orotoi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Τώρα αν εσύ τον θες πολλά GB για να αποθηκεύεις ταινίες μέσα είσαι άξιος της τύχης σου προφανώς και θέλουμε ποοοολλάαα GB για να αποθηκεύουμε οτι θέλουμε μέσα.. η ειρωνία περι αξιότητας και τύχης που κολλάνε? Σημ.: Κανείς δεν είπε οτι θέλει ssd για το παραπάνω.. και το να πάρεις ssd των 100-120 ευρώ μη το θεωρείς και τόσο σημαντική αναβάθμιση... ---------- Προσθήκη στις 22:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:59 ---------- [OT]Μα τα access times είναι ο με διαφορά πρώτος λόγος που αγοράζει κάποιος SSD...[/OT] οχι.. εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ και το read/write κομμάτι..
isay Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Σοβαρά φίλε μου.Όσο μικρότερη είναι η κατανάλωση τόσο το καλύτερο και για την τσέπη και για την φύση. ΥΓ: Από τους δίσκους ξεκίνησα.Σκοπός μου είναι να υπολογίσω στο περίπου πόσο καίει το PC της υπογραφής μου. Ο τρόπος υπολογισμού είναι λάθος και πάρα πολύ εύκολα μπορεις να εισέλθεις στο στατιστικό και υπολογιστικό σφάλμα. Για να δεις πραγματική κατανάλωση θα αγοράσεις ή θα δανειστείς ένα wattόμετρο και θα το συνδέσεις ΠΡΙΝ το πολύμπριζο που δίνει ρεύμα στον υπολογιστή και όλα τα περιφερειακά του (οθόνη, ηχεία, router, κλπ). Σε τακτικά διαστήματα θα καταγράφεις τις τιμές και μετά απο μερικές μέρες υπολόγισε τη μέση τιμή. Επίσης διάβασε το παρακάτω θέμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=117307&page=8
orotoi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 ...και θα το συνδέσεις ΠΡΙΝ το πολύμπριζο που δίνει ρεύμα στον υπολογιστή... και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι τέτοιο... thanx YouSay
chiderboy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 προφανώς και θέλουμε ποοοολλάαα GB για να αποθηκεύουμε οτι θέλουμε μέσα.. η ειρωνία περι αξιότητας και τύχης που κολλάνε? Σημ.: Κανείς δεν είπε οτι θέλει ssd για το παραπάνω.. και το να πάρεις ssd των 100-120 ευρώ μη το θεωρείς και τόσο σημαντική αναβάθμιση... Στο ότι ζητάει να του τον χαρίσουμε και ότι σκέφτεται λάθος. Λάθος έκφραση και από μέρους μου, δεν ήθελα να φανώ τόσο επιθετικός Ακόμα και με αυτούς των 100€ η διαφορά στην απόκριση είναι χαοτική και πολύ πέρα από ότι είχαμε συνηθίσει με τους μηχανικούς δίσκους Αν σε ενδιαφέρει μόνο read/write πάρε μηχανικό. Αλλά ανήκεις σε κατηγορία 5% του πληθυσμού Το σταματάω γιατί βγήκαμε εκτός
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι τέτοιο...thanx YouSay Παραγγειλα σημερα αυτο: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20720&cat=651&page=1 Και μου εχει ηδη ερθει email το οποιο επιβεβαιωνε τη διαθεσιμοτητα και σημειωνε ως τροπο αποστολης την ACS Courier. Το μαγαζι μπορει να ειναι στη λιβαδια, αλλα στελνει αμεσα (απ ο,τι καταλαβα) οπουδηποτε με 6 ευρω εξοδα αποστολης και αντικαταβολης. Ο,τι κι αν ειναι, οσο μουφα κι αν ειναι, για να το βαλεις 1-2-3 ωρες σε καθε συσκευη στο σπιτι σου και να μετρησεις idle/nominal load/ full load δεν ειναι κι ασχημη η τιμη
