louben Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 ΠΑιδια να κανω μια ερωτηση?Εχω connex με ρουτερ thomson 585.Dysτυχως η ασυρματη εμβελεια του δεν με καλυπτει απολυτως.Επειδη επεσε στα χερια μου αλλο ενα ρουτερ ιδιο μπορω να συνδεσω το δευτερο ρουτερ σε πριζα πιο κοντα στην αυλη ωστε να επεκτεινω την εμβελεια του ασυρματου δικτυου και να λειτουργουν ολα ταυτοχρονα?
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 γινεται με τις παρακατω προυποθεσεις.α.θα τα κλειδωσεις και τα δυο με wep και μονο με wep.β.θα δωσεις στο δευτερο Thomson ip 192.168.1.253 και θα του κλεισεις τον dhcp.θα πας στο wireless network και στο wds και θα ψαξεις απο τον καθε ρουτερ και θα βρεις τον αλλον ρουτερ και θα κανεις connect πανω του.θα γινει και απο τα 2 ρουτερ αυτο ομως.κοινο password και στα 2 ρουτερ.εγω απλα ειχα δωσει διαφορετικο ssid σε καθε ρουτερ.το ενα πχ ηταν Poulinos1 και το αλλο Poulinos2.
sugata Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 poulinos, επειδή θέλω να το δω λίγο πιο αναλυτικά το θέμα, μήπως έχομενε κανένα link να ξεστραβωθώ;
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 http://www.tomsguide.com/us/how-to-wds-bridge,review-253.html auτο ειναι ενα απο τα πολλα Links που θα βρεις αμα το googliseis san setting wds
louben Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 ΝΑ υποθεσω οτι αν συνδεσω και το δευτερο ρουτερ,κλεισω το πρωτο και του βαλω τους ιδιους κωδικους θα εχουμε το ιδιο αποτελεσμα?
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 και αυτο που λες ειναι μια λυση αλλα δεν θα κλεισεις απλα τον δευτερο ρουτερ αλλα θα του βγαλεις το τηλεφωνικο καλωδιο απο πανω για να μην υπαρχει πανω σαν τερματικη συσκευη.απλα ετσι δεν θα εχεις ταυτοχρονο internet και στα 2 ρουτερ.ενω αν κανεις wds θα εχεις και στα 2 ρουτερ.ενημερωση .στον δευτερ ρουτερ δεν θα βαλεις καθολου πανω τηλεφωνικο καλωδιο.
louben Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση.Καταλαβαινω τι λες απλα υποψιαζομαι πως το wds γινεται μεσω ασυρματης μεταδοσης του ρουτερ α στο ρουτερ β και αντιστροφα.Ομως ειμαι κατα της συνεχους ασυρματης ακτινοβολιας κυριως οταν ο σταθμος εκπομπης ειναι διπλα στο γραφειο μου>Μπορει να γινει αυτο ενσυρματα εστω και αν ειναι απενεργοποιημενο το ενα απο τα δυο ρουτερ καθε φορα?
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 το ασυρματο εκμπεμπει συνεχεια οποτε ειτε εχεις το ενα ειτε εχεις και τα 2 ειτε τα ενωσεις με καλωδιο και εχεις το wireless ανοιχτο ενα και το ιδιο.β.φαντασου οτι διπλκα σου εχεις σε αποσταση 5-100 μετρων αλλα τοσα ρουτερ που εκπεμπουν και σε χτυπαει η ακτινοβολια τους εχεις τοσα κινητα μεσα στο σπιτι που ειναι 10 φορες παραπανω ακτινοβολια και που ειναι ανοιχτα ολη μερα εχεις 10 dect στην πολυκατοικια σου που εχουν εμβελεια 300 μετρα και τρως full ακτινοβολια.και ενα απλο παραδειγμα.ειμαι τριτο οροφο.αν αν παω ισογειο το ρουτερ δεν το πιανω καν.αλλα με το dect μιλαω κανονικοτατα.οποτε οτι dect υπαρχει στηην πολυκατοικια σου η κοντα σου στα 100 μετρα ειναι σχεδον full σημα σαν να το ειχες μεσα στο σπιτι σου. αν θες παντως μπορεις να κλεινεις το ενα και να ανοιγεις το αλλο.μπορεις να τα ενωσεις με καλωδιο και να κλεινεις οποιο wireless δεν θες.πες μου τι θες να κανεις απο ολα για να βοηθησω.
