Προς το περιεχόμενο

Extra πραγματα στο design

PavlaraS18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αρχισει να ασχολουμαι με το Design εδω και 3 μηνες ... Η αληθεια ειναι πως ποτε δεν εψαξα για resources ... Εψαξα για patterns καποτε αλλα δν μπορεσα να τα κανω install στο Photoshop μου :shock::lol::lol: ... Τελος παντων ... Θα ηθελα καποια resources ή οτιδηποτε θα θεωρουσατε καλο για εναν αρχαριο web designer ... εχω πολλα ψωμια μπροστα μου οποτε θελω να τα εκμεταλευτω και να αρχισω απο τωρα :lol: ...

ευχαριστω εκ τον προτερων :D

Υ.Γ. Εδω ειναι το πρωτο μου σιτε οπου εκανα design kai code .. Η αληθεια ειναι πως με κοροιδεψαν και μολις το ειχα φτασει στη μεση μου λενε "α δεν εχω λευτα (δεν ειχα ζητησει τιποτα κατι ψιζουλα ισα ισα :P:p:p:p:p:p:p:p) ... αλλα επειδη ειμαι φιλοτιμος τους ειπα θα το τελειωσω , αλλα απο εκει και περα το εκανα για να περασει η ωρα και δεν το εκανα φοβαρο .. οτι ατελεια εβρισκα την αφηνα :devil:

οριστε το πρωτο μου σιτε ειναι . ειναι hosted στην παλια τους ιστοσελιδα .. ακομα δεν εχουν ανοιξει την κανονικη

Δημοσ.

Για κώδικα, αυτά νομίζω θα σε βοηθήσουν..

http://w3schools.com/ μία ιστοσελίδα - εγκυκολπαίδεια, οι περισσότεροι από εκεί ξεκινάμε

http://freestuff.gr/ έχει πολλά, πάρα πολλά βοηθήματα χωρισμένα σε κατηγορίες

Και μετά, βιβλία. Ο παπασωτηρίου έχει αρκετά μεγάλη γκάμα.

Για design, patterns κτλ, δεν μπορώ να σε βοηθήσω..

Δημοσ.

ξεκίνα με W3schools Που σου λέει και ο Νικ..

ασχολήσου με css.. (και έχε τα σε ξεχωριστό αρχείο και όχι στο html)

ενα άλλο (κορυφαίο για μένα) site.. A List Apart..

Και απο κεί στα blogs των διάφορων αρθογράφων του θα βρείς πραγματικά διαμάντια.. Επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης. Προσεγμένα designs (όμορφα και χρηστικά). καλογραμμένος κώδικας κτλ

Δημοσ.

η αληθεια ειναι πως ζητησα πρωτα για design ... HTML εμαθα (τα βασικα) απο w3schools ... Θελω αρχικα να εξασκηθω στο designing και υστερα developing .

το σιτε παλι alistapart.com ειναι παρα πολυ καλο!

περιμενω ....

Δημοσ.

για design.. ρούφα οτι βρίσκεις για CSS

Τώρα αν εννοείς designs απο την μεριά του γραφίστα και του εικαστικού στησίματος ενος site.. ασχολήσου με Photoshop

Αλλα γενικά το εικαστικό κομμάτι δεν είναι καθαρά τεχνικό. Ας πούμε εγω τεχνικά (και θεωρητικά) ξέρω αρκετά πράγματα αλλα η αδερφή μου που είναι γραφίστας κάνει παπάδες..

Εκεί πρέπει να το χεις.. θέλει Μάτι.. θέλει φαντασία.. και μετα με το θεωρήτικό υπόβαθρο (χρήση χρωμάτων και γραματοσειρών ανάλογος του στυλ που θες να περάσεις, τεχνικές γνώσεις για το πως να τα κάνεις κτλ) έχεις το αποτέλεσμα που θες..

Δημοσ.

εγω θελω το δευτερο :lol: .. χρηση γραμματοσειρων στο καταλληλο style ταιριασμο χρωματων κτλπ .. και γενικα οτιδηποτε !

καποιο σιτε καποια βοηθεια :D?

Δημοσ.

θα σου στείλω Pm κάποια αργότερα..

Αλλα σου ξαναλέω όλα αυτα δεν είναι τεχνικά απόλυτα. δεν ειναι 1+1=2..

Αλλα σίγουρα είναι χρήσιμα να τα ξέρεις θεωρητικά..

πχ.. σε ένα site μιας εταιρίας δε θα βαλεις Comic γραμματοσειρές.. αλλα ας πούμε οτι έχεις 3-4 επιλογές.. ποια είναι η καλύτερη? Εδώ έρχεται η εμπειρία, το μάτι και τέλος οι θεωρητικές γνώσεις.

Δημοσ.

Τελικά τα δίνω εδώ.. με έπιασε η share-info-ματικότητα μου... :-Ρ

Έχει διάφορα για web typography, colors (and color psychology), css, javascript, php ktl ktl...

Μερικά είναι τελείως άχρηστα και έχουν μείνει επειδή έχω καιρό να οργανώσω τα μπούκμαρκς..

Καλό διάβασμα :-)

web.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...