Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση γραφικών και case

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον τα εκανα ολα αλλα παιζει να εχω κανει κατι λαθος..

Πρωτα απ'ολα δες τις φωτος κ πες μ αν ειναι οκ. Ο ανεμιστήρας σπρωχνει λιγο την πρωτη μνημη κ αυτη γερνει 1-2 μοιρες.. Και στις κατω πλευρες τα σιδερακια τα εχω στραβωσει πρως τα πανω γιατι βρησκανε στην μνημη..

Αυτο που λεω οτι παιζει να εχω κανει κατι λαθος ειναι γιατι σε idle με θερμοκρασια δωματιου 24βαθμους περιπου το everest δειχνει απο 12 μεχρι 18 βαθμους και μου κανει εντυπωση οτι και στους 4 πυρηνες λεει την ιδια θερμοκρασια. Κατι εχω κανει λαθος ε? Παντως αν βαλω το χερι απο πισω που βγαινει ο αερας ειναι πολυ κρυος.

Σε stress τωρα εδειξε μεγιστο 31βαθμους! Με διαφορετικες τιμες σε καθε πυρηνα ομως. Εβγαλε κανονικα και το σχετικο μυνηματακι του intelburntest. (success κλπ).

Δες και τις screens και πες μου.. Παντως το κουτι (HAF922) οπου και να το πιασω ειναι παρα πολυ παγωμενο δλδ μου κανει εντυπωση και ο αερας που βγανει ειναι κρυος αλλα και η λαμαρινα ειναι παντου πολυ πολυ κρυα.

Φωτο:

Ψυκτρα:

img0394yi.jpg

img0395g.jpg

img0396b.jpg

img0397zh.jpg

img0398y.jpg (Εχει κανει το σιδερακι καμπυλη απο το στραβωμα)

img0399p.jpg (εδω φαινοντε ολα και πως σπρωχνει τη μνημη και το σιδερακι και ολα)

Screenshots:

idlemega.png (Δες θερμοκρασιες ιδιες στα cores αλλα και πολυ χαμηλη 13 βαθμοι?)

stressmegahalems.png Μισο λεπτό πριν τελειωσει το stress test

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η τοποθετηση ειναι τελεια :-D δεν εχεις κανενα προβλημα , ολα ειναι οκ

λιγο ζμπρωξιμο κι εγω δινω στις μνημες μου, δεν εχει να λεει

οσο για τη θερμοκρασια..

ο φιλος μου που σου ελεγα με το haf, μου εκανε ακριβως την ιδια παρατηρηση, αυτος να καταλαβεις ειναι στα 3770 με q9550 και του δειχνει το everest στη cpu 21-23 καλοκαιριατικα που ειναι πολυ μικρο..

πολυ πιο μικρο απο τη θερμοκρασια του δωματιου του

παραλογο , αλλα ετσι του δειχνει με αλλη cpu και asus μητρικη, αρα μπορει να ειναι και αληθεια :P δε νομιζω να τρελαθηκαν οι σενσορες

(μιλαμε για cpu οχι πυρηνες)

οπως και να το κανουμε αυτο που σε νοιαζει ειναι η υψηλοτερη θερμοκρασια , αυτη των πυρηνων δλδ

και εκει απο οτι βλεπω εχεις τα ιδια περιπου νουμερα στους πυρηνες που ειχα κι εγω με στοκ ρυθμισεις , γιατι το δουλεψα 2-3 μερες στοκ , με τη megahalems ομως απο την αρχη πανω

μαλιστα πριν κλοκαρω θυμαμαι κι εγω να εχω ολους τους πυρηνες ακριβως στους 21-22 , μολις ανεβασα εμφανισαν διαφορες, αλλα κλαιν

(οταν τον ειχα στοκ δεν ειχα everest να βλεπω τη cpu, ειχα μονο real temp και εβλεπα τους πυρηνες)

μολις κλοκαρα αρχισαν να εχουν την ιδια θερμοκρασια μονο σε full stress

ολα καλα προς το παρον, το γουρουνι κανει δουλεια :-D

καιρος να πας στο επομενο βημα , να δειξει τα δοντια του ο i5 :devil:

να σε ρωτησω? default στα bios εβαλες, μπας και παει επιτελους στη σωστη ταχυτητα?