nick#18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 poulinos θα το δοκιμασω μολις επιστρεψω απο διακοπες που φευγω αυριο...αν κολλησω ρωταω ε?
louben Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 poulinos thanks για την απαντηση,. Εχεις δικιο για τα ασυρματα δεν αντιλεγω.Απλα για καποιο λογο μολις ανοιγω το wireless που εχω πανω στο γραφειο(γυρω στο 1 μετρο αποσταση απο εμενα) μετα απο κανενα δεκαλεπτο το κεφαλι μου παει να σπασει.Το ιδιο παθαινω αν μιλησω με το ασυρματο πανω απο 4-5 λεπτα συνεχομενα.Μπορει να ειναι ιδεα μου,μπορει και οχι. Τελος παντων μεσα στο σπιτι εχω περασει και δικτυο.αυτο που σκεφτομουν ειναι το ενα ρουτερ να καλυπτει οποτε χρειαστει το μισο σπιτι(ασυρματα) και το αλλο το αλλο μισο γιατι με το ενα που ηδη εχω δεν καλυπτει βεραντες κηπο κτλ.Μηπως θα μπορουσα να συνδεσω τα δυο ρουτερ μεσω δικτυου και να παιζουν ενναλλαξ καλυπτοντας κατα περιπτωση ενα μερος του σπιτιου?
Alxnks Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 το ασυρματο εκμπεμπει συνεχεια οποτε ειτε εχεις το ενα ειτε εχεις και τα 2 ειτε τα ενωσεις με καλωδιο και εχεις το wireless ανοιχτο ενα και το ιδιο.β.φαντασου οτι διπλκα σου εχεις σε αποσταση 5-100 μετρων αλλα τοσα ρουτερ που εκπεμπουν και σε χτυπαει η ακτινοβολια τους εχεις τοσα κινητα μεσα στο σπιτι που ειναι 10 φορες παραπανω ακτινοβολια και που ειναι ανοιχτα ολη μερα εχεις 10 dect στην πολυκατοικια σου που εχουν εμβελεια 300 μετρα και τρως full ακτινοβολια.και ενα απλο παραδειγμα.ειμαι τριτο οροφο.αν αν παω ισογειο το ρουτερ δεν το πιανω καν.αλλα με το dect μιλαω κανονικοτατα.οποτε οτι dect υπαρχει στηην πολυκατοικια σου η κοντα σου στα 100 μετρα ειναι σχεδον full σημα σαν να το ειχες μεσα στο σπιτι σου. αν θες παντως μπορεις να κλεινεις το ενα και να ανοιγεις το αλλο.μπορεις να τα ενωσεις με καλωδιο και να κλεινεις οποιο wireless δεν θες.πες μου τι θες να κανεις απο ολα για να βοηθησω. απλα μια επισημανση ως προς τα dect, ολα τα καινουρια siemens (και λογικα και καποια αλλα απο διαφορες μαρκες), εχουν τεχνολογια που οσο πιο κοντα βρισκεται το ακουστικο στη βαση, τοσο λιγοτερη ακτινοβολια εκπεμπει και οταν βρισκεται επανω στη βαση δεν εκπεμπει καθολου. ειναι πολυ θετικη η τεχνολογια αυτη και καλο ειναι σιγα σιγα να πεταμε τα παλια ασυρματα που οντως μας τηγανιζαν ολημερης κι ολονυκτης. εγω ηδη εχω αρχισει την αντικατασταση
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 απλα μια επισημανση ως προς τα dect, ολα τα καινουρια siemens (και λογικα και καποια αλλα απο διαφορες μαρκες), εχουν τεχνολογια που οσο πιο κοντα βρισκεται το ακουστικο στη βαση, τοσο λιγοτερη ακτινοβολια εκπεμπει και οταν βρισκεται επανω στη βαση δεν εκπεμπει καθολου. ειναι πολυ θετικη η τεχνολογια αυτη και καλο ειναι σιγα σιγα να πεταμε τα παλια ασυρματα που οντως μας τηγανιζαν ολημερης κι ολονυκτης. εγω ηδη εχω αρχισει την αντικατασταση και γιανα βοηθησω ακομα περισσοτερο σε αυτο η τεχνολογια αυτη στα siemens αναφερεται πανω στην συσκευασια σαν eco dect με ενα πρασινο σηματακι η μπλε.νομιζω πρασινο ειναι.
