? Α, και bios update να κανω?

---------- Προσθήκη στις 15:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ----------

επισης, αλλο η θερμοκρασια της cpu (που αναφερεται συνηθως στα bios), αλλη αυτη των πυρηνων

το σημαντικο παραμενει τι γινεται με intel burn στους πυρηνες

Στο bios εδειχνε cpu temp σταθερα 26. Στο everest cpu temp (Οχι cores) Λεει 14-15.. (idle)

ssssbo.jpg

Το χαλασα το μηχανηματακι μ..?:(

Δημοσ.

APsD βάλε το τελευταίο bios ρε μαν που ρωτάς κιόλας.

:P

Λάθος, στα bios δεν είναι ilde ο επεξεργαστής, έχει αξιοσημείωτο load, το πόσο μάλλον εξαρτάται από τον επεξεργαστή.

;)

Δημοσ.

Μολις στρασσαρα! Νομιζω οτι εφταξε!

Δες screen.

Αυτη ηταν η μεγαλυτερη θερμοκρασια που εδειξε το everest.

67432777.jpg

---------- Προσθήκη στις 16:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:09 ----------

APsD βάλε το τελευταίο bios ρε μαν που ρωτάς κιόλας.

:P

Λάθος, στα bios δεν είναι ilde ο επεξεργαστής, έχει αξιοσημείωτο load, το πόσο μάλλον εξαρτάται από τον επεξεργαστή.

;)

To θεμα ειναι οτι στο bios λεει 26 και στο everest 15. ποιο πολυ στο bios δλδ? Κανω τωρα bios update.

Δημοσ.

Παλι καμια 10ρια βαθμους πιο κατω απτο φυσιολογικο ειναι οι θερμοκρασιες σου.

Με intelburn πιανω 65C μετα απο κανα 10λεπτο, αλλα ειμαι κλοκαρισμενος και εχω 33C θερμοκρασια δωματιου.

Το 52C στο intelburn ακομα και σε stock 750 ειναι λιγο.

Δημοσ.

Με intelburn πιανω 65C μετα απο κανα 10λεπτο, αλλα ειμαι κλοκαρισμενος και εχω 33C θερμοκρασια δωματιου.

Απλα εμενα ειναι ~25 βαθμοι δωματιου και το intelburn ετρεξε 2 φορες και πηρε συνολο κανα 5λεπτο

Δημοσ.

;)

ναι εχει μπολικο load απλα λεω για τη φαση που μπαινεις για λιγα δευτερα βλεπεις και μπαινεις windows

αμα κατσεις ωρα ακους ανεμιστηρες να γκαζωνουν ;)

---------- Προσθήκη στις 16:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:21 ----------

Μολις στρασσαρα! Νομιζω οτι εφταξε!

Δες screen.

μια χαρα :-D

στο ειπα οτι μετα απο bios update, μπορει να την ακουσουν λιγο οι ρυθμισεις

---------- Προσθήκη στις 16:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:22 ----------

σχεδον 60 βαθμους με μια λουπα ουτε 2 λεπτων εφτασε ο ενας πυρηνας, ποσο θες να ανεβει? μια χαρα ειναι

Δημοσ.

σχεδον 60 βαθμους με μια λουπα ουτε 2 λεπτων εφτασε ο ενας πυρηνας, ποσο θες να ανεβει? μια χαρα ειναι

Το θεμα ειναι οτι αν εξαιρεσεις τον ενα πυρηνα που εδειξε 57, οι αλλοι ειναι στους 52-53. Θερμοκρασιες που δεν ειναι φυσιολογικες σε intelburn ακομα και στην 1η λουπα.

Εκτος πια αν εχω τοσο χαλια airflow που με κανει να παιζω σταθερα 10 βαθμους πιο πανω απο αυτον με ιδιο επεξεργαστη και cooler ;p

Δημοσ.

ρε συ καλα εισαι, εγω πιανω 66 στα 3800 (με a/c βεβαια πες 24 βαθμους δωματιο) , αμα επιανες κι εσυ 60αρια στοκ τοτε ποιο το νοημα της ψυκτρας και του κλοκαρισματος?

αυτο λεω τοση ωρα

Δημοσ.
ρε συ καλα εισαι, εγω πιανω 66 στα 3800 (με a/c βεβαια πες 24 βαθμους δωματιο) , αμα επιανες κι εσυ 60αρια στοκ τοτε ποιο το νοημα της ψυκτρας και του κλοκαρισματος?

αυτο λεω τοση ωρα

Τα 60ρια τα επιανα με stock cpu settings αλλα με megahalems περασμενη, γιαυτο λεω οτι το 52-53 του φιλου, σε 3 πυρηνες μου φαινεται χαμηλο για στοκ 750 που τρεχει intelburn!

Τωρα στα 3600 πιανω 63-64max max max, και το θεωρω νορμαλ.

Με ολα στοκ επιανα 80+ και φυσικα ουτε λογος για κλοκαρισμα :devil:

Oλα αυτα με 33C στο δωματιο και με ενα 12ρη ανεμιστηρα σε ολο το case + αυτον που εχω στην megahalems.

Δημοσ.

qsis ειχες δικιο για το bios και τα load safe!

Λοιπον εβαλα το F10.

Τα ιδια ακριβως. idle το everest δειχνει 15 και εκανα και stress 5 φορες, η μεγαλυτερη θερμοκρασια ηταν 45 βαθμοι.

εβγαλα 3 Gflops λιγοτερα ομως αλλα μηπως φταιει οτι ειχα λιγοτερη ram διαθεσιμη? τι να πω..

niou.jpg

θα ανεβασω και μια φωτο απο το κουτι να μου πειτε αν ειναι οκ το airflow.

To fan στη ψυκτρα ειναι αυτό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...