Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημά Με LG GSA-H50L...

Johnnypet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

τον τελευταίο καιρό έχω πρόβλημα με το αντιγραφικό μου, ένα LG GSA-H50L. Φέρεται πραγματικά περίεργα γιατί ενώ μου διαβάζει κανονικά DVD και CD, γράφει CD κανονικά χωρίς πρόβλημά, γράφει και σβήνει επανεγγράψιμα CD πάλι χωρίς πρόβλημά, με τα επανεγγράψιμα DVD τελευταία έχει το εξής... δε μπορεί να τα σβήσει τελείως στο Full Erase, πετάει ένα error!!! Στο Quick Erase είναι μια χαρά όλα, το κάνει χωρίς πρόβλημά. Το ίδιο γίνεται και όταν χρησιμοποιώ Nero και Alcohol. Στο μεταξύ χρησιμοποιώ τα ίδια δισκάκια που πριν κάποιο καιρό τα έσβηνε κανονικά! Το λάπτοπ μου ακόμα τα σβήνει και τα γράφει σωστά, οπότε δεν είναι προβληματικά τα δισκάκια! Είμαι τεχνικός υπολογιστών και έχω δοκιμάσει τα πάντα για να βρω τι φταίει, από καθαρή εγκατάσταση Windows, αναβάθμισή Firmware, drivers και ότι άλλο φαντάζεστε...

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;

P.S. ξέρω ότι θα μου πείτε γιατί δε το αλλάζω απλά μια και είναι φθηνά τα αντιγραφικά σήμερα, αλλά εγώ θέλω κυρίως να καταλάβω τι παίζει!

Δημοσ.

Καλησπερα.Κανε uninstall το alcohol και δοκιμασε να σβησεις καποιο dvd μετα.Παιζει τα windows να μπερδευουν το εικονικο drive με το πραγματικο.Ειχα παρομοιο προβλημα παλια κ εβλεπε το dvd-rw σαν dvd-rom με αποτελεσμα να μη μου βγαζει το nero επιλογη erase.

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει να σβήσω μετά από καθαρή εγκατάσταση windows 7 με το Nero που μόλις είχα εγκαταστήσει και έκανε το ίδιο πράγμα. Πετάει ένα error νομίζω "seek Test Failure" ότι λέει. Θα το δω όταν πάω σπίτι και θα το ποστάρω για σιγουριά. Πάντως δε χρησιμοποιώ το Virtual Drive του Alcohol. Γι' αυτό έχω το Daemon Tools.

Δημοσ.

Αν δε ποιασει με το alcoholl παιζει να ειναι κ απο το diamond toolς η γενικα με εικονικα drives.Τσεκαρε το και πες μου.

Δημοσ.

Ναι ξέρω ότι παίζει κι αυτό το σενάριο με το Daemon Tools και θα το τσεκάρω. Αν και έχω ακούσει πως από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το Daemon, δε βγαίνει εντελώς από το σύστημα ούτε και με uninstaller. Πάντως στο λαπτοπ που το έχω επίσης εγκατεστημένο όλα πάνε μια χαρά! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία και θα ποστάρω αποτελέσματα.

Δημοσ.

Αφηνουν τους SPTD drivers στο συστημα και το Daemon και το Alcohol...και μερικες φορες αυτοι ειναι οι υπαιτιοι για διαφορα προβληματα,οπως σε μερικα παιχνιδια που ενω τα εχεις αυθεντικα και εχεις κανει uninstall αυτα τα προγραμματα,προσπαθεις να τα τρεξεις και σου λενε οτι βρεθηκε καποιο emulator προγραμμα στο συστημα..

Δημοσ.

Οπότε για να φύγουν αυτοι οι SPTD Drivers τι πρεπει να γινει? Αλλά πάλι πως μπορεί ένα αντιγραφικό να κανει "διακρίσεις" και να μην κανει Full Erase σε επανεγγραψιμο DVD? Γιατι να ολοκληρωνει επιτυχως το Quick Erase?

Δημοσ.