Δημοσ.

Τι θερμοκρασιες idle σου εδειχνε με την μαμα ψυκτρα της Intel?

Και σε τι θερμοκρασια δωματιου πηρες αυτες τις τιμες?

Δοκιμασε να αφησεις το δωματιο γυρω στους 32C που ειναι και το δικο μου, για να συγκρινουμε τιμες. Ιδιο επεξεργαστη και ψυκτρα εχουμε.

Το 22C idle δεν μου μοιαζει νορμαλ, αλλα απτην αλλη αν πριν βαλεις την ψυκτρα σου εδειχνε σωστες θερμοκρασιες, τοτε τοσο θα εχεις και τωρα. Ευκολα το πατας για 4+ghz overclock με τετοιες θερμοκρασιες, ξεκινα παιχνιδι και μεγειες το νεο γουρουνι-ψυκτρα. Σοφη αγορα θε ελεγα, ναναι καλα ο qsis κι ο liopyr που βαλανε και εμενα να την τσιμπισω.

Δημοσ.

Αποκλείεται οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή να είναι χαμηλότερες από αυτές του δωματίου (με αερόψυξη).

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να καταργηθούν νόμοι της φυσικής δηλαδή. :P

Για να έχεις 13C στον επεξεργαστή, το περιβάλλον πρέπει να είναι κοντά στους 0C, και δε νομίζω να μας γράφεις από Σιβηρία.

:D

Προφανώς οι σένσορες διαβάζουν ότι να'ναι, δες αν υπάρχει updated bios που να διορθώνει το πρόβλημα, δοκίμασε και με realtemp.

Επίσης, αν δεν θες το dimm να παίζει με κλιση, (εγώ δε θα ήθελα πάντως), μπορείς να βάλεις από την άλλη πλευρά τον 12άρη και να δουλεύει μόνο pull, θυσιάζοντας λίγη από την απόδοση της ψύκτρας.

Δημοσ.

με τη συγκεκριμενη μητρικη, ΟΛΑ τα προγραμματα δειχνουν τις ιδιες θερμοκρασιες

και το real temp τα ιδια θα του δειξει , αν και αυτο δειχνει μονο πυρηνες οχι cpu

cpu νομιζω εχει μονο το everest

αλλα και παλι τι σημασια εχει , αφου οι πυρηνες δειχνουν λογικα νουμερα

η κλιση δεν ειναι τοσο μεγαλη, δε νομιζω να εχει προβλημα

Δημοσ.

ας κανει bios update, αλλα το χω ξαναδει το σκηνικο οπως ειπα και πιο πανω σε q9550 και asus 23 βαθμους στα 3.8

κι εγω τα ιδια εβλεπα πριν κλοκαρω , και η θερμοκρασια της cpu ειναι στανταρ καμια 10αρια βαθμους κατω απο τον πιο ζεστο πυρηνα..

(και στον i5 και στους q)

δεν ξερω πώς και γιατι , αλλα βγαζει αυτα τα νουμερα , οπως βγαζει και τα 80αρια οταν ψηνεται

ειναι ομως παραξενο

βεβαια δε μας νοιαζει iddle full stress εχει σημασια και εκει τα νουμερα ειναι απολυτως λογικα

Δημοσ.

Λοιπόν.

Αυτο ειναι το screen απο το realtemp σε idle. Θερμοκρασια δωματιου γυρο στους 25. (εχω κλεισει το A/C εδω και καμια ωρα αλλα ειναι πολυ μικρο δωματιο. 4χ4 περιπου!)

islee.jpg

Τo pc ηταν ολη τη νυχτα ανοιχτο (Και γενικα η χρηση του ειναι περιπου 20 ωρες το 24ωρο).

Αυτο που με ανησυχει ειναι κατι που δεν εκανε πριν. Στο realtime οι θερμοκρασιες καθε δευτερολεπτο αλλαζουν και εχουν μεγαλη αποσταση. Δλδ το ενα δευτερολεπτο θα λεει 24, το επομενο 31, το επομενο 23, το επομενο 28, το επομενο 25 κλπ.. αν μπορεσω θα τραβηξω βιντεο.. παντως εμενα κατι δεν μου καθεται καλα.. :(

*Τωρα που το ειδα ξανα, αλλαζει και το load για καποιο λογο..

