Προς το περιεχόμενο

pci και pci 2.1 ποια η διάφορα?

kainopoulo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω την motherboard p5n32-e sli asus και κάρτα γραφικών Nvidia 8800 gt 512. θέλω να αλλάξω κάρτα αλλά στις περιγραφές των καρτών που διαβάζω και με ενδιαφέρουν διαβάζω το χαρακτηριστικό pci 2.1. στην μητρική μου αναφέρει απλώς pci express. θα έχω πρόβλημά? ποια η διάφορα?

ps: η κάρτα που με ενδιαφέρει είναι η Gigabyte GV R585OC-1GD Radeon HD 5850 - 1 GB

Δημοσ.

Κοίτα με chipset της nvidia έχουν υπάρξει πρόβλημα καθυστέρησης στην εκκίνηση με ΑΤΙ 5χχχ

υπάρχει και σχετικό θέμα στο φόρουμ. Ωστόσο για τη δικιά σου μητρική είδα ότι υπάρχει bios update που λύνει το πρόβλημα. Τώρα με την έκδοση του pci express δεν ξέρω τι έκδοση έχει η μητρική σου. Θα παίξει πάντως ακόμα κι αν έχει έκδοση 1.1 ας πούμε.

Η διαφορά του 1.χ με το 2.χ είναι ότι το 2.x έχει διπλάσιο bandwidth και μπορεί νομίζω

να δώσει 150w απευθείας από τη μητρική αν και αυτό δεν είναι θέμα με κάρτες που παίρνουν

εξωτερική τροφοδοσία.

Καλό θα ήταν να γράψεις και αναλυτικά τι σύστημα έχεις για να πάρεις γνώμες από άλλα

παιδιά στο forum.

Α και διόρθωσε το είναι pcie (PCI Express)

Δημοσ.
thnx!

το σύστημά είναι ¨

intel core 2 duo E6750

4gb ddr2

motherboard P5N32-e sli

κάρτα Nvidia GeForce 8800 GT 512

Δεν έβαλες το τροφοδοτικό σου φίλε. Είναι σημαντικό για την κατηγορία της κάρτας

που ψάχνεις. Επίσης μην κολάς ντε και καλά σε ATI κοίτα και NVIDIA γιατί είναι ακριβή αυτή που θέλεις, εκτός και δεν σε απασχολεί το χρηματικό. 'Ισως να 'επρεπε να

ανοίξεις κάποιο θέμα με άλλο τίτλο πχ Αναβάθμιση κάρτας γραφικών (ή 5850) για να το προσέξουν περισσότερο τα κατάλληλα άτομα του φόρουμ και να σου προτείνουν.

Δημοσ.

το τροφοδοτικό είναι 750 w. ουσιαστικά αυτό που θέλω να μάθω είναι 1ον αν θα παίζει η συγκεκριμένη κάρτα στο σύστημά μου και 2ον αν παίζει θα μειώνετε η απόδοσή της λόγο της pci e? το κόστος δεν με νοιάζει η ποιότητά με ενδιαφέρει.

σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!

Δημοσ.
το τροφοδοτικό είναι 750 w. ουσιαστικά αυτό που θέλω να μάθω είναι 1ον αν θα παίζει η συγκεκριμένη κάρτα στο σύστημά μου και 2ον αν παίζει θα μειώνετε η απόδοσή της λόγο της pci e? το κόστος δεν με νοιάζει η ποιότητά με ενδιαφέρει.

σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!

Δεν θα μειώνεται η απόδοση της κάρτας σου. Δεν νομίζω ότι η 5850 μπορεί να

εξαντλήσει το bandwidth της pcie 1.1 x16. Το θέμα με την αναβάθμιση του bios

της μητρικής πρόσεξε αν σου δημιουργήσει η κάρτα καθυστέρηση στην εκίννηση

κατέβασε το τελευταίο και φλασάρισέ το.