"seek Test Failure"

Αυτο είναι μια ένδειξη οτι το Drive παραδίδει πνέυμα...

Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να φταίει και το καλώδιο σύνδεσης ειδικα αν είναι κανενα παλιο PATA.. οπτε αλλαξε το και δες

Το ότι στο κάνει μονο στην διαγραφή DVD ίσως οφείλεται στο γεγονος οτι είναι μια από τισ πιο δύσκολες διαδικασίες για το Drive!

Δημοσ.

Εγώ θα το έβαζα σε άλλο pc. Αυτομάτως έτσι θα απέκλεια κάποια πράγματα και θα οδηγούμουν σε άλλα.

Αυτό που σου γράφει ο stm00192 παίζει. Καθάρισε και την οπτική κεφαλή.

Δημοσ.

Μολις τωρα κανω δοκιμη για να ποσταρω το error. Ωστοσο τωρα μου εκανε αλλο κολπο... Εβαλα παλι Full Erase με Nero και ελεγε οτι θα κανει 17 λεπτα... Φθανει στο 7% και μου λεει Erased Successfully! Τι εχουμε να πουμε εδω;

---------- Προσθήκη στις 00:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:01 ----------

Αυτο με το καλωδιο που λεει ο φιλος stm00192 είναι κατι που δεν εχω δοκιμασει ακομα... Τωρα για τον καθαρισμο της κεφαλης, πως τον κανουν; με καθαριστικο δισκακι ας πουμε;

Δημοσ.
Μολις τωρα κανω δοκιμη για να ποσταρω το error. Ωστοσο τωρα μου εκανε αλλο κολπο... Εβαλα παλι Full Erase με Nero και ελεγε οτι θα κανει 17 λεπτα... Φθανει στο 7% και μου λεει Erased Successfully! Τι εχουμε να πουμε εδω;

---------- Προσθήκη στις 00:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:01 ----------

Αυτο με το καλωδιο που λεει ο φιλος stm00192 είναι κατι που δεν εχω δοκιμασει ακομα... Τωρα για τον καθαρισμο της κεφαλης, πως τον κανουν; με καθαριστικο δισκακι ας πουμε;

Ξεβίδωσέ το βάλε σε μια μπατονέτα λίγο καθαρό οινόπνευμα και απαλά τρίψτο

πάνω στο φακό, τονίζω το απαλά. Πάντως για μένα η πιο σύντομη οδός είναι

να το βάλεις πάνω σε άλλο pc. Πρέπει να αποκλείσεις το πρόβλημα hardware

γιατί αλλιώς θα παιδευτείς.

Δημοσ.

Ετσι κι αλλιως ειναι παιδεμα η ολη διαδικασια αλλα με εχει φαει η περιεργεια! Οκ, την ξέρω τη διαδικασία με τη μπατονέτα αν και φοβαμαι να ανοιξω το αντιγραφικο μηπως τυχον το αποτελειωσω.. :PP

Λοιπον το error που εβγαλε τωρα ηταν "No seek complete"!

Δημοσ.
Ετσι κι αλλιως ειναι παιδεμα η ολη διαδικασια αλλα με εχει φαει η περιεργεια! Οκ, την ξέρω τη διαδικασία με τη μπατονέτα αν και φοβαμαι να ανοιξω το αντιγραφικο μηπως τυχον το αποτελειωσω.. :PP

Λοιπον το error που εβγαλε τωρα ηταν "No seek complete"!

Αυτό στατιστικά είναι πρόβλημα στο hardware αλλά δεν αποκλείεται και

κάποιο conflict με drivers software. Δοκίμασες άλλα δισκάκια?

Το καθάρισμα το θεωρώ απαραίτητο. Μπορεί πάντως και να φθύνει

το recorder σου. Όλα από κάπου ξεκινάνε και κάπου καταλήγουνε.

Δημοσ.

Δε ξερω αλλα για καποιο λογο μου εχει κολλησει οτι καποιος driver φταιει! Θα τα δοκιμασω ολα οσα ειπατε παντως και ελπιζω να βγει κατι! Οτι νεωτερο θα το ποσταρω αμεσα! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...