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 poulinos θα το δοκιμασω μολις επιστρεψω απο διακοπες που φευγω αυριο...αν κολλησω ρωταω ε? oti einaι εδω ειμαι. poulinos thanks για την απαντηση,.Εχεις δικιο για τα ασυρματα δεν αντιλεγω.Απλα για καποιο λογο μολις ανοιγω το wireless που εχω πανω στο γραφειο(γυρω στο 1 μετρο αποσταση απο εμενα) μετα απο κανενα δεκαλεπτο το κεφαλι μου παει να σπασει.Το ιδιο παθαινω αν μιλησω με το ασυρματο πανω απο 4-5 λεπτα συνεχομενα.Μπορει να ειναι ιδεα μου,μπορει και οχι. Τελος παντων μεσα στο σπιτι εχω περασει και δικτυο.αυτο που σκεφτομουν ειναι το ενα ρουτερ να καλυπτει οποτε χρειαστει το μισο σπιτι(ασυρματα) και το αλλο το αλλο μισο γιατι με το ενα που ηδη εχω δεν καλυπτει βεραντες κηπο κτλ.Μηπως θα μπορουσα να συνδεσω τα δυο ρουτερ μεσω δικτυου και να παιζουν ενναλλαξ καλυπτοντας κατα περιπτωση ενα μερος του σπιτιου? το να βαλεις το καθε ρουτερ να καλυπτει το μισο και μισο ναι γινεται και με καλωδιο.απλα και στις 2 περιπτωσεις ειτε με καλωδιο ειτε με wds ,2 ασυρματα θα ειναι ανοιχτα τα οποια θα εκμπεμπουν ως ενα σημειο συνεχεια.δηλαδη μικρη διαφορα θα κανει με το wds που το Link θα ειναι ασυρματο.παλι θα εχεις 2 ασυρματα να σε βομβαρδιζουν. αν τωρα θες να το κανεις ετσι ειναι απλο. το πρωτο Thomson το σεταρεις κανονικα οπως το εχεις.το δευτερο thomson του δινεις ip 192.168.1.253(το ιδιο θα εκανες και στο wds).και του κλεινεις και τον dhcp. τα συνδεεις με καλωδιο και εισαι Ready.Οταν μπαινεις 192.168.1.254 θα μπαινεις στο πρωτο και μπορεις να πειραξεις τα παντα username password κτλ.οταν μπαινεις στο δευτερο Thomson 192.168.1.253 τοτε το μονο που θα πειραζεις θα ειναι την καρτελλα για το wireless.βαλε το ιδιο ssid απλα αλλαξε του καναλι.πχ το ενα Thomson στο 6 to allo sto 11.στο δευτερο thomson δεν θα βαλεις καλωδιο τηλεφωνου.απλα ενα ethernet που θα το ενωνει με το πρωτο.
louben Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ενα μεγαλο ευχαριστω φιλε poulinos.Τα σεταρα οπως μου ειπες και ολα οκ.Απλα μου πηρε ωρα γιατι καταλαθος αποδοθηκαν αυτομτες ιρ και επρεπε να υτα σεταρω ολα απο την αρχη. ΚΑτι τελευταιο(αν και μου το διευκρινησες),Στο ρουτερ 2 εχω βαλει τους κωδικους για το ιντερνετ αλλα αφου συνδεεται με το ρουτερ 1 μαλλον ειναι περιττοι σωστα?
Timour21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ΚΑτι τελευταιο(αν και μου το διευκρινησες),Στο ρουτερ 2 εχω βαλει τους κωδικους για το ιντερνετ αλλα αφου συνδεεται με το ρουτερ 1 μαλλον ειναι περιττοι σωστα? E ναι ρε φίλε αφού στον 2ο δεν έχεις καν τηλεφωνικό καλώδιο επάνω, απλή λογική Κράτα το όμως (αφού δεν βλάπτει σε τίποτα), ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα στον 1ο, κουμπώνεις τον 2ο και παίζει κατευθείαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.