Δημοσ.

Καταρχην η μητρικη σου εχει pci express 2,0? Το pci express 2,0 με το 2,1 δεν εχουν καμια απολυτος διαφορα.Και η 5850 που θες να παρεις ειναι 2,0.Το 2,1 που λενε ειναι τυπογραφικο των καταστηματων.Δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα και καμια απολυτως μειωση στις επιδοσεις.Τωρα επειδη η μητρικη σου εχει nVidia chipset δεν ξερω τι μπορει να παιξει.Μαλλον λιγο αργο boot θα εχεις και εσυ αν και μπορει να διορθωνεται με κανενα bios update.

Δημοσ.
Καταρχην η μητρικη σου εχει pci express 2,0? Το pci express 2,0 με το 2,1 δεν εχουν καμια απολυτος διαφορα.Και η 5850 που θες να παρεις ειναι 2,0.Το 2,1 που λενε ειναι τυπογραφικο των καταστηματων.Δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα και καμια απολυτως μειωση στις επιδοσεις.Τωρα επειδη η μητρικη σου εχει nVidia chipset δεν ξερω τι μπορει να παιξει.Μαλλον λιγο αργο boot θα εχεις και εσυ αν και μπορει να διορθωνεται με κανενα bios update.

δηλαδή αν δεν έχει pci 2.0 (το οποίο δεν είμαι σίγουρος πως να το τσεκάρω άλλα δεν νομίζω ότι έχει) η κάρτα δεν παίζει?

Δημοσ.
δηλαδή αν δεν έχει pci 2.0 (το οποίο δεν είμαι σίγουρος πως να το τσεκάρω άλλα δεν νομίζω ότι έχει) η κάρτα δεν παίζει?

Μια χαρα παιζει.Και εγω την καρτα γραφικων της υπογραφης μου με pcie 2.0 την εχω σε μητρικη με pcie 1.0.

Δημοσ.

Παίζει και με 1.1 που πιθανότατα είναι η δικιά σου, με πρόλαβε ο nemesiskp.

---------- Προσθήκη στις 01:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:58 ----------

Μια χαρα παιζει.Και εγω την καρτα γραφικων της υπογραφης μου με pcie 2.0 την εχω σε μητρικη με pcie 1.0.

Είχες καθυστέρηση στην εκκίνηση?

Δημοσ.
Παίζει και με 1.1 που πιθανότατα είναι η δικιά σου, με πρόλαβε ο nemesiskp.

---------- Προσθήκη στις 01:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:58 ----------

Είχες καθυστέρηση στην εκκίνηση?

Οχι καθολου.Αλλα ειμαι με nvdia καρτα και nvidia chipset(το λεω για αυτο που λετε παραπανω με τις ati γιατι δεν το εχω ξαναακουσει οποτε δεν ξερω αν θα καθυστερει με ati καρτα γραφικων).

Δημοσ.
Οχι καθολου.Αλλα ειμαι με nvdia καρτα και nvidia chipset(το λεω για αυτο που λετε παραπανω με τις ati γιατι δεν το εχω ξαναακουσει οποτε δεν ξερω αν θα καθυστερει με ati καρτα γραφικων).

Ναι δεν το πρόσεξα.

Δημοσ.

Έχω δει και εγώ αρκετές φορές βάζοντας ΑΤΙ σε NVIDIA μητρική να παρουσιαζει αδυναμίες

δεν έδινε εικόνα είχα πάει και καρτα γραφικων πίσω οτι δεν δούλευε αλλα τελικά ειχα άδικο...με bios flash και κάποια ρύθμιση στη μητρική στρώνει.

Δημοσ.

Μεγαλη βλακεια αυτο παντως με τα nvdia chipsets και τις ati.Και αυτες τις μερες ειχα προτεινει σε ενα παιδι με 680i να βαλει την 5770.Παλι καλα που το εμαθα.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...