Δημοσ.

Oύτε οι 40C @full load είναι φυσιολογικοί στην προκειμένη πάντως.

Γενικά οι σένσορες σαν να διαβάζουν τα πάντα -20C δείχνουν.

;)

Δημοσ.
Oύτε οι 40C @full load είναι φυσιολογικοί στην προκειμένη πάντως.

Γενικά οι σένσορες σαν να διαβάζουν τα πάντα -20C δείχνουν.

;)

ποσο επρεπε να δειχνουν σε full load? μην ξεχνας οτι εχει παθει καποια εμπλοκη το συγκεκριμενο μηχανημα και πηγαινει μεχρι 2GHz , οπως επισης οτι χτυπουσε 80αρια με στοκ ψυξη

και το vcore του ειναι πολυ μικρο, ουτε το 1.18 που πιανει στοκ ο επεξεργαστης δεν πιανει

πώς να φτασει 60αρες ετσι?

Δημοσ.

Παιδια αν μπορειτε και εχετε χρονο δειτε αυτο το βιντεο να δειτε τι κανει.. Και τι μπορει να εχει γινει:(

>http://www.mediafire.com/?7o8kewh5693li01

*Μπαινω τωρα μια στο bios να κανω τα load fail safe

Δημοσ.

Σε περιβαλλον με 25C, θα ηταν νορμαλ αν ειχες idle καμια 10ρια βαθμους παραπανω. Αυτο με τις μεταπτωσεις στις θερμοκρασιες μεσα σε 1-2 second το κανει και ο δικος μου, ειναι φυσιολογικο.

Καλα μην τρελενεσαι δεν ειναι δα και σοβαρο προβλημα, απλα καλο ειναι βρεις τι φταιει, αν φταιει.

edit: Τωρα ειδα το βιντεο. Οχι δεν ειναι φυσιολογικες αυτες οι μεταπτωσεις στις τιμες με σταθερο load στο 6%. Κατι δεν παει καλα με τους σενσορες σου ξεκαθαρα. Δες στο BIOS τι θερμοκρασιες δειχνει, αν ειναι το ιδιο χαμηλες και αν εχουν αυτες τις μεταπτωσεις και εκει.

Δημοσ.
ποσο επρεπε να δειχνουν σε full load? μην ξεχνας οτι εχει παθει καποια εμπλοκη το συγκεκριμενο μηχανημα και πηγαινει μεχρι 2GHz , οπως επισης οτι χτυπουσε 80αρια με στοκ ψυξη

Ναι, δεν είχα διαβάσει το thread από την αρχή, περίεργα και τα 2 φαινόμενα.

και το vcore του ειναι πολυ μικρο, ουτε το 1.18 που πιανει στοκ ο επεξεργαστης δεν πιανει

πώς να φτασει 60αρες ετσι?

Εγώ αυτή την στιγμή με θερμοκρασία δωματίου 27C, stock clocks, speedstep enabled, vcore 1.08v και σχετικά καλό airflow έχω (σχεδόν idle) 39C.

Δημοσ.

edit: Τωρα ειδα το βιντεο. Οχι δεν ειναι φυσιολογικες αυτες οι μεταπτωσεις στις τιμες με σταθερο load στο 6%. Κατι δεν παει καλα με τους σενσορες σου ξεκαθαρα. Δες στο BIOS τι θερμοκρασιες δειχνει, αν ειναι το ιδιο χαμηλες και αν εχουν αυτες τις μεταπτωσεις και εκει.

μήπως τρέχει τίποτα από πίσω και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή για λιγο

Δημοσ.

Οι αυξομιεώσεις στην θερμοκρασία νορμάλ είναι, η cpu έχει ~6% load από πίσω και το monitor του realtemp είναι σχεδόν realtime, γι'αυτό φαίνονται τόσο απότομες οι αλλαγές.

Τα νούμερα είναι λάθος, υπομονή για νέο bios που λογικά θα το διορθώσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...