PCharon Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Στο ότι ζητάει να του τον χαρίσουμε και ότι σκέφτεται λάθος. Ακόμα και με αυτούς των 100€ η διαφορά στην απόκριση είναι χαοτική και πολύ πέρα από ότι είχαμε συνηθίσει με τους μηχανικούς δίσκους Καταρχήν έχεις σοβαρή έλλειψη χιούμορ περί χαρίσματος και είναι κλασσική φράση. Επίσης έχω δικαίωμα - θαρρώ - να μη μου περισσεύουν 100€ ανά πάσα στιγμή. Πάμε παρακάτω. Προσωπικά ψιλοχέστηκα για την ταχύτητα, για προγραμματισμό έχω το PC. Ένα βασικό έχω κι ένα RAID με άλλους δύο που είναι για mirror, γι ασφάλεια δηλαδή, όχι για ταχύτητα. Θα έπαιρνα έναν SSD γι αντικατάσταση του βασικού λόγω χαμηλού θορύβου κυρίως και χαμηλότερης κατανάλωσης (και βελτίωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κουτιού και πιθανόν αφαίρεση του ανεμιστήρα μπροστά από τους δίσκους). Αλλά με 100€ (και μόνο 30GB) είναι λίγο χάλι ακόμα, δε νομίζεις; Πού στο καλό βλέπεις το value for money, τί μου προσφέρει, δε μου είπες; Υ.Γ. Ο μόνος ontopic είναι ο isay, ούτως ή άλλως. Δε γίνεται να υπολογίσεις έτσι κατανάλωση συστήματος, ούτε κατά διάνοια.
chiderboy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 ROOT: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18017&cat=6 DATA: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17720&cat=6 Total: 176,32€ +Απόκριση-επιδόσεις συστήματός χαοτικά καλύτερες σε σχέση με οτιδήποτε μηχανικό +Μηδέν θόρυβος καθώς ο μηχανικός μπαίνει σε λειτουργία μόνο για να δεις καμιά ταινία +Μέση κατανάλωση/έκλυση θερμότητας <5W +Μηχανικός δίσκος μόνιμα idle -> Αυξημένη διάρκεια ζωής και ασφάλεια των δεδομένων σου Στα ίδια λεφτά το εναλλακτικό είναι velociraptor 150GB... Αν έχεις να προτείνεις κάνα καλύτερο συνδυασμό σε αυτά λεφτά ακούω Τώρα αν δε σε φτάνουν 40GB για εγκαταστάσεις είναι άλλο θέμα και τέσπα ο καθένας δίνει όσα θέλει και αγοράζει ότι θέλει, δε θα σου κάνω εκεί έλεγχο ----------- Η αγορά watt-o-meter θέλει ψάξιμο. Τα περισσότερα δείχνουν ότι να ναι ειδικά για μικρά ρεύματα. Καλά είναι της Voltcraft άλλα είναι κάπως τσουχτερές οι τιμές τους Το τι κατανάλωση έχουν διάφοροι σκληροί είναι συχνό τεστ σε πολλά συγκριτικά ενώ αναλυτικά specs σε .pdf δίνουν και οι κατασκευάστριες εταιρίες. Δε βλέπω το λόγο να ξαναανακαλύψουμε τον τροχό αν μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα και όχι το πειραματικό κομμάτι της διαδικασίας
PCharon Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Κι εγώ αμφιβάλλω πολύ για το τί πιάνουν τα βατόμετρα, ειδικά για στιγμιαίες κορυφές κατανάλωσης και ειδικά αυτά που είναι και ηλεκτρονικά. Κάποιο μηχανικό σαν αυτό της ΔΕΗ θα το εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο αν υπήρχε για τέτοιες κλίμακες τιμών.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Αν μου βρεις μεχρι 50-60 ευρω τετοιο, το πηρα χτες Αλλα μπααα... Παντως χοντρικα τη κανουν τη δουλεια τους και αυτα. Νταξει δε λεμε να μετρησεις ενα λαμπακι νυχτας, αλλα κατι λιγο περισσοτερο βαρβατο
chiderboy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Άμα διαθέτεις τόσα και θες κάτι καλό και με αρκετά μεγάλη ακρίβεια χτύπα αυτό http://www.conrad-international.com/VOLTCRAFT-ENERGY-LOGGER-4000-Franz..htm?websale7=conrad-int&pi=125338&ci=SHOP_B2C_TAB_ENERGY_1114014 Αποθηκεύει και τα δεδομένα μετρήσεων σε SD για μελλοντική ανάλυση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.